Romantiskt..

Jag såg ett avsnitt ur Desperate housewifes (kollar inte regelbundet) med i det avsnittet fanns då Lynette och hennes man. De hade anställt någon äldre man som fixar saker för dem, en tjänst för deras vän. Han skulle göra massa sysslor i hemmet och denna man lyssnade ALLTID först på Lynettes man och inte på Lynette. En dag fick Lynette nog och då förklarade mannen att han gjorde det för att Lynette "krossar hans pungkulor", dvs. hon tar bort hans manlighet.

Lynettes man går över till den äldre och förklarar varför. Han tar fram hennes bakgrund, att hennes pappa inte var där och hennes mor var alkoholist. Därför behövde Lynette ta kontroll redan vid tidig ålder, något som har präglat hennes vardagsliv. Hon måste ha kontroll och om inte hon har det får hon panik, som om världen då kommer att gå sönder i massa tusentals bitar. Eftersom Lynettes man förstår att hon behöver denna kontroll men kan inte ha det hela tiden låter han henne kontrollera honom. Han underkuvar sig själv för att tillfredställa henne, på grund av något som hände henne för tjugo-trettio år sedan.

Jag tyckte det var fint, att offra en sådan stor del av sig själv för att behaga den man älskar. Att man har en sådan förståelse för ens förflutna att man kan se det förflutna i personens nuvarande personlighet. Att man bara förstår utan att ens fråga, att svaret bara finns och att man gör allt för att sin älskande ska få det bra.

Vackert. Blir helt rörd när han pratade med den äldre mannen.


Speak up!


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0