Valborgsgrill.

Även om man är sjuk och har otroligt ont så kan man ändå fira Valborg hemma! :) 


Så himla gott! 

Kärlek.



Lite mer till vår fis.

Idag var jag och maken i centrum och inne på H&M såg vi dessa plagg så vi köpte det. Hon blir så stor så snabbt, på lördag blir hon EN MÅNAD! 






Tack!

Idag var vi hos barnmorskan och allt såg bra ut. Jag har tyvärr fortfarande mjölkstockning men det är bara att härda ut. 

Igår var min kollega på besök hos mig med massa presenter till bebisen. Jobbet hade skickat med en röd klänning från Åbergs och Elvira hade köpt en röd klänning, strumpbyxor och en jätte söt dinosaurienalle! 









Ekar tomt.

Idag har vi bara varit hemma, vilat enormt mycket och varit sjuka. Eller ja, mjölkstockning från helvetet besökte mig. Jag kan inte ens lyfta högra armen. Hela kroppen gör ont och inget hjälper. Har duschat varmt, vilat, pumpat mjölk.. Allt. Tappade även en hel flaska med bröstmjölk när jag var på väg att frysa in det och höll på att grina ihjäl mig när jag såg allt gå till spillo. Gråt inte över spilld mjölk, sa maken min med glimten i ögat. Jag uppskattade inte skämtet. 

Ingen bra dag för mig, nej. Får visa en gammal bild för idag är vi klädda i mjukis. 

Dessa kläder passar inte min sötnos längre. Hon bara växer och växer. Snart är hon EN månad!! 

Njuter av sin moster innan hon åker. <3



Mys i Jakan.

Njuter av lillsyrrans sällskap men Victoria är småtjurig... 




Klippa mig.

Vill klippa kort trots att jag är osäker då jag alltid har haft långt hår. Fast nu orkar jag inte. Efter graviditeten dog mitt hår, det är supertorrt och slitet. Dessutom är det jobbigt att ta hand om det då det är väldigt tjockt också, speciellt när man inte kan hoppa in i duschen när man vill och köra hårinpackning. 

Nej, kort hår snart. Måste bara hitta en frisörsalong som man litar på. Avanti, dit jag brukade gå, stängde. Typiskt! 






Promenad.

I 45 min, utan dottern för hon sov och åkpåsen jag beställde har inte kommit än. Hon hade det bra med pappa, hon. 



Längtar tills jag kan börja gå på spinning!! 

Vi hejar på Barcelona. :)



Tack!

Det jag har upptäckt med småbarn är att det snabbt kan bli stökigt runtom. Igår var Suhels kusin och hans gravida fru på besök, deras två pojkar var också med. Världens sötaste och jag hann inte ta bild! :( 

Jag fick iallafall tre rosa lådor för förvaring. Perfekt! :) 



Mys.

Det är inte så många dagar kvar tills min lillsyrra flyttar till USA så jag vill spendera så mycket tid som möjligt med henne. 


Haha, ser ni snyggingarna? :) Mina tre favoriter, den fjärde låg och sov! :) 


Min fina pappa! Mamma var inomhus och fixade allt! :) 

Min present till dottern min.



Citatet längs ner är tagen från ett av Stiftelsens låtar och egentligen är meningen "För mig är du livet" men vi är ju två så.. :) Anledningen till att jag valde just det citatet är för att låten har betytt mycket för mig under och efter graviditeten. 

Mysig lördag.

Vilket väder. Jag och familjen, förutom pappa som är på jobbet, har suttit ute på altanen och njutit! :) ÄLSKAR VÄDRET! 





Mitt nästa köp!

Det här är ett måste. Victoria ska vara en jordgubbe under sommaren!! 


Från H&M! :) 

Haha!

Min syster skickade bilden igår och jag tyckte att den var söt. Hon är helt slut och kolla hennes armar. Carin säger att det här är en av hennes favoritbilder. 



Libero.

Det här fick jag hemskickat från Libero! :) 



Vill ha.



Från Thailand.

Suhels vänner/släktingar åkte till Thailand och två av dessa tog med sig något tillbaka till Victoria. Så himla sött att både Viken och Gabi tänker på den här lilla fjärten när de är bortresta. Det här var innan hon föddes dessutom men vi fick Gabis förrgår. :) Vikens var den vita som jag visade upp på bloggen. 


Så söt! :) 

Mimmi. <3



Mitt sällskap.

De spelar ett spel, funrun eller något. 



Pyjamas.

Eftersom min dotter växer blir allt litet så snabbt! Jag beställde några plagg från next. Köpte med en rosa klänning också! 








SÅ GOTT!!




Nu har jag rengjort alla utemöbler och Emil startade grillen! Vad gott det är, åh vad jag älskar sommaren!! :) 

Frukost på sängen. :)

Idag hade maken min ett möte vid tio och sedan överraskade han mig med en härlig frukost. Älskar mackor med juice! 



Victoria letar efter sin pappa :) 

Prommis, 45 minuter.

Sedan en runda på LIDL. :) 

Nu grillar vi och jag luktar svett eftersom Victoria inte låter mig hoppa in i duschen då hon antingen bajsar, äter eller gråter. Vi hann iallafall bada henne så nu är hon ren min lilla tös! :) 




Bekvämt.

Vissa dagar, då man bara är hemma, behöver tjejen bekväma kläder. Har hittat massa fint på H&M men jag avvaktar lite. Vill helst gå till affärerna istället för att beställa. 


















Så mycket fint. Det borde finnas samma plagg för mammorna också!! 

Har glömt att visa.

Vår nya bäddsoffa. 

Madrassen ska bort och saker ska upp på väggen. Gardiner samt soffbord ska köpas. Vårt mini-vardagsrum. :) 



99 år sedan - vart är erkännandet?

Nästa år blir det 100 år sedan folkmordet ägde rum. Fortfarande inget erkännande från Turkiet. 

Jag satt och kollade igenom bilderna från folkmordet igår och jag kan inte låta bli att tänka om de på bilderna kanske är mina släktingar. De enda som lyckades fly var min farfar och min mammas mormor. Enligt farfar avrättades hans bröder genom hängning och det finns bilder på män som hängdes, jag kan inte låta bli att tänka om det är dem. Jag kommer aldrig att få veta. 

Jag har aldrig varit i Armenien, jag kan inte läsa eller skriva på armeniska på den nivån jag skulle vilja och jag kan inte prata flytande armeniska. Fast jag är ändå stolt över mitt ursprung. Vi var det första landet som vågade bli kristna officiellt och vi har haft en mörk historia av folkmord och förföljelse men ändå växt som land. 

Jag hoppas verkligen att Victoria värnar om sin del som armenier också. För mig är det viktigt att hon tar till sig de armeniska och syrianska traditionerna och för dem vidare när jag och hennes pappa inte är med henne längre. 

Man ska aldrig glömma.


Tre veckor idag!



<3 

TACK!

Igår kom Nani, Gabi och Marie hit och vi fick en del presenter. De kom med ett babygym men tyvärr har vi redan en så vi får se hur vi gör! :) Vi fick även väldigt söta Nike skor! :) 

Jag ville ta bild på Emelie och Victoria men min flicka hade ont i magen och grät medan Emelie sov väldigt djupt! Nästa gång ska jag fixa en fin bild! 




Äntligen klart.

Nu ska de bara lägga tillbaka alla utemöbler och imorgon ska jag städa de rena! :) WOHO! 



En promenad med lillen.

Idag tog vi en promenad på cirka 40 minuter. Halva vägen grät hon och sista sträckan somnade hon! Fick panik i början men det ordnade sig. Jag tycker att det är lite jobbigt att vara ute bland folk när hon störtbölar men det är väl bara att vänja sig. Det jobbiga är när folk blänger på en, som om det är jag som har fått henne att gråta. 

Well, dagens "träning" är klar. :) 

Hon är extra söt idag, min tös, med sin nya jeansklänning. :) 

Förlossningsberättelse.

Egentligen var Victoria beräknad den 12 april och jag hade, under hela trimestern, en känsla av att hon skulle komma tidigare. Jag såg till att alltid vara ett steg före och det var bra att jag gjorde så! Jag hade dock bokat frisörtid den 4 april, jag ville verkligen klippa mitt hår kort men ödet ville annat, haha! 

Jag kommer inte riktigt ihåg när jag började få ont men någon gång under 1-2 april började jag få "mensvärk" och magen kändes annorlunda. Jag sov absolut ingenting på två nätter, på grund av smärtan, och jag var tvungen att gå upp och gå. Jag fortsatte ändå gå på promenader och jag städade huset. 

Den 2 april drog jag på en långpromenad, tog en lång dusch och sedan promenad igen för att ordna med chokladen. Jag kommer ihåg att jag hade rätt så ont då och fick som kramper runt magen. Jag tänkte aldrig på att det kunde vara dags för det var MÅNGA dagar kvar till bf. Jag drog även till svärföräldrarna och åt pizza där, och jag hade rätt så kraftiga värkar på gång då men jag lyckades dölja det väl! :) 

Jag promenerade hem efter någon timme och väl hemma började värkarna bli allt tätare. Jag började även få ont i ryggen och i ljumskarna. Då började jag misstänka att något kanske var på gång men jag hade läst att det ofta är falskt alarm. Jag messade Suhel, som var ute med sina handbollsvänner och käkade middag, att jag hade väldigt ont. Han kom hem och vi ringde till SÖS som sa att jag borde ta två alvedon och vila. Skulle värkarna gå bort av det betydde det att det var ett falskt alarm, men det gick inte bort. Det blev värre. Suhel ville åka in, jag totalvägrade och vi började klocka värkarna istället. 

Jag tog två varma duschar, försökte vila, gick upp och gick lite i hallen. Vi körde även på profylax och det hjälpte så länge Suhel var där och styrde andningen. Efter ett tag släppte det och vi la oss för att vila. Helt plötsligt hör vi något, det lät som en ballong som sprack, och Suhel frågade vad det var för ljud. Jag kände något varmt rinna i sängen och insåg att det var vattnet som hade gått. Jag reste mig upp och småskrek om att det är vattnet som gått och att sängen är förstörd. Suhel hämtade en massa handdukar men inte hjälpte det, inte! 

Den känslan var så skum! Då visste jag att vi snart skulle få vår bebis och inte en enda gång blev jag orolig för förlossningen, utan man är verkligen i nuet. Vi ringde iallafall SÖS igen och jag sa att jag ville vänta lite till med att åka in. Då passade jag på att ta en dusch och klä på mig medan Suhel packade in det sista och ordnade bilbarnstolen. När klockan var runt sex på morgonen var mina värkar väldigt täta och Suhel tyckte att vi borde åka in innan trafiken startar. Hade han inte sagt något om det hade jag valt att stanna hemma en stund till, fast fastna i trafik med värkar var inte något jag längtade efter. Bra att vi åkte, annars hade jag utan tvekan fött i bilen för det gick sjukt snabbt alltihop efter att vi lämnat hemmet! 

Vi åkte in, allt gick smidigt och vattnet fortsatte att rinna i bilen. Det var så hemskt, haha! Fast allt kändes så surrealistiskt, att vi var på väg till sjukhuset för att bli föräldrar. Suhel påminde mig hela tiden om att vi kommer ha vår dotter om ett par timmar. Vi hade inte heller berättat för någon om att Victoria är på väg! 

På sjukhuset fick jag ett rum och så fick vi vänta en kvart på min barnmorska för då började det nya passet. Så jag blev hennes första patient. :) Jag kommer ihåg att jag tyckte att den där kvarten var hemskt. Jag stirrade på dörren och väntade intensivt! Jag sa till Suhel att de kommer att skicka hem oss, att jag inte har öppnats tillräckligt och han tyckte att det var struntprat. När min barnmorska äntligen kom visade det sig att jag var öppen hela 6 centimeter och hon undrade om jag ville ha lustgas. Jag tackade så enormt och slukade i mig all gas, haha! Tyvärr hjälpte inte lustgasen mig så mycket och min barnmorska tyckte att jag borde ta epidural eftersom jag inte hade sovit något eller ätit ordentligt. Jag hade gjort mig av med pizzan strax innan barnmorskan kom in, det var INTE kul! De gav mig massa vätska hela tiden, saft och vatten, men det var så svårt att tänka på att dricka när man hade ont. 

Jag sa nej till EDA och jag ville fortsätta med lustgasen. Efter en halvtimme gick det inte, jag orkade inte med något och man kallade till läkaren som gav mig sprutan. Jag kommer inte ihåg något förutom att han hade väldigt blåa ögon och hette som en av mina elever. Efter det blev allt ännu mer blurrigt, Suhel kan berätta vissa saker som jag absolut inte kommer ihåg, det var som att vara väldigt full en lördagkväll och få minnesluckor dagen efter. 

Efter tre timmar var jag öppen helt och hållet och det var dags att krysta. Jag kommer ihåg att kroppen sa åt en att det är dags att trycka på, det var så häftigt! Alltså, det här kanske låter väldigt konstigt men den här delen var bäst! Vilket känsla, vilken energi man fick och man släppte verkligen allt och kroppen ställde sig in på att enbart krysta. Vilken grej! Jag skrek för kung och fosterland, och det var helt underbart! Efter en kort stund var vår dotter ute och de la henne på mig, liten och chockad! Suhel klippte navelsträngen och sedan... Ja, sedan var vi föräldrar. 

Fyra timmar tog det på sjukhuset. Allt gick väldigt smidigt och jag är mer än nöjd med SÖS sjukhuset. Vi fick vår smörgåsbricka och sedan fick jag ta en lång varm dusch! :) 

Suhel tog en bild och skickade det till våra familjer. Alla blev så chockade för ingen hade ens misstänkt att vi var på sjukhuset då allt hände under natten. Det enda jag kommer ihåg, strax innan bebisen kom, var att jag tittade på klockan och den var lite över tio och tänkte att mamma kommer undra varför jag inte har ringt henne under min dagliga promenad. Jag sa det till Suhel och han tyckte att jag var konstig som kunde tänka på sånt just då! :) Fast mamma hann aldrig misstänka, utan alla blev överraskade. Många trodde inte ens på Suhel förräns han skickade bild på lilltjejen! :) 

Det här höll vi på med i timmar! 



Några minuter gammal! <3 Hon kom 10:32, var 51 cm och vägde 3,540 kg. 

<3



Idag var jag i Jakan och hängde med familjen. Vi åt, pratade och lekte med bebisen. Vi hann även gå iväg till centrum och Victoria fick presenter! :)


Sedan träffade på Gineva, som är såååååååå fin med Victoria. Försiktig och kärleksfull! :) 

Mer till vår lilla plutt.

Tack mormor! 




Påskpresenter.





Denna nedan fick vi av Suhels moster som påskpresent! 



Prommis, 45 min med dottern.



Hon syns inte utan hon har det bra i sin crib! :) 

Haha, så trött hela tiden!



Promenad, 45 min.






Det sista.

Imorgon börjar min såkallade detox. Jag ska inte äta sötsaker och andra onyttigheter fram till 1 juni. Därefter får jag se hur jag gör men jag tänkte köra delmål först. 



HEY YOU!



Påsk.







Victoria fick även ett ägg av sin mormor. :) Hon gjorde den hemma med plastgrej som man kokar med äggen. Jätte fint! 





Mini!



Framsteg.



Här fixas det!






En mysig stund!

Kerstin, Laurence och Bastian kom över en liten stund. Victoria var grinig och ville ha mat så jag missade hälften av Bastian-tiden... :) 





Victoria fick även en liten apa som present. Perfekt att ha i barnvagnen! :) 

Vår första ensamma promenad.



I 40 minuter promenerade vi i härligt väder. Tösen grät i två minuter men blev sedan knäpptyst och somnade hela vägen. Tur! 

Ååååhhhh...


Från Polarn & pyret! 

Jag håller på att skriva min förlossningsberättelse. :) Jag ska lägga upp den snart. 

<3



Hahaha!



Barcelona saker.

Tack morbror Emil, som gick igenom en hel del för att få dessa saker! :) 




Vampire med systrarna...

Ett avsnitt hann vi med innan Victoria fortsatte sitt gallskrik. Stackarn har ont i sin mage! <3 Jag har själv huvudvärk och tyvärr fått mjölkstockning så idag är inte vår dag. 


Lugnet före stormen! :) 

Liten gåva från hennes faster.



Två veckor.

Redan två veckor!! Vad tiden går snabbt! :) 




JAG FANN DEN!!




Idag fyller jag år.





Dessa är påväg! :)

Jag köpte olika storlekar då hon växer så fort! :) 














Allt är från Next, en härlig butik med så mycket fint! :) 

Älsklingen städar!



Dagens sötnos!



Det här måste jag kolla upp!



Presenter.

Från Kerstin, Laurence och världens bästa Bastian fick Victoria en musikmobil och haklapp med nappband! 




Vår tjej verkar gilla musik. Hela amningen sattes igång när hon lyssnade på Stiftelsen, haha! :) Den rosa mobilen är så fin, mjuk och har skön musik att lyssna på! 

Korgen.


Den är så fin!!!! 





















Det tog aldrig slut, det bara fanns mer och mer. Jag upptäckte även att Cubus har kläder för barn nu, den gråa och vita overallerna är därifrån. :) 

Soline har gjort korgen helt själv. Är hon inte duktig?? Så grym!  :) 

Mums!!



Mamma har bakat klicha, det är en slags arabisk kaka. Jag älskar när de är mjuka så... Mums! 

Egentligen tänker jag på vad jag äter nu för jag vill gå ner till min vikt innan graviditeten men lite gott under påsken får det bli. 

<3



Vilket fint väder!

Bjuder på en dålig bild, min man är inte direkt världsbäst på att fota men men.. :) 



Sötnosen.

Elvira skulle egentligen komma idag vid ett men hon är förkyld. :( Victoria klädde upp sig iallafall. :) 

Kläderna är från Carters i USA. 



Fina vänner.

Igår fick jag massa presenter från Eva och Soline. Allt fanns i en vacker korg som Soline hade gjort!! Hon är så himla duktig!! 

Jag ska visa er innehållet. Det fanns MASSA!! 




Victoria med sin gammelmormor.



Kyrkan.

Enligt syriansk tradition går man till kyrkan den 13 april och barnen tänder ljus. Vi hade ordnat jätte fint ljus och söta kläder men vi missade allt. Hon var väldig tjurig och ville äta och det prioriteras såklart. Jag och maken hann iallafall gå in i kyrkan och fota lite! :) 





Hur söta?

Asrin och Soma köpte världens finaste presenter till lillen. Ett babygym, giraffen som jag har tänkt köpa ett bra tag och pyjamas! :) Exakt det jag behöver och allt var så fint! Inte nog med det, när Victoria precis hade fötts fick jag blommor och choklad hemlevererat! :) 










Besök! :)



12 april.

Egentligen skulle tösen min komma idag! :) 

Nästsista bilden på magen här! :) 

Gott!



Vill ha!



Åh! Från H&M, men den är slutsåld på nätet. Får leta i affärerna!! Perfekt att ha i USA ju! :) 

Min lyxlirare!

Varför kan hon inte sova såhär på nätterna? Haha, det är helt otroligt! På nätterna är hon klarvaken och vägrar sova i sin vagga, utan det ska vara nära mig eller sin pappa. På dagarna sover hon överallt, då spelar det absolut ingen roll. 

Du gör oss alla så lyckliga!! <3 

Snacka om att få uppmärksamhet.

Hija och Susann kom förbi, Jonny och Emil var här också. Victoria var vaken och alla bara glodde... Trots att hon inte gör något alls! :) 



Sötnos.


Min dotter är extra välklädd idag. Hon har en klänning (och kofta som hon inte hade på sig här då) från Carters och strumpbyxor från hmm, Kappahl? 

Barnmorskan kom på hembesök idag. Lillen hade gått upp i vikt och mår superbra! Fast hon bajsade ner vår soffa och badrumsmatta! Haha! 

Favors.

Eftersom min dotter kom en aning tidigare så hann inte våra favors bli klara. Fast idag kom de! :) 

Jag använde samma korg som mamma gav mig på min babyshower! 












Moster och Victoria.



Outfit.

Klänning från Carters med tillhörande kofta och strumpbyxor från Lindex! :) 




Bästa vänner.






Mys med moster!



Dagen outfit.

Jag hann inte fota hennes outfit men maken tog en bild, därav den dåliga kvalitén! :) 

Jeansleggings från USA, body från H&M och strumpor från USA med en liten rosett på! :) 

Jag har bara tårar av lycka!

Jag gick iväg till Stinsen med mamma och systrarna en stund, mest för att köpa saker som vi behövde till bebisen. Jag ville hem efter fem minuter. När jag kom hem såg jag detta. Jag är så lycklig. 



Första promenaden.



Vi åkte iväg och köpte småsaker såsom amningsbh och sådant. Eftersom vi var nära pappas jobb hälsade vi på där och sedan en stund även på Suhels jobb! :) 

Tröttisarna.

Det är skönt att dottern har somnat, stackarn bara skrek i timmar igår. Mindre kul att maken sover och inte kan underhålla mig medan vi väntar! 

Vi är på SÖS igen och ska köra hörselprovet samt gå igenom amning/vikt för att se att allt är rätt då hon har svårt för att äta. Håll tummarna att allt är prima!! 

Upptäcker nu att maken håller om en kudde, hahaha! <3 

Så länge.

Det ekar tomt här men det kommer snart. Just nu har vi gäster hela dagarna och kvällarna försöker vi vila samtidigt som vi tröstar och ammar nykomlingen. 

Jag är så evigt tacksam över att ha Suhel som far till mitt barn. Han är min klippa, min alldeles egna ängel. Sedan har jag alla nära och kära som ställer upp och städar, lagar mat, diskar och tar hand om Victoria så att jag och maken får sova någon timma. Är så tacksam för allt! 

Idag kom även min underbara guddotter och fick träffa sin kusin för första gången. <3 






Snart ska det börjas uppdatera flitigt här och ni kommer få se massa bilder och även få se vilka fina presenter älsklingen har fått! 

Strax innan vi drog hem från sjukhuset.

Hur nöjd verkar inte denna brud vara? Allt såg bra ut, hon hade gått ner till 3,3 kg men det är normalt att spädbarn gör det. Vi var nöjda då hon fortfarande är en liten tjockis! :) 



Älskar dig!



Min familj. <3



Nu är hon här.



Klockan 10:32 den 3 april 2014 kom vår lilla älskling! 51 cm lång och 3,540 kg! :) Hon kom nio dagar tidigare och är redan en liten knubbis! 

Nu är vi på patienthotellet på SÖS och lever i en bubbla där vi försöker förstå att den lilla krabaten som ligger där är VÅR. 

Älsklingen går numera på dagis.




Så duktig och söt!! Hon är helt underbar!! 

Älskar nyckelpigor.


Från Nexts hemsida. 

Favors.

Vi har som tradition att vi bjuder på favors när bebisen är född. Idag gick jag och svärmor förbi La Louna, som har fixat alla våra favors. Jag valde enkelt och litet, får visa er när allt är klart. Jag kommer att använda mig av korgen jag fick på min babyshower! :) 



NEXT är ju bäst.








Jag vill bara klicka på KÖP och beställa allt. Åh... Tio dagar kvar och förhoppningsvis får jag träffa min tös då, eller tidigare! Efter det ska jag börja shoppa.......

10 DAGAR!



Fotboll och Emelie :)





Om 2-3 veckor får vi...

Vår bäddsoffa. WOHO! Den ska få stå i det tomma rummet där jag har lagt in mitt skrivbord. Den är mörkgrå så jag skulle vilja bryta av med någon cool färg, som orange! :) 

Från Chilli! 

Väskan är packad.



Packade ner det mesta. Har några smågrejer till som måste ordnas! :) Känns spännande. Jag hoppas att väskorna inte står och dammar nu! 

Vad fint det blev!



Maken får fixa batterier så att älsklingen kan få lyssna också! :) 

Illamående.

Jag mår så illa. Jag gick ut på en promenad för att stilla det men inte ens det hjälpte. Blä! :( 





RSS 2.0