Hedersmord.

Jag hittade en artikel på Aftonbladet som fick mig att tänka på min egen artikel som jag skrev för samling.org väldigt länge sedan.

Jag har aldrig ingen som helst acceptans för hedersmord då jag anser att man förlorar sin heder totalt när man begår hedersmord. En punkt som anses vara nedsättande för familjens heder är ifall kvinnorna har utomäktenskapliga sexuella förbindelser, eftersom detta anses inte vara de accepterade samhällsnormerna för hur en "riktig" kvinna ska uppföra sig. Dessutom anses det rätt (för de flesta) att man ska använda sig utav hedersmord när kvinnan gifter sig med män de själva har valt och har gått emot föräldrars val, ett tvångsgifte med andra ord. I vissa extrema fall så blir flickor utsatta då de blir våldtagna för att man anser att de "tillät sig själva" bli det. Männen har inga av dessa krav på sig då de får vara pojkar, de får vara sexuella, de får vara uppkäftiga och nyfikna. De får tala, tycka och tänka. De är ju män. Ja, så länge vi talar om heterosexuella män då för något annat är ju skam för familjen.

Jag kommer ihåg då jag skrev artikeln och var otroligt arg. Jag var bara arg på idiotin som råder över de flesta människorna. Att man kan mörda sin egen bror, syster, dotter eller son för struntsaker. Jag förstår att vissa inte har samma principer som vi i Sverige och att de har blivit uppväxta med andra perspektiv än våra, men att mörda? Var är hedern i att mörda sitt eget kött och blod?


nemo saltat sobrius.



Speak up!
Tu Madre

Tackför kommentaren.

Nej, det finns ingen heder i att mörda någon överhuvudtaget. Bra släktingar stöttar och skyddar varandra - inte mördar!

2008-02-26 @ 19:36:47
URL: http://www.TUMADRE.blogg.se
Maria

Det finns ingen som helst heder i det där...
Jävla brutalt och hemskare finns det inte mycket av.

svar: Tack så mycket

Trevlig kväll på dig!

2008-02-26 @ 20:07:52
URL: http://mariahh.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0