Frukost.

Jag har varit jätte dålig på att äta frukost men detta har förbättrats väldigt mycket. Jag börjar äta och har upptäckt vad man kan äta utan att direkt må illa. Ja, jag mår jätte illa ifall jag skulle äta något. Men lite juice, en macka med goda pålägg såsom ost, avokado, tomater och/eller gurka skadar ingen. Annars kan man äta Kellogs med någon macka, eller om man inte vill ha juice finns det te. Finns så mycket att välja mellan och detta visste jag självklart men jag vägrade "se" det. Nu längtar jag till varje morgon. :)

Lördag.

Jag ska strax iväg för att träna, spinna lite. Ojoj, vad tidigt det var för mig att vakna klockan 9 trots att jag la mig väldigt tidigt. Jag antar att jag får ta och vänja mig vid det då jag kommer få vakna sex varje morgon.

Jag vill verkligen ha mitt schema eftersom jag vill veta vilka tider jag slutar. Anledningen är att jag vill veta när jag har möjligheten att träna eller åka till KI. Jag har planerat att ifall jag slutar tidigt vissa dagar (tror inte det kommer ske) så åker jag iväg till KI istället. Annars blir det väl direkt till träningen för om jag minns rätt fick jag alltid sluta rätt sent. Det är bra att jag har Asrin som bor nära, då kan hon hämta min väska varje gång hon är på väg till träningen och jag kan möta upp henne där istället.

Idag MÅSTE jag fixa alla böcker. Jag har inte en enda! Det är så dåligt att de väljer just dem böckerna som inte finns NÅGONSTANS. Jag tänker inte heller köpa dem, aldrig.

Zoolander.Inte världens bästa film, direkt.
Jag har för mig att jag har sett den tidigare med Domaren,
men att vi stängde av den efter halva.

Tentan.

Jag har nu gjort rätt så mycket kring "mini-uppsatsen". Jag tror att jag skickar in den redan på söndag, vi får se. Sedan kan hon klaga om hon vill och jag har då tid att förbättra den. Smart, smart.. :)

Jag har alltid varit duktig i skolan, men jag måste erkänna att jag har tappat gnistan. Rätt så mycket. Att ta en break från pluggandet kan nog vara väldigt bra, vilket jag gör nu. Jag anser inte att uppsatser är som tentor, där man måste plugga in. Nu praktiserar jag och "forskar" vid sidan om, och jag anser att det är att ta break för mig. Jag behöver inga fler tentor. När jag väl pluggar så har jag kommit på ett sätt, att göra stödord. Jag förenklar så mycket som möjligt så att jag har något att bygga upp från.Mina anteckningar!Såhär ser mina "förkortningar" ut. Haha!Japp, sorgligt liv jag har.

Kommit igång.

Jag har börjat med uppsatsen redan nu, för på måndag börjar jag praktiken. Jag tycker att det är så dåligt att de inte informerar mig om något och inte heller min handledare. Hon vet inte ens när jag ska börja och till mig sa dem att hon bestämmer när vi ska ses. Jag ska iallafall åka dit på måndag klockan åtta, på morgon. Jobbigt!

Idag vill jag göra något, kanske gå på bio.. men det verkar inte bli så. Alla har något att göra och syrran är jätte trött så hon orkar inte. Äh, får väl bli en kväll till hemma. Jag har ju blivit så van ändå.

Ännu mer problem.

Dagen blev allt sämre nu när jag satte mig framför datorn och såg ett mail med dåligt besked, tentan. Kan dagen bli värre? Att mamma tjurar som bara den gör inte saken bättre. Hon storstädar (varje fredag) och då brukar hon var arg vilket irriterar oss andra väldigt mycket. Hon väljer själv att städa varje dag (och storstädning varje fredag) och hon hatar när andra städar åt henne för hon anser inte att det blir tillräckligt rent.. men ändå tjurar hon för att hon får göra det själv? Jag förstår inte.

Just nu kan jag bara koncentrera mig på det extra arbetet jag kommer få göra nu tack vare min dåliga tenta. Jag fick inte IG, men hon vill att jag ska förklara fråga 4 lite mer detaljerat, diskutera Sveriges facksystem. Nu har jag en uppsats till på halsen, utöver min C-uppsats, praktik och B-uppsats.

Äh, får ta det som det kommer. Det känns skönt att det handlar om en komplettering på en enda fråga än att jag ska tvingas göra om alltihop. Jag får väl vara... ja, tacksam.

Promenad.

Jag har precis varit på en lång promenad, vilket behövdes. Jag fick en chans att lätta på hjärtat och tro mig, det var MASSVIS med sådant. Jag insåg hur trött jag har blivit på allt och hur enkelt det egentligen kunde ha varit. Promenaden var nödvändig för mitt välbefinnande.

Idag ska jag bara ta det lugnt, för det är sista dagen av en vardag som jag är "ledig". Visst, det har varit ofrivillig ledighet då alla har jobbat, praktiserat eller pluggat så jag har mestadels suttit hemma och inte gjort ett skvatt. Men men, det ordnar sig snart. Snart börjar praktiken och då kommer jag börja klaga på de tidiga morgonen!

Så jävla trött på allt.

Allt bara skiter sig just nu och det lär nog inte bli bättre än såhär. Jag ska väl tacka för att det bara är såhär pass jobbigt och inte värre? Eller? Vad är det för ord vissa människor använder? Att vara tacksam?

jävla dåligt att det finns vissa människor som kan vara så dumma i huvudet att dem faktiskt gör allt för att slippa gå emot en annan person. Jag är bara arg just nu men samtidigt känns det så jävla skönt att äntligen få slippa alla bekymmer, att få slippa ha en människa som tror att det går att kontrollera mitt liv. Jag har alltid trott att en äldre kvinna med så mycket erfarenhet har mer vett i huvudet än såhär, men jag hade tydligen fel. Jag har tydligen haft många fel angående det här. Jag har fått fel bild av denna person, enligt den allra viktigaste personen, men det har jag inte. Det är den allra viktigaste personen som har en förvrängt bild, en bild där glorian lyser så starkt att man knappt kan öppna ögon. När ljuset slocknar så lär nog alla se att det var fan ingen gloria som lyste. Verkligen inte.

Det är en sak att ha en kvinna man knappt känner i sitt liv som ogillar en, en som säger massa elaka saker och sedan tar på sig en roll som om inget har hänt. Jag bryr mig inte, jag kan tåla det och jag kan ge tillbaka. Det lovar jag er att jag kan göra. Men jag väljer att inte göra det. Istället har jag hopp om att den viktigaste personen i hela det här dramat ska stå på min sida. Tydligen är det här väldigt svårt att göra!

Jag är så trött på att den här kvinnan ska ständigt försöka lägga sig i, bestämma en massa saker och få sin egen vilja fram utan att ta hänsyn till hur jag påverkas av det hela. Jag förstår inte hur hon har något med saken att göra. Jag har en framtid bestämd, sedan länge, tillsammans med Domaren. Vi har bestämt vissa saker angående vår framtid och vi trodde att det skulle finnas en väg för oss, utan grenar. Jag hade så fel för istället får jag vägen i två delar av ett stort jävla gap och det går inte att fylla den med jord, hur mycket jag än försöker.

Jag hatar min situation, men jag har insett att jag inte kan göra något annat än att fly därifrån. Så fort jag kan. För att ha en sådan kvinna i mitt liv skulle bara göra mig galen. Om jag hade skydd, om jag hade den allra viktigaste personen bakom mig så skulle jag kunna göra det. Stå emot riktigt bra, men nu har jag inte det. Därför tänker jag göra som jag vill, där jag mår som bäst. Jag har mått dåligt så pass länge nu att jag tänker bara tänka på mig själv. Kalla mig för egoistisk, kalla mig för vad du vill. Jag bryr mig inte längre.

Trött.

Jag är så trött utan att ens veta varför. Visst, träningen var tuff idag men ändå.. Jag brukar inte vara så pass seg i benen, men nu gör det bara ont. Jag är lite orolig för jag har börjat känna av lite av mitt högra knä och jag vill absolut inte att något ska hända. Syrran brukade träna förut men skadade sitt knä, och jag vill inte att det ska hända mig.

En sak jag har upptäckt med träning, speciellt spinning, är att vissa insisterar på att ta på sig dem där jädrans cykelbyxorna. Gamla såväl som unga män ska INTE ha på sig sådant för jag vill inte se hela förpackningen! Undra hur dem skulle reagera om jag kom med träningskläder som visade världens kameltå? Det är äckligt, fatta det någon gång!How about that, spinning-man?

Par-frågor.

Vad heter ni? Marina och S****.
Hur träffades ni? Vi har träffats några gånger när vi var väldigt små, men ingen av oss kommer ihåg det (förutom min mamma som insisterar på att ständigt ta upp Domarens små shorts han hade på sig vid ett tillfälle. Dessutom vägrade jag leka med honom för att jag var tjurpuppa som barn och hatade alla). Den gången jag och han minns var 2001 då vi blev "kära" och höll varandra i handen hela tiden. Puppy-love.
Är ni förlovade? Nej, och det lär nog dröja såsom det ser ut just nu!
Bor ni ihop? Nej, men skulle vilja det.
Har ni barn? Nej, men väldigt snart. Vill verkligen.
Har båda körkort? Ja.
Isåfall, vem kör bäst? Han kör bäst. Jag kan erkänna det.
Kommer du ihåg er första kyss? Ja, det var vid Gröna Lund, där vid vattnet. Han försökte kyssa mig och jag vände mig om istället. Sedan ångrade jag mig och visade det, han försökte igen och det gick. Men att jag började asgarva varje gång ska vi inte diskutera. Anledningen var för att det var just Domaren jag kysste, det kändes så konstigt med tanke på att han alltid har på något sätt varit "en del" av min omgivning.
Vem sa "Jag älskar dig" först? Domaren.
Vem är äldst? Domaren, men jag misstänker att något är fel. Han samlar på Simpsons grejer. Hallå?
Vilka stjärntecken är ni? Jag är vädur, grym och väldigt cool. Han däremot är en tönt, jungfrun. Haha! :)
Vem fyller först på året? Jag.
Vem är längst? Domaren, såklart. Jag måste stå på tå för att kunna pussas.
Vem sjunger bäst? Ingen av oss, men jag kan iallafall hitta noterna.
Håller ni i handen på stan? Ja, om det inte är för varmt eller för kallt. För varmt - händerna blir klibbiga. För kallt - hellre ha dem i sina egna fickor.
Kände ni varann innan ni blev ihop? Ja, har nämnt det ovan också.  
Blev du kär i första ögonkastet? Nej, då vi var små kanske.. när vi höll hand och såna puppy-things. Men det tog ett bra tag tills jag föll för Domaren denna gång.
Har ni någon speciell låt? Nej, Domaren tycker att sånt är fjantigt.
Har ni några "fri kort"? Nej, vi har inte diskuterat sådant ännu.
Har ni varit utomlands tillammans? Ja, Barcelona.
Vilket är ert bästa minne? Vi har många men en som jag kom på direkt var för ett tag sedan. Vi var hos Serdars jobb, kiosken, och jag och Domaren hade haft ett jätte stort bråk innan. Trots detta valde han att sitta brevid mig och han försökte få saker och ting att bli bra. Då kysstes vi och det var den bästa kyssen jag har fått.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? På senaste tiden - inget.
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Det vet jag inte, beror på var vi är och vilka vi är med. Jag skulle inte vilja pussa honom framför hans mamma, liksom. Pinsamt.
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Ja, eller.. Med bil tar det väl 10 minuter, om ens det. Men när vi träffades hade jag inte bil och då blev det minsann långt för mig.
Blir du lätt svartsjuk? Nej, faktiskt inte.
Brukar ni bråka? Oh, ja! Jag kan vara en riktig bitch ibland och han väldigt irriterande.
Ringer eller SMS:ar ni mest? Vi ringer varandra HELA tiden, men antar att det blir så när man träffas så sällan. Vi messar varandra väldigt mycket också.
Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? Hans puppy-eyes, hans händer och hans rygg (fråga inte varför, den är bara så snygg). Att han har världens mest vältränade röv är ju inget negativt heller. Me like.
Brukar nån av er prata i sömnen? Nej, tror inte det.

Planer?

Dagen startade inte med världens gladaste inlägg men idag får vi ta det.

Finns inte så mycket planerat idag och VFU-plats har givits till mig. Jag måste dock vänta tills hon säger vilken dag jag ska komma, ge mig schema och andra väsentliga saker. Det kommer bli en hel del plugg och jobb dessa månader som kommer men det är något som jag får ta. Jag antar att det är lika bra att jag får mycket att göra nu och slippa tänka på en massa annat.

Praktiken tar en väldigt stor tid av ens dag, då det är som heltidsjobb. Skillnaden här är att vi har massa plugg efteråt, som har med praktiken att göra men även B-uppsatsen. Jag har dessutom extra att göra då jag har en hemtenta, PM-inlämning och en C-uppsats att göra. Under denna tid ska man även hinna träna som en galning för att må bra, skapa balans. Jag hoppas verkligen att min handledare är förståndig, att jag ibland får ta pauserna/rasterna till för att plugga istället för att ränna runt i matsalen, korridorerna och liknande för att hålla koll på eleverna.

Jag har även fått min gruppindelning för B-uppsatsen, och jag fick den grupp jag ville ha. Ettan, för de börjar tidigt och slutar tidigt. Anledningen till varför jag vill ha det så är för att jag har hela dagen på mig att göra annat. Jag kan åka direkt från Stockholms Central till KI för att plugga där.

Ja, det kommer bli väldigt stressigt men jag gillar det.. Antingen kommer jag njuta fullt ut eller så kommer jag sluta upp såhär:

Ny dag.

Visst, mitt nya år har inte börjat såsom jag trodde att den skulle göra men jag orkar inte klaga. Jag vill bara ha det bra. Jag ska vara glad över att jag har familj och vänner som är jätte rara mot mig och som lyssnar på mina problem. Att de lägger tid på att sitta där och höra mig klaga hela tiden, att de ger mig råd och tips. De förstår mig helt och hållet. Hur jag känner, vad jag går igenom och hur det påverkar mig och mitt liv. Det känns skönt att man har några människor på sin sida, trots att den allra viktigaste personen står rätt så långt borta.

Man får ta en dag i taget och det kan jag göra. Men jag kan inte göra det själv. Jag vet att jag inte har gjort något fel, inte när det gäller detta. Jag kommer aldrig ta på mig skulden för något i denna situation, aldrig. Det enda jag är säker på är att jag får ta smällen, gång på gång. Ja, att ta en dag i taget går... så länge man har ett skydd mot alla dessa smällar. För även om dem inte är på riktiga så gör det ändå riktigt ont.

Jag har fått ta så många elaka ord, som: paranoid när jag påpekar vissa saker. Alla vet att jag har rätt, men den allra viktigaste personen vägrar se det. Jag undrar bara när den tiden kommer, då personen öppnar sina ögon och ser sanningen? Jag har även fått bli kallad för otacksam, angående en viss gåva men jag förstår inte hur personen kan vara så blind? Det är inte en gåva, det är en fråga om gynna sig själv och få kontroll återigen över våra liv.

Jag kan vara elak, det vet jag. Men inte en lögnare. Jag är en bra människo-kännare, och tror ni inte mig så fråga mina närmaste vänner. Jag vet vad folk tänker, jag vet vad folk vill. Min uppfattning kring hela min situation har jag förstått helt rätt och jag har fått belägg för mina åsikter, men den viktigaste personen väljer ändå ögonbindeln och attackerar mig.

Varför?

Tystnadens historia.

Jag gillade inte den så värst mycket. Det är en bok som handlar om underliga sakers historia, bland annat hamburgarens, skruvmejseln men även tystnaden. Jätte konstiga saker, men ja.. Som sagt, jag gillade inte den trots att den hade sina små glimtar. En sak jag lärde mig var att man kan se på dollar-sedeln att Abraham Lincoln har munnen fylld med bomull (tror att det var det) eftersom han hade knappt några tänder.

Trött.

Jag är så himla trött. Fan. Träningen idag var plåååågsam, men otroligt skönt såklart. Det är alltid härligt att träna och jag hoppas verkligen att jag fortsätter. Imorgon är jag också ledig och även på fredag, misstänker jag. Får väl ta alla lediga dagar jag har och njuta antar jag, vilket jag inte tycker att jag har gjort. En annan sak är att jag får sportlov, haha. Det var LÄNGE sen jag hade sportlov så jag ska njuta.. Eller, ska åka till KI och plugga där.

Jag och Soma har även en plan, men vi får se om den fungerar. Muhahaha! Jag hoppas verkligen att fredag blir av, lite bowling och sådant. Jag får se om Domaren kan eller om han somnar istället.

Nu ska jag skutta vidare.

Down hill.

Jag hade en period där allt gick smidigt, utan problem. Jag oroade mig i någon fjuttig liten kvart och sedan lyckades jag fixa allt. Allt klickade. Nu verkar allt bara skita sig, hela tiden.

Allt går verkligen väldigt dåligt.. bara neråt. Inget blir som jag vill. Varför?

Praktik.

Jag tror att min praktik blir av rätt så snart. Jag ska bara få tag på handledare och sedan kör jag väl igång. Jag har tjuvkollat lite på hennes schema och insett att hon inte har så mycket SO. Hon är även svenska/engelska lärare och jag tänker inte köra dem, absolut inte. Jag hatade sv/eng lektionerna under min skolgång och jag tänker inte sitta och låta min praktik (där jag ska lära mig) gå i spillo. Hennes schema är dessutom väldigt glest men det kanske är ett gammalt som de ännu inte har uppdaterat?

Jag skulle inte direkt klaga om jag slapp gå varje dag, men om jag känner den skolan rätt (samma som förra praktiken) så är dem väldigt noga med att plåga lärarkandidaterna. Plåga kanske inte är rätt ord, men man får jobba rätt så mycket. Äh, vi får se. Jag ska hoppas på det bästa och det är ändå bara 6 veckor. Jag har ju missat i stort sett en vecka och sedan kommer sportlovet. Så, sex veckor. Det går snabbt, hoppas jag.

Trött.

Jag är så trött. Ska nog hoppa in i sängen och sova gott. Imorgon ska jag träffa Asrin. Trevligt! :)

God natt.

Träningen.

Idag var det en grym träning, jag blev alldeles RÖD! Det var egentligen bas men man får ju göra lite som man vill. Asrin kunde tyvärr inte komma för att det hade uppstått något fel med pendeln - någon hoppade framför tåget.

Hur elakt och rått det här kan låta så kan jag inte hålla tyst. Jag förstår INTE hur man vill dö på det sättet. Jag förstår att många har det tufft och känner att de inte vill leva längre, men varför hoppa framför ett tåg då det finns massvis med människor runtom en? Det finns unga, gamla och små barn som tvingas se detta och det är inte rättvist. Vill man dö så finns det andra alternativ där man inte behöver dra med flera främmande människor i sitt elände. Ingen vill se en människans lemmar när man är på väg hem, speciellt inte barn. Jag hade en gammal klasskamrat som fick uppleva något sådant, när hon var väldigt liten och skulle åka pendeltåget för första gången. Den dagen hade någon bestämt sig för att ta sitt liv och hon fick se det, alltihop.

Jag ber om ursäkt ifall någon tar vid sig, men det här är MIN åsikt och jag tänker hålla mig vid den.

Bio sugen.

Jag är så sjukt sugen på att gå på bio. Jag vet inte vilken film ännu, men jag vill gärna se Australia. Jag älskar filmer och speciellt att gå på bio, vilket inte har varit ofta nu. Jag har tre bio biljetter kvar (fick en till av Domaren) och jag har tänkt bjuda mina två yngre systrar på en film.

Jag har egentligen inget vettigt att berätta förutom att jag börjar få panik angående tentan. Vi har ännu inte fått resultat och omtentan är den andra februari. Jag bör nog maila. Japp!

Tisdag.

Det ser inte ljust ut för vår shopping då mamma har läkartid klockan två och jag träning klockan sex. Hm? Vi får se.

Idag måste jag försöka göra något vettigt av min ledighet och imorgon ska jag försöka vakna tidigt, jag orkar inte med att ledigheten ska ta över mina morgonar. Usch!

Imorgon.

Imorgon blir det shopping med föräldrarna och syrran som är ledig. Lillsyrran är tyvärr i skolan, men vi har planerat att gottgöra henne senare :) Vi får se vart vi åker men vi är fler som vill till Täby.

Idag kom Domarens syster över och vi gick igenom andra världskriget. Jag kände att det var för kort tid, men jag kan tänka mig att hon tröttnar. Vilken normal tonåring vill sitta och plugga i 4-5 timmar? Men men, jag håller tummarna för henne och hoppas att det går jätte bra. Jag blir stolt och tror att jag är världens bästa lärare. Haha! Efter det fick jag gå ner till min granne och berätta om "Kung" Kristina, som hon ständigt påpekade när jag sa drottning. Det var alltså en hel dag med historia.

Efteråt satt vi och funderade på namn till hennes lilla bebis som kommer snart. Det är en flicka och jag har fastnat för Valentina. Vi satt i en timme och sa alla möjliga namn och helt plötsligt kom det namnet upp, då jag var på väg hem. Jag ska meddela henne om namnet men vi får se.. Pappa gillar Tina, men honom struntar vi i. Valentina heter min favorit mosters dotter, så.. Det kan inte bli bättre än så! :) Kom gärna med tips på flicknamn!

Dagen närmar sig sitt slut.

Jag och mamma gick på en liten power-walk. Det var inte jobbigt för mig, men rätt så tufft för henne. Imorgon blir det spinning. :)

Jag är jätte seg idag och väldigt mätt, åt en massa mat. Nu sitter jag mest och googlar en massa saker. Blä för min dag.

Måndag.

Jahapp, detta är min "lediga" dag. Jag har nu mailat återigen en lärare angående min VFU-plats så vi får se vad han säger när han kontaktar igen. Men men, ska väl egentligen bara njuta av min ledighet.. :)

Idag blir det inget speciellt. Jag ska strax ut för en liten prommis med mamma och sedan hoppa in i duschen. Jag kanske tar en runda någonstans med mamma och runt 5 kommer Domarens syster hit. Jag ska gå igenom några SO ämnen med henne. Jag får alltid lite panik när jag ska lära henne något för jag är rädd att hon inte ska förstå eller att jag ska ha förklarat helt fel, som leder till att hon inte klarar provet. Sist jag hjälpte henne gick det väldigt bra, vilket jag är otroligt glad över. Vi får se.. :)

Böcker.

Det viskas om bokrea snart och jag älskar böcker. Jag har inte köpt några böcker alls i år, just för att det har blivit väldigt många och vi har inte direkt mycket plats hemma. Jag fick slänga fem-sex påsar för inte så länge sedan och det svider rejält för en bokmal som jag. Trots detta så kliar det i fingrarna när jag ser alla böcker jag MÅSTE ha.

   

Jag älskar Antiken, av många olika anledningar.
Första boken är skriven av Gierow, P G / Sjöstedt, L.
De två andra är del 1 och 2 och skrivna av Thukydides.
Den sista boken är skriven av Goldsworthy, Adrian.

   

Alla tre är skrivna av Dick Harrison och har fått mycket beröm för dessa böcker!
Jag funderar på att skriva om slaveriet som B-uppsats i historia,
men jag vill först veta lite mer om det.
Jag har alltid velat lära mig mer om Vietnam krigen,
men jag har aldrig haft den "perfekta" boken.
De andra är så invecklade och blandar in en massa annat.
 Denna bok passar nog mig perfekt!

Skriven av Smedberg, Marco.Samma sak gäller det för Korea.
Korea och Vietnam krigen är något man bör kunna och jag skäms
över att inte ha tillräckligt med kunskap kring detta.

Skriven av Lundgren, Christer.

 

Dessa två vill jag verkligen läsa!
Jag vill veta mer om denna situation och
dessa böcker ger nog mig information från båda håll.

Första boken är skriven av Nathan, Susan.
Den andra boken är skriven av  Malm, Andreas.Denna bok vill jag bara ha för nöjes skull.
Jag tycker konspirationer och liknande är så spännade,
trots att man inte tror på mer än hälften.

Skriven av Svahn, Clas / Wall, Gunnar / Ulwencreutz, Lars / Persson, Åke / Hellberg, Anders.Som sagt, jag är väldigt intresserad av folkmord. Trots att det ALLTID
slutar med att jag gråter floder lyckas jag alltid läsa flera eller titta på fler dokumentärer.
Jag tycker att man borde lära sig om alla folkmord/massaker på vår jord för att förstå vilken
idioti det råder på vår jord. Inte från den ondas sida, utan från vår sida.
Vi bara sitter här och gör ingenting, vi blundar istället för att det är bekvämare.

Skriven av Fröberg Idling, Peter.Jag vill lära mig mer om Ryssland just för att det har
varit en stormakt förr och påverkade omvärlden otroligt mycket.

Skriven av Pipes, RichardJa, jag är bara intresserad av det.

Skriven av Riad, LottaDet här måste man bara veta om, just för att det är religion och historia i ett.
Eller, det kanske bara är jag som blir helt exalterad över sånt här.

Skriven av Thomas Laird.Han var en stor man som ändrade väldigt mycket, på en kort tid.
Man måste veta, åtminstone lite, om Julius Ceasar.

Skriven av J.F.C Fuller.Jag MÅSTE ha den här boken.
Jag ääääääääääälskar sånt här, och bara måste läsa denna.
Det är mystisk, spännade och hemlighetsfullt.
Det finns många tankar om den, så.. Ja! :)

Skriven av Michael Baigent & Richard Leigh.
Folkmordens historia - behöver jag säga något mer?

Skriven av Gerner, Kristian / Karlsson, Klas-Göran.

Malmö helgen.

Det var jätte mysigt i Malmö och det var även väldigt roligt. Skönt att bara komma bort ett tag och bara få slappna av, inte göra något som bidrar till nedstämdhet.

I Malmö upptäckte jag min nya drog - muffins med vaniljgrädde inuti. VAD GOTT!!Jag gillade även spisen, gammaldags. Iofs var hela lägenheten gammaldags och underlig, för min smak. Min kusin bor där för tillfället men det är inte hennes lägenhet, hon hyr den bara i andra hand. Den mittersta bilden är mjölk, som vi fick från planet. Kusinen min älskade dem då hon älskar kaffe med mjölk. Sista bilden är vår måltid i fredags, tacos.

  


Det fanns små julklappar på träden i Malmö, vilket jag gillade. Dessutom lägger jag in en bild på kusinen och Carin, en s.k "gammaldags bild".

 


Bild på mig när jag röker vattenpipa. Min kusin och syrran älskar att röka vattenpipa, men det har aldrig riktigt varit min grej. Men men, ibland händer det!

 


Det var faktiskt allt. Jag tog inte så många bilder, vilket är väldigt ovanligt för att vara jag. Men men.. Nästa gång! :)

I'm back.

Nu är jag i Stockholm och såsom det ser ut nu så är jag ledig imorgon. Ingen praktik.

Jag ska bara ta det lugnt, försöka hinna med ett pass (om det finns!) och ja, gå igenom några föreläsningar via datorn på extra kursen.

Nu ska jag bara ta det lite lugnt, ordna några saker och sen kommer jag tillbaka med några bilder.

Malmö.

Nu är jag i Malmö, hos min kusin. Vi ska bara ta det lugnt idag och bara kolla runt. Det verkar vara jätte fint här, litet och mysigt. Påminner mig lite om Uppsala.

På måndag börjar praktiken men jag har ännu än inte fått besked.. så, ja. Vi får se. Jag kommer inte kunna börja på måndag och jag är lite orolig. Jag vill inte förlora dagar och sedan få göra om dem eller liknande.

Äh, nu ska jag ta det lugnt. Ha det bäst.

Lite lättare.

Det känns som om mina småproblem löser sig rätt så snabbt. Igår fixade Domaren extra kursen och spelade in den åt mig, dock har jag ännu inte lyssnat på den. Jag fick reda på att vi behövde ett par böcker som inte fanns någonstans att finna, men jag kontaktade vårt bibliotek angående ett fjärrlån och vips, idag får jag meddelande om att hon har fixat det! Härligt, säger jag bara! :)

Nu ska jag bara ta det lugnt, äta en frukt och vänta på Domaren. Vi ska ha en mini-dag idag, så vi får se vad vi hittar på. Vi ska äta lunch också, men jag har sagt ifrån angående Subway. Jag är trött på mackorna där eftersom jag och Domaren åt där HELA tiden förra terminen. Jag hade en Subway väldigt nära mig och ibland tvingade han mig att gå dit klockan två på natten, bara för att han var hungrig. Detta har senare utvecklats till avsky för deras mackor och bara jag känner lukten så mår jag illa. Konstigt, eller hur? Jag gillade dem förut.

Ja, när jag kommer hem ska jag små packa en aning.. Små saker kvar och sen for jag iväg till Malmö. :)

Onsdag.

Kom på att jag inte har berättat om min spännanda dag! :) Haha.. Den var SÅ tråkig. Jag vaknade klockan sju och åkte iväg till Uppsala. Allt gick smidigt och utan problem, men jag blir lätt rastlös. Till slut satt jag bara och trummade tills tåget var framme. Vägen DIT var katastrol då det var IS överallt och jag är största fegisen. Alla gick förbi mig och jag såg ut som Bambi på hal is. Trots att jag hade varma vinterskor! Fegis Marina!

Föreläsningen/Seminariet var helt okej. Det var väldigt givande då man fick lära sig en hel del, men jag kan vara utan det. För mig är det inga problem, bara jag slipper lära mig nya saker om pedagogik. Problemet som jag hade idag var seminarium, dubbelbokning. Jag hade mitt seminarium i Uppsala men även på extra kursen, men jag har ju en fantastisk pojkvän som loggade in istället för mig och spelade in nästan hela seminariumet. Han är bäst, min älskling. Jag blev så glad för jag var upprörd över att jag skulle behöva missa den första introduktion/föreläsningen.

Hemvägen var samma sak, smidig men jag var såklart Bambi. Det enda som var skönt var att jag slapp vänta på tåget och pendeltåget, allt var där när jag var där. Yey! :) När jag kom hem så åt jag, hoppade in i duschen och har nu skrivit ut våra flygbiljetter. Jag har tagit fram kläder som jag ska ta med mig och ska nu börja packa. Sedan ska jag leka med Emily, för att hon är verkligen världens sötaste! :)


Blommorna.

Jag fick ju blommor av Domaren för ett tag sedan, men de var helt förstörda i början. Jag ringde och fick rådet att lägga dem i ljummet vatten med medlet som kom med. Jag gjorde det och blommorna, liljorna, blev faktiskt jätte fina. Meddelandet var gulligt, tyckte jag iallafall! :)

 

Nedanför är hur de såg ut när jag fick dem!
USCH!

 

Filmen.

Tjejdaten var så mysig. Den var perfekt och måste göras om. Filmen var bra, inte så bra som jag trodde men den dög. Vi skrattade dock väldigt mycket, åt många scener. Mestadels jag och syrran för det påminde oss lite om andra saker. Fniss fniss.

Ska sova nu. Vaknar 7. BLÄ! Är hemma sent dessutom. Jag lockas INTE av detta!

Min lediga dag.

Ja, på min lediga dag vaknade jag runt nio och körde mamma till Solna. På hemvägen lyckades jag självklart komma vilse och fick panik. Roligt? Nej.

Nu är jag hemma och funderar på om vi ska ta en timmes promenad nu eller inte. Det regnar ute, men även svinkallt. Jag höll på att dö. Men jag måste, jag känner att jag har massa som vill ut. Ilska, alltså.

Får se om det blir bio idag. Hoppas!

Twilight.

Alla har pratat om den filmen men jag har ännu inte sett den. Imorgon blir det av. Jag ska dra iväg med tjejerna, äta en middag och sedan bio. En tjejdate. :) Hoppas det blir av nu för Asrin är lite osäker om hon kan, men jag hoppas! :) Yey!


Måndag.

Idag var en VÄLDIGT onödig dag, men men.. Vad ska man göra? Vi fick en massa papper och ännu mer papper, sedan en massa prat. När jag kommer hem så ser jag att jag har fått ett "nytt" schema och när jag klickar på den så ser jag att läraren har ändrat dagarna. Han har tagit bort tisdag och torsdag, så jag är helt ledig! :)

Imorgon tänker jag skjutsa mamma till Solna och där kan vi väl gå runt lite, tänkte jag. Sedan ska jag sitta och göra klart min "lilla uppsats" som ska vara klar på fredag. Eftersom jag inte är i Stockholm på fredag så får jag skicka den via mail till henne. Tur det. Min syster är dessutom ledig på fredag så det finns inga stopp för oss, inte. Hej Malmö! :)

På torsdag ska jag och Domaren ha en "hel" dag med varandra. Jag vet inte vad vi ska göra, men idag var inte direkt så lyckat. Han skjutsade mig till Uppsala, men fick åka hem runt tre då han mådde jätte illa. Han var dessutom seg hela dagen och orkade inte göra något (inte ens dricka Cola!) så.. Vi får hoppas att han mår bättre på torsdag! :)

Sämre dagar.

Idag blev det en promenad till, men idag hängde även Soma med. Det var trevligt, dock lite slöare då Soma är med. Hehe!

Imorgon är det skoldag så det är bara dags att åka till Uppsala igen. Jobbigt, men men.. Jag har dessutom en rast på TRE timmar. Jag ska försöka hitta vinröda strumpbyxor som ska matcha med den nya "klänningen". Hoppas jag hittar något. Jag saknar Uppsala, det gör jag. Det är en fin stad och jag hade ett bra rum, nära stan. Men korridor-livet passade absolut inte mig. Så, ja.. Någon dag ska jag köpa min egen lägenhet. Någon dag :)

Skjuta..

Har ni någonsin haft lust att bara ta ett gevär och skjuta någon? Jag har det just nu.

Lördag.

Jag fick Domarens blommor idag men tyvärr var dem helt förstörda. Jag fick ringa  Blomsterbudet och småklaga, men hon gav mig några tips. Jag har gjort som hon bad mig att göra och ska se om blommor blir "som nya" till kvällen. Annars får man bara kontakta dem igen för jag tänker inte låta honom betala för något jag slänger samma dag. USCH! Jag har bilder på de när de ser helt döda ut, men jag ska vänta tills kvällen... Ifall de "vaknar" upp.

Han hade även lämnat ett meddelande som var gulligt. Ja, han är gullig. Han har sina dagar :)

Åh, nu är jag faktiskt rätt så trött då jag och Asrin gick en LÅNG promenad på en timme och 15 minuter. Vi gick snabbt, för annars brukar det ta två timmar för oss. Jag har upptäckt att promenaderna är väldigt givande för vi tar verkligen ut ALL ilska som vi har. Vi pratar om ALLT, även det som har hänt flera år tillbaka. Vi nämner det, vi svär, vi skriker och hojtar. Vi finner inre frid.

Lite stressigt.

Eftersom jag läser extra denna termin så krockar det.. väldigt! Jag har precis sett schemat och det är inte SÅ stressigt med alla seminarium men de befinner sig olägliga. Framför allt introduktionen, som jag verkligen verkligen inte vill missa. Jag har tyvärr ett annat seminarium som jag absolut inte får missa (eftersom jag missar fredagens, då jag åker till Malmö). Jag vet inte vad jag ska göra.. Hm?

Resten av träffarna vi ska ha via datorn krockar också med vanliga schemat. Nu när jag praktiserar så kommer jag "jobba" från 8-16 och seminariumen är oftast lagda 13-14. Fan, fan, fan. Åh... lite små stressamt, men det lär väl fixa sig. Förr lät jag någon annan logga in och "låtsas" vara mig, men nu går det inte. Nope, för nu är det mick. (tror jag). Ska kolla in det där mer. Återkommer, kära läsare.

Biobiljetter.

Jag är medlem i Sponsorhuset där jag sponsar Domarens handbollslag genom att göra olika saker som Tradera till någon eller när man köper något som sponsrar Sponsorhuset. Samtidigt som laget får pengar varje gång så får man själv poäng. Dessa poäng kan man sedan byta ut mot något av deras erbjudande och jag har självklart fastnat för biobiljetter.

Idag kom fyra styckna i posten! Twilight nästa? :)

Jag förstör allt.

Domaren har gjort världens gulligaste sak (men jag hintade honom lite, hehe). Han är inte världens romantiska kille och jag får oftast hinta lite då jag vill ha lite kärlek, romantik och "tjejiga" saker i mitt liv. I början fattade han ALDRIG när jag sa saker som "Ja, då var min vas tom då. Det skulle vara fint med lite blommor." Jätte irriterande och samtidigt blev jag även arg, för jag behöver lite romantik i mitt liv. Inte  någon smörklimp, men en gnutta då och då. Nej, sådant förstod Domaren inte sig på. Men nu, ser ni, nu börjar det fastna lite.

För att stödja mig i min sista (läs: katastrofala) hemtenta så har min älskling skickat en blombukett till mig. Tyvärr gjorde dem ett fel då han bad dem att inte ringa, utan bara hänga blommorna utanför min dörr. ifall jag inte skulle vara hemma. De ringde ändå, med dolt nummer och jag svarar aldrig vid dolt. Jag fick aldrig mina blommor, men vi får se hur det blir imorgon. Han är så gullig och att han tar åt sig när jag säger att han är oromantisk. Jag kan nästan slå vad om att blommorna är lijor, min favorit.

Klänningar.

Jag är tre klänningar rikare.. hehe. Jag blev nöjd med alla tre vilket är rätt ovanligt!Denna älskade jag. Fin, men tyvärr lite för stor.
Som tur är så känner pappa en skräddare.
Så klänningen ska sys in! :)
Tyvärr är jag inte heller lika smal och
snygg som henne, men men..
Man kan inte få allt här i livet, hehe.Den här är bara ett "baslinne", som man faktiskt
kan använda som klänning.
Lite somrigt, lite mer slapptröja :)Bilden gör den inte rättvis, för den var mycket finare.
Baströja, såklart men snygg.
Måste bara få säga, med risk att låta skrytsam,
att den satt finare på mig än henne! *rodnar lite*
Ps: jag använder den som klänning.

Hemma.

Ja, jag kom hem rätt så tidigt.. Eller, ja.. tolv. Det tar ju ett tag att åka från Uppsala till Stockholm. Mer sen. Nu ska jag iväg till Centrum för att lämna några böcker, hämta upp några kläder och köpa potatis! :)

Snart är det dags.

Jag väcktes av Domaren som hade valt att vara uppe sent ifall jag skulle försova mig. Jätte gulligt, och trots att vi ibland bråkar och tjafsar så älskar jag honom oändligt mycket.

Snart är det tenta dags. Jag vaknade 05:30 och har redan tagit på mig kläder, sminkat mig lite och ätit frukost. Hej Adrenalin! :) Jag är jätte nervös för jag orkar verkligen inte sitta och plugga om ALLT ännu en gång. Jag orkar inte. Jag har inte heller sovit så bra eftersom jag somnade runt två. Jag har kommit på problemet - frusna fötter. Jag kan inte sova om mina fötter är kalla och jag tillbringar en timme med att få de att bli varma. Jobbigt. Förslag till hur man får varmare fötter önskas! :)

Nej, men önska mig lycka till nu! Jag lär nog vara hemma runt 12-13. Jävla restid!

"Några" frågor.

Tänkte slänga in "några" frågor från Natta (som vanligt) då jag inte kan plugga mer. Det känns löjligt att försöka pressa in något mer NU. Det går gå som det går!
1. Vilken del av ditt utseende lägger du ner mest tid på?
Min hud just för att jag tycker att den är så SJUKT dålig. Plus blek.

2. Om du kunnat bo varsomhelst i hela vida världen, familj, vänner, jobb, allt hade följt med, vart skulle det då varit?

Jag gillar faktiskt Sverige och trivs här, men vissa dagar längtar man ju till varma stränder.

3. Finns där något du SKULLE VILJA göra, men aldrig får tillfälle, tid eller råd med?

Resa runt, se ALLT. Just nu är man ju fattig som en lus med sina 0,50 på banken så.. Resan får vänta. :)

4. Vilka är dina TRE favoritbloggar?

Oj.. Hm.. Jag gillar Evelinas blogg just för att hon är så glad hela tiden, trots det negativa som sker. Jag började läsa bloggen när hon gifte sig och nu ska hon flytta, så det är mycket planering och det älskar jag!
Av någon underlig anledning så gillar jag Izza, just för att hon är så rak på sak och dessutom vågar provocera! :)
Jag gillar Nadias blogg just för att hon är planerarfreak som mig.

5. Prenumererar du på någon tidning?

Nej, men om jag fick möjligheten att göra det så skulle det självklart bli "Allt om Historia"6. Vad fick dig att börja blogga?
Jag vet inte. Jag slutade skriva dagbok och spenderade rätt så mycket tid framför datorn. Så jag kombinerade bara allt. Nu har jag ju en annan blogg med lösenord, där jag kan verkligen lätta på allt :)


7. Har du några stora planer detta nya år?
Nja, jag hade. Men jag känner att det kanske är bättre att lägga dessa planer på hyllan ett tag.


8. Köper du helst "köbekaugor" eller bakar du hellre själv?
Jag gillar att äta, så jag köper helst. Men jag älskar att baka, speciellt kärleksmums! ÅÅH!!


9. Till vilken organisation/fond skulle du skänkt 500kr/månad om du vore tvungen?
Just nu skänker jag till Unicef, så jag antar att jag skulle fortsätta göra det. Ett fadderbarn är ju också på min lista!10. Vad för sorts husdjur har du haft genom hela din livstid/har du just nu?
Jag har haft en kanin, som mamma gav bort. Jag hade även en kanariefågel, som var med oss ett väldigt bra tag men dog för ett tag sedan. Vi hade två andra, lite brunare, fåglar men de flög sin lilla väg. Jag har haft, tillsammans med min kusin George, popcornmöss. Jätte små och vita.. men han hade mest ansvar för de så jag vet inte om de riktigt räknades som mina. Nu har jag två fiskar.


11. Om du hade en tidsmaskin, till vilken tid skulle du då åka?
År tal och träffa Jesus.

.
12. Vad är det mest onödiga du har köpt?
Väldigt mycket!


13. Vilket ämne i skolan var för dig det värsta?
Jag är inte så värst duktig på matte, så det var ju en kamp för sig. Men det gick väldigt bra trots allt, jag fick ju kämpa.


14. Har du några inplanerade resor det här året?
Jag vill resa till London på min födelsedag och till Rom då min syster fyller år, fast dessa resor är ännu osäkra. Det som verkar mer stabilt är Las Vegas resan, jag tror att den blir av och isåfall i början av sommaren.
15. Berätta 3 saker som jag och dina läsare antagligen inte visste om dig? ;)
- Jag är mörkrädd. Då menar jag VERKLIGEN mörkrädd. Jag vågar inte ens titta "in" i mörkret.
- Jag har en ren/smutsig sida på min kudde. Den rena sover jag på när jag är nyduschad, och den andra sidan tas fram dagen efter, dvs. då jag är "oduschad". Så jag byter sida varje kväll. :)
- Jag hatar "vattenringar" som uppkommer av glaset. Om botten utanför är blött så bildas det en ring sedan på bordet och jag tål inte det! Jag kan bråka med vem som helst angående det. Jag får verkligen panik.


16. Bara måste ställa denna fråga; Läser du Blondinbellas blogg?
Ja, man måste ju beundra henne för hennes ambition. Men tyvärr kan hon dra vissa kommenterar som dumförklarar henne, men trots allt så står hon på sina egna ben och vågar ta för sig.


17. Är märke viktigt för dig, vad gäller kläder?
Nej, brukar sällan tänka på det.


18. Hur länge har ditt förhållande du har just nu varat, ELLER; hur länge har du nu varit singel?
Jag har varit tillsammans med Domaren i ett år och 4 månader.


19. Svär du ofta?
Nej, inte så värst.


20. Var i Sverige har du din absoluta favoritplats?
Hos Domaren.

Sjuk.

Jag har blivit sjuk. Ont i halsen, ont i huvudet, ont i hela kroppen och jag är väldigt trött. Inte världens bästa tid, men vad ska man göra? Jag försöker äta vitaminer och vi får se om det hjälper. Det är extra jobbigt att plugga nu, med tanke på att jag verkligen fryser hela tiden och somnar till varje gång jag får chansen. Jag hoppas verkligen att jag mår bättre imorgon för jag ska vakna tidigt och sedan köra iväg till Uppsala. Jag behöver vara pigg och kry, I need it!

Håll tummarna för mig.


Dagen innan.

The Day Before D-day. Ehum... Hehe. Idag vaknade jag "tidigt" eftersom jag vill kunna sova tidigt idag. Jag ska ju upp 5:30 imorgon, vilket inte alls lockar. Jag somnade vid halv fyra och vaknade vid tio.. egentligen nio, men lyckades (som vanligt) somna återigen!

Idag ska jag nog inte göra så mycket förutom att läsa igenom alla papper. Det blir en hel del läsande kan jag då tala om :) Imorgon, runt denna tid, kommer jag vara klar med tentan och förhoppningsvis helt och hållet. Inte en omtenta, kom igen nu! Håll tummarna!!

Att läsa.

Jag känner att jag kan det mesta, för att åtminstone klara ett G. Jag vet dock att detta kommer förändras när jag väl sitter i tentasalen och ser själva tentan. Det kommer vara dem frågorna jag kan minst om och det är så orättvist. Nu har jag faktiskt satsat lite, trots at det blev fel i början. Jag hoppas verkligen att det ska gå nu, att jag slipper göra omtenta för det har jag inte lust med. Men... vem har lust med en omtenta egentligen?

Åh, så trött på allt.. Men jag måste erkänna att det är sjuuuukt intressant. Ehum, inte allt då. Verkligen inte. Jag tänker inte nämna vilka med risk för att en lärare hittar det här och lägger in BARA dem frågorna. Sannoliken att det ska ske är väldigt små, jag vet, men jag tänker inte ta risken. :)

14 januari.

Eftersom jag och Domaren redan passerat "ett år" så har vi slutat räkna månaderna. Jag antar att vi kommer bry oss när det närmar sig två år, men annars lägger vi inte så mycket fokus på det hela. Idag såg jag dock att det ÄR den 14 januari och om två månader så har det gått ett och ett halvt år iallafall. Det är väl ändå något :)

Ja, ville bara säga det. Jag ska återvända till mitt plugg. *snyft*Hahahaha!
Det är såhär jag roar mig :)

Kina mat.

Muuuums! Idag lunchade jag med Asrin och ja, vi åt kina mat. Det är så sjuuukt gott, men tyvärr inte så nyttigt. Nu har jag, duktig som jag är, börjat läsa igenom alla papper. Jag ska göra "mini-tenta" sedan och skriva ner allt jag vet.

Snart är tentan här och sen kommer det skööööna helgen då jag bara ska ta det lugnt. Jag ska tillägna många timmar till älskade Ally McBeal. :)

Förvirrad.

Jag har nu registrerat mig på extra kursen men jag förstår nada. Jag har suttit och kollat runt en timme, men är fortfarande lika förvirrad som innan. Möjligtvis ännu mer förvirrad än för en timme sedan. Ja, men det kommer nog gå hoppas jag. Jag vill bara ha den aktuella scheman för denna kurs så att man vet när man börjar och vidare.. Usch för denna oordning.

Laddar upp hjärnan.

Jag har faktiskt svarat rätt så bra på vissa frågor ur gamla tentorna. Om det ÄR rätt är en annan femma, men jag tycker att de är helt okej. Typ. Tyvärr fastnar inte Sveriges historia i mitt huvud, men jag försöker. Verkligen.

Jag tänkte köra hårt imorgon för att kunna tilllägna torsdag åt att läsa igenom alla papper och böckerna. Detta kommer innebära att jag får panik och inser att jag har missat väldigt mycket (har ju inte läst i böckerna då jag tog fel tenta) och börja gråta. Domaren drabbas av detta eftersom jag kommer att ringa honom och stormtjuta i telefonen. Han kommer försöka förstå vad jag säger mellan snyftningarna och säga: "Gums, jag vet att det kommer gå bra. Du är duktig". Jag kommer ta detta som en förolämpning, av någon anledning, och säga (läs: skrika) att han inte förstår mig. Det hela kommer sluta med att jag lägger på väldigt arg och gnäller hos mamma tills hon säger samma sak som Domaren. Jag kommer behöva energi till torsdagen, det kommer kräva mycket från mig.
Ja, om livet var så lätt. :)

Tråååååkigt.

Jag har precis varit och tränat. Härligt. När jag kommer hem är varken syrran eller mamma hemma utan de är hos moster med alla andra. Har roligt, med andra ord. Jag är hungrig och trött, orkar inte plugga och hatar ALLA. Så är det.

Tisdag.

Idag är det tisdag och därmed några dagar närmare min tenta. Usch, usch.. Idag ska jag faktiskt plugga ordentligt på mina egna anteckningar som jag gjort utifrån boken. Det handlar om Sverige och det blir oftast jobbigare för mig. Av någon konstig anledning.

Idag blir det träning 17:30 och därefter plugg igen. Jag känner mig inte alls motiverad men något säger man att jag måste läsa in Sveriges demokratisering och allt det där... Bläääääääääääääääääää.

Mina fina pojkvän.

Igår fick jag ett par bilder från Domaren. Han reste ju till Barcelona i december, så jag fick dem NU. Typiskt killar. Bilderna var inte heller världsklass, men vad ska man göra? Det är bara jag som kan ta fina bilder, tyvärr. :)

Men är inte han söt när han leker tuffing på denna bild? Hehe, han kommer döda mig för den här bilden men eftersom jag har ont i huvudet, ångest för att jag inte kan NÅGOT inför tentan och han är ute med sina vänner och roar sig så tycker jag att jag har rätt att göra detta. Jag älskar ju honom, trots allt :)

Inget gjort.

Jag har inte gjort något alls idag. Jag gick igenom några papper, men inget mer. Jag sitter istället med världens huvudvärk, igen. Jag förstår inte! Åh!

Jag hatar mitt liv just nu och önskar bara att det är fredag och jag är i bilen PÅ VÄG HEM från tentan. Jag ska lägga på högsta volymen och bara njuuuuta av att jag är ledig hela helgen. Sedan längta till måndag för då åker jag och Domaren till Uppsala. Jag har en föreläsning från 10-12 och han tänkte gå runt i affärer under tiden. Inte shoppa utan mer ONOFF och sånt strunt.. :) Sen har jag rast i tre timmar och då tänkte vi umgås en massa. Sedan åker han iväg och jag får gå igenom en tvåtimmars föreläsning för att sedan åka hem ensam. Det är synd om mig.

Jag kommer pendla måndag-torsdag och sedan blir det Malmö! :) YEY!

Jaha.

Då var träningen avklarad. Det var väldigt tufft och jag fick ont när jag andades in. Runt bröstkorget och vid halsen. Domaren säger att det är för att jag har ätit så mycket onyttigt under julen och inte tränat men jag säger att det är min förkylning som försöker säga ifrån. Eller, vad tror ni?

Nu ska jag iväg till min kusin och mysa där ett litet tag. Sen blir det mera plugg. Jag har inte gjort såå mycket idag, men jag kan nu väldigt mycket om Kalla kriget, mellankrigstiden, Sverige under andra världskriget, Opiumkriget och Kinas relation till västvärlden fram till idag. Även den industriella revolutionen runt om i världen och Sverige har präntats in, serru! :) Nu är det Sveriges demokratisering, folkhemmet i Sverige och den svenska modellen... och några små saker. Som ni märker så skjuter jag upp Sveriges historia. Fy på mig!

Träning.

Snart kommer Asrin och vi drar iväg till träningen. Jag har bara repeterat lite kort, och senare på kvällen får det bli nästa "kapitel". Nya saker att lära mig. Hela familjen ska iväg till min kusin, men jag tror inte jag kommer att kunna göra det.

Jag kommer träna, gå hem och duscha och vips är två timmar redan borta. Så, nej. Det får tyvärr bli en annan gång. Jag måste börja läsa nu, lite mer intensivt. Det känns som om jag kan rätt så mycket nu men så fort jag känner det dyker alla papper upp. Alla olästa. Usch!

Scheman.

Jag vet att jag är extreeeem löjlig men jag vill ha alla scheman nu nu nu. Jag har ju fått veta hur den första veckan av Historia B är uppbyggd (men det är ju bara en vecka, sedan praktik). Det skulle vara skönt att veta vilka tider man jobbar. När man väl får tag i schemat så får man även veta vad eleverna läser för tillfället. Jag hoppas att det ÄR historia de läser för annars brukar det vara matte, NO och en massa annat som vi egentligen inte får undervisa i.

Nu väntar jag även tålmodigt på schemat från extra kursen. Nu ingår jag även i Dalarnas Universitet. Haha! Schemat är inte ute ännu men jag vill ju så gärna planera redan nu! Jag vill veta hur jag ska göra med alla seminarium och hela köret. Det som jag vill veta allra mest är ju ämnena vi ska behandla, men allra mest om vilka ämnen vi får välja till C-uppsatsen.

Enough.

Faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan, jag missade andra delen av den franska serien!!! ÅH! Jävla plugg!

Jag har pluggat idag men nu kom jag på serien! Why?! Den var så sjukt bra och ville så gärna veta slutet. Aja, får väl leta upp den när tentan är över.

Bläääää..

Jag har nu läst igenom några sidor och lärt mig lite. Det är bara så svårt att hålla isär allt (som vanligt) men ja, det får väl gå som det går. Det är synd att man måste stressa nu de senaste dagarna men jag har bara mig själv att skylla på. Att man kan vara så blind.

Nu har min kusin från Malmö även kommit och hon kommer om ca en timme. Jag ska försöka läsa igenom allt ännu en gång tills hon kommer. Sen tar jag nog ledigt en liten stund. Eller ja, jag förtjänar inte ens ledighet. När jag satt och "pluggade" så somnade jag i TVÅ timmar. Jag fattar inte, jag sov som bara den inatt!!!!!

Suck!

Vaknade "tidigt".

Mamma väckte mig vid tio idag och jag vaknade. Jag åt frukost och sen somnade jag om igen. ÅH! Snacka om att jag inte kommer klara av att vakna 05:30 när jag ska göra min tenta nu på fredag. Oj oj, vad jag är orolig.

Äh, idag blir det en lugn dag. Jag ska hoppa in i duschen, äta och sen plugga till väldigt sent på kvällen. Kanske nio, eller tio. Beror på hur mycket hjärnan orkar ta in.

Ångest.

Ja, ångestan börjar närma sig. Fan, fan, fan.. Kunde jag inte bara ha sett den STORA rubriken där det stod: Historia B - fördjupningar!". WHY DUDE?!?!?!?!?!

Jag försöker tänka positivt och säga att ingen kunskap är dålig, men va fan! Jag har tentan på fredag och jag har inte gjort ett skit. Nothing. Nada. Om ni kan NÅGOT om Opiumkriget, Bretton-Woods avtalet, den svenska modellen eller hur svenska bönder/Sverige hade det under industrialiseringen så kontakta mig. Mer än gärna. Please!

Vilken dyster dag.Usch, usch...

Inte så vidare smart.

Smarta Marina har läst på heeeelt fel saker. Nja, vissa. Hela denna dag har alltså varit bortkastat, men jag ska försöka lägga in min kunskap lite här och där på själva tentan. Åh, typiskt.. Jag visste väl att något var fel. Jag är ju halvblind (kanske dags att ta tag i att boka tid med synundersökningen så att jag kan få mina glasögon?) och såg inte skillnaden mellan Modern Historia och "Fördjupning i Modern Historia". Smart, Marina. VÄLDIGT SMART!

Jag har alltså läst första och andra världskriget for nothing. Meeeeeeeeeeeeeen meeeen.. Ny dag imorgon!

Lördag.

Jag har inte gjort så mycket idag förutom att ha pluggat. Lite. Det går helt okej, men jag tror att det blir lite för mycket. För mycket information och speciellt om krig, vapen och sådant jag inte kan något om. Äh, bara jag klarar.

Jag tänkte skriva lite imorse men det gick inte. Jag kom inte in, så jag struntade i det helt. Min kusin kom över och vi satt en stund. Nu blir det lite mer plugg. Tråkiga jag.

Närmar oss lördag..

Jag pluggade lite.. Lärde mig om

- Kalla kriget.
- Industriella revolutionen.
- Bretton Woods avtalet/systemet.

Imorgon får det handla första världskriget... Hårt, hårt.. Jag orkar verkligen inte. Jag hoppas bara att tentan snart är över, att jag klarar den (bryr mig inte ens om vilket betyg jag får bara jag slipper göra om!). Jag vill bara slippa läsa såååå många böcker!

Pluggat? Nej.

Jag har inte pluggat alls idag och om jag ska vara ärlig så har jag absolut ingen lust.

Efter maten så ringde Asrin mig och frågade om jag kunde hänga med henne till banken så jag gjorde det. Hann träffa Soma också en kort snabbis och sen var det raka vägen hem. Vi åkte iväg till min kusin Maria och där hann jag träffa Domaren i ca tre minuter. Nu är jag hemma och gör ingenting. Jag ska försöka läsa lite, men fan.. BLÄ! :(

Magen.

När jag skrev om min mage så tyckte jag att ni borde få se. Man kan även se mitt hår som har växt väldigt mycket. När jag och Domaren blev tillsammans i september 2007 så klippte jag jätte kort, till axlarna. Nu ser det ut såhär.Ser ni magen? Hemskt, hemskt.
Den brukar inte vara så. :(

Hungrig.

Jag vaknade elva och skjutsade pappa till Rissne. Mamma följde med för att hon ville att jag skulle skjutsa henne till Willys i Veddesta. Typiskt. Jag fick alltså gå runt där och handla massa saker, som jag inte vet ett knyst om. Nu är jag iallafall hemma och vrålhungrig. Mamma vill senare iväg till Sollentuna och träffa en kusin så jag vet inte hur det kommer bli med plugg idag. Jag ska försöka läsa lite efter maten och sen när vi kommer hem igen.. Eller så stannar jag bara hemma men det låter inte så lockande.

Idag har min mage svullnad upp OTROLIGT mycket. Man tror att jag är gravid. Jag hatar det.. Måste börja sätta igång träningen igen. Jag mår inte bra utav detta. Asrin, Soma.. KOM IGEN NU! Jag tänker börja utan er!

Sent...

Jag borde lägga mig strax men tänkte att jag kunde klottra lite här först. Imorgon blir det nog bara plugg för jag har väldigt mycket att pränta in. Jag har en fråga kvar (tror jag) och sedan ska jag bara läsa igenom tills det fastnar. Jag har lite svårt för demokratiseringen i Sverige och allt det där. Man ska jämföra alla nordiska länder och deras "väg" till demokrati. Jag är inte alls duktig när det gäller riksdag, regering och massa val hit och dit. Då sätter sömnfaktorn igång och rätt som det är snarkar jag. Äh, får väl bara hoppas på att det inte kommer så många frågor på tentan.

En sak som jag tycker är rätt så roligt är att vi skriver så himla mycket. Asrin, Soma och Domaren pluggar tre olika utbildningar men de har ändå korta och konkreta svar på deras tentor. Vi skriver upp till 15 sidor och vi brukar ha fyra-fem timmar på oss. För många räcker det oftast inte just för att man har sååå mycket att skriva. Hur ofta kan man egentligen besvara HELA första världskriget på två sidor? (Man har begränsat nu antal sidor som man får skriva. Antalet är nu två sidor per fråga.) Vi måste även analysera och argumentera för och emot en massa, vilket kan vara jobbigt. Man är stressad så att det räcker, men sen ska man behöva oroa sig för analyseringen. Jag brukar alltid få skrivkramp efter mina tentor men det är väl sånt man får ta när man läser Religion och Historia, de två tyngsta ämnen man kan läsa. Tro mig, det är TUNGT. Vi läser 6-8 böcker varje månad och ska oftast kunna "jämföra" allt med allt.

Nu klagar jag en massa på min utbildning, men jag älskar det. Det gör jag.

Promenad.

Jag och mamma tog promenaden idag istället och jag tror inte hon kommer att orka ännu en till imorgon. Hon var heeelt röd om kinderna när vi kom hem och jag tog ändå den KORTA sträckan. Ojoj, jag ska nog hålla mig till Asrin och Soma. :)

Jag är så sugen på Succé just nu :)

Gurrrr...

Jahapp, halvtråkig idag också. Oj, vad ovanligt :) Nä, snart kommer det väl bli förbättringar då skolan/praktiken börjar samtidigt som jag börjar på min extra kurs. Jag är självklart väldigt nervös eftersom jag aldrig tidigare har skrivit B eller C uppsats. B-uppsatsen kommer jag få hjälp med med tanke på att det är lektioner ibland i Uppsala och jag kommer ha en handledare som hjälper mig. C-uppsatsen däremot är ju helt på egen hand och den gör mig nervös. Jag vill verkligen göra bra på den! :)

Jag har, som de flesta nu har märkt, tappat gnistan att verkligen plugga men jag har alltid älskat hemtentor mycket mer än salstentor. Jag tycker om att "forska" och slippa pränta in en massa årstal som jag aldrig senare kommer att behöva. Vi får helt enkelt hålla tummarna för mig. Nu ska jag kolla upp vilka ämnen vi får skriva om.. Om det är ens uppe. Ifall det är fritt fram så tänkte jag forska lite om Sparta i Historia och Symbolism inom Religionen. Vi får se för att finna information om Spartaner är väldigt svårt.

God morgon!

Japp, jag vaknade NYSS. Usch, hatar sånt här... Men mamma har lovat att hon ska väcka mig klockan nio imorgon och jag ska följa med henne på en liten promenad. Som ni kanske har märkt så har det blivit väldigt tomt på den fronten för min del, men vi ska börja snart! :) Tänkte mjukstarta med mamma då, men hoppas bara att hon väcker mig. För ibland tittar hon på oss och tycker synd om oss.

Idioter finns det gott om.

Jag förstår inte varför det finns vissa människor som bara är rent av idioter. Emily har blivit "beroende" av youtube och lyssnar på barnvisor. Hon behöver hjälp med att börja men sedan klarar hon sig själv, hon klickar sig fram från Askungen till Imse Vimse spinder visan. Jag brukar göra annat under tiden, men jag har nu börjat sätta mig bakom henne eftersom det tyvärr finns idioter.

Det finns vissa som lägger in "barnvisor" och scener ur Disney filmer men handlar om något heeeelt annat. Ibland är det något äckligt som blod och monster men även sex. Det är så jävla sjukt och jag är så trött på att behöva gå igenom en BARNVISA och kolla om Emily kan eller inte kan titta på den. Hon vaknade till idag och vägrade somna om så jag lät henne sitta framför youtube. Hon satt och klickade på Musse Pigg och Mimmi men fick be mig om hjälp för hon hittade inte. När jag skulle ta fram det till henne så såg jag en snutt där de visar anal och oral sex. Emily vet ju inte vad det handlar om och började skrika på mig då jag vägrade visa henne Mimmi. Jag fick "låtsas" klicka på den och snabbt klicka på något annat. Seriöst. Varför finns det sådana idioter? Vad tjänar dem på det?

Antagen.

Syrran börjar alltså läsa sitt program nu till våren. Hon blev självklart antagen och det hurrar vi för! :) Det kommer bli så roligt för henne eftersom BÅDE Soma och Asrin pluggar på KI så de lär nog ses varje dag. Ja, jag är avundsjuk för min syster kommer att träffa mina vänner mer än vad jag kommer att göra, men jag får väl försöka smita undan till KI ibland. Ja, vi är alla väldigt glada just nu och dessutom är hennes utbildning bara tre år, så det kommer gå snabbt. Hon ska läsa till arbetsterapeut.

Förresten, jag kom in i min extra kurs. Religion C. Hej uppsats C. :) Det kommer bli väldigt tufft med tanke på praktiken, B uppsats i Historia och nu även C uppsats i Religion. Men men, man får bita ihop och leva med det!Det ser ju mysigt ut! hehe!

Mitt lands nationalsång.

Մեր Հայրենիք, ազատ, անկախ
Որ ապրէլ է դարէ դար
Իւր որդիքը արդ կանչում է
Ազատ, անկախ Հայաստան:


Ահա՝ եղբայր, քեզ մի դրօշ,
Որ իմ ձեռքով գործեցի
Գիշերները ես քուն չեղայ,
Արտասուքով լուացի:


Նայիր նրան երեք գոյնով,
Նուիրական մէր նշան,
Թող փողփողի թշնամու դէմ,
Թող միշտ պանծայ Հայաստան:


Ամենայն տեղ մահը մի է
Մարդ մի անգամ պիտ՚ մեռնի,
Բայց երանի՚ որ իւր ազգի
Ազատութեան կը զոհուի:

Knappast hektiskt..

Jag vaknade jätte sent men det är sådant man får ta när man har dålig pojkvän till väckarklocka. Han väckte mig halv ett när han LOVADE att han skulle väcka mig elva! Jag vaknade upp och försökte fixa vår skrivare så att jag kunde skriva ut mer fakta inför tentan.... fungerade det? Nej. Jag gjorde allt och ingenting men det krånglade.. Åh!

Jag fick ut alla papper men det tog sin tid. Nu ska jag bara besvara två frågor om Indien och Kina och lillsyrran ska hämta en bok så jag kan göra de sista frågorna. Woho! :) Efter det så kommer jag börja "pränta" in allt.

Nemo saltat sobrius.

Ha, nu har jag gjort snygg signatur. Nu slipper jag den tråkiga.

Det kommer ju bli dubbla på de gamla inläggen, men äh.. Jag orkar inte sudda bort allt nu. :)

Photoshop.

Jag har photoshopat lite idag.. Jag har ju JÄTTE tråkigt. Jag är inte heller världens duktigaste. Men men.. Man försöker. Bilderna ser mycket bättre ut när de inte är förminskade vilket dem blir här på bloggen.


En till syrran, men det var inte just den gröna färgen hon ville ha.
Det ska vara två bilder i mitten med ram i, men la inte upp den.nemo saltat sobrius.

Bilder.

Här kommer några bilder från vår lilla "jul".

 

1. Julbordet, som pappa dukade. Jag tog aldrig bild på maten, men men..
Det var SJUKT gott iallafall.
2. När vi la fram "godsakerna". Den längst fram, runda med choklad, det är Succé.


 

Mina fina (och nya!) strumpbyxor gick såklart sönder! :(Men jag höll skenet uppe.. Mamma ska köpa nya strumpisar till mig,
eftersom det var HON som förstörde dem! Säger vi.. :)


Jag tog inte så många bilder egentligen eftersom det är många som inte gillar det. Tråkiga människor, med andra ord.


nemo saltat sobrius.

Hungrig.

Jag är SÅ hungrig och det finns massvis med mat i köket. Får jag äta? Nej. Inte än.

Mat, mat och mera mat. Jag älskar mat.

nemo saltat sobrius.

Malmö!

Jag ska åka till Malmö. Jag och syrran har bokat flyg den 22 och så kommer vi hem den 25. Det här gör att jag kommer ta ledigt en dag från praktiken, men jag hoppas att det ändå ska gå bra. Vi får hoppas det. Det ska bli kul att åka ner dit, se en annan del av Sverige. Vi ska även träffa vår kusin, så vi lär nog roa oss där. Det behövs.

Nu är jag ensam eftersom mina systrar har gått ut och Domaren sover. Han har arbetat väldigt hårt och har varit stressad, men nu är det över. Nu ska han ta det lugnt och snart kan vi umgås med varandra! :) Han har lovat mig en riktig date, med bio och middag. Om det blir av vet jag inte, då han har lovat mig det sedan ett år tillbaka men man får väl hoppas?

Idag "bakade" vi, eller mamma mest då. Hon gjorde favoriten Succé. Det är choklad och kex, som man blandar. Man rullar in det i en påse och lägger in det i frysen. När det har blivit fruset så äter man det. Jag vet att det har ett annat namn, men vi kallar det för Succé iallafall. Det är sjukt gott! :)

nemo saltat sobrius.

My christmas.

Imorgon är det "min" jul. Vi har städat (läs: mamma har städat och tjurat) och snart ska vi baka, om mamma inte är för sur. Hon brukar bli såhär när vi städar för att hon gör sig själv förvirrad. Min mamma är pedant, men inte hur pedant som helst.. Här snackar vi om storstäda varje dag oavsett sjukdom, väder eller planer för dagen. Hon dammsugar, moppar, dammar av, bäddar sängarna och tömmer diskmaskinen samt. tvättar VARJE dag. Varannan vecka byter hon ALLA lakan och ser även till att hitta en massa saker att göra. En gång tog jag fast henne när hon städade TAKET. Behöver jag verkligen säga något mer?
nemo saltat sobrius.

Filmer.

Igår var det filmer för hela slanten. Jag, själv i min säng och med massa filmer. Sorgligt men sant.

Först såg jag "Du, jag och Dupree" som jag har sett förr. Jag gillar den väldigt mycket och dessutom är Kate Hudson med i den. För mig är hon så sjukt vacker just för att hon är så naturlig. Hon ser så... åh! Jag satt och skrattade en hel del också, för den är så störd. Jag kunde faktiskt se mig (som snygga Kate Hudson, hahaha) och Domaren. Vi skulle faktiskt fungera ihop om vi bodde tillsammans, men vem Dupree är? Jo, Serdar. För dem som känner honom och har sett filmen förstår nog vad jag menar :)
Sedan klickade jag vidare och såg en fransk serie, "Dubbelgångaren." Jag trodde att det var en film, men tydligen inte. Den var väldigt intressann och fångade mig direkt. Det handlade om en kvinna, som tydligen hade en dubbelgångare. Denna "dubbelgångare" hade blivit mördad och man misstänkte kvinnan. Agathe tror jag hon hette, även så dubbelgångaren. Agathe, den riktiga, höll på att skriva en avhandling (hej Marina!) om en egyptisk orden som försvann runt 1830. Man tror att de fortfarande finns kvar, men ju närmare Agathe kommer sanningen så händer det en massa runtomkring henne. Jätte spännande! Andra delen är på söndag! Hoppas jag inte missar nu.

Sedan klickade jag vidare och såg en dokumentär om Hermann Göring. Efter, inte före eller under. Utan efter, då han äntligen fick ställas till svars för alla miljoner liv han tog. Vilken slug jävel han var dessutom, en fegis med andra ord. Han vägrade först och främst erkänna det judiska folkmordet utan försökte ständigt lägga skulden på andra. Som sagt, slug liten jävel. I slutändan begår han självmord med hjälp av "glasdrogen" som alla de nazistiska befälshavare hade. Hitler tog också sitt liv och många många många andra. Synd det, för om det är någon som förtjänar att lida så är det dessa människor. Det här var bara första avsnittet, den finns två andra kvar!Det är sjukt att man kan hata någon
så här mycket, utan att ha känt personen!


När det här var slut zappade jag vidare och hamnade på gamla kära Hallmark. Ni alla har säkert sett den. Hon som spelar Dr Quinn, men nu som en fruga som kämpar emot slaveriet. "Enslavement: The true story of Fanny Kemble." Den är så vacker, för den.. Jag önskar att jag var en sådan kvinna som henne. Stark, stolt och rak på sak. Helt underbart! Min favorit scen är när hennes man ska bestraffa en slav med 100 piskrapp. Anledningen var att "Dr Quinn", hjälpt en familj (slavar) att fly och nu skulle slaven få betala för det. Efter två eller tre slag så får hon nog och springer fram till slaven, lägger om sina armar och vägrar släppa. Hennes man PISKAR henne, men ger upp efter ett slag. Han går därifrån. Det var så fint när hon la sina armar runt honom, hon räddade ju hans liv. Hon räddade många liv.nemo saltat sobrius.

Hopp om ett bättre år?

Jag har inte haft världens bästa 2008 av MÅNGA olika skäl. Nu när det nya året är här så undrar jag om det kommer bli bättre eller sämre. Jag är ju nyfiken men jag vill inte heller tänka negativt.

När jag tänker på det nya året så dyker det upp massa positiva saker. I januari så kommer en sak att ordna sig och bara det kommer göra mig så lycklig. Jag hoppas bara att det verkligen sker snart för det kommer betyda så himla mycket. Mycket kommer då att ordna sig och falla på plats. :) Jag kommer inte kunna berätta vad det är som kommer att ske direkt, utan det kommer ta sin lilla tid.

Jag har även planerat in en massa resor till min födelsedag/Somas examen, sommaren och till syrrans födelsedag. Om det blir av vet vi ju inte men såsom det ser ut just nu så ser det ljust ut. Om allt går som det ska finns det en annan sak som kommer uppfyllas i år, trots att de iblandade är lite oense om saken. Jag hoppas dock att det blir snart för det är något jag (och vi) verkligen vill.

När året är slut så har jag bara en termin kvar av min utbildning. Sedan blir det jobb och få in en bra fast lön. :)

nemo saltat sobrius.

Söndag.

Jag hatar rubriker.. jag kommer aldrig på vettiga. Jag tror att många håller med mig.

Jag har sovit föööööööööööööööör mycket idag. Eller, jag la mig runt fem och vaknade nu. Jag måste skärpa mig, för snart kommer det bli pendlande till Uppsala och kroppen måste vara redo på att behöva vakna klockan sex. Sedan blir det praktik... DET är jobbigt. Vakna sex på morgonen fem dagar i veckan och vara hemma runt fem-sex på eftermiddagen. Under tiden är man med en massa ungdomar som skriker, hojtar och har bena fulla med spring. Ja, jag längtar. Hehe.

Äh, jag har kommit fram till att praktiken ger mig väldigt mycket kunskap. Inte första gången, men andra gången. Den under religionskursen. Vi får se hur det blir denna gång, för ibland hamnar man verkligen fel men då antar jag att det bara är att bita ihop. Det är "bara" 8 veckor (jag tror att man har sportlov under den tiden, yey!).

nemo saltat sobrius.

Kläder.

Jag har nu klickat hem tre "klänningar". Den första är grå och lite finare, den andra är ett lila linne som man kan ha när man vill vara mysig. Den tredje är en tajt klänning med röda och vita ränder. Vi får se om dem passar mig. Jag fick en liten utskällning från Domaren då jag sa att jag hade köpt ännu fler klänningar, men det gick att lugna ner honom. Jag antar att det verkligen är dags att bli ekonomisk nu, så.. Snart. :)

nemo saltat sobrius.

Problem.

Min blogg verkar ha fått lite problem. Mina inlägg syns inte direkt, om ens alls. Jag börjar bli smått irriterad!

nemo saltat sobrius.

Inget att säga.

Jag har inget att säga, förutom att jag är trött. (inget ovanligt här, inte).

Igår hade vi det jätte trevligt hos Sevve, men jag åt nog en aning för mycket. Jag körde även i mina skor med höga klackar, vilket var en utmaning för sig. Att jag vågade göra det med Adam i bilen är en fråga jag nu ställer mig, men vi kom hem levande. Adam var söt som vanligt, men jag glömde kameran. Jag tror att Mariam tog ett par styckna, men känner jag henne rätt så lär jag nog få se dessa bilder så sent som 2011.

Efter att ha sett bilder från Sevves bröllop (och tydligen Es förlovning som var i helgen) så började tjejerna tjata på mig. Mariam använde ursäkten som: "kom igen, jag går ju aldrig ut. Jag vill festa!". Så jag ska nog diskutera detta med Domaren och försöka förklara för honom att en förlovning måste ske snart så att Mariam kan festa! :)

nemo saltat sobrius.

Inlägg?

Mitt senaste inlägg syns ju inte. Why?

nemo saltat sobrius.

Bättre än vad jag trodde.

Nyårs firandet blev faktiskt lyckat, trots att Domaren inte var med. Nästa år, älskling. Jag blev inte så himla het, men vilka snyggingar mina systrar blev. Jag tog såklart bilderna så ni ska få se Lillen och Syrran, Gena och Dar. :)

 
 
1. Det är lillsyrran Gena, med sitt långa "låtsas-hår" som hon mer än gärna hänger vid min handduk. :)
2. Mellersta barnet. Tyvärr gjorde jag något fel med kameran så den blev inte lika ljus men ändå lika fin! :)

   
   

Mina presenter, haha! :)

 

Två bilder får ni på mig.
Ni förstår nog nu vad jag menar med att jag startade året
med min fula sida och den allvarliga sidan.
Jag vet inte vad  vi tittade/lyssnade på.Efter klockan tolv började alla dansa och vi glömde kameran :)

nemo saltat sobrius.
RSS 2.0