Nyåret närmar sig.

Då är vi några steg närmare nyår. Det är härligt att få fira med familjen men självklart önskar jag att Domaren skulle kunna vara med mig. Jag vet att det kommer gå nästa år för jag vet att våra planer kommer att gå. Jag litar på honom, helt och hållet. Han gör mig så sjukt lycklig, vilket jag verkligen behöver.

Jag kan ju säga att dagen inte började så bra, men jag har valt att lägga det undan. Vissa saker sker av en anledning, men jag hoppas att det slutar bra i slutändan. Jag vill bara att allt ska bli bra. En av händelserna som nyligen har skett, som jag fick veta idag, påverkar mig starkt. Det handlar om en människa som en gång i tiden har betytt väldigt mycket men på grund av vissa omständigheter har vi inte kontakt mer. Jag vet att jag är envis för att jag inte besöker honom eller har ringt för att kolla hur han mår, men det har gått alltför lång tid för att fixa det nu. Men jag önskar mer än allt annat att allt ska bli bra för i grunden är han en bra kille, jag vet det. Jag har växt upp med honom och jag vet att han har det inuti sig, han måste bara inse det. Jag vet vad felet är och jag kan säga det rakt ut, men av respekt för min familj och hans så tänker jag inte lägga mig i längre. Jag har fått ta för mycket skit kring detta och jag vill inte göra det mer. Jag ville bara skriva att jag är ledsen över det som har hänt och jag hoppas att du mår bra.

Förlåt för ett väldigt deprimerande inlägg, men jag var tvungen att skriva av mig. Allt sker av en anledning och jag har egentligen mycket att vara tacksam för. Jag hoppas bara att 2009 blir mycket bättre, och med den attityden tänker jag starta med.

Gott nytt år på er alla!

nemo saltat sobrius.

2008, i stora drag.

2008 har kanske inte varit mitt bästa år, men det finns väldigt mycket gott ändå.

I början av 2008 påbörjade jag en praktik där jag insåg att vara lärare var för mig. Jag har länge tvekat, men då fick jag mig en dos av förståelse. Jag fick dessutom lära känna en väldigt duktig handledare, Sara, som lärde mig väldigt mycket. En hel del kommer jag ta med mig senare i arbetslivet.Jag reste bort med en pojkvän för första gången. Till Barcelona där jag fick vara med Domaren i fem hela dagar och insåg allt mer att han var den rätta för mig. För honom var det dessutom en del av hans dröm, att se sitt lag och en bra match. Det var härligt att få vara en del av det.

Jag fick ett underbar jobb, trots att jag gnällde rätt så mycket på det. Jag tjänade en massa pengar och kunde därför hjälpa till i hemmet och även bjuda systrarna på en hel del. Det kändes skönt och jag blev rätt så duktig på mitt jobb. Synd bara att det var ett sommarjobb! Att få sitta hemma, ta det lugnt och umgås med familjen medan man tjänar pengar var bara för härligt. Jag är evigt tacksam för att jag fick det jobbet.Efter sommaren så reste jag till Paris, en stad som jag verkligen älskade. Jag hade det så trevligt och underbart där, vilket kändes himla skönt. Jag behövde det verkligen. Det var en stad jag kommer återvända till många gånger och att bara få chansen att försvinna från vardagen var för mig en gåva. Det enda som jag blev besviken över var ju att jag inte fick se Monets trädgård, men det gäller bara att ta tag i det någon annan gång. Min ursäkt att få återvända till Paris.
Jag och Domaren firade ett år, 14 september 2008. Vi tillbringade en helg hos mig i Uppsala, vilket var så underbart. Det var verkligen helt perfekt för att efter den dagen så insåg vi så mycket. Vi bestämde oss för att satsa på en framtid tillsammans, och allt efter det har varit solklart. Han är den rätta för mig och jag vet att jag är den rätta för honom. Det var underbart att för första gången få fira ett år med någon man älskar så pass mycket.Jag valde att flytta hem i november, då jag insåg att jag trivdes bättre i Stockholm. Jag har självklart fåtal stunder då jag vill tillbaka till Uppsala, men jag är glad över att jag tog det här beslutet. Jag vet att det inte är långvarigt så jag tänker njuta av att kunna vara med mina föräldrar medan jag bor ihop med dem. Flyttningen tog sin tid och det tog verkligen på ens energi men nu är allt klart.
Men efter det började det gå neråt på alla möjliga sätt, men det är bara att lära sig av det och hoppas på något bättre. Jag tänker inte ta upp alla problem som dök upp just för att de ska nu glömmas. Jag tror att 2009 kommer att bli ett mycket bättre år.


nemo saltat sobrius

Plugg.

Jag orkar verkligen inte plugga. Jag har tänkt göra det, flera gånger, men varje gång jag närmar mig böckerna så får jag ångest. Jag vill verkligen inte, men jag vet att jag snart måste ta tag i det. Jag har min sista tenta den 16 januari och jag orkar inte göra om den. Efter 16 januari kommer jag inte ha några tentor på ett väldigt bra tag, så jag försöker intala mig att bara kämpa igenom det här. Jag ska ordna upp allt efter nyår, men just nu.. Jag orkar inte.

Jag är för trött och jag vet inte ens varför. Jag har på senaste månaderna ändrat mina sov vanor helt. Jag vill och måste sova hela tiden. Jag är ständigt trött trots att jag sover lagom. Varför?

nemo saltat sobrius.

Bad day.

Dålig start på den dagen, säger jag bara. Väldigt dålig start. Åh!

nemo saltat sobrius.

Nyår.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, det har man väl gjort.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga löften, men ska ha några nu till nyår.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, Mariam fick ju söta Adam.
4. Är det något du saknat år 2008 som du vill ha år 2009? Mer resor, mycket mer! Jag vill ha mer att göra!
5. Vad var din största framgång 2008? Mitt sommarjobb, haha.
6. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder, faktiskt.
7. Vad önskar du att du gjort mer? Rest och att jag tog tag i saker trots att bollen kanske inte ligger hos mig.
8. Vad önskar du att du gjort mindre? Bråkat med Domaren :)
9. Hur tillbringar du nyår? Det blir med familjen och några släktingar.
10. Vem saknade du? Jag saknar Lara.
11. Finns det någonting du ångrar med 2008? Ja, såklart.
12. Vilken del av 2008 var bäst? Första eller andra halvan? Första. Andra delen har varit alltför mycket intriger.
13. Hur tror du 2009 blir i sin helhet? Jag hoppas att det blir ett bra år, för alla.

nemo saltat sobrius.

Trött.

Precis när man har lyckats få rutin i sin vardag så bombas det direkt.. Direkt! Jag jobbade igår och det var så sjukt löjligt för vi fick sitta nästan 60% av tiden.. De sista två timmarna fick vi BARA sitta, utan att få gå hem. Det var så löjligt och självklart blev vi sura men det är bara något man får ta. Det var ju ändå sista dagen, så vem bryr sig?

Nu är jag iallafall seg, hungrig och trött. Hjälp mig någon?

nemo saltat sobrius.

Saknar.

Jag saknar verkligen att bara mysa med Domaren eller bara göra något, som ett vanligt par. Bio, middag eller bara sitta och titta på TV hemma, med en stor och god pizza. Jag saknar det. Att bara kunna ta bilen och åka iväg till hans jobb för att göra honom sällskap eller att bara ringa och träffa honom... Bara för att man saknar varandra. Jag saknar det och jag hoppas att det kommer tillbaka snart. Det är jobbigt att inte kunna träffas och att knappt hinna prata i telefon.. :(


Fråga inte varför han har en massa kläder på sig..
Ser ni Serdars läskiga öga på högra sidan av bilden?
LÄSKIGT!

nemo saltat sobrius.

Ändringar.

Jag har ändrat lite här och där.. Det ser inte så värst fint ut, då designen tog högst 20 minuter för mig. Jag har ingen fantasi kvar för tillfället och vi får nog leva med denna design tills fantasin flödar återigen. :)

nemo saltat sobrius.

Fem.

Fem saker man är nöjd med sig själv.

1. Min fantasi.
Jag har väldigt mycket fantasi. Nästan så att det går i överflöd vissa gånger. Jag har väldigt lätt att dra fram en liten saga på bara ett par minuter. Jag tycker att det är roligt att ha den möjligheten för att man kan hitta så många nya "världar" med sin egen fantasi. Men ibland kan jag skrämma mig själv då jag kan bygga upp världens skräck scenario.

2. Att jag planerar.
Jag måste alltid planera. För er som följer denna blogg vet ju hur jag är som person. Jag har listor för allt, och anledningen till varför jag gillar det är för att jag har alltid lyckats då. Jag glömmer nästan aldrig något och jag får allting fixat.

3. Min kreativitet.
Jag blir nästan alltid uttråkad då jag alltid hittar nya saker att göra. Det kan vara vad som helst, så länge det tar upp min tid. Mina systrar brukar reta mig för det, att jag aldrig kan bara sitta och ha tråkigt. När de är uttråkade kan de bara ligga i deras sängar och stirra på vägen. Jag måste göra något, och jag misstänker att det är ärvt från min pappa. Han har myror i baken hela tiden.

4. Jag blir aldrig sjuk.
Nu kommer jag säkert bli det, men det är sällan jag blir riktigt sjuk. Jag hör om massa människor som hostar, blir helt förkylda och ligger i sängs i veckor. Vissa av de åker in till akuten, men inte jag. Jag blir aldrig sjuk, och självklart sker det ibland.. att en förkylning dyker upp men det går över oftast efter en eller två dagar. *peppar, peppar*

5. Jag är målmedveten.
När jag har bestämt mig för något så brukar jag oftast satsa allt jag har på det. Det brukar alltid fungera och jag är envis, jag måste nå mitt mål. Jag har på senare tid lärt mig att det är okej att man misslyckas ibland eller omprioriterar men jag har ändå lyckats bibehålla min målmedvetenhet.

Denna lista tog mig en vecka att göra. Varför är det så svårt att lägga fram sina positiva sidor men så lätt att kasta ur sig en massa negativa?

nemo saltat sobrius.

Två timmar.

Mina ben gör så oooont, jag har promenat nu i över två timmar! Helt otroligt, jag måste nog ta det lite lugnt men jag har faktiskt inte spinnat eller promenerat på flera dagar! Idag var bestraffning med andra ord.. :) Igår hade jag även svårt att sova då benen och armarna spökade igen. Jag har sedan länge haft problem med mina ben och armar, oftast under nätter. Jag kan under vissa perioder inte vara still, utan min kropp måste röra på sig vilket slutar med att jag inte sover alls. Vi har nyligen upptäckt att det kallas för restless legs och jag fick det igår.. vilket var sjukt jobbigt eftersom jag skulle vakna elva idag. Det gick, men jag är vråltrött. Jag hoppas att jag har gått så pass mycket att jag knappt märker av smärtan när jag sover ikväll.

Åh, så trött.. men men.. Jag väntar på mamma eftersom hon inte har nycklarna hem. Jag väntar även på köttfärslimpan som är i ugnen. Så himla gott! :) Love it!

nemo saltat sobrius.

Bio.

Nu har jag skrapat ihop fyra biobiljetter från Sponsorhuset.se (där man även stödjer Domarens handbollslag). Han har även vunnit fyra styckna, som han har lovat att jag ska få.. men dem lär jag nog inte få se. Nu kan jag alltså gå på fyra olika filmer eller gå på en tillsammans med mina två systrar och en ensam. Om jag får Domarens så kan jag gå ÅTTA gånger eller gå två gånger med mina två systrar och en gång kan jag bjuda någon bara. Eller gå två gånger själv. Höhö!

Jag älskar bio, som ni kanske märker. Jag älskar filmer.Några bra filmer på bio? :)


nemo saltat sobrius.

Trött.

Blä.. Så trött. På allt.

Imorgon blir det samma skit, samma diskussioner och samma rytm. Allting är alltid likadant. Så jävla tröttsamt.

nemo saltat sobrius.

Klart.

Jag gillar inte mellandagsrea, men jag gick till vårt centrum. Litet och pluttig.. Det funkade. Jag tänker strunta i kastrullgrejerna till min mamma och köpte istället en massa kläder. Hon behöver det eftersom hon köper ALLTID enbart till oss. Syrran Dar fick också en liten julklapp från vår moder, men även lillen Gena fick linser.

När jag höll på att slå in alla presenter och lägga de under granen (det finns massvis med julklappar nu!) så såg jag att även Domaren har fått en present. Från mamma och pappa. Det visste jag inte och de har inte valt att säga något, men när Domaren var här sist, när han skulle ge mig min julklapp, så försökte mamma få honom att komma upp en stund. Han hade bråttom och tackade nej, men hon ville ge honom deras klapp. Jag vet vad det är och det är något litet, men jag hoppas att han blir nöjd. Gulligt att mina föräldrar tänkte på den tönten! :)

nemo saltat sobrius.

Sömn.

På grund av mitt jobb har jag svårt att sova tidigt på kvällarna. Försöker jag vakna tidigt på dagen, så somnar jag bara senare på eftermiddagen. Så jobbigt, men tänker ordna upp det efter söndagen. Sista arbetsdagen! :)

Imorgon MÅSTE jag försöka springa iväg och köpa mammas present.. Måste! (så skönt att vi iallafall får några extra dagar!). Det är kastruller eller inte ens det, några vita saker som man kan ha potatis i. Såna har hon sagt att hon vill ha, och några andra saker. Det ska nog gå att ordna imorgon. Japp!

Just nu är Domaren på en fest med sina kusiner, "julfest", så vi får se hur det går. Han säger att han inte spanar in tjejer, men om jag känner Domaren rätt så har hans ögon gått i kors. Sådana fester, som han är på just nu, består enbart av översminkade tjejer som beter sig som om de vore i en köttmarknad. Redo att säljas. Korta kjolar, snygga ben, smala, uppfixat långt hår.. Allt för att fånga upp lite uppmärksamhet. Domaren, vad gör du? :)

nemo saltat sobrius.

Karen Millen.

Jag fyller ju år snart (april, hehe) och jag har fallit för vissa klänningar. Inte ovanligt, jag vet. Fan att min födelsedag är så långt bort och ännu mer fan att jävla hemsidan inte fraktar till Sverige. Jag vill ha, jag vill ha. Jag förlorade min lila klänning från French Connection.. Jag vill inte förlora dessa också!

  

nemo saltat sobrius.

Ingen träning för mig.

Idag hade jag tänkt mig att det skulle bli träning, med As och Soma... men icke sa Nicke. Jag ska få min kusin över hit för middag, sedan ska vi över till några kusiner för en annan middag (eller fika?). Så... As och Soma ska gå själva.. utan mig! Jag hade faktiskt otrolig lust att bara gå två timmar idag, svettas som bara den. Jag har ju lagt på mig en hel del också sedan jag träffade Domaren (han får mig att äta.. haha!). Äh.. Vi får se, nya året betyder nya tag. Woho!

nemo saltat sobrius.

God Jul!

Ja, jag önskar att denna dag var lika speciell för mig såsom det är för ALLA i Sverige men men.. Istället har vi städat som galningar (läs: mamma har städat, jag sov!). Jag har tänkt efter och jag tänker ha denna tradition också, när jag får barn. Samtidigt så ska jag hålla mina egna traditioner, med att fira den 6 januari. På så sätt firar mina barn två jular, och vem klagar egentligen på det?

Jag älskar julen och har alltid gjort det. Det är fin period som bara glittrar och gör mig lycklig.
nemo saltat sobrius.

Julklappar.

Jag fick ju min present redan idag, och fick även öppna den då jag och Domaren inte kommer träffas på ett tag. Han fick även sin, som han faktiskt älskade. Jag glömde att ta bild på den, men det är iallafall en Barcelona-tröja med hans favoritspelares namn på. Xavi, med nummer 6 på. Det kändes skönt att han fick en present som han älskade, trots att det bara var en liten present. Han fick ju såklart julgrisen också, sockersöt som den är! :)

Jag däremot fick världens bästa presenter. Jag fick några från Barcelona som jag bad honom att hämta. Jag fick två burkar Lakris pastiller som jag och pappa gamar i oss. Några Toblerone som mamma äter för fullt och sedan fick jag min efterlängtade YSL, guldpennan.YES!! Syrran fick sin saknade Barcelona manick som man har till mobilen...

 


Bästa var ju ändå min julklapp. Domaren är INTE duktig på att köpa presenter, vilket jag har fått erfara många gånger. Men denna gång gjorde han det, faktiskt. Jag älskar min present. Det är ett silverhalsband med vårt foto, datumet som vi blev tillsammans och våra namn därbak. Fotot är den första bilden som vi har "tillsammans" och jag gillar den faktiskt, som man nog märker här på bloggen. Jag tog bild på halsbandet, men den gör den inte rättvis. Den är mycket mycket mycket mycket finare i verklighet. Det här är något jag kommer bevara, för det är en fint minne. :)

 

nemo saltat sobrius.

Ledig, ledig.

Idag är jag ledig, eller.. fram till söndag!! :) Hääärligt värre. På söndag har jag 10 timmars pass, sen klar för hela året! Jag kanske jobbar där under sommaren, beror på om jag får mitt gamla sommarjobb eller inte. Vi får se! Jag längtar nu otroligt mycket till löning i januari! :)

Idag händer inte så mycket. Jag vaknade runt två, satt lite med mor min och sedan en låååång promenad med Asrin. Tyvärr är det alltid fullbokat på Friskis under jultiden då de inte har så många pass, men det ska nog ordna sig efter december. Jag har inga större problem med att promenera för jag gillar det verkligen, speciellt med söta Asrin som sällskap. Hon underhåller mig med roliga berättelser om en viss person! :)

Runt åtta tiden ska Domaren komma hit och då ska jag få min julklapp plus några saker från Barcelona. Han ska få sin present och en liten gris, tomtegris. Ha! Han får ju öppna sin julklapp redan imorgon, medan jag får lov att vänta tills nyår. Hm.. jag kanske kan fuska lite med hans?

nemo saltat sobrius.

Mer mer..

1. Hur gammal är du om fem år? 26. :(
2. Vem tillbringade du minst två timmar med idag? Min familj.
3. Hur lång är du? 1.60.
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Öhm, någon julfilm var det.
5. Vem ringde du senast? Mamma.
6. Vem ringde dig senast? Domaren.
7. hur löd ditt senaste sms och till vem? Ja, hör av dig så kan vi ses! (till min kusin)
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? SMS.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta.
10. När såg du senast din mamma? För två sekunder sen.
11. Vilken ögonfärg har du? Bruna och fula!
12. När vaknade du idag? 15:30, men jag jobbar ju natt för tillfället.
13.Vilken är din favoritjulsång? Nästan alla.
14. Vilken är din favorit plats? Jag vet inte, har ingen ännu.
15. Vilken plats föredrar du minst? Där det finns människor som är jobbiga.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Stockholm, gift och med tre barn redan. Jag har då ett stadigt jobb som lärare eller (om ödet verkligen vill!) professor i historia.
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Spöken. Fortfarande, fastän jag inte "tror" på dem.
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Klockan sex på morgonen, när jag trodde att vattnet i bilen tagit slut. Den där spolarvätskan.. och helt plötsligt började det ösa en massa på framrutan.
19. Hur stor är din säng? För liten!
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med pyjamas.
22. Hur många kuddar har du i sängen? En.
23. Hur många landskap har du bott i? Två, tre.. vet faktiskt inte.
24.Vilka städer har du bott i? Beirut, Hallsberg, Uppsala och Stockholm. Vi har flyttat några gånger till, men vart vet jag inte. Jag var väldigt liten.
25. Föredrar du skor, strumpor elr barfota? Alla tre.
26. Är du social? NEJ! Haha..
27. Vilken är din favoritglass? Dolce Luche, häääärlig!
28. Vilken är din favoritefterrätt? Kärleksmums!
29. Tycker du om kinamat? Älskar.
30. Tycker du om kaffe? Nej.
31. Vad dricker du till frukost? Vatten, eller om jag orkar blir det te.
32. sover du på någon särskild sida? Ja.
33. Kan du spela poker? Nej..har försökt, men det går inte.
34. Tycker du om att Mysa/Kela? Ja, faktiskt.
35. Är du beroendemänniska? Nej, har väldigt svårt att bli beroende av något.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej, jag är unik!
37. Vill du ha barn? Ja, utan tvekan.
38. Kan du några andra språk än svenska? Japp, några styckna till.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.
40. Föredrar du havet eller en pool? Pool.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder, faktiskt. Men jag sparar ju en hel del..
42. Äger du dyrbara smycken? Dyr och dyr.. Äger ett par styckna som jag då har fått i presenter. Jag är inte "smycke" typ.
43. Vilket är ditt favorit program på tv? Greys, kanske. Jag älskar ju Ally såklart..
45. Vem är den roligaste människan du känner? Jag känner många roliga.. Ändå är jag bitter :)
46. sover du med gosedjur? Nej.
47. Vad har du för ringsignal? Ingen aning, en som var i telefonen.
48. Har du kvar klädesplagg från du var liten?Jag tror det.. Jag tror mamma har kvar något.
50. Flirtar du mycket? Nej, det gör jag nog inte.. Eller kanske. Jag märker själv inte hur jag är.
51. Kan du byta olja på bilen? Nej, vill dock lära mig! :)
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej.
53. Vilken var den senaste boken du läste? Jag håller på att läsa ut Stephen Kings "Att skriva."
54. Läser du dagstidningen? Ja, det händer.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
56. Dansar du i bilen? Nej, men kan göra några moves i bilen då och då.
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Oftast är det CD.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Vad jag ska köpa till folk i julklapp.
59. När var du i kyrkan senast? Ingen aning, jag tror att det var i Uppsala med min religion grupp. Lovisa, Hiba, Marlén och Stina. Det var faktiskt underhållande. :)
60. Vem var/är din favoritlärare på högstadiet? Björn i gymnasiet. BÄST!!!
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Två dagar.
62. Vem var det som senast gjorde/sa något extra speciellt till dig? Chefen på Posten. Att jag jobbade bra och var för duktig för att stanna här, han hoppades på att jag studerar så att jag inte tar jobb som Posten senare i livet. Absolut inte! :)

nemo saltat sobrius.

Balto?

En film, tecknad. Någon som har sett den? Jag har laddat ner ettan och tvåan, men tröttheten börjar närma sig. Jag är även snart klar med min julsaga. Japp, jag har skrivit en julsaga men det är inget ni kommer att få läsa. Det är bara för mina systrar och Emily. Jag har valt att ta med bilder FRÅN Balto just för att de passar in så bra då det handlar om en varg.. haha. Men bilderna ska jag bara använda när jag läser för Emily, inget annat. Det är lättare för henne att förstå texten då.. Typ!

nemo saltat sobrius.

12 timmars pass.

Gör aldrig det. Jobba aldrig ett tolv timmars pass på Posten. ALDRIG. Lova mig det? Det var så sjuuuukt jobbigt och jag tackade mig själv för varje minut som gick att jag fick min magkänsla, att ta bilen! Jag fick iallafall lite beröm från en av cheferna, att jag och syrran var jätte duktiga. "Jag hoppas att ni studerar, för ni två ska inte stanna på ett sådant jobb som denna", sa han också! Även om det är Posten så blir man ju ändå glad, att någon har sett att vi jobbar hårt. Woho! :)

Idag har jag inte gjort något speciellt.. Vaknat, ätit och nu framför datorn. Jag ska hoppa in i duschen strax och sen slå in Domarens present. Han ska hämta den imorgon för att lägga den under sin gran, jag ska göra detsamma med min. Men han kommer ju öppna den redan på onsdag, inte jag. Min jul är ju inte ens i december. Höhö! :) Vi firar den 6 januari, men eftersom vi inte orkar vänta SÅ länge med presenterna så har vi valt att öppna de på nyår istället. Så onsdagen är en vanlig dag för mig, trots att jag är kristen.

nemo saltat sobrius.

Arg.

En känsla jag har känt rätt så länge nu är ilska. Jag har verkligen varit arg på allt och alla, men mest på grund av ingenting. Eller jo, jag har ju mina anledningar men till skillnad från Domaren väljer jag att inte blotta ut mig på nätet. Iallafall inte än. Jag är bara arg och trött. Jag orkar inte påfrestas ännu mer på grund av något jag själv inte kan rå över. Det är inte mitt fel att jag började planera framåt, att jag började lägga upp en massa mål för mig. Det är inte mitt fel något av det, men vissa människor har så svårt att se det. Varför?

Det här är inte mitt fel. Jag tänker inte ta ansvar för någon annans osäkerhet.

nemo saltat sobrius.

Studenten.hittade denna gamla bild.


nemo saltat sobrius.

Ledig från jobbet.

Aaaahh, ledig från jobbet men har tvingats sitta i mammas rum/köket för att min systers kompisar skulle komma över och fira hennes födelsedag. Inte direkt den ledighet jag hade förväntat mig, men men.. Vad ska man göra? Jag är fortfarande jätte trött och grinig. Jag hatar såna här stunder då allt bara kommer tillbaka, alla tankar och man blir bara mer sur än vad man var innan.. eller än vad man borde vara.

Jag fattar inte hur jag hamnade här. Många förstår inte vad jag menar, men det borde inte vara såhär som det är nu. I två månader har jag varit på samma plats utan att röra mig framåt, snarare allt mer bakåt.. Inget utvecklas, utan fortsätter i samma veva hela tiden. Jag orkar inte mer, verkligen inte. Jag vill göra något åt saken, men just nu ligger inte bollen i mina händer. Jag har verkligen tröttnat på det. Jag har planer och jag vill så gärna uppfylla mina egna drömmar.. men jag är så trött på att det ska finnas folk som står i min väg. Utan någon anledning. Varför kan inget bara vara lätt?

nemo saltat sobrius.

Haha!

Snart är jag ledig.. Snaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaart. På lördag. Men jag ska inte göra något speciellt. Typiskt! Jag vill helst att det ska snöa en massa så att Emily kan få åka sin pulka någon gång.

Jag har inget roligt eller spännande att berätta, faktiskt. Mitt liv är mörkt just nu, präglad av jobb. Usch! Sedan finns det vissa människor jag stör mig på rätt så mycket, men det orkar jag inte diskutera det just nu. :)

Juste, är det någon som vet hur man lägger saker och ting på youtube och sedan här? Eller, jag vill helst inte att Emilys videon som jag tar ska vara ute på nätet.. Går det att fixa? Någon? För hon har börjat prata rätt så mycket, så jag vill helst visa det för det är verkligen roligt. Trots att hon repeterar samma sak heeeela tiden. Igår skulle hon berätta saga för min syster medan jag låg brevid och halvsov.
"Tiger skuttade och Kanin sa: Flytta på dig, tjockis!" och så började hon skratta jätte mycket och jätte länge. Flera gånger.


nemo saltat sobrius.

Mer stress.

Mer stress idag... och det kommer mer.

Jag har:
 - Jobbat till sju på morgonen, var hemma vid åtta.
- Vaknade klockan två och åkte iväg till Uppsala. Jag packade en MASSA påsar. Helt otroligt!
- Kom hem runt fem och packade upp nästan allt.
- Gick iväg för att träna klockan 7.
- Duschade.
- Käkade och är nu med Emily som sitter och försöker trycka på en massa knappar. När jag inte låter henne göra det då hon stänger av alltihop så blir hon arg och slår mig. Med sina små små händer.

Det var min dag iallafall.. Nu ska jag börja om på nytt. Jobbet kallar.

nemo saltat sobrius.

Stressad.

Jag fattar inte när jag ska åka iväg till Uppsala för att hämta de allra sista grejerna... och jag vet inte när jag ska hinna träna eller om jag ens har lust för det. Att det hela tiden dyker upp problem gör inte saken bättre. Tyvärr finns det rötägg här på jorden, som gör allt för att göra saker och ting sämre. Jag förstår inte hur dessa människor får det goda av livet... Jag förstår bara inte. Det känns som om de goda bara får hinder efter hinder, medan de onda bara får juveler och skatten vid regnbågens slut. Jag försöker intala mig själv att det är som Job (från Gamla Testamentet för er som inte vet), men för varje gång jag funderar mer kring det så inser jag att det inte är så. Det måste vara något fel på den här jorden, ifall den tillåter människor som inte ens förtjänar att leva att leva.

Äh, jag ska försöka ordna upp alla planer.. Uppsala och allt.. Fan. Sedan får jag lägga undan all problem tills vidare.

nemo saltat sobrius.

När ska man hinna?

Tjejen som ska ha mitt "hem", snarare rum, vill ha nycklarna före fredag. Jag kommer inte ha möjlighet att göra det, då jag jobbar 11-12 timmars pass varje dag. Jag sover då till tre på eftermiddagen då jag är hemma runt åtta på morgonen. Att sedan köra iväg till Uppsala, packa allt jag har där och rusa tillbaka för att gå till nästa jobb pass klockan 19:00 är inte direkt lockande. Jag är ledig på lördag, jag vill åka till Uppsala då. Med tanke på att jag har betalat för hela December månaden och ändå låter henne, utan att betala, bo där de sista dagarna så anser jag att jag har rätten att ge henne nycklarna när jag kan.

Jag får se om vi börjar senare på onsdagen, för då kan jag säkert åka iväg. Jag vill ju också ha mina saker som är där. Åh, jobbigt allt är. Så skönt det ska bli när allt är över.

nemo saltat sobrius.

Postens Gestapo.

Jag är så trött, seg och ångestfylld på alla möjliga sätt. Åh! Jag hinner inte träna idag för att jag börjar 19:00, det är elva timmars pass IGEN. Jag måste även hinna åka iväg till Uppsala och hämta de allra sista sakerna.. Fan! Jag hinner ju inte ens gå på toal

Allt blir inte bättre utav att vi har en elak "över-ledare". Han verkar vara chefen för alla frågar honom, även lagledarna. Vår lagledare är inget att ha, då han är rätt så ny och kan nästan ingenting. Men han är trevlig och jätte rolig att arbeta med för att han inser att det är jobbigt och sent på kvällen. Inte Gestapo, inte. Vi ska vara alerta klockan sex på morgonen, om inte så lär vi nog lida. Igår stod han och skrek: "Det finns post! Jobba NU!" Jag började skratta för det lät så sjukt, för efteråt så uppföljde han sin mening. "Ni får inte äta eller dricka. Bara på raster. Ingen ska ha någon dricka framför sig. Bara jobba". Seriöst, klockan var då fem på morgonen. Att han inte slogs ner var för mig ett mirakel. Mina fingrar kliade iallafall.

nemo saltat sobrius.

Jobbet.

Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah, vad jobbigt! Jobb, jobb och mera jobb. Hemskt! Jobbigt värre. Jag hatar det. Idag jobbar jag från 19:00-06:15. Hemskt! Måste överleva, mer och mer.

En sak som är bra: Jag klarade tentan. Mrs Einstein. Haha! Skönt att slippa att göra om den, nu kan jag lägga fokus på tentan i januari. Sedan är jag klar med Historia A, efter det: praktik. Aja, det får duga. Det är bara att bita ihop och kämpa vidare.

nemo saltat sobrius.

Asrin & jag!
Det här är oss, i ett nötskal.
Vi skäms verkligen inte för att framstå som muppar.
Den här bilden var tagen 2005 och vi ser likadana ut.
Ingen förändring.


nemo saltat sobrius.

Sanningen.

Jag älskar sanningen, eftersom jag har lärt mig att det håller allra längst. I långa loppet. Ja, man kan dra små vita lögner då och då för att underlätta vardagen, det gör vi alla. Vissa saker ska man bara inte säga  för att man inte ska såra någon på grund av onödiga ting i livet. Men sedan finns det lögner som sårar, lögner som man inte ska ens behöva dölja för att det blir bara värre ju mer man gräver ner det.

Jag hatar när någon ljuger för mig, speciellt om det är någon som står mig nära för det är då det gör som mest ont. Man gör misstag som man ångrar (vi alla är människor), men man gör inte saken bättre genom att dölja det. Förr eller senare kommer sanningen att komma fram, och det är DÅ man verkligen aldrig kan förlåta. Det är DÅ man inser vilken idiot man har varit. Man ska alltid försöka vara så ärlig som möjligt, trots att man är rädd för att skapa konflikter. Jag förstår bara inte varför man inte kan stå på sig och våga vara ärlig, att man vågar ta konsekvenserna för sina handlingar.

Ärlighet varar längst.

nemo saltat sobrius.

Inte världens bästa.

Som sagt, inte världens bästa träningspass idag men men.. En timmes promenaden vi tog efteråt dög. Jag svettades (ja, jag är äcklig!) som bara den. Det var faktiskt rätt så skönt men efter ett tag , en och en halv timme, så började jag bli hungrig. Riktigt hungrig.

Men men, ska åka iväg och hämta upp min kallelse. Det har tydligen blivit strul med det, någon trodde att det var deras och ja.. Kort sagt, jag har inte den. Jag tror inte de är så noga med att man ska ta med sig den, men för er som känner mig vet hur paranoid jag är. Jag vill inte uppfattas som slaver, verkligen inte. Speciellt inte när det gäller att hålla koll på papper, för jag är egentligen grym på det!

Nu ska jag skutta iväg.

nemo saltat sobrius.

Jobbet.

Idag blir en hektisk dag.. Faktiskt. Jag måste åka iväg för att hämta min systers mobil, sedan min post. Jag har viktiga papper som jag måste ha med mig till jobbet, som då börjar idag. Jag ska iväg till träningen som börjar klockan tre, och jag lär nog vara hem runt femtiden. Sedan mååååste jag göra den sista frågan och sedan iväg till jobbet. Vi ska jobba till 5-6 på morgonen har jag för mig. Tufft, tufft..

nemo saltat sobrius.

Sjukt mysigt!

Jag hade det jätte trevligt med min syster i stan. Det hade kommit små stånd med olika "maträtter" och godsaker från olika länder. Jag tror att det var bland annat Spanien, Italien, Frankrike och England.. Dessutom fanns det pannkakor från Holland som min syster älskade. De var jätte små.. Helt härliga.

Vi köpte massa godsaker från England också, de smakade helt okej. Jag är inte så förtjust i deras godis, men denna dög. Det duger i krig. Höhö!

Idag var Domaren på Zoo och fick se en delfinshow. Jag kastade ut honom ur mitt liv efter det. Jag VILL. Jag älskar Zoo och sådant, att titta på djur och speciellt DELFINER! Det jobbiga var att jag har varit i Barcelona och missat det! Huuuuuuuuur?!?!?! Åh...

Idag är det El Clasicó. Jag vet någon som är otroligt lycklig! :)

nemo saltat sobrius.

Om att sakna Domaren.

Många frågar om jag saknar honom nu när han är borta, men det gör jag inte. För han ringer HELA TIDEN! Han ringer nog fyra gånger per dag och skickar SMS. Det är ju jätte gulligt, men jag hinner inte sakna honom.. Hehe. Plus att jag är rätt så van med att inte träffa honom så ofta, så det känns inte riktigt som om han är borta. Utan mer som om han vore i skolan/jobbet eller något.

Jag är iallafall jätte glad för hans skull, att han får åka iväg och uppleva sin allra största dröm (efter mig såklart.. hehe). Jag kan tänka mig hur lycklig han måste vara, hur underbart glad han måste känna sig när tiden tickar sig allt närmare till målet, matchen. Det känns bra att han får det här, faktiskt. Han förtjänar det och han behöver det just nu.Domaren, i Barcelona (med mig) under våren 2008.

nemo saltat sobrius.

Underbart!

Det var faktiskt en underbar träning idag, helt perfekt. Det verkligen rann svett från mig (inte så fräscht, men så skönt!). Efter det så tog vi en timmes promenad, som var heeeeeeeeeeeeeeeelt perfekt. Det var skönt att få träna samtidigt som man får en chans att lufta på några tankar med sina bästa vänner.

Det är sant att träning gör att man glömmer bort allt. När jag tränar så stänger jag av ALLA problem, vilket är skönt. Jag älskar det, helt och hållet. Att jag dessutom tränar med två tjejer (läs en, för hittills har Soma försökt få mig att äta chili cheese efter varje träning) som verkligen gör en taggad inför varje pass. :)nemo saltat sobrius.

Träning.

Jag ska strax ner för att möta upp Asrin, för att träna. Tidigt en lördag morgon. Det visar vilka tråkiga liv vi har egentligen om vi orkar och kan vakna såhär tidigt på en lördag. Men men, vissa dagar går det bara. Jag börjar ju jobba natt nu på söndag och då kommer jag knappt hinna träna.. För de har lagt alla "jul-pass" på morgonen! Så jävla tråkigt och typiskt Friskis & Svettis. Men vad ska man egentligen begära från de när dem är så billiga, till skillnad från World Class och Sats. Är man en fattig student, så är man det. :)

Idag måste jag nog plugga lite, glömde bort att jag börjar jobba snart. Jag kommer nog inte ha ork att skriva alla frågor när jag jobbar eller efter jobbet. Jag kommer sluta sex på morgonen nästan varje dag (tror att vi får rätt så många lediga dagar!) och då vill man ju inte sätta sig bakom ett skrivbord och plugga. Nej, så idag och imorgon ska jag iallafall ha försökt göra två frågor. Sen får jag ta det som det kommer.

Tentasvaret har ju fortfarande inte kommit, men jag har ändå anmält mig till omtenta för säkerhetens skull. Med tanke på att jag knappt kunde hålla ögonen uppe, att det tog lång tid för mig att skriva och även missade vissa delar ur något, så misstänker jag att det var bra gjort. Att anmäla sig till omtenta. Nu har jag iallafall frågat läraren om när de hade planerat att lägga ut tentan.

nemo saltat sobrius.

No town, dude!

Jag misstänker att det inte blir någon stan imorgon, just för att alla är så himla panka! Jag lääääängtar tills vi får pengarna (inte för att något kommer att vara kvar!). Jag har massa julklappar som måste betalas, men det känns skönt att vara klar.

Jag är nu klar med farsans, för snart kommer ramen hit. Då ska jag slå in, fixa presentkort så att han kan köpa skjortor så är det klar. Jag har ju även köpt Old Spice till honom. Jag vet vad jag ska köpa till lillplutten (min yngsta syster) men jag ska avvakta lite. Jag har redan fixat födelsedagspresent till henne, hon fyller ju år imorgon! 17 år blir hon, kan inte fatta. Mamma är klar, vi behöver bara åka iväg och hämta dem. Det är några grytor eller något som man lägger potatis i när man har fin middag. Svårt att förklara då jag inte kan de rätta termerna när det gäller material för köket/matlagning. Hon har även hittat några saker i klädaffärer, så det blir ett presentkort och även glasögon grejer. Svårt att förklara, mamma är en underlig prick. Den andra syrran, Dar, är också klar. Helt klar, måste nog bara slå in presenten innan hon hittar den. Jag hoppas bara att hon gillar den, men men.. Det är tanken som räknas! :)

Domarens present är klar. Yeay! Det tog mig en väldigt låååång tid tills jag förstod vad han ville ha, men nu vet jag det. Äntligen! :)

nemo saltat sobrius.

Hemma.

NU är jag hemma, vi hann inte till träningen just för att Asrin är så korkad. Hon är en gammal veteran, hon vägrar betala sina räkningar från datorn så vi fick åka till närmaste bank från KI och betala... vilket tog en evighet. Självklart missade vi vårt tåg och blev försenade. Istället för att bli alltför ledsna så gick vi och köpte oss ett par lussebullar. Hej träning! :)

Äh, vi tränar imorgon och på söndag så det spelar ingen roll. Vi tänkte ta måndagar (för då är det någon vi INTE gillar som håller passen) och fredagar som vilodagar. Det blir nog bra. Vi får se, jag tänker inte ha för höga förhoppningar. Inte denna gång.

Idag blir det Idol väl, antar jag. Jag har inte följt den, brukar aldrig göra det.. Men denna gång tänker jag iallafall se finalen för jag gillar Kevin Borg. Han är så töntig att man vill nypa honom, haha!

nemo saltat sobrius.

KI

Sitter här på KI och "pluggar". Det går inte direkt bra, då tjejerna snackar alltför mycket! :)

Domaren ringde och sa att han nu har beställt YSL till mig, och även lakristpastiller. Woho! Nu längtar jag tills jag får dem, faktiskt. Det är det enda jag längtar till, höhö!

Nu ska jag gå iväg och plugga.. Jag tror att det blir träning ikväll, annars blir det enbart läsning.

nemo saltat sobrius.

Tidigt.

Haha, det känns som om det vore kväll och att man sitter framför datorn sådär lagom innan man ska lägga sig. Fan alltså! Det är såhär mörkt det kommer se ut VARJE gång jag går till praktiken alltså? Vad hemskt. Att vakna tidigt varje dag är inget för mig, det kan jag lova. Jag älskar att sova, men jag älskar ju även rutiner. Så, hm.. Äh.

Idag ska jag då iväg till KI, men blir lite försenad då Soma försov sig. Ska nog försöka få i mig lite frukt innan vi åker. Hoppas att ni alla har en trevlig dag! :)

nemo saltat sobrius.

Disney.

Igår satt Emily och kollade på Disney filmer, eller.. Det var snarare Mickey Mouse som hade någon gala med massa små filmer. Det är ju tur att hon har börjat titta på andra filmer än Nalle Puh, för det började verkligen gå för långt. Jag kunde nästan varenda fras i Tigers film.

Jag satt självklart och tittade med henne, och kom på hur mycket jag älskar Disney. Speciellt sagor, magiska stunder. Jag älskar det glittriga och det stillsamma. Det är faktiskt helt underbart, och jag älskar Disney. Jag har ju såklart favoriter, som Skönheten och Odjuret. :)

Vílken är er Disney favorit film?

nemo saltat sobrius.

Trött och seg.

Jag är så trött, så seg och så uttråkad att jag har sovit fram till NU! Jag vaknade runt nio, tio för att jag trodde att jag kunde följa med mamma och syrran dit de ska. Jag tog på mig, fixade till mig och var snart redo att gå då jag fick höra att någon annan skulle komma så jag får sitta hemma. Jag gick och la mig, var arg som bara den.

Jag hatar sånt där jävla beteende alltså, att man inte kan säga: "Men aha, du sa att du inte ville följa med därför har vi bett någon annan". Vad är så pinsamt med att säga så? Mamma är så rädd att såra någon att hon aldrig vågar stå på sig. Jag längtar tills jag får chansen att göra allt på mitt sätt, då ska jag se till att ingen kör över mig.

Det roligaste är att det är med VÅR bil och VÅR bensin de ska åka med, men vi i familjen får anpassa oss efter vilka andra åker med. Ironiskt? Det tycker jag.

nemo saltat sobrius.

Presenter.

Jag älskar att köpa presenter, det är verkligen det bästa som finns. Idag kom pappas första julklapp, som jag då fick slå in. Nu ligger det TVÅ paket under julgranen. Ena är då pappas, den andra är Dars. Jag vill ha mer, mer och mer under granen!

Idag ska Domaren beställa hem en ny present till pappa, en elektronisk ram med USB minne. Han gör det ikväll för att han åker ju till Barcelona imorgon för att kunna se El Clasicó. Snacka om att få uppleva sin största dröm, det måste kännas underbart. Jag hoppas verkligen att han njuter fullt ut av resan, för känslorna han kommer att uppleva då kommer aldrig komma tillbaka. Även om han åker tillbaka flera gånger så kommer inget besegra första gången.

nemo saltat sobrius.

Morgonen.

Det blev ingen KI för mig idag, trots att jag verkligen ville åka iväg. Till skillnad från att sitta hemma (och städa tillsammans med mamma varje dag!) så pluggar jag faktiskt rätt så bra därborta. Plus att jag får träffa Asrin och Soma, det är ett stort plus. Men men.. Jag ska träffa de idag, när de kommer över en liten stund vid sex tiden. Dessutom träffar jag dem när vi tränar.

Angående Religion C, jag vet inte om jag har kommit in eller inte. Det är jätte skumt, men det var ju en försenad ansökan. En väldigt försenad ansökan, om jag säger så. Det står: "inget svar krävs", så.. det kanske betyder att jag inte kom in? Äh, får kolla upp det där mer sedan. Just nu orkar jag inte, men det skulle vara jätte roligt ifall jag fick skriva en C uppsats. :)

nemo saltat sobrius.

Jobbigt.

Idag var en jobbig dag, för idag var vi på träning. Jag, Soma och Asrin. Jag och As är ändå rätt så vana med att träna, då vi har gjort det förr och vi gillar det. Men Soma var bara för rolig, då hon var heeeeeeeelt ute och cyklade. Stackarn fick dessutom jätte ont i fötterna, men det var roligt att se henne bli alldeles röd. Så söt man får vara! Haha!

Iallafall, det kändes skönt att träna. Bara kämpa på, svettas och ta ut all sin ilska. Jag är arg, på många saker. Men jag vet att jag har handlat rätt, iallafall denna gång. Jag tänker inte backa mig ur, jag tänker inte bli en mes på grund av alla ursäkter. Det hjälper inte, för det är såhär varje gång. Samma ursäkter (jag kan de utantill nu) och samma attityd.

Dessa två månader har varit så jobbiga för mig, av många olika anledning. För er som tänker fråga varför, gör inte det. Ni kommer ändå inte få veta då det är privat. Men det har varit en jobbig period, men jag har inte fått stöd från den personen jag vill ha det ifrån. Det känns som om jag har fått "kämpa" själv, att det inte ens är jag som är offret. Jag påstår inte att jag är den enda som drabbas, absolut inte. Men jag utsätts för så mycket, men som ingen annan ser. Jag känner mig utstött på grund av löjliga bortförklaringar. Min ålder tas upp, mina matlagnings förmågor, hur jag städar (och hur ofta jag hjälper till hemma), min utbildning och en massa annat med ekonomin. Jag klankas ständigt ner, men det enda jag får i svar är att jag ska försöka förstå. Förstå vad? Vem är det jag ska förstå egentligen? Vem ger en person (oavsett ålder, status eller vad personen har för relation till mig) rätten att klanka ner på mig? Jag vet vad jag vill, det har jag alltid vetat. Jag vet hur jag ska ta mig från A och B, med väldetaljerade planeringar.

Jag hade klarat detta, jag hade kunnat stå emot vad som helst bara jag hade stöd och kärlek. Bara jag förstod att det fanns någon i världen som stod på MIN sida. Det handlar inte om att ge upp, utan det handlar om att våga dra sin gräns för en gångs skull.

Jag behövde stöd, flera gånger. Du var inte där, du fanns ingenstans att hitta. Du gjorde ditt, trots att du visste att jag väntade. Att jag var ensam. Det är så lätt för dig att förstå vad du har gjort, precis efteråt. Det går att förlåta en, två eller kanske även tre gånger. Till slut så går det inte längre, för det börjar bli uttjatande med någon som aldrig lär sig av sina misstag. Ja, du har rätt angående en sak: Det handlar inte enbart om "tåget", utan det handlar om denna period.
Tänk efter, hur ofta har du egentligen varit där för mig under dessa två månader? När har du valt MIN sida för en gångs skull? När har du visat att du uppskattar mig?


nemo saltat sobrius.

Ibland får det vara nog.

Jag har varit på KI ett tag, kom hem nyss för att vi strax ska iväg till Uppsala. Vi ska packa de allra sista i all hast och sen tillbaka. Vi ska försöka träna idag, så vi får se om vi får plats. Jag hoppas det. Jag tror att jag behöver få ur all min ilska, få köra spinningen ett tag och få ut allt.

Jag är bara så sjukt trött på allt, men i slutändan får jag ta emot allt skit. Så jävla vanligt, så typiskt. Man tröttnar efter ett tag, så är det bara. Man får nog, alla har sin gräns. Jag är så trött på att alla tror att jag alltid kommer att glömma, att jag alltid kommer att förlåta. Jag är så trött på att höra "Äh, det är Marina. Hon blir ju aldrig sur och ifall hon blir det så är det bara i några sekunder". För då får människor helt plötsligt för sig att det är okej att bete sig så som man vill. Sedan, när jag har verkligen fått nog så får jag skiten för att jag står på mig. Va? Att det är JAG som har sårat, skämt ut personen och kört in en kniv i hjärtat på personen. Jag kan förstå känslorna, men inte varför de har uppstått. Jag vet nu hur jag känner, något som har pågått under en visst tid. Jag har inte velat erkänna det, men efter snart två månader så får även jag (den tålmodige) nog. Det är inte som förr längre, saker och ting förändras ständigt. Jag behövde mer, men jag fick allt mindre tillbaka. Jag är trött på att ständigt få tåla en massa från alla håll och kanter, för att sedan själv vara syndabocken för alla andras misstag.

Ibland måste man ta sig ur rampljuset och låta det skina över någon annan, för då kanske man upptäcker att man inte är offret i dramat. Inte denna gång. Denna gång kommer jag inte ångra mig, denna gång kommer jag inte ge upp. Jag vet vad jag behöver och det är inte det jag har fått känna de senaste två månaderna. Det finns en gräns, vi har passerat förbi den för länge sedan.

nemo saltat sobrius.

Måndagen.

En ny vecka, som har startat lite konstigt.

Jag hade planerat att träffa Asrin 08:45, men helt plötsligt står hon utanför min dörr klockan 07:45. Tönten hade sagt fel tid till mig, så jag fick världens panik och hade bråttom med att fixa mig. I vilket fall som helst så hann vi till tåget, där det hände lite grejer. Usch, kan jag då bara säga. Men det var skönt att vara i skolan med dem, som gamla goda tider. Jag pluggade, trots att det var jobbigt. Sjuuukt svårt, för mycket text och alldeles för många sidor. Det var hemskt. Men men, jag var tvungen att göra det.

När jag kom hem ville Emily lyssna på Imse Vimse Spindel på högsta volymen trots att jag försökte "lura henne" med att sova. Det gick absolut inte, så vi åt chips istället. :) Jag var för trött för att bry mig, jag är fortfarande trött. Usch!

God natt!

nemo saltat sobrius.

En ny fisk.

Ja, jag har gått och skaffat en NY fisk. Efter att Pinky dog (och jag var mes nog att lipa lite) så har jag velat ha en fisk som var exakt som henne. Hon var ju som sagt rosa, vilket inte är så vanligt. Dessutom var hon min första present från Domaren, så därför betydde hon lite extra mycket.

Idag åkte jag till Kista för att köpa en ny sjöstjärt, men insåg snabbt att det inte fanns en som var som Pinky. Då insåg jag att jag inte vill ha en som henne, jag vill inte ens att det ska finnas någon som såg ut som henne. Istället fastnade jag för en liten brun sjöstjärn som simmade ensam i ett hörn, ensamvarg. Han heter, chockerande nog, Brownie. Han är jätte söt och väldigt LITEN. Orange ser ut som en jätte jämfört med honom.

  

Tredje bild: där ser man på ett ungefär att han är dubbelt så liten som Orange. :)

nemo saltat sobrius.

Resa.

Vill resa, resa, resa, resa, resa, resa, resa, resa!!! Jag vill RESA!!

Jag bryr mig inte riktigt vart, jag kan resa vartsomhelst. Bara jag får resa, även om det innebär för några dagar. Ge mig en resa. EN RESA!!! :)

nemo saltat sobrius.

Söndag.

Jahapp, söndag då. En ny vecka snart, härligt. Tiden rinner ju bara iväg, vad hemskt. Det känns som om allt går för fort (eller ja, EN grej i mitt liv går alldeles för sakta!!). I allafall, imorgon ska jag träffa Soma och Asrin på KI, det ska bli roligt. Jag ska även få en chans att plugga, vilket jag MÅSTE nu när sista tentan för denna kurs närmar sig. Jag har även gjort en matlåda, vilket fick Domaren att reagera. "Det finns ju Subway där!": Usch!

Iallafall, det var min dag.. Eller ja, typ. På söndag, nästa vecka då, blir det Sevve. Woho, ska bli så sjukt trevligt att träffa henne. Även få en chans att se hur hon bor, äntligen! Hon gifte sig i SOMRAS och vi har inte hälsat på henne ännu, ännu mindre sett några bilder/video på hennes bröllop! Vi ska fan se dem NU! :) Jag har alltid undrat hur ett turkiskt bröllop ser ut, så nu lär jag få det. Jag älskar traditioner, att man gör på ett visst sätt beroende på vilken kultur man har.

Aja, nu ska jag iväg!

nemo saltat sobrius.

Boring day..

Det har varit rätt så tråkigt idag, faktiskt. Jag har rensat skohyllorna (snacka om att vi har MÅNGA skor), tagit bort alla väskor som jag inte vill ha/behöver. Imorgon ska vi satsa på kläder, att rensa där. Det kommer bli väldigt tufft, men det måste göras. Snart. Imorgon.

Idag ska jag bara sitta och mögla en aning, eller rätt så mycket. Jag har inte hittat någon bra bok här hemma heller, så jag vet inte.. Jag bör nog börja med Första Världskriget, boken som jag köpte för ett väldigt bra tag sen men har aldrig haft tid eller lust att läsa.

nemo saltat sobrius.

Böcker.

Jag har nu läst några böcker som jag har hemma, men problemet nu är att jag inte hittar den sista boken. "De vilsnas karta" eller något, en kärlekshistoria. Jag har lagt undan den för att jag ska få tid någon gång för att läsa den, men nu... Hittar jag inte den!! Typiskt.. Jag ska leta nu, annars tänkte jag läsa lite om Första Världskriget.

Vi har inte heller fått veta något om resultatet från senaste tentan, och sista dagen för anmälan till omtenta är imorgon! Det låter skumt, väldigt skumt. På tisdag får vi även veta ifall vi har kommit in i våra kurser som vi har sökt, jag och min syster. Jag hoppas att syrran kommer in, men jag är osäker om mig själv. Jag sökte ju rätt sent, eller väldiiiigt sent. Det var väl vad, två veckor sedan? Så, jag tvivlar på det men jag har ändå hopp eftersom det är en distanskurs (trots att det bara är 30 platser) så man vet aldrig.

nemo saltat sobrius.

Vid floden Piedra..Den var OK.
Jag brukar gilla Paulo Coelhos böcker,
men denna var lite för underlig för mig.
All det religiösa om kvinnans anlete och kärlekens samband i det.
Den var bra, men ingen bok jag kommer att läsa igen.nemo saltat sobrius.

Bild tagen av moi!


i love christmas.


nemo saltat sobrius.

Mer städning.

Det är så otroligt jobbigt att städa VARJE dag. Åååååhhhh... Speciellt nu när jag har flyttat hem igen och ALLT måste omorganiseras. (enligt min mamma då!). Hon är världens städfreak, utan tvekan så det här är inte bara jobbigt, det är super jobbigt! :(

Syrran har tur idag, hon ska hem till en kompis så hon slipper städningen. Inte jag. Jag är fast.

nemo saltat sobrius.

Pynta bloggen.

Jag skrattar varje gång jag ser min nya blogg design. Den är så sjukt ful, men jag kunde inte göra något bättre.. Jag har varken tid, ork eller intresse just nu för att göra det. Ni får ta och leva med hur det ser ut. En sak jag gillar dock är julstrumpan, det är något jag verkligen ska ha när jag får egna barn (och en spis där jag kan hänga strumporna).

Aja, nu säger jag god natt.

nemo saltat sobrius.

Julgranen!Såhär såg den ut när jag och syrran äntligen lyckades montera den.
Det var INTE enkelt, kan jag då lova!Bollarna började sättas upp!Såhär såg det ut när min syster (Dar, som fick äran att sätta upp stjärnan) la stjärnan på sin plats.Men det fixade sig till slut! :)
nemo saltat sobrius.

Julpynt.

Jag och mina systrar har "byggt upp" julgranen nu, så nu ska den bara pyntas med jätte fina saker. Jag älskar julen, men jag önskar att min mamma också hade julkänslan.. Hon har tappat den ju äldre vi blir, och hennes förklaring för hennes motvilja är: Ni blir ju äldre, varför behöver vi då en julgran?

Ja, ni.. Jag älskar julen!

nemo saltat sobrius.

Dags att börja ha ett liv?

Jag känner att mitt sociala liv har slagits ner i spillror, jag träffar aldrig någon nuförtiden. Ja, det finns en förklaring men nu tycker jag att det är dags att ändra på det.

Jag ska börja träffa Asrin och Soma oftare, då jag ska börja plugga med dem (ja, jag vet att jag har sagt det förut men inte gjort det, men nu ska det ske!). Jag ska försöka träffa Sevve för att se hur hennes nya liv ser ut, hon har ju gått från punkt A till Ö på några månader bara. Men jag vill träffa Mariam och lill Adam också, även se hur deras liv ser ut nu. Det var länge sen.

Det har varit så himla mycket den senaste tiden. Jag valde att flytta rätt så plötsligt, så att packa ner och upp har varit en vardag för mig. Vi har slitit som bara den här hemma hos föräldrarna för att få plats med mina saker och sängen har släpats tillbaka till sin gamla forna plats. Samtidigt som allt detta sker så närmar sig julen, vilket oftast leder till stress eftersom man måste julstäda, julpynta och köpa en massa presenter.

Jag har även haft väldigt mycket plugg, har suttit och präntat in åtta böcker (där alla har minst 400 sidor!) för att klara en tenta, som jag nu tror gick åt helvete. Plugget, städningen och flyttningen har verkligen tagit över mitt liv. Åh, har blivit så trött på det och det har även skapat sina förslitningar på mitt s.k sociala liv. Usch!

Jag måste skärpa mig, men att jag nu ska börja jobba NATT i nio dagar gör inte saken bättre. Juste, jag fick jobbet. Jag blev lite orolig en stund, men.. Det var inget att oroa sig över. Jag och syrran hamnade i samma grupp, så jag kommer ha sällskap hela tiden. Vi får se hur det blir med vägen dit och hem igen, om vi tar bilen eller tåget. Skönt med variation iallafall.. :)

nemo saltat sobrius.

Pynta.

Bättre sent än aldrig, antar jag. Idag ska vi nämligen lägga fram julgranen och julpynta en aning. Jag kan se att mamma har börjat, men än är det inte färdigt. Vi älskar julen (jag älskar julen!) för att det är så mysigt med all belysning och glada färger.

Jag gillar julen, snön och allt som kommer med det. Faktiskt, trots att det är väldigt kallt. VÄLDIGT kallt för någon som ännu inte har köpt vinterjacka! :( Hehe.. Men men, det ordnar sig. Allt ordnar sig.

Dessutom väntar jag ÄNNU en gång på ett svar, nu ännu mer pirrigt för jag antar att det är "avslutet", Efter detta så kommer vi äntligen reda ut allt. Så skönt! :)

nemo saltat sobrius.

Jobb.

Min syster blev ju arbetslös för... några dagar sedan. Nu är hon back on track, för hon har fått ett jobb. Vår vanliga postjobb under nattid, i nio dagar. Bättre än ingenting, man tjänar dessutom rätt så mycket. Efter det är det ju skolan som gäller, så..

Jag har också sökt till Posten, men vi får se om jag har fått den. Jag hoppas, och även tillsammans med min syster. Vi frågade i vår ansökan ifall vi kunde få arbeta i samma lag, så vi får se. Vi kommer ju åka i samma bil, så.. Det skulle vara bra om vi började och slutade samtidigt. Jag ska kolla upp min egen post i Uppsala snart och kolla om jag fick jobbet eller inte. Hoppas, hoppas och mera hoppas. :)

Jag ska strax iväg till Uppsala, packa lite och klockan två kommer en person som ska kolla rummet. Om något är sönder, fel eller något så att de vet i förväg. Sedan ska jag och syrran shoppa lite, inte till oss utan till vår familj. Snart är julen här! :)

nemo saltat sobrius.

Mycket att göra.

Ja, det var mycket att ta tag i idag. Vi la in min säng (woho, jag har en säng nu hemma hos mina föräldrar!), vi rensade en massa också. Jag har slängt så otroligt mycket att det inte är sant, det är helt sjukt att man kan ha så många saker! Jag förstår inte, men men.. Det kändes skönt att bli av med allt.

Nu har jag tagit det lite lugnt, ätit och ska kolla på Grey's eftersom jag missade den förra veckan och reprisen i söndags. Så, nedladdning blev det. Ses senare!

nemo saltat sobrius.

Tusen strålande solar.En otrolig bok, precis som Flyga Drake.
En bok om kvinnor, för en gångs skull.
Om deras styrka, och deras kamp
mot all orättvisa som finns i vår värld.
Jag tycker att det är vackert.
Jag är stolt över att vara kvinna.


nemo saltat sobrius.

Planer.

Vad ska jag göra i helgen? Ruttna eller mögla? Så mycket saker att göra, så lite tid.

Jag har bara lust att boka en biljett till något varmt land, lååååååååååångt bort härifrån. Bara få en chans att komma bort från allt, sola, bada och bara få andas ut. Inga krav som ställs på en, inga order om vad man ska göra och alla plikter man har till alla. Tänk er om man kunde göra det, flyga bort och försvinna helt.. Bara en liten stund, för att återhämta sig själv. Det skulle vara bäst om man hade sitt eget lilla paradis.

nemo saltat sobrius.
RSS 2.0