Go on.

Tisdag, onsdag, torsdag, fredag... jobb. Stressigt, men ändå härligt. Jag har en hel del att göra och jag tycker allmänt synd om mina elever.

Fredag ska vi ut med Zina, för att fira hennes födelsedag. Fridays, tequila och en Marina som är glad. Lördag är det lilla Laras dop (klockan ett!) och då jävlar ska det supas där också.. för vad? Hon blir ju kristen! :) Söndag är tillägnad till yoga och även As, Soma och Mariam. Med andra ord: hektisk vecka.

Well, jag älskar livet på det sättet. Så är det bara. Önskar alla dagar var så hektiska och fyllda med äventyr, hehe.

Imorgon hoppas jag på RIKTIGT FINT VÄDER eftersom jag vill dra iväg och fota lite.

Nu räcker det.

Jag ska köpa mig en kamera. Liten då. Vanlig, som man kan ha med sig Ö V E R A L L T. Jag är ju fotogalen, vilket mina vänner kan intyga då jag envisas med att göra de blinda genom blixten, men det är för att jag älskar foton. De säger så himla mycket. Älskar det.

Nu har jag inte fotat på länge men hösten är ju en underbar och perfekt tid för MIG att fota som en jävla galning. Jag önskar, så innerligt, att jag kunde ha mer tid men jag ska försöka åtminstone fota höstens skönhet en-två gånger i år. Snälla tid? :)


Dessa ska användas! :)

My book about books :)

Idag var jag i Kista en snabbis och köpte en bok, om böcker. Eller, jag skriver in de böcker jag har läst genom och skriver kort om dessa. Ungefär som jag gör här fast ja, mycket finare i boken.

I den står det om "Din bok klubbs möten" och jag bara skrattar. Mina vänner är rumpnissar som vägrar uppfylla min dröm en gång per månad. :)

Utgång.

Denna kväll blir det utgång med lillsyrran. Syrran vill inte, utan hon ska hänga hemma hos en vän och slagga framför tvn. Men jag och JennaPenna, aka lillsyrran, ska ut och dansa. Hon säger att hon bara ska sitta i ett hörn men då fan.. ska hon få stryk! :)

Ses imorgon!

My happy place.

 

Internet nu.

Vi fick Internet igår.. Så.. här är några bilder på Steffy och även Emily!


Ingen Internet.

Jag har ingen internet så här kommer det vara ganska tomt tills vi har kommit fram till hur vi ska ta oss ur det här.


Vissa stunder i livet hör man klicket i bakgrunden. Allt för ofta, allt för högt.

That's the shizzle..

rosa.

Min rosa dator har ingen laddare. Jag sitter här och jobbar.. på min lediga dag. Så går det när lärare får jobba mer och mer. Men jag älskar det.

Nu ska jag gå igenom geografi-ppt och sedan rätta en massa massa hemprov/prov. Oj jävlar.

Hejdå.


ps: så fort jag får laddaren tillbaka (som då är på jobbet) ska jag lägga upp lite fina bilder på Steffy och även Emily.

Jahapp.

Jag har suttit och läst massa saker om Valet. Jag bryr mig inte så mycket om SD eftersom deras politik är deras politik. De kan egentligen göra exakt vad de vill men i slutändan handlar det om vad vi andra gör åt saken. Men man blir ju så less på all skit man få ta bara för att man ser annorlunda ut, har andra seder och bruk och talar andra språk.

Det jag är ytterst ledsen över är kommentarer man får läsa om just SDs invandringspolitik. Jag är invandrare, vilket är svårt att missa eftersom jag har ett utländskt utseende. Jag är inte arab, men jag vet att jag ser ut som en. Jag kom till Sverige 1989 på grund av krig så med andra ord är jag vad man betraktar en flykting.

Jag är svensk, enligt mig själv. Samtidigt som jag är stolt över mitt ursprung. Mitt folk har upplevt ett folkmord, mina mor och farföräldrar har lyckats överleva detta. Min far har levt under krig det mesta tiden av hans ungdom, jag föddes i krig och tillbringade de första åren av mitt liv i ett skyddsrum. Mina föräldrar ville inte lämna Libanon, landet där de bodde i, eftersom för dem var det deras hem. Vi hade byggt upp ett hem, minnen, jobb, vänner, familj.. Allt var i Libanon. Mina föräldrar vägrade fly från deras hemort, totalt vägrade. När min lilla syster Carin föddes bombades sjukhuset och mamma kunde inte hitta henne eftersom de hade tagit alla spädbarn till skyddsrummet utan att min mamma fick veta det. Det fanns inte tid för att tala om det för henne. Hela kvällen satt mamma och tänkte på vart hennes nyfödda dotter hade tagit vägen. Alla ni mammor; förstår ni vilken oro hon måste ha känt samtidigt som hon hörde tusentals bomber sussa förbi henne?

Trots detta, trots allt hon fick uppleva den kvällen, vägrade hon fly. Hon stannade kvar, hade ångest varje gång pappa gick till jobbet eftersom hon inte visste om han skulle komma hem eller inte. Hon sprang iväg till skyddsrummet varje gång, tillsammans med mig, där vi tillbringade långa stunder för att det finns idioter som tror att religion och krutvapen hänger ihop. Trots det flydde vi inte.

En kväll, när vi alla låg och sov i vårt hem, bombades huset bredvid oss i bitar. Knappt några meter från vårt hem. Då fick mina föräldrar nog. De packade allt och nästa kväll var vi på väg till Sverige, ett land med många möjligheter. Ett land där mina föräldrar ville att vi skulle få leva i fred, oavsett vilken religion eller ursprung vi hade. För efter många år av förtryck, krig, bomber, döda lik och sorg.. så ville de ge mig och min lilla syster ett bättre liv.

Jag älskar Sverige. Det är mitt hem. Jag må vara armenier men jag har aldrig varit i Armenien. Jag talar armeniska, har armeniska traditioner och lever i en armenisk kultur som ÄR annorlunda än det svenska. Men jag är ändå svensk för det är här jag känner mig hemma. Men nu, nu mina vänner.. Orkar jag inte mer. Jag orkar inte vara en blatte, svartskalle eller invandrare. Jag är en armenisk svensk, som kom hit för att få vara mig själv.

Jag är trött på alla svenskar som uttrycker sig om hur vi "invandrare" är, som om vi vore en grupp av samma individer. Vi är från olika religioner, länder, kulturer och traditioner. Det enda jag har gemensamt med en från Kenya är att vi inte har blåa ögon och blont hår. Lägg inte oss i samma fack. Sluta skyll allt på oss. Bara för att man är från ett annat land betyder det inte att man är sämre människa för det, att man vill förstöra svenskheten eller att man kommer hit enbart för att ta någon annans jobb. Ja, självklart, mitt jobb som lärare kunde någon svensk ha. Absolut, men nu är det jag som är läraren och jag har minst lika rätt till det jobbet som vilken annan svensk människa. För jag är svensk, jag är armenisk svensk och jag har jobbat hårt för att få kalla mig för lärare.

Jag kommer aldrig ge upp mina armeniska rötter, för det formar mig till den jag är. Men bara för det gör det inte mig mindre svensk. Min familj kom inte hit från krig för att förlöjligas på det här sättet som det faktiskt har gjorts när SD kom in i riksdagen. Jag har blivit påhoppad av rasister/nazister hundra gånger, blivit kallad för jävla blatte, svartskalle, fått höra att jag ska åka tillbaka till mitt hemland och blablabla.. Men jag har ALDRIG ångrat att jag bor i Sverige, att jag känner mig svensk. Fram till idag, när SD kom in i riksdagen och jag läste alla inlägg/kommentarer på olika hemsidor.

När fan ska jag få bli svensk? Måste jag blondera mig, skaffa linser, äta blodpudding och fira jul med resten av den svenska befolkningen? Nej. Jag är brunett, jag har mörka ögon, jag äter armenisk/arabisk mat och jag firar jul den 6 januari som alla armeniska ortodoxer. Men det gör mig inte mindre svensk.


Om alla svenskar med minsta gnutta av rasistiska tankar får träffa människor med utländsk bakgrund som mig, mina systrar, många av mina vänner eller mina föräldrar kommer ändra sina tankar om "invandrare." Det handlar inte om rasism i slutändan, utan om kunskapsbrist.

Jag är bara trött på detta. Låt oss vara. Alla våldtar inte, alla rånar inte, alla ljuger inte och alla lever inte på socialbidrag. Vi är faktiskt, precis som alla andra, människor. Och jag vill bara få vara armenisk svensk, för det har jag rätt till. Det är min rättighet som människa.ÅH!

ÅH!

DITT LIV
Vad heter du? -
Marina
I mellannamn? - Har inget. 
Vart bor du? - 
Jakobsberg.
Trivs du där? - Ja, oerhört. Här vill jag stanna.
Brukar du läsa horoskop? - Nja, inte ofta.
Har du körkort? - Yepp, två år nu. Hejdå prövning :)
Favoritdjur? - Fiskar, haha.
Vad spenderar du dina pengar på? - Böcker, krämer, mat.
Festar du? - Japp, men inte lika ofta som jag skulle vilja.
Brukar du bli för full? - Ja.
Antal kuddar i sängen? - En.
Kan du baka bullar? - Nja, jag tror det. Var så länge sedan man bakade.
Bläck eller blyerts? - Bläck. Ska man rätta är det rött bläck som räknas, haha.
Mc donald's eller burger king? - Tror jag måste svara.. Eller, vet inte. Båda har sina för/nackdelar.
Är du allergisk mot något? - Får ont i näsan och svårt att andas vid damm och nötter ger mig "kliande känsla" i näsan.
Äger du ett busskort? - Nej, åker ju bil till jobbet. Lat.
Dricker du blå, grön eller röd mjölk? - Dricker inte mjölk om inte det är tre kilo oboy i den.
Hur ser du ut idag? - Gråa pyjamasbyxor som är världens skönaste, vitt linne.
Nästa mål i ditt liv? - Få tillsvidareanställning, egen lya och tjäna bra.
Vad såg du senast på tv? - Nyheterna, i morse.
Hur svarar du i mobilen? - Ja, hallå?
Vem ringde dig senast? - Mamma.
Vad sa den som ringde? - Vad ska jag laga för mat idag?
Antal timmar sömn inatt? Alltför få. Jävla restless legs. Tränade inte idag så det kommer komma idag med.
Sov du ensam? - Ja, kommer nog vara så ett bra bra bra bra tag.

SENASTE PERSON SOM

Sov i din säng:
Steffy.
Såg dig gråta: Oj... mina systrar och DJ. SHIT vad länge sen jag grät!!
Fick dig att gråta: Orättvisa?
Du gick på bio med: Serkanovic.
Du gick på stan med: Det var tusen år sedan så..
Skällde på dig: Mamma, för att jag vägrade skjutsa henne till en vännina som bor tio minuter härifrån. Latheten hälsar att han vill ha tillbaka sin lathet!
Skickade ett e-mail till dig: Uppsala Universitet. Assholes.

HAR DU NÅGONSIN

Sagt "jag älskar dig" och menat det? -
  Ja.
Bråkat med ditt husdjur? - Jag kunde bli arg på mina fiskar, ja. Ojoj vilket jävla liv det blev. :)
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag? - JA! Flera gånger!!
Tar du droger? - Kärleken är min drog. HAHAHAHAHAHAHAHA! Nej, kommer inte göra det heller.
Vad är du mest rädd för? - Förlusten av de jag älskar.
Vilka kläder sover du i? - Sover i tajt linne och trosa. Älskar att känna lakanet mot min hud, hehe.
Vart vill du gifta dig? - Ja, om den dagen kommer skulle jag vilja gifta mig väldigt enkelt och helst i naturen.
Vad hatar du verkligen? - Jag hatar mycket men jag tycker inte man ska lägga energi på sådant. Jag ogillar skarpt när folk är oärliga. Alla gör misstag, få står för dem.
Kör du bil? - Ja, onsdag-fredag. Jävlar.
Har du ett jobb? - Onsdag-fredag jobbet, sen lite annat. Är ju busy woman.
Gillar du att ha folk omkring dig? - Ibland, ibland vill jag bara vara själv.
Är du ett hälsofreak? - Absolut inte. Men jag tränar, mestadels för att jag tycker det är skoj och... att jag kan då äta som en jävla gris och inte ångra det :)

STUFF

Har du varit kär i någon du inte haft någon chans på? -
 Nej.
Är du ensam nu? - Är i vardagsrummet och tittar på min irriterande lillsyrra med sin fula musik.
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta? - Vet inte..
Vill du gifta dig? - Någon gång, ja visst. Men det är inget aktuellt just nu.
Vill du ha barn? - Absolut, men jag vill helst ha ett äktenskap först. Så, det lär nog ta tid men barn, det ska jag absolut ha. Det bästa som finns.

FAVORIT

Rum i huset? - 
Har inget favorithus i det här hemmet. Ogillar den skarpt. Vi alla gör det. Enda platsen som är bra är balkongen och den kan vi använda en till två månader/år.
Typ av musik? - Det är väldigt blandat beroende på mitt humör.
Månad? - April, min födelsedag och sedan somrarna. December är ju också vacker på sitt sätt.

DE SENASTE 48 TIMMARNA

Gråtit? -
 Nej.
Köpt någonting? - Nej.
Varit sjuk? - Magen har krånglat lite, hehe..
Sjungit? - Haha, ja.. i bilen.
Sagt "jag älskar dig"? - Nej.
Velat säga till några att du älskar dem? - Då hade jag sagt det.
Träffat nån ny person? - Hm.. träffade MASSA nya föräldrar igår på föräldrarmötet så :)
Saknat någon? - Ja, en del personer.
Kramat någon? - Nej.
Kysst någon? - Nej.
Haft sex med någon? - Nej.

SENASTE

Låt du hörde: Kanye West -
Någon kass låt på jävla radion. Skitbajsradio.
Film du såg: Allt för min syster. SÅ FIN OCH SORGLIG!
Sak du stal: Öhm, inget?

FÖRSTA

Första bästa kompis:
Det måste ha varit Suzanne.
Första jobb: Posten. Bajs.
Första inhandlade skiva: Aqua. HAHA!
Första begravning: Har inte varit på en begravning ÄN men första kyrkbesöket INNAN begravningen var Emils pappas. RIP.
Första piercing/tatuering: Öronen bara. Tatuering.. kommer.. snart.

SENASTE

Senaste människa du slog:
Lillsyrran, på stussen :)
Senaste stora bussresan? Länge sedan.. typ Syrien år 2006.

<3

OMG!

Jag vill bli trött. NU. Men det går inte så jag gör dessa frågor i hopp om att jag blir sååå uttråkad att jag somnar. Yey!

KÄRLEK:
Är du kär just nu? - I det mesta, ja.
Har du någon kille just nu?- Nej.
Har du dumpat någon?- Ja.
Har du sagt att du gillat någon för skojs skull? - Varför skulle jag?
Vem kramade du senast? - Oj.. Steffy?
Är det okej att din kille hånglar med en annan tjej? - Öhm, nej?

SKOLA:
Är du duktig i skolan? - Jag VAR duktig i skolan. Pluggar ju inte längre, höhö.
Har du bra betyg?- Ja, jag hade bra betyg.
Har du fått göra om ett prov någongång? - Ja, på universitetet. Om buddhismen/hindusimen. Herrejävlar.
Har du fått ett bra resultat på ett prov? - Oftast :) *skryt!*
Sköter du dej i skolan? - Ja, jag var riktig mes och planerade in ALLT!
Har du tuggat tuggummi under skoltid? - Ja, gör det fortfarande på jobbet.
Haft mobilen på lektionstid? - Ja, fast inte använt den.
Fått skäll av en lärare för att ha snackat i telefon? - Nej.

FAMILJ:

Du bor tillsammans med dina föräldrar? - Ja, men hoppas att jag kan flytta ut inom snar framtid. Lägenhet, någon?
Trivs hemma? - Ja, men det är för litet och jag vet inte om jag orkar bo här i tre, fyra, fem år till!
Har rymt hemifrån för att du inte orkat med familjen? - Haha, nej!
Har skrikit och slagit din mamma? - Öhm, nej. Så illa har det inte blivit haha..
Har fått en rejäl utskällning på sistonde? - Nej.
Har kallat någon i din familj för diva, idiot, cp, osv.? - Har ni träffat mina systrar?
Vem betyder mest för dej i din familj? - Alla.
Du älskar din familj oavsett vad som händer? - Ja, det gör jag nog.

VÄNNER:

Du har vänner? - Konstigt nog, ja.
Du brukar vara med? - Nja, har vänner för olika tillfällen. :) HAHA
Vem/vilka var du med sist? -  Hänger mycket med Alex för vi tränar ihop och DJ, för att hon är snuskis höhö.
Älskar du dina vänner hur dom än ser ut? - Nja, det är väl tur att jag har dålig syn. :P
Är det okej att ha kill-kompisar? - Ja, absolut. Trivs bättre med killkompisarna än tjejerna (och de tjejkompisar jag har beter sig ändå som killar!)
Har du pussat någon av dina kompisar? - Oh ja.
Skulle du kunna döda någon av dina kompisar? - Nej, men ibland vill man ju!
Har du blivit av med någon vän på sista tiden? - Nej.
Har du fått nån ny kompis denna månad? - Nej, är mobbad. :(

FJORTIS:
Du sminkar dej varje dag? - Till jobbet eller till fest. Annars, never.
Tar kort på dina bröst? - HAHAHA, nej.
Super dej packad varje helg? - Nej, men jag dricker så fort chansen ges. Jag är ju trots allt från ett visst land där man vet hur man dricker :P
Du plattar håret och har en typ av fjortisfrisyr? - Jag plattar mitt hår en gång per år.. om ens det.
Ditt hår e knallblont? - Snarare tvärtom, svart som kol.

ALKOHOL:
Har druckit alkohol? - Ja.
När drack du alkohol senast? - I fredags.
Vem bjöd dej på alkohol? - Jag köpte till mig själv, en kär vän köpte blåa drinkar (haha!) och Alexita bjöd på en tequila.
Vad var det för sorts alkohol? - Allt. Jag är svamp.
Brukar du dricka alkohol? - Ja.
Har du druckit öl? - Japp!
Tycker du om öl? - Nej.

KRIMINELLT:
Är det okej att vara kriminell? - Nej, sånt tycker vi icke om.
Vill du bli kriminell? - Nej.
Varför gör du sånt här? - Vill ju bli sömning av tristess. :P
Skulle du sno en bil om du inte orkade gå hem? - Nja, nej.
Har du suttit i fängelset? - Nej.
Vill du hamna i fängelset? - Absolut inte.

DÅLIGA TIDER:
Vart på dåligt humör den senaste tiden? - Nej, men väldigt trött.
När grät du senast? - Ett tag sedan. Något har satt stopp för mina tårkanaler. Förträngelser, hehe.
Du har gråtit över en kille? - Inte över en kille, men på grund av vissa omständigheter.
Vem bråkade du senast med? - Syrran, om träning. Såklart!


Sömn. Du är välkommen!

Kort... när inget annat finns att göra.

Senaste...


Boken du läste? - Eat Pray Love, som jag nämnde tidigare.

Personen du fick e-mail av? - Min syster, misslyckat försök att skicka bilder.

Personen du fick brev av? - Lärarens A-kassa, haha.

Personen du fick sms av? - DJ.

Gången hela din familj åt middag tillsammans? - Vi äter rätt så ofta..

Låt du hörde:
- Eminems nya.. med Rihanna. Eller vet inte om den är ny men..

Film du såg: - Har du hört ryktet om Morgans?

Mat du åt: - Åt gårdagens mat idag.. Sorgligt fall.

Kram: - Steffy!

Puss: Long time ago.. Nej men Steffys dreglande puss kan väl räknas? Gud, hon DREGLAR!

Gången du åt en 7-eleven korv: - Under en fylla.. Inte så gott som jag trodde.

Dröm: - Alltså.. Något med att jag råkade riva ut framsidan (eller uppsidan haha) av min hand och sen massa andra saker jag inte kommer ihåg.. Skitkonstigt. Men jag vill drömma riktigt grymt, som i Inception och tänka på att det är en dröm.

Filmen du hyrde?
- Alltså, jag är ju medlem i lovefilm.se så jag får filmer därifrån.

Filmen du köpte? - Nja, köper inte så mycket film. Hyr hellre.

Låten du laddade ner? -
Hmm.. Mariposa låten, med Mana :)

Personen du ringde?
- Mamsinen.

Personen som ringde dig? - Eva, för lite information.

TV-program du såg? - Jag har ju inga jävla tv-kanaler hemma!

Person du tänkte på?
- Pappa, och hur irriterande han ibland kan vara när han är det där "glatta humöret" när man själv knappt orkar leva, haha.

Person som sov i din säng: - Ensamheten och Eländet. (Citat direkt från senaste boken jag läste)

Person du hade sex med: - Mr Darcy. Can't blame me suckers! SE SERIEN!

Person du delade en drink med: - ALEXITA! :) En tequila shot. The good old stuff!

Person du gick på stan med: Alltså.. räknas utgången i fredags? Då var det gamla kossor-gänget där alla hade högklackar som ingen egentligen ville ha. Det slutade med att vi tog på oss ballerina och dansade Zumba på dansgolvet.

Saken du köpte? - Bensin. Bajsklutt.

Eat Pray Love

Nu har jag läst ut den. Den första boken av de sex styckna jag köpte. Mitt i allt, kaoset, hinner man faktiskt sätta sig ner och läsa en eller flera kapitlar och hamna i en annan värld.

Som sagt, Eat Pray Love, tror jag den hette haha.. Det är en filmatisering som kommer ut nu i oktober. Jag har lovat mig själv att gå och se den. Det är med Julia Roberts, en av de vackraste kvinnorna (och naturligaste) som finns. Den var inte SÅ bra som jag hade hoppats på för alla som känner mig vet att hur mycket jag än har att göra kan läsa ut en bok på 2-3 dagar, beroende på tjockleken. Denna bok tog ett litet tag för mig, faktiskt men det kan bero på att den var VÄLDIGT filosofisk. Tusen tankar flödade i mitt sinne och jag grubblade. Ja, jag GRUBBLADE på grund av en bok.

Det fanns väldigt fina och vackra stycken i boken som verkligen fick mig att förstå ett djupare innebörd. Det var ett stycke som jag älskade otroligt mycket. Det handlade om själsfränder. Hon, huvudrollen Liz, ansåg att det enbart finns en endaste själfrände för en. Att denne David var kanske hennes. Hennes vän förklarade det så vackert, något JAG alltid har tyckt. En själsfrände är inte någon som du sys ihop med, utan det är flera människor som vandrar in i ditt liv, lär dig något och vandrar vidare. Det finns tusentals själsfränder för olika saker, för olika uppgifter och det gäller att förstå innebördet av varje människas spår.

Ja, jag rekommenderar er att läsa den, såklart. Den står inte högt på min lista men det är en bok jag kommer vilja ha i bokhyllan enbart för att plocka ut mina favoritcitat och få tillbaka den förståelsen om livet jag en gång fick när jag läste den för första gången.

Eat Pray Love

Nu har jag läst ut den. Den första boken av de sex styckna jag köpte. Mitt i allt, kaoset, hinner man faktiskt sätta sig ner och läsa en eller flera kapitlar och hamna i en annan värld.

Som sagt, Eat Pray Love, tror jag den hette haha.. Det är en filmatisering som kommer ut nu i oktober. Jag har lovat mig själv att gå och se den. Det är med Julia Roberts, en av de vackraste kvinnorna (och naturligaste) som finns. Den var inte SÅ bra som jag hade hoppats på för alla som känner mig vet att hur mycket jag än har att göra kan läsa ut en bok på 2-3 dagar, beroende på tjockleken. Denna bok tog ett litet tag för mig, faktiskt men det kan bero på att den var VÄLDIGT filosofisk. Tusen tankar flödade i mitt sinne och jag grubblade. Ja, jag GRUBBLADE på grund av en bok.

Det fanns väldigt fina och vackra stycken i boken som verkligen fick mig att förstå ett djupare innebörd. Det var ett stycke som jag älskade otroligt mycket. Det handlade om själsfränder. Hon, huvudrollen Liz, ansåg att det enbart finns en endaste själfrände för en. Att denne David var kanske hennes. Hennes vän förklarade det så vackert, något JAG alltid har tyckt. En själsfrände är inte någon som du sys ihop med, utan det är flera människor som vandrar in i ditt liv, lär dig något och vandrar vidare. Det finns tusentals själsfränder för olika saker, för olika uppgifter och det gäller att förstå innebördet av varje människas spår.

Ja, jag rekommenderar er att läsa den, såklart. Den står inte högt på min lista men det är en bok jag kommer vilja ha i bokhyllan enbart för att plocka ut mina favoritcitat och få tillbaka den förståelsen om livet jag en gång fick när jag läste den för första gången.

Frågorna..

Hur gammal är du? 23... vill vara yngre haha.

Hur lång är du? 1.60 :)

Stjärntecken? Väduren!

Hur bor du? I en liten trea med min familj. När får jag något eget?

Är det din bästa bostadssituation någonsin? Nej. Det är för litet, ett badrum och ingen utrymme att få lugn och ro.

Arbetar du? Ja, som SO-lärare.

Ville du jobba med det när du var liten? Ja, alltid. Skönt att ha ett mål i livet gjort! :)

Är du nöjd med ditt liv? Nej men jag kommer dit. Det känns.

Hur långt är ditt längsta förhållande? Tre år, med Domaren.

Har du bott utomlands? Nej.

Har du en fin familj? Den bästa.

Vad är det knasigaste jobb du haft? Bauhaus. Utnyttjare!

Gillar du att resa? Det är något jag älskar alltför mycket!! Ingen når den nivån!

Vart har du varit senaste två åren? Paris, London, Las Vegas och Zakynthos.

Favoritstad? Hittills är det Paris.

Nästa resa? Jag vill resa någonstans under höstlovet (jag är ju lärare höhö!) men vi får se. Annars blir det förhoppningsvis något under vintern. Om inte det så är det Jerusalem i maj för mig.

Intressen? Läsa, lära mig nya saker, fotografera (saknar det) och umgås med folk som ger positiv energi!

Religion? Kristen ortodox. Det vackraste som finns.

Ämne i gymnasiet där du fick högst respektive lägst betyg? Fick alla MVG förutom matematiken där jag fick VG och gympan, VG (för att jag var tjej!!!)

Vad använder du för smink? I.D smink, beige ögonskugga och blusheeer.

Vad gör du regelbundet för ditt utseende? Peeling, lägger in krämer (natt/dag men har blivit sämre på det) från Lancome, använder mineralsmink. Vaxar mina ben då och då.. Armhålorna bryr jag mig inte så mycket om. Sorgligt jag vet, men vad för man inte för feminismen? HAHA!

Vem ringer du om du är ledsen? Oj, brukar helst vilja prata med mamma/systrarna.

Vem kommer snabbast över o du är ledsen? Så illa har det inte blivit men jag brukar kunna fixa det själv.

Vad gör dig glad? Starka människor som vet vad de vill med livet, min familj, resor såklart.. Känslan av frihet.


Köper du oftast till dig själv? Böcker eller "kontorsmaterial", haha.

Till hemmet? Kontorsmaterial, små inredningsdetaljer.. Jag älskar inredning.

Favoritdetalj hemma? Jag vet faktiskt inte.. Gillar helheten.

Vad är ditt nästa mål i livet?
Kunna springa 8-10 km på 40 minuter (är inte så värst imponerande men jag vill verkligen), resa till Jerusalem, Syrien för att träffa Lara och få se Rom. Jag vill även tatuera mig innan året är slut.

Vad är du mest stolt över om dig själv? Att jag är en stark person som har gått igenom mycket men är ändå glad och ler ofta. Dessutom är jag ärlig. Detta kommer aldrig ändras.

Vad arbetar du på?
Att våga bara. Våga ta första steget, våga gå på bio ensam, våga vara fri.

Vilken kroppsdel tycker du bäst om? Min näsa (inte för att den är något att skryta om men något måste man säga) och sen.. ja, min kropp är ju helt ok.

Vad i ditt ansikte tycker du bäst om? Min näsa. Räknas ögonfransar? Får beröm för dem så jag antar att de är något att tycka om :)

Vad får du ofta höra att folk tycker är fint på dig? Mitt hår och mina ögonfransar. Alex har fastnat för min rumpa också, haha!

Kännetecken på din kropp som ingen vet?
Om jag berättar så vet ju ni som läser det. Eller hur? :P

Tränar du? Japp. Älskar det!

Vad brukar folk tro om dig vid första ögonblicket? Att jag är en kaxig liten bitch. Eller så var det förut, men nu vet jag inte. Ska fråga de på mitt jobb!

Vad tänker de sedan? Att de oftast har haft fel för jag är långt ifrån en kaxig bitch. Liten är jag så.. :)

Hur vill du att folk ska se dig? Stark person, ärlig och glad.

Har du många bästa vänner? Nej men jag har upptäckt att jag hellre har få vänner är många eftersom folk tenderar att vara assholes.

Nämn ett problem du har? Jag har många problem men ska vi ta någon otroligt löjlig kan det väl vara.... att jag ställer alltför höga krav på mig själv.

Nämn något du gör när du är ensam? Läser böcker.

Hur sover du? På mage.

Finaste komplimangen du fått? Att jag är den starkaste personen denna person har träffat i sitt liv.

Ger du ofta komplimanger? Jag försöker så gott jag kan. Jag tycker folk är så snåla med fina komplimanger men jävligt snabba på att kasta ris. Eller hur? För att lyckas här i livet måste man vilja att andra lyckas!

Vad skulle du vilja kunna som du inte kan? Spela piano, prata spanska/italienska och ryska.

Nästa inköp? Bärbar DVD-spelare. Så grymt onödigt men jag fastnade!

Bästa film? Jag vet inte.. Stolthet & Fördom är ju en klassiker. Inception var ju.. jag vet inte, jag fastnade för den alltför starkt! Den rörde mig!

Musik? Det mesta, faktiskt. Men föredrar Sinatra och Bocelli vid speciella tillfällen.

Vad är det för märke på din mobil? SonyEricsson.

Senaste skoinköpet? Öööhh.. det var ett jääävligt bra tag sedan. Måste köpa stövlar OCH skor till vintern. Lön, kom nu nu nu!

Senaste middaggsmaten? Mammas mat från igår.. Vi ska äta strax.

Senaste väninna du träffade? Alexandra, på väg till yogan tillsammans :)

Något du gör som är konstigt? Jag söker allt. Om jag tittar på en film och de pratar om en sjukdom som de inte förklarar vad det är.. Då söker jag upp det och läser om det, tills jag förstår vad det är.

Hur vill du vara när du är 75år?
Jag vill titta tillbaka på mitt liv och tänka: Jag är nöjd, jag ångrar ingenting. Jag vill vara tillfredställd med mitt liv.

Har du någonsin blivit dumpad?
Nej, faktiskt inte.. Eller?

Bil du gärna kör? Jag gillar min bil, min söta Opel Astra.

Vad inspireras du av? Människor som vågar stå emot

Varför har du en blogg?
Gillar att skriva av mig. Berätta om mina tråkiga vardagar.

Vad ska du göra idag?
Alltför mycket. Men helst duscha nu.

Vad ska du göra i morgon? Träna, jobba (hemifrån då) för att fixa lite grejer till mina söta elever.

Hur ser ditt liv ut om fem år? Då vill jag ha ett eget hus, ha ett stadigt jobb och bra ekonomiskt.

Vad vill du säga till de som är yngre än du?
Gör misstag och var fri!

Vad vill du säga till alla de som är äldre än du? Minns din tid som ung.

Resa.

Jag vill resa. Någon frivillig resepartner?

Att gå tillbaka till min plats.

Det finns en plats som jag en gång i tiden älskade, just för att det var så vackert. Jag gick dit med en speciell person och efter det har det varit vår plats, vår egna lilla plats. Jag och denna speciella person har gått skilda vägar, för länge sedan och jag har inte gått tillbaka till den platsen. Där gräset är grönt, vattnet glittrar, solen skiner och allt.. bara är så naturligt. Den platsen vägrade jag gå till, eftersom det var vår plats och nu är det inte vår längre. Utan ingens. Den bara finns, för att spara våra minnen.

Jag har velat gå tillbaka eftersom jag tyckte om den platsen, jag fann frid där en gång i tiden... för inte alls så länge sedan vaknade jag till. Den här personen är inte detsamma längre. Det personen en gång i tiden var finns inte längre. Borta, försvunnen i en dimma. Även om minnen gror inom mig så finns det inte där längre, som det en gång i tiden var. Känslor, kärlek, passion, respekt.. Allt är borta. Det finns inte längre. Den här personen, en människa som en gång i tiden betydde så mycket för mig, har inte samma status längre. Om jag ska vara ärlig tror jag inte ens att personen är i närheten. Ett ljus en gång i tiden, aska nu. Även om jag alltid kommer ha denna person nära mitt hjärta, som en kär vän kommer det aldrig bli mer än en kär vän. För det vi var en gång i tiden är länge sedan bortblåst, försvunnen och aldrig återkommen. Ibland slänger man saker i havet och de bottnar, de flyter inte. Det hände mig och det är jag så lycklig över. Lycklig att det bottnade, att det har fastnat längst ner, i det djupaste hav som någonsin skådats.

Jag insåg att platsen som en gång i tiden var vår aldrig riktigt var din och min. Utan det var alltid min egen plats. Min frizon, min stad, mitt palats. Jag återvände till platsen, kände hur allt inom mig fylldes med glädje. Jag var orolig att saknaden skulle bli så stor, över min speciella vän. Men nej, det var glädje att äntligen återförenas med min plats. Min plats som gavs bort i så många år, när det egentligen inte var något att ge bort. Min plats, som jag en gång i tiden hade men gav bort. För vad? För ett par minnen, som jag inte längre vill minnas eller respektera? För en person som en gång fanns i mitt liv på ett underbart sätt, men inte längre. Inte för att ödet har velat så, utan för att jag själv har valt det så. Jag, och ingen annan. Om jag kan bestämma en sådan sak då kan jag ta tillbaka min plats.

När jag satt där, på min brygga, och tittade ut på vattnet och änderna insåg jag. Min plats. Jag gick iväg till den allra mest speciella platsen, klippan. Jag såg, jag luktade, jag älskade, jag hoppade mellan stenarna, jag tittade på gräshopporna, jag letade efter hakspettan som förde en sådant oväsen, jag blickade ut mot solen och log för mig själv. Min plats. Jag var glad. Glädjen fyllde mig. Jag insåg en viktig sak. Ingen kan skapa min egen lycka, enbart jag. Det var det jag gjorde. Jag skapade min egen lycka, för där.. Där var jag lycklig.

Ingen ska få ta det ifrån mig igen.

Bara för att..Jag är så ful på den här bilden
men det är den enda jag har
på mig och DJ när jag tar examen.

Tips.

Jag ska klippa mig på fredag klockan fyra. Tips? Kort? Långt?

Jag kommer vilja färga mitt hår, till brunt. Min naturliga färg skulle jag vilja ha men men.. Det är brunt, med inslag av rött. Well, får nöja mig med chokladbrunt. OM det nu går att färga eftersom jag la in svart henna-färg, vilket man tydligen inte ska göra. Usch och fy!

Well, vi får se hur jag gör på fredag. Är kluven! :)

Mycket.

1. Har du ett par rosa string? - Nej, använder inte string.

2. Vem var den senaste du pussade? - Steffy!

3. Vad har du för bh storlek? - Det ni!

4. Trivs du med det? - Såklart, de är precis lagom.

5. Hur många killars telefonnummer har du inlagt i din mobil? - Öhm.. Vet inte.

6. Gillar du nån nu? - Ja, såklart.

7. Vad gjorde du inatt? - Jag läste en bok och somnade snabbt.

8. Och i förrgår natt? - Oj.. var med Dj kanske?

9. Vad gör du innan du ska sova? - Borstar tänderna, tvättar ansiktet, kryper in i sängen, tar på mig glasögonen, läser en bok en stund, stänger allt och somnar.

10. Kan du prata med din mamma om allt? -
Nja, vissa saker håller jag för mig själv.

11. Hade du berättat för dina föräldrar om du blivit gravid? - Ja.

12. Har du varit gravid? - Nej.

13. Hade du blivit glad om din pojkvän friat till dig? - Det hade jag nog blivit.


TIO FAKTA

1. Hemstad/ort: Oj. Har ingen direkt för vi har flyttat runt så mycket. Hallsberg är väl ändå platsen jag växte upp och minns med glädje.

2. Hårfärg: Brunt.

3. Längd: 1.60.

4. Frisyr: Ibland utsläppt, ibland tofs, ibland så.. ibland si.

5. Ögonfärg: Bruna.

6. Skostorlek: 36.

7. Humör: Trött och stressad.

9. Civilstatus: Jag är singel. Konstigt att skriva det men antar att det bara är att vänja sig.

10. Vänster eller högerhänt:
Höger.

 

TIO SAKER OM DITT LIV

1. Har du nånsin varit kär? - Ja, det har jag faktiskt varit.

2. Tror du på kärlek? - Ja, jag tror på kärleken till en viss grad.

3. Har du gjort något inom kärleken som du verkligen ångrar? - Ja, såklart. Finns alltid något man ångrar och önskar att man kunde göra bättre.

4. Har du någonsin fått ditt hjärta krossat? - Nej, inte direkt. Jag vet att man kan fixa sig själv, att allt blir bra någon dag.

5. Har du någon gång krossat någon annans hjärta? - Ja, tyvärr.

6. Har du nånsin blivit kär i din bästa vän? - Nej, faktiskt inte.

7. Har du nånsin älskat någon utan att tala om de för honom? - Nej.

8. Är du rädd för att starta ett förhållande med någon? - Ja, det är jag nog.

9. Har du nånsin haft en hemlig beundrare? - Jag önskar att vissa fortsatte vara hemliga.

10. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? - Ja, rent utseendemässigt så tror jag på det.

 

TIO HAR DU NÅNSIN

1. Har du nånsin blivit upptäckt när du smitit ut? - Haha, nja.. Tror jag aldrig har smitit ut.

2. Har du nånsin velat ta livet av dig? - Ja, vem har inte? Snöfall, snöstorm, jobbiga barn, stress. Ni vet.

3. Har du nånsin gjort något du ångrar? - Ja, det har jag. Men man lär sig av sina misstag!

4. Har du hoppat bungy jump? - Nej men vill!!!!!

5. Har du nånsin varit med i en olycka? - Ja, en liten bilolycka.

6. Har du nånsin ätit en hel tårta? - Nja, det tror jag inte men jag kan tänka mig att jag skulle kunna!

7. Har du nånsin önskat att någon ska göra sig riktigt illa? - Ja, faktiskt. Vissa personer kan lika gärna dö för mig. Fast.. jag vill hellre att de lider ordentligt.

8. Har du nånsin gått på bio ensam? - Nej, men skulle det vara så illa egentligen? Vill testa.

9. Har du nånsin gillat någon utan att de vart ömsesidigt? - Nej.

10. Har du nånsin tyckt att världen suger? - Ja, såklart. Den suger väldigt ofta.

 

TIO KÄNSLOR

1. Saknar du någon just nu? - Ja, flera olika personer av olika skäl.

2. Är du glad? - Den känslan jag har inom mig är svår att förklara så jag låter bli.

3. Är du fundersam? - Ja, faktiskt.

4. Är du uttråkad? - Nja, händer mycket i ens liv och ja...

5. Är du tysk? - Nej.

6. Är du italienare? -
Nej, men önskar jag kunde tala språket.

7. Är du fransk? - Nej, men samma som italienskan.

8. Är dina föräldrar fortfarande gifta? - Ja och fortfarande lyckliga med varandra. 2011 blir det Silverbröllop för dessa!

9. Är du söt? - Ja, det är jag väl?

10. Är du stolt över dig själv? - Faktiskt. Jag är det. Bryr mig inte om vad andra säger. Jag har klarat av mycket i livet som jag inte tror några andra hade klarat lika bra. Jag är fortfarande glad, jag skrattar, jag ler jätte ofta och ingen kan egentligen se de mörka spåren. Det är grymt jobbat och ingen kan trycka ner mig.

 

OM DIG

1. Hur mycket är klockan just nu? - 11:17.

2. Namn? - Marina.

3. Hur många barn vill du ha? - 3 och uppåt.

4. Vill du gifta dig? - Någon gång i framtiden men inte för tillfället, nej.

 

FYRA GREJER

1. Har du någonsin blivit jagad av polisen? - Nej.

2. Har du en hund? - Nej, och vill inte ha heller.

3. Sover du helst själv eller med någon? - Själv.

4. Tror du på spöken? - Ja.

 

SKULLE:

1. Skulle du vilja vara längre? - Ibland, men ibland är jag väldigt nöjd med min korta längd.

2. Skulle du vilja ha sex nu? - Ge mig Arjun Rampal! (skrattar!)

3. Skulle du vilja dricka dig full nu? - JA!

 

HAR:

1. Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? - Ja, såklart. Vem har inte det?

2. Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? - Haha, nja. Vi är inte så känsliga av oss i den här familjen men vi visar mer än vad vi säger. Jag har aldrig tvivlat på mina föräldrars kärlek faktiskt.

3. Har du syskon? - Jag har två yngre systrar.

4. Har du någonsin haft sex med någon? - Någon? Hundratals!

5. Har dina föräldrar ljugit för dig? - Säkert! De jävlarna..

6. Har du varit full den här månaden? - Månaden har precis börjat men nästa vecka...

7. Har du redan tröttnat på dom här frågorna? - Nja, lite.

8. Har du borstat tänderna den senaste timmen? - Ja. :)

9. Har du pussat någon som är fyra år äldre? - Säkert.

10. Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det? - Öhm, blä!

 

VEM:

1. Vem älskar du? - Min familj och ett par andra..

2. Vem hade du senast sex med? - Arjun Rampal, i mina drömmar.

3. Vem vill du bli full med? - Oj, ett par styckna. Systrarna Svamp.

4. Vem är den bästa artisten/gruppen? - Vet inte.

5. Vem pratade du senast i telefon med? - Mamma.

6. Vem är snällast i världen? - Jag..... och några till.

7. Vem vill du prata med? - Lara :(

8. Vem sov du senast med? - Ingen.

9. Vem såg dig full senast? - Systrarna, DJ.

10. Vem vet allt om dig? - Den enda som vet allt om mig är egentligen JAG men den som vet mest är väl Domaren.

11. Vem hatar du mest? - Ett par bajskluttar som har förpestat våra liv.

12. Vem kramade du senast? - Lillsyrran. Fast med tvång.

13. Vem kan berätta allt för dig? - Mina systrar. Tror jag. Och en annan människa. Och Lara. Jag vet inte om DJ berättar allt för mig för hon är ett offer-barn, höhö. :P

Well, nu orkar jag inte mer. Ska äta frukost. Har totalt glömt bort det!

Igår.

Igår satt jag och mina systrar och pratade. Vi kom fram till en sak som vi vill göra i december så jag hoppas DET blir av, verkligen! :) Vi får se. Tiden får avgöra allt.

Nu sitter jag och försöker få ordning på allt. Tänkte dra och köra ett morgonpass men min kropp vill inte. Istället ska jag träna med syrran lite senare på eftermiddagen. Får köra morgonpass imorgon.

Igår såg vi på Butterfly Effect. En film som verkligen var sorglig, av någon anledning. Jag fick gråten i halsen flera gånger för vad man än gjorde blev allt olyckligt. Den var bra, otroligt bra. Se den, för er som inte har sett den. Jag har varit lite sen med denna film men jag är glad att jag såg den. TILL SLUT!

Såra.

Jag hatar att såra någon. Speciellt om det är någon som betyder mycket för mig. Jag hatar att jag sårar någon som betyder mycket för mig just nu. Det är jobbigt, verkligen. Även om jag gör det av rätt skäl (och inte själviska som många tror) är det ändå jobbigt för mig. Jobbigare blir det att det är även en annan människa som lider. Den andra personen är Domaren, och alla vet ju att efter tre långa år har han blivit en central och viktig person. Nu är det inte så längre.

Vi har gått skilda vägar. Det har varit en berg-och-dalbana de senaste månaderna och nu.. ja, nu är det slut. Det är jobbigt, jag bearbetar det på egen hand och försöker göra det bästa av situationen. Jag är glad över att jag har mitt jobb för det får mig att tänka på annat under tiden jag är där.

Just nu vill jag bara vara för mig själv. Jag vill bara kunna göra ingenting, stirra på en vägg och läsa massa böcker. Jag har lovat mig det. Jag ska hålla det löftet.

Jag hoppas att folk kan respektera att det som är mellan mig och Domaren är mellan mig och Domaren. Inga andra. Det är bara jag och han som vet exakt varför vi gjorde slut, allt annat är bara spekulationer och rykten. Vissa anser att jag har gjort många fel, andra anser att Domaren har gjort många fel. Men vi båda vet sanningen. Det räcker, iallafall för mig.

Han är speciell för mig, kommer alltid vara det. Han var en trygg bas i mitt liv och jag älskar honom. Jag önskar att kärlek räckte till, just i det här fallet, men så är det inte. Jag är bara glad att jag har haft turen att ha en sån person i mitt liv, i tre långa år. Han är en fin människa, som förtjänar så mycket mer i livet än vad han får!

Det var allt för mig.

Citat.

Vänta inte på att andra ska göra dig lycklig.
All lycka måste du ge dig själv.


- Alice Walker

Trött.

Jag är så trött. Jag är så trött att jag är nära gråten. Helt sjukt. Jag vet inte vad det är, känner mig stressad/jagad. Drömmer stressigt, känner mig stressig men självklart syns det aldrig på mig. Jag ser ut som själva lugnet när folk tittar på mig. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, att folk inte kan se hur dåligt jag egentligen mår men jag kan inte visa det. Helt sjukt...

Jag orkade verkligen ingenting på jobbet... Jag var så trött. Brukar absolut inte vara det, men idag var det en sån dag. Kom hem, råkade somna och drömma massa jobbiga drömmar och sedan gick jag iväg och tränade i två timmar. Nu är jag slut.

Allt är bara.. åh!

Ja!

Gissa vad jag har fått? Snacka om att jag var överlycklig när jag kom till jobbet och såg detta på mitt skrivbord. Små ting kan vrida läpparna uppåt. I samma veva insåg jag att jag har brist på liv men det är en helt annan femma.
RSS 2.0