Barcelona!!!!!!!!!!!!

I'm going to Barcelona!!!!

Vi har redan bokat biljetterna och vi åker den 2 maj! Vi ska gå och se Barcelona-Valencia matchen och sedan tillbringa ett par dagar med att upptäcka själva staden. Domaren har redan varit där en gång och han verkligen älskade det, och speciellt då de var på Camp Nou. Tydligen blev han fyra år gammal igen när han stod där och hejade. 

Vilka som åker är ju jag, min söta syster, Domaren och Serdar, en brunhårig version av Dawson (från serien, ni vet). Men i vilket fall som helst så åker jag till Barcelona! Jag har kollat upp vissa aktiviteter som är värda att se därborta men jag fick utskällning av Domaren om att jag inte får planera. Men jag har iallafall kollat upp vissa saker jag vill göra, i vilket fall som helst. Ifall ni har några tips så hör gärna av er!! :)

Det här är bästa födelsedagspresenten jag har fått. TACK SYRRAN!

Jag ska till Barcelona! WOHO!!!

nemo saltat sobrius.

Slut.

Yeah! Har nu lämnat in mitt stora PM för distanskursen så nu är jag verkligen verkligen verkligen klar. Verkligen! Så jävla skönt. Pju! :)

Nu är jag bara vrålhungrig. Jag åt runt tolv och sedan några vindruvor, och ändå ser jag ut som en valross. Jag fattar inte. Det kanske är all chips, cola, kakor och choklad som bidrar till valross-fasonerna, men det tror jag inte på. De som säger annat ljuger.

nemo saltat sobrius.

Vad ska man säga egentligen?




nemo saltat sobrius.

Latheten som allra högst.

Det värsta är att jag bor i ett studentrum på 19 kvadrat men orkar ändå inte gå till badrummet.

Hur har det blivit såhär?

nemo saltat sobrius.

Packat.

Nu har jag packat ner lite sommarkläder. Jag åker nämligen till Stockholm den 4 april och jag lär nog inte komma tillbaka till Uppsala under den tiden. Eller jo, någon enstaka gång för att hämta brev och lämna mina PM-uppgifter om VFU. Jag ska nämligen praktisera i en skola som ligger i Bålsta och föräldrar bor ju rätt så nära Bålsta så.. varför inte? :)

Livet börjar kännas allt härligare! Jag vet inte varför men det bara känns mycket bättre... eller så beror det kanske på att tentor och sånt är över. Pju! Eftersom jag är så glad tänkte jag bjuda på den här bilden. Det är mina läppar, jag lovar. Ingen operation här, inte.

452180-74


nemo saltat sobrius.

Woho!

Jag ville inte säga något eftersom det betyder otur att bli glad alltför tidigt men vi har tydligen en bil. För er som följer denna halvtråkiga blogg vet ju att min syster har fått körkort. Ja, före mig trots att hon är två år yngre men det är inte det vi pratar om här. Vi pratar om en bil! Idag gick Domaren och syrran min till mannen och bestämde sig för att köpa den. Vi får den på fredag! Bra, då är jag i Stockholm så jag kan njuta av den.


image88


nemo saltat sobrius.

Pju!

Klar. KLAR! KLAAAAAAAAAAAAAAAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iallafall tills omtentan kommer.

nemo saltat sobrius.

Jag ger upp.

Jag gjorde mitt bästa. Jag försökte. Det slutade med att jag lyssnade på musik en timme, snackade i telefon i en halvtimme och chattade på MSN resten av den tiden. Dessutom la jag mig väldigt tidigt. Nu är jag här.

Jag har kollat upp omtentan. Den är i maj. Ja, det är bara att acceptera att det är dags för ett IG så jag tänkte köra Ally McBeal maraton (säsong 2) idag med massa godis, chips och cola. Jag måste dränka mina sorger.

Ifall ni läser det här så håll tummarna för mig, det kanske kommer frågor då jag kan skriva en massa strunt och plocka poäng. Hoppas det enbart kommer frågor som jag kan.. som.... Ja, att vi slipper göra tentan och att alla är godkända!

nemo saltat sobrius.

Pluggnörden is going down!

Jag var en plugghäst förr i tiden. Goda tider då jag alltid hade svar på allt. Jag hade alltid kontorsmaterial redo, med pennor, suddgummin och markeringspennor. Helt redo och en tönt i allra högsta grad! Nu är hon borta. Jag har nyligen öppnat böckerna för tentan jag har imorgon. Ja, tentan. Inget prov som man hade på gymnasiet, utan en tenta. Vad gör Marina då? Jo, hon väntar med att plugga till allra sista sekunden. Sedan bloggar hon.

Jag orkar verkligen inte göra om tentan men så som det ser ut nu så vill jag bara meddela Schalk att han inte slipper mig. Ännu.

nemo saltat sobrius.

Romantisk.

Domaren vet hur man ska vara extra gullig. Vi passerade 6-månaders gränsen för inte så länge sen och då fann jag detta i min brevlåda:

 


 

nemo saltat sobrius.

En Patrik.

En gång i tiden (för någon vecka sedan) så bad Domaren mig att skicka SMS til hans nya nummer. Hans mobil hade nämligen strulat sig så han använde ett annat kort. Jag skickade ett glatt "hej" och det var då Patrik kom in i mitt liv. Det var nämligen hans nummer och vi sms:ade varandra i flera dagar tills vi en vacker dag slutade. Ingen anledning, men det bara tog slut. Nu upptäckte jag att Patrik har namnsdag då jag fyller år.

Vart är du, SMS-Patrik?

nemo saltat sobrius.

Woho!

Plugget går åt helvete. 
 
Fan!
nemo saltat sobrius.

Så här känner jag mig.

image85

Jag hatar att plugga just nu.


nemo saltat sobrius.

Värme.

Jag saknar värme, sol och sommar. Som alla andra vid det här laget. Jag bara lääängtar tills denna termin är slut och man slipper tänka på tentor, inlämningar och föreläsningar. Dagar då man bara kan ligga under solen och njuta.

Jag har med andra ord inte börjat plugga ännu. Jag börjar få panik men varje gång jag försöker så säger någon (oftast den lilla röda figuren som liknar mig rätt så mycket och som hänger runt vid mina axlar) att jag borde sitta vid datorn. Jag kan inte direkt säga emot henne. Hon verkar vara farlig.

nemo saltat sobrius.

Varning!

Jag har inte pluggat en endaste minut idag. Usch! Imorgon ska jag sätta igång, jag lovar!

Nu ska jag äta mackor från Sandy's. Japp, ni hörde rätt. Min syster jobbar där. Inget att vara stolt över, kan jag då tala om!

nemo saltat sobrius.

Jahapp?

Ja, idag är en konstig dag. Jag vaknade tidigt för att träffa upp Domaren och det kändes rätt så konstigt. Eller ja, han var konstig. Vi pratade igenom allt igår, in i det minsta detalj och vi la fram många lösningar som vi både tyckte om, var överens om och kunde leva med. Jag fattar inte varför det var så konstigt idag, men samtidigt förstår jag att han ständigt tror att jag kommer gå min väg. Jag förstår att jag inte direkt är den man kan lita mest på då det gäller att stanna, men den här gången går jag inte. Jag stannar. Jag är nöjd nu, nöjd över de beslut han tog igår och vad vi lyckades komma fram med. Jag kan inte begära mer för det han sa igår var allt jag behövde veta.

Jag stannar nog kvar i Stockholm fram till torsdag morgon, det blir nog bäst så.

nemo saltat sobrius.

Inombords.

Jag vet att man ska hålla det mesta för sig själv men ibland vill man faktiskt bara säga det man har på hjärtat. Jag är inte den typen som är sur länge, utan jag släpper det efter ett tag. Jag kan sura otroligt mycket men under en väldigt kort tid. Men ibland så hatar jag den egenskapen hos mig för vissa utnyttjar det så sjukt mycket.

Väljer man att bli ihop med någon, och senare börja älska den personen så måste man börja värdera allt kring förhållandet. Vissa har väldigt svårt för det. Man är inte längre en person, utan två. Man måste tänka på sin partners känslor också, och anpassa sig ibland till henne/honom. Jag vet vad jag vill, jag har allt planerat och jag tvekar inte. Men Domaren är en 21-åring liten pojk som fortfarande har mycket kvar av planering av sitt liv. Vi krockar där. En hård krock dessutom.

Jag vet att ni som läser inte direkt förstår vad jag menar men jag är så sjukt trött på att ifrågasättas, diskutera samma saker hela tiden och få planera om MINA planer som jag har haft långt tidigare. Jag vet också att det är dåligt av mig att lägga fram vissa problem här på bloggen men jag måste. Jag blir ju galen.

nemo saltat sobrius.

Tävling!

Tävlar i Kenzas blogg och det är tydligen ett extra plus ifall man skriver om det i sin blogg. Jag har aldrig tävlat om sånt här men någon gång måste väl vara den första! :)

nemo saltat sobrius.

Är i Stockholm.

Är just nu i Stockholm och roar mig. Eller nja, jag har faktiskt pluggat lite och nu väntar jag på min syster som ska ta med sig mat. Dessutom är inte vädret heller så stabilt som man skulle kunna tro att det skulle vara. Snö, snö och återigen snö. Igår åkte jag och Domaren hem från Uppsala då vi nästan höll på att dö. Ja, jag överdriver men det var ändå läskigt. Det var en lastbil/buss eller något stort som dränkte bilen med vatten så att vi inte såg ett skit. Tänk om vi hade dött? Usch!

Jag har också fått veta vart jag har min praktikplats. I Bålsta, såklart men inte samma skola. Jag är nog tacksam för det, men ja. Jag har ingen lust att praktisera och varför vet jag inte. Men jag måste nog ändra inställning och försöka tänka positivt. Jag har ju inga läxor under denna tid så på det sättet är det härligt. Men att vakna 8 varje morgon och jobba till 5... inte så lockande. Jag är fortfarande för ung för sådant.

Jag ska nog återgå till mitt pluggande. Är det någon som vill förklara för mig vad dharma betyder och hela historien bakom det får gärna göra det.

nemo saltat sobrius.

Klockren.

Jag må hata att plugga just nu men professorn vi har är helt underbar. Sådär farfar-lik och lite rolig. Jag googlade lite på honom (vet inte varför) och hittade det här: (han är P)

P: "Vishnu kommer när världen går under."

S: "Borde han inte komma innan?"

P: "Jo...., jag ska säga det till honom nästa gång jag träffar honom."

Jag satt och skrattade otroligt mycket när jag läste den. Jag tycker det är roligt, men jag har såld på ironi och sarkasm. :)

nemo saltat sobrius.

Att köpa bil.

Det är fan svårare än vad jag trodde. Och inte är det jag som gör jobbet, inte. Pju! Dessutom har jag en tenta snart som jag säkert kommer få göra om ett par gånger då jag varken har intresset eller orken att plugga på den. Så blir det ibland.

Men jag har frukt iallafall. Massvis med frukt. Även majs.

nemo saltat sobrius.

Div. 2

Japp, he made it. Han spelar för division två efter sommaren. Nu har han inga matcher att spela, jobbet har lagt ner i tre månader (de bygger om) och sedan ingen skola.. han har massa med tid över. Jag åker till Stockholm den 4 april så vi kommer nog kunna ses ofta. Men även om vi inte gör det så spelar han för div. 2. Coolt.

Aja, jag är inte världens bästa "uppdaterare" just nu och mina läsare har försvunnit helt och hållet. Synd. Ska förbättra mig. Snart. Jag kommer börja min praktik snart så ni lär höra en massa gnäll. För mycket.

nemo saltat sobrius.

Idag.

Idag är den "stora dagen"... tror jag. Jag hänger inte riktigt med i svängarna då vi talar om divisioner, matcher, att den och den måste förlora. Men jag är nästan säker på att denna match är viktig. Ifall de vinner denna match (jag talar om Domaren) så kommer de upp till division två. Återigen, det är inte fotboll vi talar om. Ifall de kommer upp till division två så kan man välja dem på tipsgrej. Ni vet, spelgrejerna. Jag tror det är så, men ifall jag har fel så vet jag att han kommer rätta mig via kommentaren. Men i vilket fall som helst, håll tummarna!

Dessutom fick jag VG/VG på min hemtenta, den första om samisk religion, fornnordisk religion och gamla antikens religioner. Jag känner mig mäktig, nästan som om jag vore rik. Synd att jag bara har 30 kronor i banken. Men jag har fan VG. :) Jag ska fira det med två indiska filmer och massa gott. Yey!

nemo saltat sobrius.

6 månader.

image84

nemo saltat sobrius.

Jag skäms.



Det är allt som är kvar av äpplet.
Stackaren visste inte vad som hände.
Jag snodde äpplet från min korridorare.
Jag kommer aldrig kunna titta honom i ögonen.
Jag skäms.


 

nemo saltat sobrius.

Frukter.

Jag behöver frukt. Jag har gått och tänkt på gröna vindruvor (utan kärnor!), kiwi, mango, aprikoser, äpplen och bananer hela dagen. Jag är bara såååå himla sugen på frukt och jag har inte ett ruttet öre i plånboken. Eller jo, jag har på mitt kort men mina böcker har kommit så det är inte världens smartaste idé att slösa pengarna på frukt. Men jag är så himla sugen.. åh, frukt.

Jag har även börjat tänka på päroncider. Mums. Måste ha det också.. Jag fattar inte varför jag är så sugen på allt och annat, men jag kan inte låta bli. Frukt och päroncider. Yummie!

nemo saltat sobrius.

körkortet!

Ja, syrran min har tagit körkortet! :) Ja, jag vet att hon är yngre än mig och redan skaffat körkort men vad är livet om den inte består av en stora syster som utnyttjar? Jag är så lycklig för hennes skull och vi funderar på att köpa en bil.. inom snar framtid.

image82


nemo saltat sobrius.

Hemtenta.

It sucks.


nemo saltat sobrius.

Vi vann!

Eller ja, Domaren vann! Han hade en viktig match igår så vi åkte över dit och spanade in honom. Det var några bakom oss som sa (inte bara en gång, utan två gånger!) att nummer 5 var väldigt snabb och duktig. Så det så! Om de lyckas bra på de matcher de har kvar (om de har tur så har de bara en match, om de har otur så blir det två matcher) så kommer de upp till division 2! :) Ifall ni undrar så är det inte fotboll han spelar.

Orsaken till varför jag inte har skrivit på länge är för Grey's. Jag har fastnat för serien, den är helt makalös. MEN jag är bara på början av säsong 3 så jag vill inte att folk avslöjar något. Jag kommer personligen söka upp den personen ifall det händer! Det är en utav de bästa serierna jag har sett och jag hatar att jag inte satsade på läkarutbildningen. Men när jag börjar se på Ally McBeal (som är serien jag ska titta på efter Grey's) så lär jag fundera på att läsa advokatlinjen istället.

I måndags hade jag jätte trevligt för då var några från klassen hemma hos "Lollo" och hade det trevligt. Vi spelade "vem vill bli miljonär" vilket fick en att inse hur lite man vet om saker och ting. Jag måste nog sluta köpa enbart historieböcker och sådant och börja intressera mig för annat.

Nu ska jag bara hämta upp några böcker, äta och börja med min hemtenta. Jobbigt.

nemo saltat sobrius.
RSS 2.0