Invandrare.

Jag såg ett inlägg om förorter som Rinkeby, Tensta och Fittja från en viss person som aldrig tidigare har varit där. Hon är "känd" för att ha åsikter som inte direkt är genomtänkta men man måste ha sina gränser, även för en fjortis som henne.

Det sorgliga är att vissa tror att invandrare kommer till Sverige enbart för att leva på socialen, sitta hemma och mögla och samtidigt vägra lära sig ett enda svenskt ord. Jag förnekar inte att det finns vissa människor som kan bete sig på det viset, men det är inte enbart invandrare. De flesta invandrare har valt att flytta till Sverige på grund av instabiliteten som råder i deras hemland. Vissa har en bakgrund som präglas av krig, förföljelse och förnedring och att sedan hamna i ett helt nytt land där man varken har utbildning, jobb eller förstår språket gör inte saken bättre. Självklart ska man kunna medge att det finns en möjlighet att det sker mer våld i vissa områden än andra men man kan inte klumpa in alla invandrare i en och samma kategori. Är man en "blatte" så är man automatiskt en brottsling. Varför?

Det som upprör mig allra mest är att vissa har inte ens varit i dessa förorter men kan ändå vräka ur sig en massa åsikter. Ja, självklart ska man få ha en åsikt men snälla, grunda det på något! När hon valde att skriva det inlägget så visade hon tydligt och klart att hon är en del av segregationen som råder över Sverige idag. Hon vill ju inte sätta sin fot i dessa förorter så hur fan ska hon få ett hum om hur det i själva verket är i Fittja, Rinkeby och Tensta? Jag kan erkänna att jag har svurit en hel del åt invandrare som har bett sig på vulgära sätt, men samma mäng svenskar har också hamnat i den kategorin. Det handlar inte om vilken hårfärg personen har, utan hur pass trångsynt denna människa kan vara. Människor i sig, vare sig man är "svartskalle" eller "svenne", har en tendens att bete sig omoget, okultiverat och idiotiskt.

Jag tycker bara det är sorgligt att människor går runt med en massa fördomar. Fittja, Rinkeby och Tensta har säkert många människor som bidrar till att de flesta svenskarna ser dessa områden som "ghetton" men man missar verkligen alla andra som verkligen försöker göra något av sina liv.



nemo saltat sobrius.


Speak up!


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0