Like.

Nyår imorgon.

Vad händer då, för er alla?

Jag ska vara hos min mormor med hela tjocka släkten.. eller ha, delar av den iallafall. Sedan får vi se men jag kommer nog stanna kvar med familjen, inte gå ut och festa. Nejnej. Hoppas Domaren kan komma förbi och säga hej till mig iallafall. Kan du, sötnos? *smör*

Har ni några nyårslöften då?

moooooobbad!

Yihu!

Har fixat ett par saker nu och även planerat lite inför vårterminen.

Jag är bäst.

Jag dööör.. Förstår ni varför jag avskyr att stå FRAMFÖR kameran?

Whatta looking at?

Återigen en väntan

<3



Vi ser så roliga ut eftersom vi var SJUKT nervösa :)
Detta var precis då jag hade kommit ut då de bad
om min hand.

Såhär ser jag ut när jag fotar, haha!

Inte nöjd.

Jag är inte nöjd med designen.. men men, vad ska man göra? Blir så förbannad när man har suttit och pillat på något och ändå känns det inte klart. Well, får väl fortsätta med andra design.

Men vad tycker ni? Minus den där irriterande fjärilen vars skugga har hamnat fel. ÅH blir gaaaaaaaalen!

Well, onsdag imorgon. Jag har fått fler bilder från Domarens syster så jag kommer slänga in ett par. Sedan hittade jag några som Zina tog på mig. Mig, alltså. Jag som hatar att fotas. Tänkte lägga ut några.

Planer..

Idag besökte jag Stinsen i Sollentuna för att ändra storlek på en present men jag fick inte göra det eftersom jag inte hade kvittot på det. Nähäpp. Efter det träffade vi DJ och hennes syster och tittade på Niceville.. of course! :)

Imorgon blir det en tid klockan 11.00 och sedan måste jag iväg till Kista för att köpa vissa saker och då kanske jag tar en tur tillbaka till Stinsen MED kvittot och även hämtar upp kusinens möbler samt min nya spegel :) På kvällen ska vi dra på bio.. YEY! Jag fick en biljett av Domaren och mina båda systrar fick varsitt presentkort av min söta pojkvän så de kan se på ett par filmer nu, utan kostnader :)

Plus att jag funderar på att köpa en rosa kalender.. :) YEY!

;)

VILL HA!

Måndag.

Vilken jävla storm det var igår - vilka märkte det? 

Gissa vad jag vill göra? Testa mitt nya fina objektiv som min bästa pojkvän har köpt till mig. Det är f/4-5.6 IS, en zoomare, haha. Den zoomar in så jäääävla grymt. Jag kommer kunna ta bilder på en massa djur nu och även på Domarens fotbolls/handbollsmatcher.. Lovely!

Jag fick även en massa dyra underkläder/kvällskläder, haha, av hans ena moster och hans mamma och syster. Sedan fick jag presentkort från hans andra moster.. Hade inte förväntat mig att få något och speciellt att det ska vara så fina till mig, haha. Domaren säger att jag är värd det, så jag får väl tro på det :) Plus att maten... maten var heeelt otrolig, så himla mycket och så mycket gott. Jag överdriver nog inte när jag säger att det var en rad på två metersbord som var FYLLD med olika maträtter.. Ja, jag gamade i mig rejält! Big time baby!





Tomten kom med typ hundratals presenter.. var supermysigt
att se alla bli exalterade över sina gåvor :)



Domaren hjälpte såklart till..

Bilder.

Bilder och sånt kommer imorgon.

Även på vad jag har fått... Domaren har bland annat köpt något riktigt grymt till min kamera! :)

Vad säger ni?

Jag tänkte börja träna på tisdag. Jag har inte riktigt vågat ge mig in på det (ja, fegisvarning) eftersom det har varit grymt ansträngande att bara gå upp för trappor men det gör inte inte ont i hjärtat eller vid andning längre. Det har hänt en gång för ett par dagar sedan, att det gjorde ont vid en enda inandning men då tror jag att det var för kallt ute.. Så, jag ska våga mig på gymmet på tisdag. Jag ska såklart ta det lugnt, hjärtat min vill leva lite till men nu.. äntligen!

Jul.

Sorry..

men det är ju juletider. Jag är armenisk ortodox så vår jul firas inte nu utan den 6 januari. Men min pojkvän firar jul och imorgon/söndag ska vi fira tillsammans, för första gången. Mys! :)

Flera människor ni möter här :)



Noushik, Domaren, jag och Seto



Jonny, mostern, svågern, svärmodern, jag, mannen hahaha och svägerskan



Min söta mamma, min söta pojkvän och min söta pappa! :D



Min familj med en underbar tillökning :)



Ungdomarna, haha :)



Jonny, Domaren, jag och Domarens syster Sindy :)

Alla besökare :)



Jag, Domarens bror och Domaren :)



Jag, Domarens moster och Domarens mamma



Papporna - min pappa till vänster och min blivande svärfar
till höger :)



Jag, Domarens farbror och hans fru och sedan Domaren :)



Min moster längst ut i kanten, Domarens mormor, jag och sedan min
mormor och Domaren :)



Domaren, Domarens faster, jag och min moster!



Jag, min morbror och hans fru och sedan glada Domaren :)



Jag, Domarens moster och hennes man och sedan bebis Domaren ? :)



Nancy (Domarens morbrors dotter), Domaren och hans morbror och
sedan lilla jag :)



Domarens moster, jag, Domaren och hans mamma

Lite till.







Bästa bilden.

Huvudvärk.

Åh, jobbade fram till 19.00 och jag är trött. Med huvudvärk dessutom.

Inget mer bloggande idag, inte. Men det kommer.. jag har massa bilder kvar att visa er, tyvärr.. Ni får stå ut lite till!

Dos dos.. haha..

En grej som är typiskt arabisk är denna dos dos.. Jag kan inte den utan jag kör bara med mina händer och låtsas hänga med. Det är att man önskar paret lycka (tror jag!) och om man inte är förlovad/gift är det väl att man hoppas att denna person ska bli det snart. Efter det gör dem ljud med munnen och för er som inte vet vad jag snackar om bör titta på syrianskt bröllop - där kör dem ljud-grejen all the time! Mina kusiner är bäst på det!

Kusinerna!

Santa gave me my wish :)

Vill veta vad älsklingen har för klapp till mig :)

I will always be beside you.

Pepparkakor

Min bukett från Domaren

Trög dator - check.

Idag är det måndag - en ny start. Mitt kontrakt på jobbet tar slut på torsdag och sedan vet jag inte hur det blir med julledighet. Vi får se. Vilket fall som helst har jag inte så mycket planerat denna dag men under veckan sker ju en hel del.

På tisdag är det jobb heeeela dagen, då det är avslutning slutar jag 19.00. Det blir kul då det är en annan stämning i skolan och även att få träffa föräldrarna som jag kommer ha kontakt med nästa termin. På onsdag blir det nog jobb också (beror på planeringsdagen) och efter det blir det julmarknad samt bio med systrarna Grus och några brudar för att fira Carins sista lektion. På torsdag vill jag helst träffa min sötnos men vi får se hur DET blir, om han har tid. Efter det är det ju jul och en massa.. :)

Har ni köpt alla era julklappar?


Mera.

Här delar systern min ut choklad. I våra traditioner har vi att man dekorerar chokladen (man kan köpa färdiga men vi gjorde våra egna) och delar ut det till folk som är på själva trolovningen samt de som kommer efteråt för att gratta. Mina var silvriga med små gnuttor av vitt. Det var sjukt jobbigt att göra dem men tack vare min kusin Maria och min kusins fru, Noushik, så gick det betydligt mycket bättre och snabbare. Allt blev super fint! :)

På bilden retar Domaren min syster. En hundring på det, haha.



Wiihu!

Åh vad kuuuuul att många fler har börjat klicka in hit och då kan ni väl följa med via trolovningen, förlovningen, möhippan och hennan (en arabisk/armenisk tradition) och även bröllopet och tjulahopsansa. Jag tänker ej så mycket på det just nu men jag förbereder mig eftersom jag har väldigt svårt för sådana saker, då det oftast är massa människor och jag har störningar, haha.

Men men.. kul att många tittar in. Hoppas ni stannar! :)

Ringen



Här får jag min trolovningsring.



Folk gör narr av oss för att vi inte visste vilken
hand som var rätt - vid trolovningen är det
höger hand som gäller, tydligen.



Jag och älsklingen :)

Lite fler bilder












Vi i ett nötskal

Presenten..

Det jag gick och köpte till mig och Domaren var såklart glas. Jag ville ha dessa under vår tid till ett gemensamt liv så jag var väldigt glad över den plus att Domaren verkade tycka om dem.

De var superfina!





Vilken kväll...

Det var supermysigt faktiskt.. jag fick träffa ett par släktingar till Domaren så det var superkul. Nej, det var riktigt bra! :)

Jag ska ladda upp bilderna nu så ni får se en hel del. Dessutom ska min blivande svägerska skicka ett par bilder också. Gena var ju riktigt kass på att fota... :P



Idag är det då det händer.

Ja, 17 december kom hit med världens rask. Tillsammans med en snö/regnstorm, haha. Ojoj, vad geggigt det kommer bli hemma hos oss.

Vi har ordnat det mesta, nu är det bara småsaker kvar. Ni kommer såklart få se allt allt allt. Jag kommer lägga upp de flesta bilderna här, mestadels för att jag också vill ha dem. Men jag är nervös, såklart.

Igår var jag och älsklingen min på teater och det var superkul, inte sådär världens highteech på allt men det var supermysigt. Tyvärr är jag ju väääldigt liten så jag fick kämpa med att se allt (hade en stång framför mig) men det funkade. Jag tycker det är underbart att göra såna här saker ihop, då det stärker förhållandet.


Som sagt, fler bilder kommer sen.

Stress?

Yupp.

Men jobbet var sjuuuuuuuuuuuuuukt trevligt.. Så jävla mysigt med mina två pjuttenuttiga elever som var överdrivet goa! Vi bakade och hade en massa skoj för oss. Det är såna dagar man älskar sitt yrke, att man är tacksam över den riktningen man har valt.

Vad som hände efter och all stress som mötte mig när jag väl kom hem är en annan femma. Men det är ändå roligt att få uppleva en traditionell sak, även om det tär på mig av många anledningar. Men jag har fotat det mesta, samlat på mig minnen och nu ska jag även skapa ett nytt minne.. som ska följa med mig och Domaren både genom trolovningen, förlovningen och bröllopet. Det ska ni få se senare! :)

Ojoj.. tiden bara rinner iväg. Imorgon är sista arbetspasset för veckan och sedan är det massa tider att hålla och även planeringar. Ojoj!

Jobbet

Idag jobbar jag till tre sen drar jag in till stan för att träffa mor och syster. Vi måste ordna en massa innan lördagen, bland annat skor till mig.

Men men, dagarna bara passerar förbi. När jag kommer hem idag ska jag försöka lägga upp fler bilder på Genas b-day :)

Under tiden får ni njuta av tönten Lara!

Festen.

Som sagt.. vi firade Gena i lördags och inga bilder har kommit upp än. Fy skäms.

I helhet var den bra men tyvärr har alkohol en förmåga att screw things up. En stor anledning till varför jag slutade dricka sprit och blev nykterist (vet inte riktigt hur jag ställer mig till ett glas rött en gång per 6 månader men vi får se!) men.. allt ordnar sig till slut. Alw


Jag och min älskling :)



YEY!



En present från Zinbin och Hanibani!




Mer bilder kommer sen - mamma vill ordna en massa och står
och tjurar nu för att jag är trög.

Ojoj vilken söndag.

Datumet för vår trolovning är nu den 17 december. Förr var det 6 januari men nu är det stress på högsta grad.

Vi har suttit som galningar och ordnat med chokladen. En grej vi har inom den "arabiska" världen är att vi dekorerar chokladen och delar ut dem till gäster. Noushik (min kusins fru) och Maria (min morbrors dotter) satt i flera timmar och hjälpte oss. Noushik hade dekorerat korgen så himla fint!

Ni ska få se bilder på ALLT men jag vill hålla det lite för mig själv ett tag till. Men allt blev super fint.



Bowling med älsklingen för ett tag sedan :)





Vi pysslar

Det är jag som har gjort armbandet nedanför :)

Hos DJ

Kolmården..



Vi kollade på tigrarna..



Vi åkte den lilla färden..



Domaren är faktiskt söt! :)



Man kan inte se det men noshörningen såg ut såsom
Domaren visar här!
Det såg rätt så komiskt ut!



Domaren fann sin vän, at last!



Obligatorisk glass!

Sanningen.

Eftersom alla verkar veta nu och det har kommit ut till folket (läs; tjocka släkten) så kan jag säga det här också. Denna blogg är ju som en dagbok (ytlig men ändå..) om hur mina dagar ser ut och det är något jag kommer blicka tillbaka på när jag blir äldre. Så, då borde jag väl prata om det här också. Eller hur?

Jag och Domaren ska trolova oss.

Eftersom jag är från Armenien och han är från Syrien har vi en tradition som är gemensamt. (annars skiljer nästan allt ifrån varandra - kulturkrock värre!) Killens familj måste komma och be om flickans hand, innan man börjar gå ut tillsammans. Jag tror många kulturer har detta, eller hur?

Nu har jag och Domaren varit tillsammans ett bra tag och vi har umgåtts en hel del, bland annat rest ihop och varit på utflykter titt som tätt. Men för att bevara traditionen, mestadels för våra familjers skull, ska vi nu trolova oss. Dessutom är jag väldigt traditionell av mig så jag tycker att det här är kul, spännande och ett sätt att bevara mitt arv.

Det hela går ut på att Domaren, hans familj och ett par släktingar kommer hem till oss där vi har min familj och ett par släktingar närvarandra. Enligt armenisk tradition måste jag hålla mig undan, det vill säga vara i mitt rum, tills mina föräldrar säger "ja" till att de får min hand. Då kommer jag att ploppa fram och få sitta bredvid min lilla älskling. Sedan, vet inte hur det blir nu, kommer de ge mig en ring som ska symbolisera att jag är hans nu, att jag är "paxad" med andra ord, haha. Detta är ingen förlovningsring, utan det ska bara symbolisera att vi har tagit detta steg.

Så nu vet ni.. Förlovning och giftemål kommer vi ta senare, någon gång. Det är inget vi har bestämt men det kommer bli jag och Domaren som bestämmer. På våra gemensamma villkor.



Nämen!

Nu fungerar bloggen igen. YEY!

Well, det jag tänkte var att ni kanske kommer få bildbomber på mig och min älskling. Jag har ju valt att inte berätta till någon om vår relation så jag har en massa bilder som ännu inte är publicerade. Så ni kommer få se en hel del av Domaren, haha.

Just nu sitter jag och skriver tenta - blä. Jag tar en kort paus.

Återgår nu.

Ensam på tåget

Vaknade upp under min färd till jobbet och insåg att jag var all by myself. Lite läskigt...

Konstigt.

Halva inlägg-sidan är borta. OKEJ?! Åh, vad jag hatar blogg.se ibland.. speciellt när det inte ens går att kombinera App på Iphone med en vanlig dator!!

Jobbet

Hela kroppen!

Åh hela kroppen säger nej! Men jag tvingade mig ut från sängen men jag behövde nog sova och varann värmen. Kroppen värker. Men äh.. Bara att bita ihop och stå ut två dagar.

Hmmm...

Lite snö ;)

I'm stronger when I'm on my own.

YOU!

Bubblor.

I love you.

Sötaste!

Today.

Idag var jag och besökte morbror och när jag kom hem fick vi strax efter besök av lilla fjutt Kristell som kaosade till hemmet. Hon sprang även runt och skrek "Monster" angående pappa som försökte skrämma henne. Jag försökte ladda upp en bild på henne (för söt!) men det gick inte så vidare bra. Får försöka imorgon..

Nä, det var en mysig söndag. Jag är ju självklart lycklig inombords. Men jag längtar ändå framåt, att bara komma till en punkt där jag har min ängel ständigt nära mig.

Imorgon blir det plugg (har seminiarum) och sedan får jag se vad jag hittar på. :)



Är den fin?

yupp.



Filmen var så dålig att jag satt och åt popcorn och drack
en liters cola..
samtidigt som jag "uftade" en hel del.
Seriöst.. Det enda som var en aning spännande var i slutet när
vargarna kom och bråkade. Men jag tror första halvtimmen
av andra delen kommer att bli bra!

yupp.



Filmen var så dålig att jag satt och åt popcorn och drack
en liters cola..
samtidigt som jag "uftade" en hel del.
Seriöst.. Det enda som var en aning spännande var i slutet när
vargarna kom och bråkade. Men jag tror första halvtimmen
av andra delen kommer att bli bra!

SÖNDAG!

Jahapp, ännu en söndag.. Jag vaknade rätt så tidigt och nu sitter jag här. Jag ska försöka göra klart en uppgift som måste lämnas in IDAG (känner att jag vill ha paus från plugg snart.. åh!) och sedan får vi se. Jag har INGET inplanerat.

Bion!

Klart

Jag har shoppat en massa.. Ojoj. Snart är det bio som gäller. :)

Du hittar väl till dörren själv?

Längtar tills jag kan träna igen..





Jag vet vem jag är.

Det kanske sticker folk i ögat, det kanske förargar en hel del. Det kanske gör personer besvikna och kanske lite upprörda. Men bara för att man ser något tydligt och klart betyder det inte att det befinner sig ett totalt kaos inombords, bakom ridån. Jag bryr mig inte om folk inte tycker att jag förtjänar denna lycka jag fick igår, för jag vet att jag gör det. Det räcker för mig.

Jag har under större delar av mitt liv kämpat mig igenom total mörker, ett bottenlöst djup som aldrig når sitt slut. Jag har kämpat som in i helvete för att finna strimma ljus. Jag har befunnit mig i mardrömmar jag aldrig skulle vilja att någon annan upplevde och där har jag varit alldeles ensam. Ensam har jag fallit, skrikit, gråtit, tumlat runt i mörker och allt har jag lagt in i en liten låda för att aldrig tillåta de i min omgivning se vilket kaos jag befinner mig i. För låt oss vara ärliga - vem har märkt att sorg har speglats i mitt ansikte eller ens sett en glimt av den totala infernot jag har passerat gång på gång?

Äntligen har jag funnit mitt lilla ljus. Jag säger inte att vägen dit har varit felfri, jag säger inte att jag har gjort misstag men det är mellan mig och Gud. Ingen annan. Gud har förlåtit mig, något han har visat tusentals gånger. För det är jag evigt tacksam. Jag kommer aldrig att komma undan mina misstag, aldrig kunna glömma dem eller gräva ner dem. Men det gäller att dra ett streck, lägga saker bakom sig och gå vidare. Trots det ständiga mörka molnet som är vakande så gäller det att våga släppa det, våga låta mig själv vara lycklig. För en gångs skull få vara lycklig, men jag kan ha förståelse för att vissa inte klarar av att jag är lycklig.

Om det är något jag förtjänar så är det lycka. Det är få människor som vet vad jag har tvingats gå igenom och dessa människor är oftast dem som ser mig med beundran. Det måste finnas en anledning att de gör så. Det är dem som ser till att jag har förstått att jag är stark. För även om de saker jag har fått uppleva inte har varit gröna ängar, blåa hav och solsken så har det gjort att jag är den jag är idag.

Jag vet vem jag är, till skillnad från andra personer. Jag vet vart jag står, jag vet hur jag mår och kan jobba kring det, jag vet vem Marina är, jag vet hur jag ska kämpa och jag vet att jag är stark för att jag kan blicka tillbaka och säga; Jag klarade det. Tro mig, det är långt ifrån många som klarar av det jag har klarat av.




                                                      And I just can't keep living this way
                                             So starting today, I'm breaking out of this cage
                                                    I'm standing up, I'ma face my demons
                                                    I'm manning up, I'ma hold my ground
                                                      I've had enough, now I'm so fed up
                                                 Time to put my life back together right now!

Twilight imorgon!

Hahaha...

HAHAHAHAHAHAHAHAHA!

RSS 2.0