Åh, sugen på detta..



minus solrosfröna som typiska mellanöstern-people, haha!

Nu drar jag vidare..

Ska till kusinen och sedan blir det mat med familjen.. YEY! Love you food!

Sen till en annan grej; Vissa människor är inte ens värda att spotta på. Seriöst. Jag hatar när man ger löften till någon för att senare bara strunta i det och låtsas som ingenting.

31 juli 2011

Håller Arbetsförmedlingen koll?

När jag tog studenten kände jag att världen var min, att jag kunde göra allt jag någonsin velat. Min klänning var vit och kort, min röst försvann bland alla andras, glädjen var enorm och stunden var minnesvärt. Kort sagt, man var ung och extremt dum. Någon månad efter hamnade jag hos Arbetsförmedlingen och sökte jobb. Jag behövde inte stanna där så länge eftersom jag fick napp, Bauhaus ville ha praktikanter. Det lovades jobb, det lovades lön och erfarenhet som skulle vara värdefullt i framtiden.

Jag vaknade klockan fem varje morgon och gick till vad jag numera kallar för grottan där glädjen gömde sig och sakta dog ut. Jag fick de tyngsta jobben, cheferna hunsade runt mig som en hund och de anställda hade äntligen någon de kunde göra narr av. Men jag valde att inte se det eftersom det fanns någon som jag behövde då och som de flesta nittonåringar behöver, nämligen pengar. För Arbetsförmedlingen sa att det är många som får anställning efter deras praktikplats men då måste man jobba väldigt hårt. Så flitig och naiv som jag var jobbade jag på och sa inte emot när någon bad mig att bära vasar som vägde över trettio kilo tvärs över rummet för att dagen efter tvingas bära tillbaka dem på grund av missförstånd mellan avdelningscheferna. Men Arbetsförmedlingen lovade och nästan garanterade att jag skulle få jobb för BAUHAUS tyckte att jag jobbade på jätte bra.

Efter tre månader visade det sig att jag inte skulle få jobbet, och inte heller någon annan som kom Arbetsförmedlingen hade skickat. Jag gav min handledare på Arbetsförmedlingen en rejäl utskällning och praktiskt taget trampade på hennes metoder, hennes arbetssätt och moral. Någonstans där emellan bad jag henne att dra åt helvete när hon sa att jag i alla fall fick erfarenhet. Jag bestämde mig sedan för att flytta över min näsa ner till böckerna och bli lärare. Det är det bästa valet jag har gjort och jag vill inte minnas tiden då jag var dum nog att tro att människor inte utnyttjas på arbetsmarknaden. Utnyttjades, för det var precis det jag, och många fler, blev. Företagen får gratis arbetskraft och Arbetsförmedlingen kan luta sig bakom och tala om för sig själva hur duktiga de är.  Inget har förändrats, trots att detta var för fem år sedan. Många företag efterlyser praktikanter för att de ska få ut en vinst och

Arbetsförmedlingen vet om det, men de väljer att blunda för det. Jag kan räkna upp en handfull människor som använder sig utav samma teknik som BAUHAUS gjorde för fem år sedan och jag ser dessa stackars praktikanter som jobbar för ingenting och har hopp om att den plats de står på ska bli deras framtida arbetsplats. Företagen är ett par, med risk att förolämpa blodiglar, fega sådana men ger Arbetsförmedlingen en genväg till farbror Joakims valv är det ytterst svårt för dessa pengagiriga människor att dölja dollartecknet i ögonen.

Var inte naiv som jag och se till att stå på er. Arbetsförmedlingens lilla gloria har slocknat och istället för att vänta tills de inser det kan vi andra skrapa fram lite skinn på näsan.

Men låt oss inte glömma att ge Arbetsförmedlingen en klapp på axeln för att de är så duktiga på att minska arbetslösheten.

Igår var det hejdundrade fest..



Först drog vi till "Ruccola" för mina systrar och DJ har t j a t a t om att dra dit.
Det var gott men jag tycker inte att det är världens grej, till skillnad från töntarna som var med mig.



Så här ser oxfilépastan ut.. det är yummie, helt OK!



"Garenterar" gav oss ett gott skratt.. hahahahahahahaha!
Att man kan skriva så fel på en enorm skylt!



Spel...



som inte var så roligt..



Som ni ser.. Gena tog sig en tupplur!



För att sedan vara tillräckligt pigg och äta en Twister! :)

Är hos DJ...

och spelar världens sämsta spel med film-frågor. Nu har vi laddat fram lite filmer med god glass.. De ska bara gå ner och förkorta sina liv med ett par minuter och sedan blir det filmkväll. Huvudvärken är fortfarande närvarande men jag orkar inte lägga energi längre.. Det spelar INGEN roll vad jag gör, den är där.

Well.. ni får se bilder på vår dag på Ruccola (som har jätte god pasta) och vår filmkväll.

HADDÅÅÅH for nooow!

godaste saften, sämsta boken..



Bloggen..



Såhär ser det ut när jag bloggar.. Ser ni vilket sött inlägg?

Nej, nu svider ögonen.. :(

Igår..










Syrran rökte vattenpipa och vi kollade på sketna barnserier.. haha.. Livet är allt för bra!

Dött här..

Jag vet att det är ganska dött här men min huvudvärk släpper inte... jag misstänker att det är mina ögon som spökar. :(

This is it.

I want the love of my life..

Åh vad jag längtar till den dagen då jag får beskedet - du är gravid.

Att få se magen växa, känna det lilla livet växa inom mig, att förbereda allt med massa leksaker, gosedjur, kläder och läsa på en massa om deras underbara utveckling. Att få barnet i sin famn för första gången och inse att man skulle göra allt för den lilla krabaten och att se barnet växa och få sin egen lilla personlighet. Att barnet tittar på en och man känner sig behövd, men samtidigt räddad av sin lilla ängel.

Fredag.

Ikväll ska mina systrar ut och röja... och jag ska sitta hemma och göra något vettigt av mitt liv, hahaha. Nej men kusiner ska komma så jag hänger väl med de ett tag.. bara huvudvärken släpper! :(

Well, bilder kommer sen antar jag?

D ö d

Jag håller på att dö.. huvudvärken är boven! Jag har aldrig i mitt liv haft såhär ont och i två hela dagar. Jag kan knappt gå utan att huvudet dunkar till och nästan knockar ner mig.

:(

Smärta.

Myspys med föräldrarna..

Igår hade vi myspys med föräldrarna.. Då åt jag tre kanelbullar med jordgubbssaft.. Åh, minnen från då var man var liten :)

SKOR SPÅRLÖST FÖRSVUNNA!

Idag tränade jag Sats CorePulse och det var j o b b i g t. Min huvudvärk är fortfarande inte borta så den drog ner lite på energin men trots det blev jag röd som en tomat. Utan överdrift. Jag var heeelt röd och det enda jag tänkte på var hur jag skulle ta mig hem med mitt ansikte... Men så fort jag gick för att hämta mina skor (de är vid ingången) så hittar jag inte mina skor. Någon hade tagit MINA skor. Så nu är jag sko-lös. Det var de enda skorna jag hade.. :(  Åh.. även om de inte var dyra så känns det drygt att lägga ut pengar på att köpa nya bara för att någon kände för att ta mina skor (eller kanske trodde det var ens egna men man märker väl att något är fel när man tar på sig dem?)

Well well.. fick iallafall 55 minuters träning idag.



Min väska med mina rosa Nike-skor och min rosa flaska.. :)



Man kan inte se riktigt hur röd jag var men visst ser man lite lite?
Men herre min... vad röööööd jag var! :) HÄRLIGT!!!!

Huvudvärk..

jag
har
världens
huvudvärk



:(

Några av presenterna :)





En jätte söt klänning som passar bra till lite "finare" fester såsom bröllop.
Bilder gör den såklart inte rättvis!



Urgulligt oversize tröja som passar bra till shorts.



Lite finare tröja som jag kan tänka mig skulle passa fint till mörka jeans.



URSNYGG tröja..

Myser..

Vaknade tidigt idag och tänkte att man de sitta lite med mamma, prata om allt och uppdatera varandra. Men det är FULLT med gäster här som ska välkomna hem henne... ÅH! Så jag sitter och myser med min nya supersköna pyjamas :)

Vi var hungriga igår.. efter all städning!










They are back!

Min mamma och pappa är nu hemma... Vi käkade kina mat, systrarna och jag, och sedan for iväg och hämtade dem. De var så söta och bruna. Resan gav mycket vishet och förståelse för förändringar men det är inget jag tänker ta upp här på bloggen. Vi fick MASSA fina presenter och jag fick en sten där armeniska alfabetet är inristat. :)

Ni får se allt imorgon!

God natt!

Dead.

Jag är d ö d.

Det är 27 grader varmt och jag har städat HELA dagen... Jag förstod inte ens att det var varmt tills mina systrar kom hem, haha.

Nä men snart är huset rent. Några finjusteringar bara och sedan blir det kina mat. YEY!

VILL HA!



Världens godaste tacos!!!!!!

Tack!



Det handlar inte om otacksamhet, det handlar inte om hat.
Det handlar inte om osäkerhet, det handlar inte om trötthet.
Det handlar bara om att man har nått sin egen gräns.
Tack för allt du gjort!
För det kommer jag vara evigt tacksam.

CV

Innan jag for iväg och gör en hemmafru-transformer så kom jag på att jag måste ordna mitt CV. En vän skulle kolla igenom det men jag fick bara en massa mail med instruktioner om hur jag skulle ändra...

Åh.. jag som har slängt mitt gamla CV också. Nu får jag fint sitta och göra en ny och följa hans "instruktioner"..

Någon som kan ge tips om hur man skriver ett bra CV?

Nu.. denna onsdag..

Jag har vaknat, ätit frukost och lagt in första tvätten.

Nu ska jag gå och fixa köket så att det skiner, ordna upp föräldrarnas rum och sedan badrummet. Systrarna kommer hem efter jobbet och börjar göra det jag inte har hunnit med. Sedan ska vi fräscha upp oss med dusch, nya kläder och lite deodrant (haha) och sedan gå ut och käka... för att vid tio hämta päronen! :) YEY!

Så, nu drar jag iväg för att leka hemmafru!

Träning.

Jag har slappat en hel del under sommaren men igår sprang jag faktiskt.. och idag gick jag på spinning/core. Jag ogillar core skarpt men ändå går jag dit istället för att dra upp på gymmet och göra något vettigare. Men men, huvudsaken är att jag har tränat. :)

Min, jag, din, du.

Jag har världens finaste människa i mitt liv... och jag har fått en personlig almanacka! :) Jag var så glad och nu är den på väg. Min lilla rosa.. naw!

Tack min ängel! :)

When the stomage is big and all...



Vi vet hur man gör det :)

Bilder..

Från jobbet idag, hehe..











Farmer..

Jag har fastnat för ett spel - Farmer, på sin syrrans mobil. Ojoj, här ska det införskaffas kor, grisar, får och hela höjedattan!

Nämen hallå?

Ingen som tittat in här inte... ekar tomt. Är det för att jag inte har uppdaterat? Hm..

Men men, har varit på "jobbet" men nu är det slut på det. Jag ska storstäda imorgon och tvätta ALLA lakan. På onsdag blir det finslipning av allt. För runt tio tiden vid onsdagskvällen kommer mor och far!

OJOJ!

Vaknade klockan fem och sprang(!) WOHO!

Jag har länge varit vad alla kallar ett "träningsfreak" men herre min... vad jag har slappat! Så nu är det nya tag. Jag har världens sämsta kondition och jag sprang nästan 3 km på cirka 20 minuter. Inte bra. Mitt mål är att springa 5 km på 30 minuter. Inte världens grej för de flesta men för mig är det JOBBIGT!

Smält Polly



HAHAHAHA!

Se så..

Det var mysigt hos morbrorn vår. Jag gillar att hänga med honom eftersom han alltid har full koll på allt. Så vi kollade igenom alla nyheter som var aktuella och sedan "Vem vet mest?" programmet. Tror den hette så... och ja, min morbror är ju ovanligt smart och otroligt allmänbildad. Jag ber innerligt att folk ser upp till min kunskap på samma sätt som alla ser på honom idag.

Jag och mina systrar har nu köpt upp en massa gott, bland annat rostbiff, korv, köttbullar med massa röror! Oj oj, vad gott! Jag tror jag ska öppna en flaska vin till detta, eller vad tycker ni? DJ ska komma förbi och dela denna härliga middag. :)



Hos min morbror.. mums på majs! :)

Snart..

kommer min mamma och pappa. Det har absolut varit jäääätte skönt utan dem men man saknar ju dem. Iallafall putte lite. Men jag skulle jätte gärna vilja bo själv för det var enormt skönt! Men med mamma och pappa kommer även många presenter :)



Inte världens bästa bild men de är ändå världens bästa :)

Dagens..

Dra en sväng till morbror.
Tvätta en MASSA kläder.
Kanske träffa Elena och Sperta en stund och köra en myspys kväll.

WOHO!


C ya!

24 juni 2011.

När rasismen vinner

Jag vaknade upp och var total utvilad. Jag kände att sängen inte längre var en större lockelse. Jag steg upp, plockade upp Dagens Nyheter och gick iväg till balkongen. Utanför kände jag den varma brisen som fyllde Stockholm och solen lekte kurragömma bakom molnen. Tidningen prasslande en aning när jag vek upp den och samtidigt hörde jag ett par människor nedanför, sittandes på gården med varsin öl. Ett annat ord för dessa är nog alkoholister. Dessa människor talade högt och tydligt om en hel del och även om vissa meningar innefattade invandrare och diskussioner kring Sveriges syn på mångfald valde jag att stänga av. Det var en fridfull sommardag och jag tänkte inte ödsla bort min tid på att få min etnicitet nedtryckt av ett par människor som ser lyckan i botten av ett glas.

Jag mötte Norge på första sidan och jag fick se bilder på bombattentat på nästa blad. Jag fick läsa om massa ungdomar som fick sätta sina liv för en känslokall människa, ungdomar som hade hela sina liv att se fram emot. En människa hade lyckats spränga en hel byggnad och beskjutit en massa människor på en ö, utan att ens blinka. Vad är det som skapar en sådan människa? Den första tanken som säkerligen dök upp var att det handlade om islamisk terrorism. Men istället visade det sig vara en rasist som ansåg att den norska rasen var överlägsen. Mina tankar återgår till gårdens alkoholister och jag börjar fundera kring detta med rasism.

Alla har fördomar, varenda en av oss. Vissa kan hantera det medan andra sätter dessa tankar i aktion. Oavsett vad bidrar det till hat. Jag kände verkligen en enorm trötthet flöda runt i kroppen, som en vildkatt på jakt. Rasism har alltid funnits och är inte på väg att försvinna då Sverigedemokraterna är med och får alltfler röster, och detta kommer att fortsätta. Frågan är bara hur vi ska tackla det hela. En man bombar upp sig själv i självaste huvudstaden i Sverige, en byggnad i Oslo sprängs upp och en massaker sker i närheten av oss alla. Allt detta är på grund av rasism, från båda sidorna. Det finns inget rätt och det finns inget fel längre. Alla är fyllda med hat och alla darrar av skräck för man vet inte vad nästa steg kommer att bli.

Det finns människor därute som hatar mig enbart för att jag har en annan etnisk bakgrund än svensk. Att jag talar bra svenska, att jag känner mig som svensk och att jag har ett svenskt medborgarskap spelar ingen roll. Huvudsaken är att jag har mörkt hår, bruna ögon och ser ”annorlunda” ut. Jag är inte svensk och kommer aldrig att bli det men behöver man förfölja mig för det? Behöver jag utsättas för våld, hat, påhopp och utpekning? Lina Andersson kommer alltid vara svensk, men måste hon stå ut med att tryckas ner enbart för det? Ska hon betraktas mindre värd och utsättas för våld, hat, påhopp och utpekning?

Jag önskar att det fanns en värld där frihetsduvorna flög fritt men så länge det finns människor som Anders Behring Breivik kommer en sådan värld befinna sig långt bort.

Allt jag har att säga just nu är...

En ny tröja och ett slut..

Ja, så var det över. Harry Potter och hans vänner.. Det var en aning sorgligt eftersom det har varit en stor del av mitt liv. Böckerna och filmerna. Vi har alla böcker hemma så jag funderar på att läsa om de för ojoj, vad himla bra de är!! :)

Jag köpte en "tunika" till mig fastän jag inte borde då jag numera klassas som arbetslös. Men för 99;- så går det väl an och det skrek faktiskt MARINA all over it då den var färgglad! :)



Inte så bra bild men den är fin! Lovar :)

Jag saknar det.. bara lite lite..

Jag och mina systrar satt och hade myspys igår och pratade om att vi saknar vintern. En aning iallafall. Det är helt sjukt att säga det men så är det. Vinterkänslan, när allt är mörkt och man bara sitter inne och tittar ut. Man har på sig otroligt mysiga kläder, tända ljus och dricker rött vin. Åh!



Jag lääängtar tills jag kan ta en sådan bild. Men tills vidare får jag
njuta av denna bild här.

HARRY POTTER!!!

Once upon a time..

He took the picture and said: This is how we remember this day

Pannkakor..

Gena ställde sig och gjorde pannkis till oss och det var suuuuper gott! Just nu sitter vi och bara möglar hemma, med böcker/musik och hoppas på bättre tider. Vi har bokat biljetter till Harry Potter men osäkerheten är stor om vi ska dra och se den eller inte. Annars blir det en lugn kväll hemma..





MUMS!!!

MÅL

Harrryyyy!!!

Igår bakade jag och mina systrar en chokladtårta (som jag ska äta strax igen) och sedan kollade vi på Harry Potter sista delen, del 1.. så nu väntar biosalen på oss :)

Bilder kommer sen :)

Det är aldrig meningen..

Åh och fy! :(

Sitter och väntar på regnet..

Nyduschad och det känns skööööönt! :)

Sitter och väntar på systrarna.. de gick iväg för att köpa kort (så vi kan ringa päronen!) och sedan en massa gott till vår Harry Potter del 1 så att vi kan dra och se sista delen på 3D. YEY! :)

Kalender..

Som lärare får man lärarkalendern och den är superduper grym.. men eftersom jag numera är arbetslös *snyft, snyft* så kommer jag inte få en sån kalender. Men då har jag varit duktig nog och kollat upp på egen hand.

Ja, jag fann den. Det var från Personlig almanacka och jag satt och gjorde min egen. Rosa, med rosa band.. och moduler såsom träning, veckans "Att göra".. Åh! Den kostar tyvärr nästan 300 kr så jag kan nog inte unna mig det men drömma.. Åh, vad jag hatar att vara pank och arbetlös! :(

?

Hahahahahahaha!



Såååå jävla falsk bild, hahahahahahhahaha...
Vad är det man säger? En bild säger mer än tusen ord?
Inte denna bild iallafall, hahahhaa!

Hos Marina och Olle

Det här är tidsinställt inlägg :)



Redbullen var min då jag inte drack.. nykteristen Marina :)



Världens godaste indiska mat.. (och väldigt starkt.. me like!)



Yummie.. jag och Gena rensade detta!



Carin med hennes och Marinas cigarill (stavning?) och eviga prat om Pitbull, hahaha!

Dagens planer.

Idag ska vi dra iväg och jobba ett par timmar och hoppas timmarna bara rinner iväg.. vilket det INTE brukar göra!
Efter det ska jag hem, träffa en vän en väldigt kort snabbis och lämna en hel hög av saker och sedan ska jag bara vara hemma. Systrarna ska köra en utgång idag med kusin vitamin så de förfestar väl här.. Carin ska köra sin mojito, haha.. Men jag ska nog kura ihop mig i sängen då och kolla på en bra film. Jag har absolut ingen lust att dra ut ikväll, vilket jag nästan aldrig har..

Men men.. kommer vara en ganska berg-och-dalbane dag idag!

Äntligen..

Har letat efter dessa, egentligen av andra skäl än att det är snyggt... Treggings i läderimitation, H&M, 199:-

Kärlek.



Jag vill ha någon som vill ha sin blåa tandborste näst intill min rosa.

Gänget i Jerusalem :)



Min morbrors fru, Marina, jag (också Marina) och min mamma!



Vi är vid vattnet där Jesus döptes... fast en bit bort.
Orsaken var att det inte var säkert OM vi skulle dit där Jesus döptes
men dit åkte vi minsann! :)

890909 & 911213 <3



I laaaaf yoooo!!!


Forgive and forget.

Minnen..



Hahahahaha.. Vilka muppar vi är!

Detta är tidsinställt så när denna ploppar upp är jag och Carin (hon i blått!) på jobbet. Efteråt ska vi förbi Jakans  centrum och hämta ut ett par böcker och köpa oboy.. för jo, här ska det bakas minsann!!!

På kvällen tänkte vi köra myspys värre med Harry Potter del 1. Lillsyrran G har inte sett den (ajabaja!) och vi vill helst att hon ska kolla på den för vi vill dra på sista delen under veckan. The end of an era!

Home.

Är hemma nu... det var världens mysigaste middag. Jätte god mat som Olle hade lagat och köpt efterrätt av Marina :) Massa sprit och Carin blev full.. och fick oss alla att skratta..

Bilder kommer upp senare! :)

Off to Uppsala

Kan inte vara ifrån varandra..



Jag och mina systrar är faktiskt ganska besatta av varandra... Vi är med varandra 24/7. Jag verkligen förstår inte hur vi ständigt har något att prata om. Nu är de på jobbet och jag hemma och jag har ringt de minst 28 gånger och berättat om onödiga saker som att det var äckligt någonstans, att mormor gjorde si och att denna bajsade på balkongen (ps: påhittade stories!)

Det känns skönt att ha systrar man kan prata med.. anytime, anywhere...

God dammit.. you can shine no matter what you are made of! HAHAH!

Gamla testamentet, Hesekiel 11:16-21

Ja, jag har fört dem långt bort bland folken och skingrat dem i främmande länder.
Men jag har varit något av en helgedom för i de länder där de befinner sig. Säg därför:
Så säger Herren Gud: Jag skall samla in er bland folken och föra er tillbaka från de länder
dit ni skingrats, och åt er skall jag ge Israels land. När de återvänt dit skall de
 avlägsna alla vidriga beläten och alla avskyvärda bruk. Jag skall ge dem ett nytt hjärta
och fylla dem med en ny ande. Jag skall ta bort stenhjärtat ur kroppen på dem och ge dem
 ett hjärta av kött, så att de följer mina bud och håller sig till mina stadgar och lever efter dem.



Min egen tolkning av det är; människor förs runt om på grund av deras misstag. De förvirrar sig bland det onda och om man tror, spelar ingen roll vilken religion, så samlar Gud en och ger tillbaka det som en gång var ens eget. Det gäller bara att tro på Gud och se till att leva så rättfärdigt som man kan. Väljer man att slänga bort något som en gång i tiden var ens eget så gäller det att bara tro.

Ordets makt.

Har ni någonsin tänkt på vilken enorm makt själva ordet har? Hur talet kan förändra och påverka en hel nation? Det är egentligen helt otroligt vad ord kan göra.

Allt som krävs är att välja sina ord rätt och efter det kan man göra vad man vill.. för då har man skapat sig ett scenario. Om jag väljer att säga att ormen var tre meter, trots att den var enbart två, blir ormen trots allt ändå tre meter lång i lyssnarens värld. Säger jag att myggan var enormt liten och knappt synbar trots att den skulle nästan kunna suga ut halva blodet ur en så kryper tryggheten fram för den rädda. Ord väljs fram och skapar en helt ny värld för den som lyssnar. Egentligen kan man skapa exakt vad man vill med ord.

Problemet är att folk inte riktigt förstår hur mäktigt ordet är. Om en människa väljer att tala om mina negativa egenskaper inför allt och alla, kan man då klandra lyssnaren för att denne får en dålig bild av mig? Om man själv kallar någon för idiot, patetisk, hora, dum och smutsig, har då inte lyssnaren rätt att tro på talaren? För låt oss inse fakta - 90 procent av världens befolkning skiter blankaste fan i att myntet faktiskt har två sidor. De lyssnar bara och låter sig hänföras. Idioti? Absolut. Fakta? Absolut. Tyvärr ser världen ut på det viset, oavsett om jag vill det eller inte. Jag kan vara världens ängel men bara om en endaste människa bestämmer sig för något annat så är jag det den personen målar upp mig till för de som väljer att lyssna.

Det är alltså upp till talaren att skapa sin egen värld, om det ska vara sol, äng och grönblåa sjöar så vet man vad för ord som ska användas. Annars får världen helt enkelt vara svart och grått.

På schemat idag..

Snart ska jag iväg till SATS för att träna spinning/core och kanske kanske kanske gå vidare upp till gymmet och köra 30 minuter på löpbandet. Efter det går jag nog förbi Nene (mormor!) och håller henne lite sällis tills hon åker till sin vänninna. Det var så roligt när hon skulle tala om för min syster Carin VART hon skulle..
"Men nene, vart bor din vän?"
"Öhm, du vet det... där borta... åh, vart heter platsen där alla syrianer bor?"
"Södertälje?"
"Ja, där!"

HAHAHAHA... Vill bara tillägga här, innan folk blir arga, så är min Nene syrian så.. Vi är inte det, men hon är det och min mamma blir ju halvsyrian då. Så ingen rasism här, inte! :)

Iallafall.. efter det ska jag hem och städa. Måste nog duscha bort all svett och sedan klä på mig lite finare. Vi är bjudna på middag hos Marina och Olle. Olle är ju världens sötaste att umgås med.. :)

En liten ingång..



men med mycket makt.

Det här var ännu en favorit. Den förra var den forna syngagogan men det här var grottan där Jesus besökte och fastade i 40 dagar. Här blev han frestad av Djävulen.

Jag gillade det för att det var äkta, det var gammalt och det var en känsla. Det var super litet och kvavt men jag älskade det, trots min klaustrofobi. För det kändes som om Jesus var där. Han blev frestad därborta, vilket vi alla människor blev. Jag känner mig ständigt som en syndare och ber om förlåtelse för mina synder varje kväll och här kände jag ändå att det finns en väg fri från det, så länge man har tron och styrkan. Jesus hade det; han kunde titta bort och fortsätta på den svåra vägen. Anledningen är Gud, Hans kärlek. Jag har också den, de som tror har den och därför tror jag att man kan bekämpa ondskan.

Alla människor gör fel, jag av alla borde veta det, men inser man sina fel och bearbetar dem med Gud så tror jag på att man blir förlåten. Jag tror på förlåtelse och här inne kände jag mig inte dålig, hemsk och som en syndare. Jag såg en människa som faktiskt kan göra något bra, men att det är upp till mig att försöka stå emot synden och be ständigt om förlåtelse.

Ni som klickar in hit...

Varför kommenterar ni inte? Huh? :P Kom igen nuuu!

Fool's Garden - Lemon Tree på repeat!

i laaaf yooo!

VILKEN DAG!!!

Huset vaknade till runt elva tiden... slängde i mig en liten macka och följde med systrarna till pendeltåget. De skulle vidare till pappas ställe för att jobba ett par timmar. Jag gick till SATS och svettades som en gris.. men oj vad härligt. Hemma satt jag och stretchade och hade olika övningar på gång för att sedan svettas mer..

Efter det städade jag som en galning! Jag städade i flera timmar och herre min.. vad rent det blev! Nu är jag nyduschad och fräsch! Systrarna är iväg för att köpa lite MAX-mat till oss då vi inte orkar göra mat idag. YEY! Vi tänkte även baka marabou-kaka men får se om det blir av.. annars blir det myspys hemma!

Lill Lara!









HAHAHAHA!

även när ni är som surrande bin så älskar jag er.

Dagen

Lara var snäll och hjälpte oss att handla... plus att vi gjorde jätte god grekisk sallad. Bilder kommer så fort syrran laddar upp! :)

Att be.



Jag tappade tron för Gud när jag var yngre. Det fanns faktiskt en period i mitt liv där jag sa att jag inte tror på något. Jag har mina anledningar men jag är glad att jag hittade tillbaka. För när saker och ting blev svårare vände jag mig, trots att jag hade nekat Gud flera gånger, till Honom och bad om ett tecken. Det fick jag, världens bästa. Det kommer jag hålla för mig själv ett tag, men jag kanske nämner det någon gång. Men jag fick ett klart och tydligt budskap som gav mig styrka att kämpa vidare i livet. Jag har aldrig glömt det budskapet och jag påminner mig ständigt om det.

Det bästa som finns är att slå ihop händerna och falla in i en bön. Det är en sådan naturlig handling men samtidigt så otroligt mäktig. Jag ber Honom om mycket, en aning för mycket, men Han har aldrig nekat mig något. Jag kan lätta på mitt hjärta i min bön och folk tycker det är underligt för jag får inget svar. Men jag får känslan, den som gror inombords. Det låter dumt för de som inte tror men för de som har tron inom sig vet vad jag syftar på - känslan att Han är där och vakar över en. Det finns inget tryggare känsla än den.

Jag är evigt tacksam att Gud har tagit mig under Hans vingar och tack vare det kommer jag möta livets motgångar med mod och stolthet. För jag vet att Han står vid min sida, oavsett vad.

Idag är en ny dag!

Jag söker jobb för fullt men självklart är det vissa som man vill ha mer än andra.. Så är det!

Idag ska jag besöka mormor för det blev inte av igår för hon var ute och viftade för fullt, haha.. Sedan ska vi sitta barnvakt åt lill Lara!

Döda havets lera :)





Härlig middag...

Vilken härlig och mysig middag det var.

Vi började med förrätten som bestod av avokado och en röra, med creme fraiche. Jag la in hackade tomater, citron, en klyfta vitlök och basilika. Det blev faktiskt jätte gott, tycker jag iallafall. Detta med vitlöksbröd. MUMS! :)  Bilden är tyvärr inte så fin men det var gott, tro mig! :P



Huvudrätten var pasta med pesto, med kyckling då. Då la jag in (utöver kycklingen då) champinjoner, soltorkade tomater och oliver (gröna med röd paprika). Jag la till vitpeppar och cayenne och det blev faktiskt en aning starkt. Men gott iallafall.. men jag önskar att jag hade lagt lite mer pesto för smaken försvann en aning.



Efterrätten har jag faktiskt ingen bild på! Haha, vi var så mätta efteråt att vi knappt kunde äta. Efterrätten bestod iallafall av vaniljyoughurt och blåbär. Helt okej men inget jag skulle äta igen.

Tack för sällskapen! :)

iloveyou!

Vackra syster..

Planering.

- Städa.
- Ordna lunch.
- Träffa mormor en stund och se om läget är under kontroll.
- Börja fixa förrätt, huvudrätt och efterrätten.
- Hoppa in i duschen.
- Ordna allt.


Klart.

Min favoritplats..



I Jerusalem var det några platser som verkligen berörde mig. Detta var en av dem. Det var en gammal synagoga som Jesus gick till och det var här han blev så förargad på det judiska folket och tog sönder de flesta "affärer". Han ansåg att man inte ska göra affärer eller försöka tjäna pengar i Guds hus. Det var även här han började predika.

Allt var så vackert, i vitt. Det mesta, bland annat marken, var från Jesus tid. Det kändes så mäktigt att gå runt där och bara vara. Jag gick runt ett tag och bara försökte föreställa mig 2000 år tillbaka, att känna folkets puls, höra bullret från allt som rör sig runtom kring, att lyssna på olika konversationer och känna dofter. Att sedan se, röra och höra på Jesus ord, som har betytt så mycket för så många. Helt otroligt.


When the sun hits you hard, ice-cream will save you!

Tack.

Tack för att du förstår när jag inte har gjort rätt...
Tack för att du finns där med ditt förstående sätt...
Tack för den uppmuntran som jag har fått då som nu...
Men mest av allt...
Tack för att du är du!





...

Ibland slutar det. Ibland funkar det.

Djur i bur?

Nu har jag lagt upp en hel del bilder från Kolmården och det var väldigt roligt att få vara där, att se alla dessa vilda djur på nära håll och samtidigt bygga upp nya fina minnen. Men under tiden jag var där tänkte jag på en hel del som har med deras miljö att göra. Lever de verkligen som djur? Är det rättvist?

De flesta av djuren är VILDA men det får de inte vara i Kolmården eller någon annanstans dylikt. Istället tränas de att lyda och underhålla en publik, som betalar en hög summa för att se dessa djur. Men då började jag genast jämföra min sköldpadds-upptäckt i Grekland förra året och med detta. Det var hundra gånger mäktigare att se sköldpaddan simma runt tre meter bort från mig än att se en livs levande tiger på Kolmården. Förstå mig inte fel, jag tyckte det var häftigt och jag tycker att tigrar är vackra djur som jag beundrar. Men det var verkligen inte samma känsla eftersom sköldpaddan var ute i "det vilda" och han/hon var "hemma." Dessa djur som finns på Kolmården är inte hemma, det är inte deras riktiga miljö. De behöver inte oroa sig för att bli dödade, att inte få mat, över svält och törst och de behöver inte förflytta sig beroende på vart maten finns. Allt är serverat för dessa djur men trivs de med det? Går det inte emot deras natur?

Alla dessa åsikter yttrande jag under min tid därborta men fick ingen respons än enbart några irriterande blickar, haha.. men jag förstår ju även syftet. Det handlar inte enbart om att gynna oss och se till att vi människor har underhållning. Dessa djur är oftast utrotningshotade och kan riskera att dö ut om inte vi agerar. Med det anser jag att Kolmården gör rätt i men måste det vara på det viset? Varför kan vi inte låta de leva som tigrar, björnar, lejon och elefanter i deras egna miljö men att vi skyddar DET området istället?

För om jag var utrotningshotad hade jag nog velat vara fri och leva som en människa, i min egen miljö, men att vara skyddad av "högre makter", såsom vi gärna ser oss själva. Jag hade inte velat sitta i en bur och se samma människor, samma sten, samma träd och samma rutiner varje dag bara för att det finns idioter som vill döda mig för min hud, mitt hår, mitt ena öga eller min ena nagel. Nu kan många säga att djuren inte vet bättre men jag tror de faktiskt vet eller åtminstone förstår. Jag tror de förstår att det kanske inte är deras "hem" eller miljö men att de faktiskt inte har något annat val.

Jag kommer säkerligen åka till flera "Kolmården" eftersom jag älskar djur, jag gillar att titta på dem och se hur de lever men självklart känner man sig som en jävla hycklare. Men så länge de inte skadas så kan man väl inte säga något elakt? Men jag vill ändå tycka till och säga att jag anser att de borde få leva ute i det vilda och att vi försöker skydda dem därifrån.

Lite mer och lite till...



















De radade upp sig för MIN skull, ser ni det? :P

TACOS!

Det surrar för fullt inne i köket då Carin, Jenna och DJ står och lagar tacos. Jag har dukat fram allt och jag "vilar" för imorgon har jag en stor middag att göra, höhö!

HADDÅÅ!!!


SAFARI! :)




























Underbart..




Jag gillade verkligen delfinshowen men stort minus till Markoolios video som spelades under den tiden. Men vi satt längst fram och det bara skvätte en massa vatten på oss. Det var faktiskt skoj men jag ville bli lite blötare för det var roligt.. Även om jag retade barnen för det, höhö.

Men det såg verkligen skönt ut, att bara vara i vattnet och glida igenom allt. Nästan så att man vill börja jobba med det! HAHA!




Jag tog ej många bilder under showen eftersom jag dels missade en massa under tiden och dels för att det inte blev bra bilder då det både var mörkt och allt gick så snabbt!

Laying in the sun and chillin'



Världens fegis?



Jag vågade inte gå in i "hagen" med alla små grisar och getter men blev praktiskt taget tvingad in. Jag var på helspänn hela tiden samtidigt som jag såg alla små barn springa runt och klappa allt som gick att klappa. Efter många om och men lyckades jag klappa denna get..

Plus poäng till mig.. Och tack till dig som får mig att våga göra saker jag tidigare inte skulle ens tänka på!

Första delen av Kolmården :)

Kolmården var ju mysigt.. Har strosat runt ett tag och vi såg en massa. Det var verkligen jätte trevligt! Tyvärr gjorde vi inte allt då mycket var för barn (blä!) men jag vågade göra vissa saker jag inte vågat förr!

Det är något jag verkligen gillar; djur. Sedan kan vi diskutera angående detta med Kolmården och djur i bur, för jag har väldigt knepiga tankar.. Det kommer sen. DJ är här :)












Fler kommer senare.. Har DJ på besök, som jag sa, och hon kräver mycket tid! :)

Otroligt fin present!

För någon månad sen fick jag en present från DJ. Jag blev överlycklig och tårögd.



Sex LP-skivor med Frank Sinatra!

Nu fattas bara grammofonen och efter det blir det fullt ös! :P

Blandade bilder while you are waiting :P















Off to work liksssoooom!

Ska iväg och hänga hos pappa (som då är på semester). Vi har fått "äran" att öppna/stänga/ta hand om hela stället. ÅH!

Men syrran och jag ska köpa lite varm choklad och lite mys och bara myyyysssssa, hahaha..

Ps. Bilder från Kolis kommer idag :)

You just made my day!

Det var så roligt och mysigt att bara strosa runt, titta på djuren och bara vara..

PUSH!



Gillar inte den här bilden men.. den e så pluffig att man ändå tycker om själva blomman!


Tidsinställt.

While I'm over there..

En sak som jag anser är lyx och något jag skulle vilja unna mig allt oftare är ostbricka. Jag äääälskar ost (så länge det inte är i mat!) och vin, så det är bara underbart. Jag älskar mjuka ostar som smakar härligt när det snuddar vid tungan och detta tillsammans med kex. Men även tapenade, för det är så gudomligt! Allt detta, u n d e r b a r t och med rött vin. För vin, det är det bästa som finns.

Jag brukade dricka ganska ofta förut (ofta och för mycket) men har på senare tid lagt av helt. I vissa fall dricker jag inte ens en enda droppe (bland annat under min födelsedag i april) och detta eftersom jag tycker inte det är nödvändigt. Jag älskar att vara nykter och må bra dagen efter, för jag tycker att jag kan ha kul utan alkohol. Men bara för att jag har valt bort den livsstilen betyder det inte att jag inte kan njuta av ett-två glas vin. För det gör jag. Sällan, men det händer. Jag älskar smaken av vin för det är så härligt, mums!





Tidsinställt.

Nu är vi säääkert framme!

KOLMÅRDEN!!!!!!!!!!!!!!!! :)




Hoppas jag får se en delfinshow eftersom jag anser att delfiner är hur vackra och fina som helst!!
Det är bara att titta på hur de simmar så härligt och att de dessutom alltid är så pigga och glada!



Tidsinställt.

I don't wanna be a laughing stock!




Tidsinställt.

God morgon!

Nu är jag säkert på väg till Kolmården med mackor (tyvärr med smör.. hate it!) och hoppas hoppas det finns varm choklad! :)



Ger er en "vår-bild" men på väg till Kolis ser jag säkert mycket gladare ut..
plus mindre klädd :)


Tidsinställt.

Såhär kommer jag se ut..



Medan jag väntar på min vän.. som är trög :)

Countdown!

Nedräkning till då föräldrarna åker till Libanon i två veckor. FF värre! (hahahaha) Jag har planerat in SÅ mycket. Bland annat en middag till en mycket fin person, middag med söta damer och två "hasha" med unga flickor som fnittrar så sött! YEY!

Plus att jag även åker till Kolmården.. Jag kommer tidsinställa ett par inlägg men annars blir det nog inget. Men på torsdagen blir det nog hejdundrande med bilder på djur och moi! :)

When the sun is telling it's leaving you..



Modell: Syster, Carin.

I tried and I tried..



En av mina allra första bilder med min Canon, som än idag är världens bästa present!

KOLMÅRDEN!



Imorgon ska jag till Kolmården med världens sötaste människa! :)

Yey!

Segt, jag vet... men igår var en hektiskt dag och denna dag har ju knappt börjat.

Igår sprang vi runt på IKEA och letade frenetiskt efter saker som DJ behövde. Vi fick med oss en taklampa (som jag för övrigt tyckte var skit ful!), vit tv-bord, överkast till hennes enorma säng och två kuddar. :) Efter det for vi iväg till Elgiganten och köpte en stor gigantisk TV. Ni skulle bara ha sett hur bilen såg ut, haha.. Åh vad jag önskar att jag hade tagit bild (men såklart är mobilen pajad och mini kameran försvunnen)

Efter det for vi iväg hem till DJ och monterade upp tv-bordet. Låt mig säga att det tog hundra femtio år och det var verkligen blod, svett och tårar! Men we did it, visst blev den lite sne men det är en annan femma!

                              

                                                                          Ikea, 499:-

HALLOJ!

Jag och mina systrar tog en härlig promenad och pratade om allt mellan himmel och jord. Vädret var härligt, känslan var.. skön. Men en snubbe, som stod bakom ett hörn, rapade jätte högt och gjorde oss jätte rädda. Vi tänkte fly fältet men det visade sig vara ett kärlekspar som bara gullade (om rapa kan kallas för gull!)..

Heliga landet..









Tidsinställt :)

Ute med familjen och njuter..



Rosa är min färg och donuts gör mig glad.
Något som verkligen behövs.
Denna bild togs en väldigt speciell dag... för länge sedan.
När allt var lyckligt.

Djur i naturen! :)

Could you please put an apple in your throat?

Vissa människor borde verkligen lära sig att zip-it, eller vad anser ni? Jag är en älskare av skvaller och jag lyssnar mer än gärna, men jag vet när det är dags för vem att stänga igen och till vem som ska sägas vad. Vissa har tyvärr inte denna spärr och låter tungan slå hejvilt mot gommen och yttra ord som egentligen är idioti.

Folk undrar varför jag tycker om att vara ute i naturen, varför jag drömmer om att köpa en stuga långt härifrån och mitt i ingenstans. Well, har ni fått svaret nu?

Lördag

Idag ska jag bjuda ut min syster Carin på en dejt. Vi ska äta kina mat och sedan hyra en film. Det ska bli så mysigt! :)



Jag och systern! :)

I don't like things hanging out..

Herre miiin...

Jag har överfört nästan alla bilder från syrrans dator till min.. det tog en evighet!!!



NU sitter jag och sorterar allt!!!

New day with no gold..

Det är alltid under natten tankarna smiter sig in i huvudet och sätter igång att frodas. Jag insåg en hel del igår och även om jag trodde Jerusalem gjorde mycket för mitt inre så hade jag fel. Jag har fortfarande en hel del jobb att göra, problemet är bara att det drabbar en människa. En person som jag älskar väldigt högt. Jag får se men jag har insett att jag kan inte se mig själv i mitt förflutna, vilket jag gör i dina ögon.

Att leva med det kommer vara förödande för mig. Det kommer ge mig stramande känslor kring bröstet för hur jag en gång i tiden var är inte alls jag numera. Men i dina ögon ser jag reflektionen och jag tycker inte om det.

sjung för mig..

Film..

Vi såg världens sämsta film, Bright Stars. Jag ville skjuta mig själv. Lillsyrran G gav upp och vände sig om, haha.. långt bort från tvn.

Jag är helt lyrisk från min fotorunda idag - foto OCH natur. My passion! Naturen älskar jag, det vet alla som hänger med mig. Ja, jag kan störa mig enormt på alla bin som jagar en men bara titta ut och se grönskan, se träden och bara känna harmonin.. Det är en sån underbar känsla som berör alla vrån i hela kroppen. Jag skulle aldrig kunna ge upp naturen för det är en del av mig, en del av min barndom i Hallsberg. Den perioden var den lyckligaste perioden i mitt liv.

Do you love me?

Låt solens strålar dig värma..

Lite fler bilder.. :)




Charader hos E och M :)









När vinden blåser bland skogens löv.. då finns jag!





Min syster är för vacker :)




Glömt dagarna..

Jag har svårt att hålla reda på dagarna men idag ska jag följa med min syster till läkaren och efter det ska jag väl njuta av solen och lite annat.. Det kommer fler bilder när jag får alla från mina systrars datorer!

Kom hem...

från en superrolig kväll.. med charader! :) Bilder kommer imorgon!

PUSS!!

Nya webcam!!



Kolla vad coola saker den kan göra :P

Onsdag.

åh, tiden rullar på så långsamt... jag vill att det ska bara gå, att allt ska vara annorlunda. Jag vill bara att det ska vara... hm, nästa år?  Eller ta tillbaka tiden då man var liten och ovetande om världen.

Älskar att gunga..

A la DJ.

Min syster C messar DJ från sin egen mobil, för att se om hon har en extra mobil att låna ut då min har gått sönder.
Syster: Shim, har du en mobil som du inte behöver?
DJ: Vaddårå, har din gått sönder?


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Ja, jag har dålig humör men jag kommer fan leva längre än de flesta!

Always one way down..

Problemet med att komma upp och sväva bland molnen är att fallet blir så mycket hårdare.



En ny dator!!!!

Woho, har köpt en ny dator som jag ska få om några dagar. yey! Äntligen kan jag photoshopa och göra allt som jag behöver! yey yey!

Herre min gud...

vilken tråkig dag jag har haft. Umbeliiifffeeebllll...

Well, Desperate is waiting och det enda jag och mina systrar gör är att äta, äta, äta, äta och äta!

A heart is so fragile..

When music is playing for you

Irritation.

Ibland undrar man verkligen vad som händer i människors huvud.. finns det en baktanke eller är de bara en massa rövhål?

Jerusalem..









SJUK!

Jag har gått och blivit sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuk!!!

Halsen gör ont, den är torr och svullen. Åh, typiskt. Inte för att jag gör något vettigt med min sommar men äääänddåååå!! :)

you are the sunshine.

Kyrka.



Kyrkor har en så härlig stämning och när man kommer in känner man en lugnande känsla, som sprider sig runtom i hela kroppen. Man känner sig... harmoniskt. Underbar känsla, att kliva in i en kyrka.

Asrins bröllop




Jag, Evan och min bästa vän DJ! :)















Söndag..

Jag ska ladda upp bilder från igår. Sitter på syrrans datorn just nu, inte lillsyrrans som har alla bilder. Åh, en egen dator.. måste införskaffas! :(

Well, söndagen bjuder på god mat. Senare mot kvällen får vi se vad som sker!

Me.

Gosh!

Jag och min syster har haft seg-dag trots det fina vädret ute. Vi bestämde oss för att gå och köpa massa gott och ska nu glo på Desperate Housewives. Jag gillar den faktiskt, inte direkt favoritserien (där har vi Ally!) men den är underhållande. Jag gillar hur de är, sådär konstiga.. :)

You got a fast car..



Vilken underbar känsla, att bara vara ute på vägarna. Man vevar ner rutan, känner hur vinden leker i håret och hur ljudet studsar hårt mot öronen. Ett leende är oundvikligt och man känner att man lever, man känner att man är där. Man lägger handen på sin själsfrände, den som känner varje hjärtslag som finns inom en, och tryggheten sätter bo inom en. Skogen, grönskan, vinden och målet som är där någonstans.

Ta mig ut på vägarna!

Jerusalem

Här kommer det några blandade bilder från Jerusalem. En magisk resa som fick mig att komma närmare min tro, vilket jag än idag uppskattar och älskar. Det kommer självklart komma fler bilder där jag även förklarar allt. :)




En armenisk kyrka.



Klagomuren, som jag står vid.




Jungfru Maria, med hennes fina vackra vingar.



Jag, vid Jesus sten. Där han las på efter korsfästelsen.



De hade goda glassar, vilket passade bra till 40 graders värme.



Min efterlängtade tatuering! :)



Min mor!


Håll utkik, fler bilder kommer :)

Veckan ramlar in..

Igår var en mysig dag, med kusiner och systrar. Vi var hemma hos kusinen och drack.. Eller jag drack Pepsi Max (och några klunkar rosévin) och vid tolv gick 85-åriga Marina hem. Jag var så himla trött och jag vaknade klockan nio idag för att promenara med min söta vän Antonella. :)

Fredag.

Vi tänker starta juli månad med en liten "hemmafest" hos kusinen vår.. Jag tänker köra på alkoholfritt men mina systrar ska tydligen ta till the heavy shit. Bilder kommer senare. Men tills dess...




Ps; ska lägga upp bilder från Jerusalem och Polen.. för de måste ju också ha sin kategori! :)

Woho!

Redan ett par styckna som hittat tillbaka hit.. Fääälkoooomeeen fääälkommeeen!! :)

Idag har jag inte gjort ett piss men jag kan ändå slänga in lite bilder!





1 juli 2011

Efter många om och men öppnar jag sidan igen.


Vi får se hur länge det håller. Jag tänkte på att öppna en helt ny men jag vill ju ha kvar det gamla, med alla bilder och tankar.

Välkomna tillbaka! :)

RSS 2.0