Dålig start.

Du är så jävla grym på att se till att man får en dålig start.
jävla grym.


nemo saltat sobrius.

Middagen.

Jag var och åt middag med mina vänner. Vänner jag inte har sett på år och dar. En av dem pratar jag inte längre med. Den andra har vi i gänget haft upp och ner gångar med. Men nu är det bättre, mycket bättre mellan oss och E, upp och ner-flickan.

Jag trodde att middagen skulle vara förfärlig, uttråkande och besvärlig men istället blev den ganska trevlig faktiskt. Vi pratade en hel del minnen och började sakna gamla tider. Nu är saker som det är och man kan inte göra något åt saken men jag var iallafall glad över att vi kunde vara i samma rum och bete oss som vuxna. Tro mig, jag har det väldigt svårt att bete mig som vuxen. En applåd till Marina.

Tack för en trevlig kväll, flickor och Uncle Sam.

nemo saltat sobrius.

Väntan.

Enligt Domarens planer igår så skulle vi ut och shoppa lite domar-grejer till honom. Ni vet, shorts och röd/gula kort. De är tydligen användbara på plan och utanför. Han går runt och ger röda kort till folk då han är full. Pinsamt. Speciellt när han har sin visselpipa i samma veva. Återigen, pinsamt.

Sedan ska jag äta middag med några vänner som jag inte har träffat på ett väldigt väldigt bra tag. Det kommer nog bli roligt och kul att få veta lite om vad som har hänt i deras liv på sistone. Själv har man ju samlat damm, möglat och i vissa fall gråtit av tristess så jag håller tummarna för intriger. Jag begär inte mycket, bara att någons mamma låg med pojkvännen eller att man har mördat sin man/pojkvän och är nu stenrik och bjuder mig på gratis resa till Hawaii. Låt oss hålla tummarna.

nemo saltat sobrius.

Ny start.

452180-78

Jag tänkte starta dagen såhär.
Hur tänker ni starta den?


nemo saltat sobrius.

The fall.

Ja, det hände till slut. Jag skulle hämta en bok från hyllan så då ställde jag mig på data-stolen. Den som snurrar. Helt plötsligt tappade jag greppet och föll ner. Pladask på rumpan och smällde huvudet någonstans. Jag var alldeles själv. Ensam. Jag började skratta, hysteriskt. Fan vad synd att ingen såg alltihop för det såg nog hur roligt ut som helst.

nemo saltat sobrius.

Djup.

Jag kollar på ett utav avsnitten från Grey's, av andra säsongen. Det är ett gammalt par där maken får reda på att hans fru har cancer och har 4-6 månader kvar.

Jag har alltid funderat kring det och har alltid trängt bort tanken. Man väljer att lämna sig helt och hållet för en person, att leva med den här personen och att älska i nöd och lust. Man blir, på ett underligt sätt, en och samma person. Man vet när personen ljuger, är nervös och massa hemligheter som ingen annan vet. Tänk er att just den personen försvinner, för alltid. Allt i ens tillvaro spricker helt och man är helt ensam. Ensam, och har ingen annan.nemo saltat sobrius.

Ingen flörtar med mig, inte!

Jag kände mig utnyttjad då jag upptäckte att en viss person (vi kan kalla honom för Bertil) flörtade med mig. Plockade fram min mobil och messade Domaren för lite tröst.

Jag: Jag tror Bertil flörtar med mig via facebook. Han säger att jag är söt och frågar om jag har pojkvän. Jag känner mig utnyttjad.
Domaren: Okej. Svara bara inte. Va otrevlig mot honom.
Jag: Han känner ju min familj. Jag kan inte vara otrevlig.
Domaren: Han är ju det.
Jag: Han säger ju att jag är söt!
Domaren: Ok.

Det är straffbart att påpeka att jag är söt. Enligt Domaren. Men jag har massvis med socker i mitt te så tro mig, jag är jävligt söt!

nemo saltat sobrius.
 

Sex.

image81


Jaha, det är SÅ man ska göra!

nemo saltat sobrius.

Sömntuta.

Jag kan inte riktigt förstå hur Domaren kan sova så länge. Jag somnade vid ett igår och vaknade vid tio och hatade mig själv. Jag kände mig seg. Men han sover på, oavsett antal SMS jag skickar iväg.

Jag förstår inte.

Tjafset!Han är en gammal blek gubbe!
Fast han är ju min gubbe.

nemo saltat sobrius.

Hedersmord.

Jag hittade en artikel på Aftonbladet som fick mig att tänka på min egen artikel som jag skrev för samling.org väldigt länge sedan.

Jag har aldrig ingen som helst acceptans för hedersmord då jag anser att man förlorar sin heder totalt när man begår hedersmord. En punkt som anses vara nedsättande för familjens heder är ifall kvinnorna har utomäktenskapliga sexuella förbindelser, eftersom detta anses inte vara de accepterade samhällsnormerna för hur en "riktig" kvinna ska uppföra sig. Dessutom anses det rätt (för de flesta) att man ska använda sig utav hedersmord när kvinnan gifter sig med män de själva har valt och har gått emot föräldrars val, ett tvångsgifte med andra ord. I vissa extrema fall så blir flickor utsatta då de blir våldtagna för att man anser att de "tillät sig själva" bli det. Männen har inga av dessa krav på sig då de får vara pojkar, de får vara sexuella, de får vara uppkäftiga och nyfikna. De får tala, tycka och tänka. De är ju män. Ja, så länge vi talar om heterosexuella män då för något annat är ju skam för familjen.

Jag kommer ihåg då jag skrev artikeln och var otroligt arg. Jag var bara arg på idiotin som råder över de flesta människorna. Att man kan mörda sin egen bror, syster, dotter eller son för struntsaker. Jag förstår att vissa inte har samma principer som vi i Sverige och att de har blivit uppväxta med andra perspektiv än våra, men att mörda? Var är hedern i att mörda sitt eget kött och blod?


nemo saltat sobrius.

Fixat.

Tacka ska man göra till Ann-Louise som hjälper en då man söker sig till blogg-supporten. Nu är min design fixad så att den inte krånglar hit och dit och så tipsade hon även om tiden. Jag är dum som ett spån och insåg inte att man ska ändra tidszonen till Europe/Stockholm.

Förresten blev det ingen Uppsala för mig den här veckan utan jag valde igen att vara kvar. Jag känner att jag vill det och behöver det. Av många olika skäl.

nemo saltat sobrius.

Rain!

image69

Visst kan det se grått och tråkigt ut men jag älskar regn.
Jag tycker det är mysigt och härligt att sitta inne och titta ut,
att höra regnet slå mot fönstret.


nemo saltat sobrius.

Fel på bloggen.

Jag vet inte om det är några eller alla som ser det men bloggen har blivit helt konstig. Ett inlägg har hamnat på sidan (där profilbilden ska vara) och själva profilbilen med kategorier etc har hamnat längst ner. Allt detta utan att jag ens har rört bloggen. Jag fattar inte. Jag ska försöka fixa det.

nemo saltat sobrius.

Fel på datum och tid.

Är det bara den här datorn eller visar bloggen fel datum OCH tid på varje inlägg?

I vilket fall som helst har jag hittat ännu ett smycke som jag vill ha, men som jag är osäker på. Den är billig men jag vet inte om jag någonsin kommer ha på mig den och om den verkligen är fin. Jag tycker det men skulle vilja ha andras åsikter. Domaren sover nu (ja, klockan är 12:33 och han sover!) så hans åsikt kan jag glömma för jag vill inte behöva väcka honom för en sådan sak. Okej, jag skickade ett par SMS med syfte om att göra honom pigg men det funkade tydligen inte.

Vad tycks?
nemo saltat sobrius.

Shakespeare.

And since you know you cannot see yourself,
so well as by reflection, I, your glass,
will modestly discover to yourself,
that of yourself which you yet know not of.
William Shakespeare


 
nemo saltat sobrius.

Good morning dudes!

Idag är dagen då jag åker tillbaka till Uppsala. Jag vet inte hur jag ska tycka och känna men jag antar att det bara är att anpassa sig. Domaren har erbjudit sig att skjutsa hem mig och då vara kvar i Uppsala ett tag, men jag är osäker på det så jag tror det blir tåget iallafall. Eller, jag vet inte. Vi har inte hunnit ses sedan bowlingskvällen och vi kommer nog inte ses fram till torsdag-fredag, så.. Ja. Vi får se.

Igår kollade jag på "How to lose a guy in ten days" och skrattade en hel del. Jag vet att filmen är gammal (och jag har sett den ett par gånger) men den är så rolig. Jag skulle tycka att det skulle vara roligt att testa det, att göra en kille galen på alla olika sätt enbart för att få honom att dra därifrån. Dessutom tycker jag att Kate Hudson är otroligt vacker just för att hon är så "normal". Eller är det bara jag som tycker det?

image66

nemo saltat sobrius.

God morgon!

image65


Jag har ledigt, har vaknat hur tidigt som helst och är jätte trött. Men jag ser ändå fram emot dagen då vädret är härligt. Jag ska försöka shoppa lite och trösta mig själv för att jag har missat Oscar-galan. Jag leter nämligen efter klänningar, och enbart designen. Jag måste ha en klänning till sommaren då min kusin gifter sig så det är nog bättre att börja leta nu. Jag känner mig, och jag orkar inte ha det stressigt dagen innan och försöka hitta en klänning. Som studenten. Har ni tips så får ni gärna dela med er!

nemo saltat sobrius.

Good Night.

image64


nemo saltat sobrius.

Födelsedagen.

Jag tyckte att jag borde visa födelsedagsbarnet. Underbart söt och världens sötaste klänning. :)

  

nemo saltat sobrius.

Besatthet tar en direkt.


Såhär satt klänningen på den. Mamma tycker jag ser ut som en tant men jag bryr mig inte.


 

nemo saltat sobrius.

Back.

Jag är tillbaka från kalaset och det var en liten unge som bara var tio dagar gammal. Tio dagar! Hon hade världens små fötter, fingrar och naglarna! De var knappt synliga. Hon var så underbart gullig att jag knappt kunde ta bort blicken från henne. Så liten och underbar. Jag fick hålla henne ett litet tag och jag blev väldigt rädd. Rädd för att skada henne på något sätt eftersom hon är liten och skör. Det gick bra. Ingen blev skadad.

Nu ska jag läsa lite (Paulo Coelho - Veronica bestämmer sig för att dö) och sedan träffa Domaren. (när Barcelona har spelat klart, ja.)

nemo saltat sobrius.

Köpt och klart!

Nu köpte jag klänningen och är faktiskt stolt över mig själv. Sommar, kom hit nu! :) Det kanske inte är världens bästa nu på ekonomifronten men det kan vi blunda för. Jag är en student trots allt, och sånt är vi duktiga på. Att spendera och blunda för allt.

I vilket fall som helst så börjar kalaset snart och jag har inte ätit något alls. Jag hade stora förhoppningar om en fin måltid med mamma och pappa men icke sa Nicke. Jag älskar mat (och nu vet jag att Domaren tänker att jag tänker skryta om hur min mamma är bäst på allt, men det ska jag inte) och jag kan äta hur mycket som helst. Jag skulle, utan några svårigheter, kunna äta det mamma lagar idag och sedan äta massor på kalaset. Jag heter inte Marina av ingen anledning alls. Jag må vara dålig på matematik, bollspel och schack men äta kan jag. Det ska ingen ta ifrån mig. Iallafall inte nu, fast ni får gärna ta ifrån mig det runt mars/april då det är dags för mig att förstå att sommaren är på väg.

Jag vet att det kommer vara massa mat därborta men jag har aldrig smakat min grannes mat. Jag är alltid otroligt rädd inför middagar. Inte för att jag tror att det kommer bli den där hemska tystnaden eller något annat, utan för att jag inte ska gilla maten. Alla vet att jag äter som bara den, så det skulle se otroligt misstänksamt ut ifall jag bara petade på maten. Då slutar det med att jag tvingar i mig all mat och hoppas på att ingen insisterar på att jag ska ta en portion till. Varför måste jag älska mat så mycket?


nemo saltat sobrius.

Klänningen.

Jag ska försöka hinna ner till affärerna och köpa min klänning. Jag hittade den på nätet och jag gillar faktiskt den. Den är enkel och har underbart tyg. Jag gillar sånt. Ja, den kommer från Lindex, 299 :-Vad tycks?

nemo saltat sobrius.

Barnkalas.

Jag satt och gick igenom min kalender för att ordna upp hur jag ska göra med plugget, Stockholm-resorna och allt annat då jag såg att veckans "visa ord" var:

"Det främsta syftet med barnkalas är att påminna dig
om att det finns värre barn än dina egna."

- katherine Whiteborn

Jag tyckte det var värt att nämna då det är samma vecka som Emily har sitt lilla kalas. Jag vet att det kommer vara en massa massa massa massa barn där och Emily är faktiskt den snällaste bebisen av alla. Hon gråter sällan och skrattar hela tiden. Me like.


nemo saltat sobrius.

Örhängen.

Jag älskar smycken (mest halsband då) men örhängen har jag väldigt svårt för. Inte för att jag tycker att det är fult utan för att det gör så himla ont. Jag hittade ett par örhängen för ett tag sedan i min systers rum som var gigantiska. Istället för att lägga undan dem och bevara mina örhängen för tortyren som skulle inkomma ifall jag tog på mig de så valde jag smärtans väg. Mina öron var illröda efter fem minuter och min syster tycker att jag överdriver eftersom hon inte ens känner av att hon har örhängen på sig. De är gigantiska!!!

452180-39


nemo saltat sobrius.

Bowla.

Igår var vi och bowlade då jag upptäckte hur pass dålig jag var. Jag är dålig på allt som har med bollar, klot och runda saker att göra. Då menar jag verkligen verkligen allt. Jag förstår inte hur vissa får strike och en massa annat som är alltför tekniskt för mig. Jag har världens mesigaste armar också så att bara bära en klot tog all energi ifrån mig. Domaren var i vilket fall som helst grym och hamnade på "topp-listan" på det stället. Typiskt. Jag som försökte vinna över honom.

Trots att jag förlorade rejält så tyckte jag att det var hur roligt som helst. Sedan fick jag även träffa Raffa, som var alltför mesig för att spela. Han hade "ont" i handleden, sa han men det tror jag inte på. Nu har jag iallafall något jag kan reta honom för.

image56

nemo saltat sobrius.

Choklad någon?

452180-40

Jag erkänner.
Det är jag som har ätit upp pralinerna vars platser nu är tomma!
Muhahaha!


nemo saltat sobrius.

Inte ett ord.

Jag har inte suttit framför datorn idag på hela dagen. Väldigt konstigt.

På morgonen kom Emily upp (mina föräldrars grannes unge) och jag underhöll henne i ett par timmar då hennes mamma hade det fullt upp med att förbereda Emilys födelsedag imorgon. Muppen blir två år och är världens sötaste flicka på den här planeten. Det här ska hon få av oss:Sedan så åt jag middad med mina föräldrar och shoppade lite. Jag försöker hitta fina kedjor till mina halsband men jag hittar inte. Jag blir så himla irriterad för att jag vet att de finns men inte vart jag har sett de. I vilket fall som helst gick jag till Domarens match, inte då han spelade utan då han dömer. FYFAN vilken tråkig match (det var tjejer) och det var sjukt kallt. Jag kände knappt mina fötter efter första halvlek! Men det var värt det då jag fick se Domaren i långkalsonger. En syn jag aldrig kommer glömma.

Efter matchen så gick jag hem till min morbror då min kusin fyller år, min morbrors son. Där satt jag ett tag tills det var dags att komma hem. Nu ska jag traska vidare ner till grannen för att sedan gå ut på kvällen med Domaren & co.

nemo saltat sobrius.

Vill ha!

Ja, jag har blivit alltför materialistisk men den är så sjukt söt. (fast grodsmycket står ändå först på listan!). Enda felet med halsbandet är att kedjan är rätt så kort vilket jag inte är så himla förtjust i men man kan ju alltid byta ut det. Halsbandet är från Asos.

nemo saltat sobrius.

Fiskar.

Visst kan det vara onödigt att veta men jag har faktiskt fiskar! Eftersom jag har brist på fantasi så fick de hete Pinky och Orange. Jag fick de av Domaren av ingen speciell anledning förutom att jag en gång hade nämnt att jag skulle vilja ha guldfiskar. Vips sa det och så kom han med en stor skål, två fiskar, stenar och en växt. Jag har haft de ett bra tag nu och har börjat vänja mig vid dem så himla mycket. Nu har jag även köpt en "leksak" i form av en sköldpadda till pluttisarna också. Anledningen till just sköldpaddan var för att jag älskade färgerna.

 

nemo saltat sobrius.

Hittade.

Bilderna gör inte dem rättvisa för de är verkligen fina i verkligheten. Jag har haft dem ett bra tag nu men så slarviga som jag (och mina systrar är) så har vi inte direkt vetat vart de har varit gömda. I vilket fall som helst så kom min tristess till nytta iallafall.

  

ni får ursäkta min fula (och manliga, jag vet) hand på första bilden.


nemo saltat sobrius.

Bart.

Domaren älskar Simpsons och då menar jag verkligen älskar. Ibland så undrar jag verkligen hur det skulle gå för mig om både jag och Homer (eller Bart) hängde vid en klippa och vår enda räddning är Domaren. Jag fruktar den dagen. I really do.

På grund av detta så visar jag denna bild och låter honom sukta efter den, dag in och dag ut. Egentligen är Bart-figuren min systers, men hon njuter lika mycket som jag då vi båda vet att Domaren skulle så gärna vilja ha den. Muhahahahaha!

image37


nemo saltat sobrius.

Paulo Coelho

"Söner och döttrar som ger upp sina drömmar för att glädja föräldrarna,
föräldrar som ger upp sina liv för att glädja barnen,
smärta och lidande som rättfärdigar det som bara skulle ge glädje:
kärlek"

från "Elva minuter."nemo saltat sobrius.

Profil.

Varje gång jag tittar på den här bilden så tycker Domaren oftast att det är värt att kommentera att jag är stolt över bilden. Jag har ingen aning om varför jag ska vara stolt och jag har kommit fram till att han är avundsjuk på min profil. Så är fallet har jag bestämt.

image36

nemo saltat sobrius.

45 hp/termin.

Tydligen är det enbart 45 hp/termin som man får läsa. Inte mer. VA?!

Det var det dummaste jag någonsin hört och jag undrar verkligen hur man har tänkt då man la upp den regeln. Alla borde väl få läsa exakt hur mycket de vill och jag tror knappast att 4 500 elever insisterar på att läsa 60 hp/termin. Jag vill verkligen läsa ett annat program samtidigt som jag går lärarprogrammet men de ber mig att ta uppehåll från lärarprogrammet och läsa det andra. Varför ska jag göra det när jag vet att jag har viljan, kunskapen och tiden att fullfölja båda programmen?!

nemo saltat sobrius.

SUR!

image35


nemo saltat sobrius.

I kick some ass...

på muffins. Men inte idag. Inget går som jag vill längre.

Fan!

nemo saltat sobrius.

Måste nog lägga ner.

Ja, jag har blivit helt beroende av det här med leran. Igår satt jag och syrran och mixade en massa och kom fram till att vi ska starta vårt eget företag. Vi säljer våra ler-påhitt till er. Haha! Ni kanske förstår nu varför jag måste lägga ner alltihop?Hur långt ska det behöva gå? :)

Idag har jag inte så mycket bokat men det känns skönt att vara hemma. Det var jobbigt att vara kvar i Uppsala, av många skäl, och här kan man iallafall gömma sig bort från sina problem. Eller ja, typ. Man har nästan alltid något att göra, eller så känns det bara skönt att ha en lägenhet för sig själv. Jag funderar på att städa upp lite, kanske baka och sedan läsa en ny bok. En läsare hade tipsat om Paulo Coelho och jag valde "Elva minuter". Den är faktiskt rätt så bra och en sann historia.

nemo saltat sobrius.

Home.

Är hemma nu och åt mammas mat. Härligt. Dessutom väntar jag på syrran som inte vet att jag har kommit hem. (inte för att det var så länge sedan vi sågs men men..). Efter det ska jag dra iväg till mormor och hälsa på för att sedan ta det lugnt på kvällen med familjen och leran. :)

Min mamma är väldigt pysslig av sig och är otroligt duktig så jag längtar tills hon ger upp och hamnar i ler-gänget. Hon har världens fantasi och är väldigt kreativ, vilket påminner mig om då vi var små. Hon brukade alltid berätta de mest underbara sagorna. Jag kommer ihåg att jag älskade en saga, fast inte slutet. Det gör inte mamma heller. Men men, man kan alltid klura fram ett eget slut.

nemo saltat sobrius.

Hot för grodans skull!

Igår blev Domaren hotad. Ja, bokstavligen. Han är nu tvungen att köpa ett smycke till mig. Ja, rättare sagt en groda. Den finns ännu inte i lager, men hans plikt är att dagligen kolla och köpa den vid bästa tillfälle. Jag hoppas för hans eget bästa att det är det han gör om dagarna.

image33
kyssjohanna.se


nemo saltat sobrius.

Stockholm.

Ja, idag blir det Stockholm. Jag har inte varit på topp de senaste dagarna av många olika skäl så jag åker hem. Jag ringde mamma och började gnälla då hon påpekade att jag borde komma hem redan idag. (ifall jag städar då och då hemma!).

Jag tänkte bege mig då till tågstationen och därborta ska jag börja leka med leran. Jag har nu gjort en gris, en vattenmelon och en donut. Om ni har tips på vad jag kan göra så dela med er. :)


nemo saltat sobrius.

Gris-leran.

Det var några som frågade vad jag gjorde med leran och jag har bara hunnit göra en gris. Jag ska försöka hitta silveröglan och allt så att jag kan använda grisen som ett halsband. Om någon vet vart man kan köpa sånt så skulle jag gärna veta. :)

Jag har inte världens bästa kamera men jag hoppas det syns. Den är inte det finaste man har sett då det är första gången för mig då jag leker med cernitlera. Men men, man ser ju att det är en gris. Typ.

 

nemo saltat sobrius.

Leran!

I morse gick jag till brevlådan och såg att det inte hade kommit något. Jag blev besviken då de hade sagt att den skulle komma idag. Nyss gick jag återigen och upptäckte leran. Leran. Oh my sweet lera. Jag ska inte leka med dem. Än.


nemo saltat sobrius.

Missing.

I miss you.

nemo saltat sobrius.

Sekunderna.

De få sekunderna man har innan man vaknar upp helt och hållet, då allt känns underbart och man tänker inte på något alls. Jag vill ha sekunderna nu.

nemo saltat sobrius.

Sex lektioner i kärlek.

Filmer var bra. Lärorik, ger inblick utifrån olika perspektiv och man fick verkligen se verkligheten för hur den egentligen är. Inget jävla trams om hur fin kärleken är, hur lyckliga alla är och att världen är en scen tagen ur en Disney film. Nej, den kändes äkta på något sätt. Den är nog värd att titta på. Jag tänker inte skriva mer om det, för mitt tidigare inlägg om tillit kom utifrån den här filmen. Den får en verkligen att tänka på vad kärlek egentligen är för något.

image28
nemo saltat sobrius.

Tillit.

Många kan nog hålla med mig om att tillit är ett utav de viktigaste grundstenarna i ett förhållande. Men hur kan man egentligen veta hur allt egentligen är? Hur vågar människor egentligen chansa när de vet hur mycket det står på spel?

Tänk om man lever i en bubbla fylld med lycka, men en falsk sådan. Tänk om man väljer att enbart se det man själv vill se eftersom sanningen svider alltför mycket? Tänk er att lägga all sin tillit, kärlek och tid på en och samma människa. Att öppna sig för en person, ge ut alla hemligheter som egentligen bör vara inlåsta till denna person. Tänk er att ta ner garden, öppna sitt hjärta och bjuda in sin stora kärlek. Tänk om man blir lämnad ensam, helt blottad och alldeles själv?

När jag hör om att folk har sårat andra eller filmer man har sett som handlar om kärlek så känner jag genast en form av rädsla. Dessa människor har medvetet valt att bli en med någon annan människa av speciella skäl, nämligen kärlek. Man vill så gärna öppna en framtid med den här personen, planera allt i minsta lilla steg och låta sig själv svepas med i dessa tankar. Det visar sig alltid att man till slut hamnar i ett mörkt hörn med sina trasiga drömmar och är ensam. Svek efter svek är minnen som sätter sig fast djupt inom en och man kommer inte bort det. Jag skulle gärna vilja veta hur man kan titta i sin älskande i ögonen och veta att troheten finns där, utan tvekan? Hur kan man veta, utan att behöva tveka i en sekund, om att man är den enda och alltid kommer vara det? Ord är inte pålitliga, detsamma gäller handlingar.

Hur ska man egentligen kunna våga öppna sig för någon när det finns mer risk över att bli lämnad ensam och sviken än att lyckan ska hålla och växa?

nemo saltat sobrius.

Goal II

Ja, vad hade man egentligen förväntat sig av den här filmen? Första filmen var nytt, laddad och värd att se. Tvåan tappar ledningen med hästlängder. Denna film kan beskrivas med ett ord: utpräglad. I varje film får vi se samma tråkiga händelser. Kändisskapet, förhållanden, relationer som spricker  och en massa annat som vi har sett i flera hundra filmer tidigare. Att man dessutom väljer att lägga in massa kliché-kommentarer gör inte saken bättre.

Kuno Becker (som spelar Santiago) har inga direkt stora brister i sitt skådespeleri (men jag skulle knappast nominera honom  till något som har med skådespeleri att göra), men hans karaktär i filmen är så förutsägbar att man nästan funderar på att bränna ner filmen, gräva ner askan och spotta på den. Jag kunde manuset utantill och inte på grund av att jag har sett den tidigare. Det blir ingen "bra" film om inte det uppstår lite dramatik i hans liv, det har jag full förståelse av, men kan vi dra gränsen någonstans?

Nog med att kasta ris dock att korgen min är full. Det som var bra med den här filmen var nog fotbollen. Det är nog endast de som älskar fotboll som väljer att titta på denna film och det är nog lika bra. Det var enbart fotboll det kretsade kring och det kunde jag tåla. Jag älskar fotboll men inte i den här filmen. Ett stort jävla minus och ångest över tiden jag förlorade när jag tittade på den.

 
nemo saltat sobrius.

Alone.

Ja, nu är jag ensam. Mina systrar drog för inte så länge sedan och det är rätt så tomt utan dem. En sak jag har ogillat skarpt med min flyttning till Uppsala är just ensamheten. Jag har alltid hatat att vara ensam trots att det kan vara skönt ibland. Men att det är hela tiden blir nog lite för mycket och då längtar jag tillbaka. Många har undrat varför jag åker så fort jag kan till Stockholm och det är bara för att jag faktiskt älskar att umgås med familjen.

Jag har världens bästa relation till mina systrar, vilket kan vara svårt för vissa att förstå. Ja, vi tjafsar en hel del men glömmer genast bort allt två minuter efter. Jag har valt, genom tiderna, att skaffa nära vänner och lita på dem. Men det har alltid visat sig att de sviker, inte ställer upp, går åt ett annat håll eller att man glider ifrån varandra. Mina systrar har alltid funnits där för mig, oavsett vad och jag vet att de alltid kommer vara där. Om det är några jag aldrig kommer tvivla på så är det dem. Mina föräldrar har sin egen kategori eftersom de alltid har ställt upp för oss tre, trots att vi egentligen inte alls förtjänar det. Vi har verkligen skapat problem hit och dit för de men de har alltid valt att vara vid vår sida. Jag erkänner att jag stör mig rätt så ofta på mina föräldrar, speciellt min mamma. Jag och hon kan verkligen irritera oss på varandra då vi är så pass olika men precis som mina systrar så glöms allt efter en liten stund. För mig är de allt och jag skulle verkligen, med risk för att vara smörig, göra allt för dem. Verkligen allt.

Många väljer att flytta långt bort från sina föräldrar men jag skulle vilja flytta närmare de. Jag skulle vilja bo nära min familj eftersom jag alltid kommer behöva deras råd, stöd och ärlighet. I slutändan har man endast familjen kvar.


image26

nemo saltat sobrius.

Rökelser.

image25Som julklapp hade jag fått rökelser av min lilla syster. Idag bestämde vi oss för att tända en och se hur det luktade, vilket jag nu djupt ångrar.

Det stinker
.

Jag hoppas verkligen att lukten inte har smitit ut till korridoren så att mina stackars omedvetna korridorare blir tvungna att utsättas för denna form av nästortyr. Detta var verkligen inget för mig, fröken Känslig.

Är det någon som gillar rökelser eller känner de flesta som mig?

nemo saltat sobrius.

Lottning.

Jag tänkte lotta ut dessa:men syrran hann före och tog vinsten till sig :)

nemo saltat sobrius.

Vår humor!Är denna människa verkligen seriös?!


nemo saltat sobrius.

Alla rätt på domartentan :)


image23


nemo saltat sobrius.

Saknar.

Jag saknar min Domare som är på domarkurs i Nyköping.

image22


nemo saltat sobrius.

Mina böcker.

Senaste inlägget kanske inte precis fick mitt humör på topp men då kom jag på mitt senaste köp. Min bok om "mina böcker". Det är ett litet häfte där man skriver in böcker man har läst vilket jag tyckte var en cool idé. Jag köpte den för 39 kronor på Uppsalas Central station. Jag älskar att läsa, men har inte gjort det på ett bra tag då jag läser kurslitteratur rätt så ofta. Men nu när jag har lite mer tid över så ska jag försöka läsa mer böcker.

 

Jag skulle uppskatta om ni kunde ge tips på några bra böcker?

nemo saltat sobrius.

Invandrare.

Jag såg ett inlägg om förorter som Rinkeby, Tensta och Fittja från en viss person som aldrig tidigare har varit där. Hon är "känd" för att ha åsikter som inte direkt är genomtänkta men man måste ha sina gränser, även för en fjortis som henne.

Det sorgliga är att vissa tror att invandrare kommer till Sverige enbart för att leva på socialen, sitta hemma och mögla och samtidigt vägra lära sig ett enda svenskt ord. Jag förnekar inte att det finns vissa människor som kan bete sig på det viset, men det är inte enbart invandrare. De flesta invandrare har valt att flytta till Sverige på grund av instabiliteten som råder i deras hemland. Vissa har en bakgrund som präglas av krig, förföljelse och förnedring och att sedan hamna i ett helt nytt land där man varken har utbildning, jobb eller förstår språket gör inte saken bättre. Självklart ska man kunna medge att det finns en möjlighet att det sker mer våld i vissa områden än andra men man kan inte klumpa in alla invandrare i en och samma kategori. Är man en "blatte" så är man automatiskt en brottsling. Varför?

Det som upprör mig allra mest är att vissa har inte ens varit i dessa förorter men kan ändå vräka ur sig en massa åsikter. Ja, självklart ska man få ha en åsikt men snälla, grunda det på något! När hon valde att skriva det inlägget så visade hon tydligt och klart att hon är en del av segregationen som råder över Sverige idag. Hon vill ju inte sätta sin fot i dessa förorter så hur fan ska hon få ett hum om hur det i själva verket är i Fittja, Rinkeby och Tensta? Jag kan erkänna att jag har svurit en hel del åt invandrare som har bett sig på vulgära sätt, men samma mäng svenskar har också hamnat i den kategorin. Det handlar inte om vilken hårfärg personen har, utan hur pass trångsynt denna människa kan vara. Människor i sig, vare sig man är "svartskalle" eller "svenne", har en tendens att bete sig omoget, okultiverat och idiotiskt.

Jag tycker bara det är sorgligt att människor går runt med en massa fördomar. Fittja, Rinkeby och Tensta har säkert många människor som bidrar till att de flesta svenskarna ser dessa områden som "ghetton" men man missar verkligen alla andra som verkligen försöker göra något av sina liv.nemo saltat sobrius.

Proof.

Filmen Proof är ett par år gammal men är ändå lika bra för det. Skådespelarna är Gwyneth Paltrow, Jake Gyllenhaal och Anthony Hopkins. Vem älskar inte Hopkins som är ett utav de bästa skådespelarna genom tiderna? Hans roll är en professor inom matematik men blir tyvärr sinnessjuk och tas hand om av sin dotter, som spelas av Paltrow.

Jag tyckte den var bra med roliga klipp då de skriker en hel del i filmen. Självklart dyker den irriterande syster upp från New York och förstör hela tillvaron en aning av olika skäl. Dessutom förstår man hur glad man är över att inte har läst matematik och väljer istället att bli förvirrad av deras prat om primtal. Man kan inte heller klaga på Gyllenhaal som är snyggare än vanligt i den filmen och dessutom en smart sådan. Vad mer kan man begära?

Filmen är inte direkt värd att sättas på toppen men det är verkligen en film som ska ses. På något sätt är det en fundera-film!

image19
nemo saltat sobrius.

Nytt.

Jag var med i en tävling om skönhetsprodukter och jag var ett utav de som vann. Jag fick aldrig min gåva och den kom bort till slut men då fick jag istället en kompensation av Femina.nemo saltat sobrius.

Vivo per lei - Bocelli.

Vivo per lei da quando sai
La prima volta lho incontrata,
Non mi ricordo come ma
Mi entrata dentro e c restata.
Vivo per lei perch mi fa
Vibrare forte lanima,
Vivo per lei e non un peso. 

nemo saltat sobrius.

Vräkning!

Igår så hade vi TV:n på hela tiden då nyheterna dök upp. Den nyheten som fick både mig och Domaren att reagera var vräkningen som pågick av Uppsalahem. Barnfamilj i Sävja blev vräkta men de vägrade att lämna sin lägenhet. Orsaken till denna vräkning var en skuld på 3 089 kronor, som socialen egentligen skulle ha betalt. Det hade skett en miss någonstans. När de kom fram till detta och socialen skulle betala skulden så vägrade Uppsalahem ändå att ta emot betalningen. Familjen vill nu att både socialtjänsten och Uppsalahem ska be om ursäkt för den dåliga behandlingen. Med all rätt.

Expressen skriver att Ingemar Elfgren påpekar att kommunen har misslyckats men att det ändå är så att familjen blir tvungna till att flytta. Men vart ligger egentligen problemet då kommunen är beredda att betala skulden? Uppsalahem kanske använder detta som en ursäkt för att sparka ut familjen av andra skäl, enligt Aftonbladet. På nyheterna intervjuade de en kvinna som jag tyvärr inte minns namnet på som anmärkta att det handlar om principer. När det påpekades att det var barn inblandade i det hela så sa hon: "Ja, men barn ska inte heller skapa problem". Det här reagerade jag starkt på och har väldigt svårt att förstå att en vuxen kvinna kan vräka ut sig något så enfaldigt. Barnens trygghet ska alltid prioriteras och att man väljer att slänga ut barnen på grund av en skuld, som ska betalas av kommunen, är för mig och säkert många fler en oacceptabel åsikt.


I Aftonbladet står det även:

"Christer Nordström förklarar att polisen avbröt vräkningen för att undvika våld.

- Det kan bli tumult, gråtande barn och någon kan komma till skada."

Man har skjutit upp vräkningen ett par månader men Uppsalahems vd, Åsa Hedenberg påpekar redan nu att de kommer stå fast vid att hyresgästerna SKA vräkas från lägenheten. Tycker inte ni det låter lite underligt? Varför ska man envisas med att vräka en familj med fem barn enbart för en skuld som de har fått in nu?

Vid ett pressmeddelande på hemsidan Uppsalahem står det:

Pressmeddelande | 2008-02-14
"Under torsdagen avbröts en planerad avhysning av en familj i Sävja. Avhysningen var föranledd av ett betalningsföreläggande avseende utebliven hyra. I de fall där hyresgäster inte betalar sin hyra helt eller delvis blir de så småningom betalningsförelagd. Socialtjänsten blir alltid skriftligen informerad om (b)etalningsföreläggandet.  

Från den dagen hyresgästen delges har personen 21 dagar på sig att betala skulden och på det sättet får hyresgästen bo kvar. Om så inte sker förlorar hyresgästen bostaden och Kronofogdemyndigheten meddelar utslag och tid för avhysning.  

- Det är oerhört tragiskt att situationen har uppstått, framförallt när barn är involverade. Ansvaret för fortsatt hantering ligger hos Kronofogdemyndigheten och Socialförvaltningen i dialog med Uppsalahem, säger Åsa Hedenberg, VD Uppsalahem."

Jag tycker det hela är så idiotiskt då man kunde ha hanterat hela situationen så mycket bättre och sluppit blanda in media. Antingen så finns det mer bakom det hela än vad media visar eller så är det bara en "principsak" som Uppsalahem har - Inga störningar. Ja, bra att våra lägenheter inte är utav Uppsala hem annars hade min granne blivit vräkt samma sekund som jag klev in i rummet. Jag bankar på väggen, han stänger av musiken. Det är respekt, läsare. Respekt.

nemo saltat sobrius.

Ännu ett besök.

Nu har Domaren valt att gå hem så det känns rätt så tomt utan honom. Det var roligt att ha honom så pass länge eftersom vi oftast inte hinner tillbringa så mycket tid med varandra. Men denna helg är inte menat att vara ensamt utan min syster är på väg. På lördagen dyker även den yngsta syrran upp så det kommer nog bli trevligt.


T-shirten som jag köpte till Domaren passade honom otroligt bra och själva bilden säger faktiskt allt. Det är han som är bakgrunden till skapelsen av Homer, speciellt på denna bild. Soffa, chips och en ölmage. Japp, that's my boy. Om han inte spelade handboll och hade sina dömningar som fotbollsdomare då och då så skulle han verkligen kunna slopa bilen och rulla till Uppsala istället.


Mitt vykort tyckte jag var bäst. Det var VI i ett nötskal. Soffan (good old friend!), massa skräpmat och TV. Vykortet var menat till oss, jag lovar er. Sedan fick jag den klassiska björnen av D, sött och töntigt.

 

nemo saltat sobrius.

Sent.

Vi vaknade jätte sent och nu är vi helt sega. Jag sitter och äter godis till frukost och försöker övertala Domaren att möta mig på schack. Jag förlorade igår vilket jag har svårt att förstå då jag var hur grym som helst i femman. Ja, det var ett tag sen men det borde vara som att cykla. Man glömmer aldrig. Jag vill möta honom igen!

I vilket fall som helst var det trevligt igår och Wild Hogs var bättre än vad jag kom ihåg. Men det är kanske för att det är Domarens humor och hans skratt fick mig att börja asgarva. Klockan fyra bestämde vi oss för att kolla på ett utav OTH avsnitt. En sak vill jag påpeka här är att HAN följer den och inte jag! Men jag fastnade lite faktiskt då den där nannyn håller på med Nathan. Vad är det hon inte förstår med att han är gift och har barn?

Jag hoppas ni alla går ut i solen och njuter. Jag ska ta hand om min gnällis till pojkvän, han har nämligen ont i ljumsken.

nemo saltat sobrius.

Mysigt.

Nu har vi ätit skräpmat, ätit en massa godis och nu ska vi kolla på film. Domaren ville se på "Wild Hogs" som jag redan har sett. Om det hade varit en annan dag hade jag strikt förbjudit den filmen då jag redan kan filmen utantill men eftersom det är denna speciella dag så accepterade jag det hela. Jag visar min ödmjuka sida.

Det har varit mysigt, och för er som är intresserade så kan ni kolla in: presenten där Domaren visar hur romantisk han kan vara. Dessutom fick jag den typiska Alla Hjärtans nallen med ett sött vykort. Opersonliga lilla jag gav honom andra säsongen av Simpsons (stackarn är helt besatt!), en T-shirt med Homer på i en soffa och ett gulligt vykort.

Jag hoppas ni alla har haft en superduper dag! :)

nemo saltat sobrius.

Jag väntar.

Domaren ska försöka vara här vid sex, sju tiden och sedan ska vi köpa en massa godis! Woho! Jag är så himla sugen på olika godissorter att det inte är sant. Av någon skum anledning så suktar jag efter den där rektangulära chokladbiten som smakar som.. kola? Något sånt är det iallafall. Jag hoppas det finns massvis av det. Jag och Domaren hade planerat att gå ut ikväll och äta men nu när jag tänker efter så vill jag nog inte det. Middag på alla hjärtans dag? Nä, inte min grej. Det skulle bli alltför smörigt och jag klarar inte av sådant. Jag var tvungen att gå till Gallerix i onsdags för att köpa ett vykort och då var det MASSVIS med människor där inne. Jag klarade inte av det, allt kändes så himla fel. Det kändes fel och löjligt att stå där och välja ett vykort två dagar innan Alla Hjärtans dag. Varför?

Jag vill helst äta hemma, glufsa i mig en massa onyttigt och sen kolla på en massa filmer. För mig, och detta är något som kan stämpla mig som Donna Juana, så räcker det med att veta att han ligger brevid mig ikväll. Våga naw:a. Jag har även köpt några presenter till honom som jag gärna vill ge honom. Det är inget personligt, vilket min lillsyrra har stört sig extremt mycket på. Enligt henne är det ett måste att presenten ska vara personlig på Alla Hjärtans dag. För mig är presenterna personliga eftersom jag har haft en tanke bakom det hela. Det är ju tanken som räknas. Eller vad tycker ni?

nemo saltat sobrius.

Förlovad!

Inte jag, inte! Det kommer ta sin eviga tid tills jag får en ring på fingret. Utan det är min lilla vän Raffa som har gått och blivit en man! Han har gått och förlovat sig, den lilla jäveln! :)

GRATTIS! I'm really happy for you dude!

image14


nemo saltat sobrius.

Alla hjärtans dag.

image13

Idag är dagen man ska visa de man håller kär att de betyder mycket.
Oavsett om man är sjuk eller inte, som då jag tyvärr är.

nemo saltat sobrius.

Oceans 13.

Filmen är helt OK. Jag kan inte säga att den har "the it" som filmer måste ha, enligt mig. Den är baserad enbart på att underhålla publiken vilket märks rätt så tydligt. Vi är nu uppe till del tre där alla handlar om samma sak vilket blir rätt så uttjatat. Jag gillar till en viss del att man tvingas hänga med för att förstå helheten eftersom de hela tiden har en massa idéer, påhitt och väldigt krångliga ord då de talar om teknologi. För oss vanliga oteknologiska människor så är det rätt så svårt att hänga med i svängarna och får istället uppleva en massa aha-upplevelser för att sedan dränkas av bitterheten över att det tog så lång tid att förstå. Men jag är ett stort fan av Al Pacino som spelade Willie Bank så filmen hade sina stunder. Men jag måste nog medge att inte ens gamle Al skulle få mig att se filmen igen.

Men jag kan erkänna att jag tänker på mig själv klädd i svarta kläder, mobil i handen och en iskall blick som säger: You're going down. Seriöst, vem vill inte vara medlem i deras gäng?

image12

nemo saltat sobrius.

Redan senil.

Jag blev så upptagen av all lera-letandet, pysselfynd och annat smått och gott att jag glömde helt och hållet bort att jag har tre PM som ska lämnas in på fredag. Ojoj. Jag lär nog inte heller göra något vettigt imorgon eller på fredag då Domaren kommer att vara här. Planen är att jag ska vakna klockan tio, slöa fram till tolv (jag har ingen självdisciplin alls) och börja städa i en eller kanske till och med två timmar. Sedan blir det självklart en lång och härlig dusch. Sist men inte minst kommer PM-pluggandet fram till sextiden och sedan kommer min lilla Valentine.

Min finska vän skrev ett bekymrat mail till mig angående Alla hjärtans dag. "Du är väl inte en sån där som ska äta godis formade till hjärtan och gulla dig?". Jag och Domaren har nog svårt för att vara romantiska så det lär nog bli det vanliga med mat och film. Jag har bestämt mig för att det ska vara en massa godis inblandat och jag fruktar över att jag inte kommer sova under kvällen. Min kropp förstår inte när den är mätt utan den kan stoppa in hur mycket mat som helst.

Jag är för all ätande eftersom det är så himla gott men jag borde nog tänka lite mer på vad det är jag äter nu när sommaren närmar sig. Inte för min egen skull eftersom jag är rätt så nöjd med mitt hull fast det blir nog lite pinsamt för Domaren om alla hans vänner förstår att det var jag som spelade Willy i "Rädda Willy".image11

nemo saltat sobrius.

Fast.

Jag är fast. Jag har suttit i snart två timmar och spanat efter pyssel. Lera, pärlor, glitter och klistermärken. Jag älskar sådant och eftersom jag har lagt ner brodering så vill jag börja med något annat. Jag SKA börja brodera igen men man vill ju ändå ha variation så jag har letat på. Lera är nog det jag har fastnat för mest så jag ska nog påbörja den inriktningen och se vart det leder mig.

Idag var föreläsningen dålig och gav mig ingenting. Jag måste beställa böcker då de inte finns någonstans att hitta eftersom de är "nya". Typiskt. Det är inte heller böcker som jag senare i livet kommer ta fram, damma av och börja läsa igen. Jag vill inte betala för sånt!

Imorgon ska jag vakna tidigt och börja städa. Jag gjorde inte det idag men jag var faktiskt trött. Städning, stryka kläder och duscha blir planeringen för imorgon. Senare på kvällen dyker Domaren men det har jag ännu än inte planerat. Lera kommer före just nu.
Sött!

nemo saltat sobrius.

Magisk kombination.

Jag tror att det är något med min säng, mitt rum och Uppsala som alltid lyckas göra mig så himla trött. Jag är van att vakna runt nio, halv tio men idag vägrade jag gå upp ur sängen fram till klockan blev elva. Föreläsningen börjar klockan ett så det är inte så att jag har blivit försenad men jag vill bara inte vara uppe till tre på natten och rulla tummarna.

Idag börjar den nya kursen som handlar om Islam och Judendom vilket ska bli väldigt intressant. Egentligen har jag absolut ingen lust att gå men solen skiner och det känns lite som vår. Detta ska man utnyttja! Dessutom behöver jag komma ut lite eftersom jag ska städa när jag kommer hem. Tro mig, det behövs. Men hallen, vardagsrummet och köket ser rätt så rent ut faktiskt. Dessutom har någon utav mina trevliga korridorare köpt en ny vattenkokare så nu blir det mer te! Favoriten är den vanliga, med gul pappersark som hänger vid påsen men jag har även fått upp ögonen för African Roobots (osäker på om det stavas så). Ifall ni har andra tips får ni gärna dela med er till mig.

nemo saltat sobrius.

Jag hatar SJ.

Det sorgliga med det hela är att man vill så gärna att folk ska börja åka kommunalt men det blir så svårt att göra det! Jag hatar SJ. Vägen till Stockholm C var underbar eftersom det fanns inga fjortisar så långt ögat kunde nå och istället satt det två äldre människor och diskuterade andra världskriget! Jag satt och lyssnade intensivt och det märktes. Mannen (det var en man och en kvinna) var så kunnig att jag nästan fick en chock! Han kunde datum, namn och platser utantill och jag beundrar det så himla mycket. Jag satt där och tänkte på om jag någonsin skulle kunna bete mig såsom han gjorde. Så smart, så belevad och vältalig. Härligt.

Men allt sket sig då jag väntade på tåget till Uppsala. Det, och många fler skulle inte komma. Jag fick sitta där och vänta på nästa tåg som skulle komma om ungefär en timme. Jag satte mig på en bänk då det kom en tjej med sina två hundar. Jag har stor respekt för de som är hundägare eller hundälskare men jag är tyvärr inte en av er. Jag tycker inte om hundar, jag vill inte ha dem nära och jag vill absolut inte kela med dem. Jag är faktiskt även smårädd för hundar, stora som små. Men vissa hundägare vägrar fatta det. Jag tog mina saker och gick raskt därifrån och att hon tog åt sig struntar jag i fullständigt.

När jag väl kom till Uppsala så missade jag bussen. Jag frös ihjäl så jag tänkte inte sitta och vänta en halvtimme på att den skulle komma. Jag gick. Det finns en lång mörk väg strax utanför där jag bor och jag ville faktiskt ge upp då jag såg den. Jag hade totalt glömt bort att den existerar och sedan märker jag att det inte finns NÅGON i närheten. Som den fegisen jag är så höll jag andan och gick det allra fortaste som jag kunde.

Glädjen var ändå där då jag kom hem och såg att mina framkallade bilder hade kommit. Underbara bilder på min familj.

nemo saltat sobrius.

Fundering.

En sak jag brukar undra över är ifall det är sant med uttrycket: "Skönheten ligger i betraktarens ögon". Är kärleken helt och hållet blind? Kan någon människa älska en annan för dennes insida utan att påverkas på något vis av utsidan?

Det var ett SMS från Domaren som fick dessa tankar att snurra.

"Du är det vackraste som finns."

Då insåg jag sanningen. Kärleken är blind.


nemo saltat sobrius.

Tillbaka till Uppsala.

Today is the day. Jag åker tillbaka till mitt lilla rum med mina små korridorare, som säkert inte ens har lagt märke till att jag har varit borta. Jag har faktiskt lite ångest över att åka tillbaka, vilket jag ALLTID har. Det är en form av förbittring, vrede och en slags kokande känsla inombords. Förbittringen är för att det nu kommer bli dags att laga sin egen mat, vreden är enbart för att mitt rum alltid ser ut som jag vore trebarnsmamma och jag måste alltså börja städa. Den kokande känslan är enbart där för att det inte finns en direkt förklaring till denna känning utan det är en samling av allt som övergår till vidrig  röra. Kärleken, hatet, ensamheten och min personlighet. En farlig röra, med andra ord. En mycket farlig röra.

Från mina föräldrars hem till pendeltåget kan jag svära ett antal gånger för alla störande människor som hamnar på min väg och då kör jag med en dryg stil och tror att jag är bättre än de. Det är så jag överlever. Uppenbarligen är jag även en fjortis-magnet så varje gång jag åker det där jävla pendeltåget så sitter det alltid en massa fjortisar knappt en halv meter ifrån mig. Där får jag sitta och lyssna på deras skitsnack i 19 minuter vilket jag tycker är så onödigt då de egentligen kan förkorta sina samtal till 4 minuter. Det går att minska på antalet "Ja ba, han ba, vi ba" och sedan några snabba tips på hur man kan se ut som om man har suttit i elektriska stolen. Det är helt sanslöst hur snabba tjejerna är då någon frågar efter en kam. Det är sex tjejer vi talar om och ALLA sträcker fram en kam på mindre än 0,12  sekunder! Det är en jävla tur för de att jag inte får äga en Kalasjnikov!


Sedan har vi Stockholms Central vilket jag inte har så mycket att säga om. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja då det är en blandning av mänsklig odör, alkohol och piss. Man blir så lycklig över att man är från Stockholm. Dessutom är alla ständigt stressade, där jag inkluderar mig själv som nummer ett trots att jag inte är jäktad alls. Det är bara ett fult trick så att jag ska få knuffa folk, titta snett på de då de undrar vad jag håller på med och jag kanske, ifall jag har tur, får svära ett par glåpord fram tills jag köper biljetten, sätter mig på tåget och åker iväg.

I Uppsala är det lugnt, sansat och rätt så fint då jag upptäcker att jag precis har missat bussen. Alltid samma visa. Jag är inte precis världens mest tålmodiga person så jag suckar högt så att alla ska höra min stora besvikelse, tar mina jävla väskor (som alltid tenderar att bli alltför många) och går i tjugo minuter. Jag öppnar dörren och säger högt och klart för mig själv: Hem jävla hem!

nemo saltat sobrius.

Tentan!

Jag klarade av tentan! En sak som man måste veta om mig är att jag är tävlingsinriktad trots att jag ständigt förlorar. Men en sak som gjorde att jag kände mig som en segrare var då jag fann det här skrivet i min hotmail:

"Vi lärare är nöjda med tentaresultatet, vi tycker ni har jobbat bra och många av er har också klarat av kursen på första försöket. Det är utmärkt! Däremot är vi inte nöjda med resultatet av kursutvärderingen. 18 studenter svarade på kursutvärderingen. En tredjedel av dem tyckte att kursen var undermålig. Detta förvånar oss lärare en aning, vi tyckte nämligen att det kändes som om kursen gick ganska bra, den massiva kritiken har därför fått oss att undra över vad det egentligen var som gick snett. De studenter som inte har svarat på kursutvärderingen men vill hjälpa oss lärare att förstå vari bristerna bestod får gärna höra av sig till oss och berätta om sina erfarenheter av kursen och sina reflektioner kring densamma!"

HA! Jag är så lycklig över att folk vågade kritisera den där tråkiga och meningslösa kursen. Jag klagade som bara den eftersom jag verkligen kände att lärarna, kursen och litteraturen var på gränsen till löjlig. De gav verkligen ingen tydlig information, de hörde knappt av sig då man hade frågor till de och dessutom så var de "strikta med reglerna" då det gällde eleverna. Att reglerna inte alltid gällde de diskuteras inte vilket gjorde mig väldigt arg. Jag hoppas verkligen att de går igenom vilka fel de gjorde och tar itu med det .


 

Victory!


nemo saltat sobrius.

Paris.

Jag kunde inte låta bli. Vi hade nämligen en diskussion igår om just Paris. En av Domarens vänner ska åka till Paris tillsammans med sin flickvän. När han sa det så blev det ett jävla liv, speciellt från E. Han vägrade förstå varför unga människor skulle vilja åka till Paris eftersom den staden är en typiskt "gamling-stad". Ja, tydligen är det bara äldre par som åker dit och tramsar sig för kärlekens skull. Sedan insisterade han på att Paris var den staden ALLA tänker på då man talar om Alla hjärtans dag.

Ja, för när man åker till Paris så håller man bara handen med sin älskade och går runt i stan i flera timmar. Man struntar fullständigt i Eiffeltornet som har haft fler än 220 miljoner besökare och som är världens mest kända monument som bara måste upplevas! Sedan kan man glömma Arc de Triomphe, Triumfbågen, som byggdes av order från självaste Napoleon Bonaparte eftersom han ville fira segern vid Austerliz. Under denna triumfbåge som instiftades efter första världskriget ligger även flera soldater vars namn tyvärr är okända men man har ändå respekt för dessa då de offrade sina liv för Frankrike. Vem bryr sig egentligen om gamla Notre Dame, ett utav Paris mest kända kyrka som är byggd i gotisk stil och vars kyrkklocka, Emmanuel, väger 13 ton. Dessutom tänker man inte ens på Louvren som idag är ett museum över antikviteter och klassisk konst blandat med det nya. Här finns bland annat Mona Lisa tillsammans med andra välkända tavlor, men vem bryr sig egentligen för allt man gör i Paris är att hålla handen och tramsa sig för kärlekens skull.


   


nemo saltat sobrius.

Fakta á la Marina.

Jag heter Marina och pluggar i Uppsala, lärarprogrammet. Jag funderar på fullaste allvar att faktiskt gå igenom det här och bli en lärare inom religion och historia. Just nu läser jag Religionshistoria B och samtidigt min distanskurs Idé-och lärdomshistoria. Sedan tänker jag, mot alla odds, försöka ta mig in på forskarutbildningen inom historia. Det jag funderar som allra mest på just nu är folkmord, antingen det som har skett i Rwanda eller det som pågick under Maos ledning. Det återstår att se. Jag lär nog inte komma in då jag vägrar sluta böla varje gång jag ser något sorgligt på tv, oavsett om det är film, dokumentär eller reklam.

Innan Uppsala bodde jag i Stockholm med mina föräldrar och två yngre systrar. Jag älskar mina föräldrar över allt annat och de har verkligen ställt upp för mig i alla lägen. Visst kan de bli jobbiga ibland med deras eviga tjat om samma saker varje dag men jag intalar mig själv att det är åldern som har börjat sätta igång. De börjar bli riktigt gamla nu. Mina två yngre systrar är mina bästa vänner, oavsett om vi tjafsar dagligen eller inte. Dar är 18 år gammal och ska flytta in med mig under höstterminen och Gena, lilla plutten, är 16 och måste bo hemma ett tag till.

Jag har haft mina jobbiga perioder under 2007 då jag gick ur ett seriöst förhållande av olika skäl som varken har med mig eller honom, McDreamy, att göra. Vi visste från början att det skulle ta slut någon dag men inte att det skulle gå så snabbt. Vi båda gick in i det hela alltör djupt och det var nog lika bra att avsluta det innan vi blev mer fästa vid varandra. Det känns tomt att inte ha honom i mitt liv men jag har även börjat förstå att det annars inte skulle vara möjligt att släppa taget. Det är en människa som har betytt mycket för mig av flera anledningar och jag uppskattar den tiden jag har fått med honom. 

I samma veva träffade jag min Domare (S) (eller Bossen, som han vill bli kallad). Det är en person som verkligen har varit där för mig, oavsett vad. Vi har varit "puppy-lovers" under 2001 då vi brukade hålla handen i smyg och, trots att han inte vill erkänna det, så brukade han stirra på mig medan jag låg och sov.  Vi var utomlands då och magin försvann när vi kom tillbaks till Sverige, men varje gång vi träffades så vet jag att han ville ta mig i sina armar och förklara sin kärlek. Dock förnekar han detta men jag vet den riktiga sanningen. Den 14 september 2007 bestämde vi oss för att bli ett par, men det tog ett tag tills vi verkligen kände oss som det. Tillsammans har vi lyckats bygga upp ett förhållande som är stabilt trots all bråk om hår under armarna, högljudda uppstötningar och snuskiga danssteg. Det jobbigaste med detta förhållande är nog "distansen" då han bor i Stockholm och jag gnäller rätt så ofta om det. Det är enbart 45 minuter med bil men det är inte så lätt. Speciellt när man ligger i sin stora säng (läs: liten för den är sjukt liten!) och känner sig ensam. Jag brukar använda den mening rätt så ofta så att S ska få skuldkänslor och komma över. It works.

nemo saltat sobrius.
RSS 2.0