Uppsala

Jag är i Uppsala nu och känner mig lite ensam. Jag har städat, packat upp och ordnat lite... Dock fattas det några saker, som kommer göra det lite mer hemtrevligt men jag får inte göra något utan Domaren (hans order!). Han vill vara med och inreda lite, vilket jag tycker är oerhört gulligt.

Jag är iallafall ensam nu, men har lagt upp en bild på mig och Domaren från Barcelona framför mig, en annan vid hyllan och den tredje i en ram. Patetiskt, men det känns som om man är långt bort från varandra när man har varit med varandra ofta de senaste 4-5 månaderna. Snart är det dags för vår helg, så det är bara att bita ihop och längta till det. Mamma och syrran åker snart bort, så det blir nog inte så mycket telefon snack för min del, inte. Jag har iallafall beställt en hel del från dem, så jag kommer se framemot deras hemresa. :)

Nu ska jag gå och titta på TV i min stora säng. Jag ska försöka ta bilder på hur rummet ser ut och så, men jag har tyvärr inte världens bästa kamera för tillfället. Men ska försöka lägga in mer bilder.

nemo saltat sobrius.

2 veckor!

nemo saltat sobrius.

Precis efter..

Precis efter att jag skrivit förra inlägget så läser jag det här. Så jävla sjukt, att det finns sådana människor som kan göra såna saker mot barn, eller mot andra människor överhuvudtaget. Nu kommer jag inte alls låta som om jag stödjer mänskliga rättigheter (men det gör jag till fingerspetsarna!) men den där kvinnan borde steriliseras! Hur kan HON få lov att skaffa barn?!

nemo saltat sobrius.

Klagomål.

Det blir en hel del klagomål här, men jag måste. Igår så var vi och shoppade, jag och tjejerna. Vi var inne i en butik då jag såg en liten unge (kanske runt två år gammal) som låg på marken och grät. Jag stod där och visste inte direkt vad jag skulle göra, men jag började leta efter mamman. Jag vet inte hur jag skulle hitta henne, men jag tyckte det var så himla konstigt att ingen kom och hämtade upp barnet, som låg där. Helt plötsligt kommer det en kvinna, rätt så kort och kraftig, och säger något argt till barnet och går därifrån. Jag misstänker att det var hans mamma, men hon verkade inte bry sig för fem öre om att hennes son låg på marken, grät väldigt högt och mådde säkert inte bra utav det. Hon bara gick förbi (snarare KLEV ÖVER) barnet och fortsatte sitt shoppande. Jag stod och stirrade på henne, helt chockad och blev arg. Tydligen var barnets mormor med och hon gick och hämtade upp ungen till slut, då hon märkte att jag stod och stirrade på mamman.

Det är just det här jag snackar om, att det finns vissa idioter som får barn hur lätt som helst men de är dem som förtjänar det som allra minst. Jag förstår inte hur man kan behandla små barn på det sättet, att bara lämnade dem på det sättet. Prata med barnet, bär upp honom, krama om honom och lägg lite tid på att få tyst på honom. Hur svårt kan det vara? Ja, barn kan vara jobbiga men du lämnar inte honom på marken mitt i en affär och går din väg. Jag blev så arg, för att det finns så många kvinnor som kämpar dagligen för att få barn, som förtjänar det som allra mest och sedan finns det kvinnor som jag såg igår. Jag kan inte döma efter en händelse, men jag skulle aldrig i mitt liv göra så mot mitt barn. Låta honom eller henne ligga sådär på golvet och skrika efter mamma, medan jag går runt och tittar på kläder. Hon rörde inte ens barnet när hon kom och sa åt honom, utan hon skrek något och gick bara vidare.

Jag är så trött på att vem som helst kan få barn, så jävla trött på det. Varför ska det alltid vara så? Vissa förtjänar inte att vara mammor (och tro mig, jag kommer på två-tre styckna kvinnor som jag anser inte borde få ha barn men som tyvärr har det) medan det finns kvinnor som gör allt för att få barn och som kommer vara bra mödrar, men får ändå problem. Hur kan världen vara så orättvis?

nemo saltat sobrius.

Hur mycket tjänar du?

Jag har lite svårt för människor som ställer den frågan, för att jag tycker inte den är vettig. Varför ska andra bry sig om vad jag eller någon annan tjänar? Jag vet inte om det är jag som är annorlunda, men jag tycker inte om när folk frågar mig det. Jag blir alltid chockad när den frågan kommer upp, för jag vill inte berätta till folk om det. Jag tycker inte att någon har med det att göra, så lägg ner. Jag brukar ALDRIG fråga folk om deras ekonomi, för att jag anser att det är en privat sak. "Tjänar du bra?" är en OK fråga, men "Hur MYCKET får du i lön?" är en fråga jag ogillar skarpt. Jag svarar aldrig på det och tänker inte göra det, oavsett om jag tjänar bra eller dåligt.

nemo saltat sobrius.

Skolan.

Jahapp, skolan börjar snart. På måndag, rättare sagt. Jag är redo, faktiskt.. Jag har köpt allt och har det bra just nu. Det enda problemet är då att rummet ser ut som.. ja, obeskrivligt. Jag och syrran åkte ju till Uppsala i onsdags och försökte fixa lite, men efter ett tag fick vi slänga in handduken och sova. Det var helt enkelt för mycket, så jag ska istället släpa med henne (och föräldrarna) på söndag så att vi kan ordna det allra sista. Tro mig, det behövs. Jag tog inte med mig kameran, men jag tror att syrran tog en bild på soffan (då en hel del saker låg på den). Man behöver SE det för att förstå hur stökigt det var :) Men men, det kommer att fixa sig och det kommer se så bra ut, för att rummet är sjukt rent och fint. Mitt i stan, nära min skola. Jag kommer vara en Uppsalare i ett år till, sedan blir jag återigen en Stockholmare.

Well, well.. Ska gå och fortsätta mögla denna vackra fredagskväll!

nemo saltat sobrius.

Hm?
nemo saltat sobrius.

Favorit bild.Ja, jag gillar den.
Jag har även skaffat en ram till den.


nemo saltat sobrius.

Studier.

Jag har gjort en studieplan, eller.. Jag har haft det länge men hittade den återigen då jag hade tappat bort den. Den visar hur jag ska plugga, vilka kurser jag ska läsa och hur många poäng det är. Skönt att man har den då.

Min kamera får vänta ett tag till, så det blir ingen Canon nästa månad. Jag är såklart ledsen, för jag vill verkligen verkligen verkligen ha den men man kan inte få allt som man vill. Jag får lov att vänta ett par månader, efter det får vi se hur det blir.
nemo saltat sobrius.

Uppsala imorgon.

Imorgon blir det Uppsala, det blir jag och syrran Dar som ska åka dit för att packa upp, städa och göra en massa. Det är så himla mycket att göra, ska ta bild på det så att ni förstår hur MYCKET det är. Helt sjukt! I vilket fall som helst så börjar skolan då på torsdag... Börjar bli lite små nervös då det är en ny klass och allt, men det kommer nog ordna sig. Men men, ska traska vidare nu.

nemo saltat sobrius.

Kameran.

Jag har bestämt mig. I september, nästa löning, så kommer jag köpa kameran. Det är bestämt. Punkt slut.

Jag ville egentligen köpa den denna månad, men efter min lön insåg jag att så skulle det inte bli. Jag hade fööööör många utgifter och jag måste även köpa glasögon till mig som är så jävla dyra. Men nästa månad, då ska jag bli en stolt Canon ägare. Håll tummarna, bara!

nemo saltat sobrius.

Flytt, lön och en massa shoppande!

Nu har jag "flyttat" men det nya rummet ser ut som katastrof. Det är helt och hållet hemskt, men men.. Jag ska åka ner på onsdag och försöka fixa det, hur det nu ska gå. Man kan knappt komma in i rummet och Domaren påstår att jag har en massa skit som inte ens är nödvändiga. För att försvara mig själv, det är inga skit saker utan jag hade bara packat väldigt dåligt då mamma glömde kartongerna hemma. För att göra Domaren glad så ska jag gå igenom ALLT nu på onsdag och slänga allt som jag verkligen inte behöver. Det ordnade sig även med bilen, flytten och allt.. Tack vare Domaren (alltid), hans kusiner Jonny och Marie (egentligen Marina)  och min syrra Dar.

Idag fick man ju lön, så det blev en hel del shoppande för min del. Jag köpte två par byxor, tre tröjor (varav en är mer utav en sport klänning) och sedan en väska som jag ska använda i Paris. Jag köpte en kam också då jag slängde min gamla, sedan en massa små saker till skolan som pennor och sådant. Jag älskar verkligen sånt, just för att det blir en sån ordning! :)

Snart börjar SATC och även jobbet.. Ska försöka jobba extra idag, hoppas jag orkar. Vaknade rätt så tidigt idag och skjutsade pappa till jobbet. Men men, har tagit Alvedon för huvudvärken och ska ta det lugnt fram till tolv.

nemo saltat sobrius.

Pinky är död.

Min fisk är död. Min rosa lilla fisk.. Som jag faktiskt tyckte om otroligt mycket.

nemo saltat sobrius.

Nycklarna.

Nu har jag fått nycklarna till det nya rummet, några steg närmare till min skola. Woho! :) Hyran är ju lite högre än annars, men det är okej. Jag ska ju inte bo i Uppsala såå länge, men men.. Nu måste jag bara ordna hela flytten, som då är imorgon. Jag behöver en bil, en stor sådan.. Pappa har en på jobbet, men den saknar tak. Man kan ju lägga plast över, men vem ska köra den? Den är enorm och jag kan verkligen inte köra en stor bil, jag kommer garanterat krocka den. Min syster också, så.. Ja, vi får se. Pappa kommer hem snart från jobbet, så vi får reda ut det. Flytt imorgon iallafall, så vi får hoppas på det bästa och att det inte regnar.

Sängen ska lämnas till Stockholm, hem till mormor och bäddsoffan hos mig i Uppsala. Jarå, det ska gå. Eller?

nemo saltat sobrius.

Mitt liv.

Jag har kollat igenom mitt nya schema nu, kollat över hur jag ska jobba (om jag fortfarande har jobbet kvar) och hur jag sedan ska leva. Ja, jag kan nog säga att jag inte kommer leva ett liv fylld med sprit, äventyr och massa fester. Nej, mitt liv kommer bestå utav plugg, jobb och träffa mina vänner. Det låter inte alls roligt, men så är det. Denna kurs måste jag satsa på ifall jag senare skulle vilja plugga vidare och forska, så att inte ta vara på denna chans är bara idiotiskt. Jag ska dessutom jobba för att slippa ta en massa lån, betala av min skuld till CSN och sedan även få en chans att resa och köpa saker till mig och min familj. Detta ligger högst på min lista, ifall vissa anser att jag är en tråkmåns så fine by me. Så kommer mitt liv iallafall att se ut och det är jag faktiskt nöjd med.

Ifall jag har jobbat kvar så kommer jag jobba som hårdast under oktober månaden, just för att man får lönen precis lagom till julen. :) Härligt! Jag hoppas verkligen att jag får behålla jobbet (trots att jag gnäller på den såååå himla mycket) just för att den hjälper mig så otroligt mycket. Istället för all dötid, som man har när man bor ensam så kan man ju jobba. Istället för att stirra in i väggen så kan jag ju tjäna några extra slantar. Men plugget kommer ju först, men det går att ordna. Jag är ju, som man kanske har märkt om man har läst bloggen, en som planerar allt i minsta detalj. Detta ska gå.

nemo saltat sobrius.

Regn.

Idag, eller imorgon, så kommer jag få nycklarna till den nya "lägenheten". Snarare rummet, men men... Jag och syrran ska försöka flytta på lördag, men får se hur det blir då bilen vi ska ha är rätt så stor och vi båda är nya när det gäller att köra. Jag kan knappt köra normalt med vår bil, den är super liten, så det kommer nog skapa en hel del problem för oss. Vi är ju två, så ett utav oss får väl hålla koll på trafiken medan den andra koncentrerar sig på körningen. Ifall ni ser en röd stor bil (vet inte om det är en lastbil eller en mini-van) så vet ni att det är vi.

Jag ska nämligen flytta min bäffsoffa till den nya lägenheten (rummet) och sedan sängen hem till min mormor, där den får vara tills den behövs. Jag har ju en jätte stor och skön säng nu, i den nya lägenheten. Pappa följer nog med för att bära och sånt, för det tror jag inte att vi klarar av. Så starka är vi inte.. Typ! :)

nemo saltat sobrius.

Pinky.

Min fisk är döende. Min pinky, hon som är så fin. Jag har aldrig märkt något annorlunda, för hon simmade runt som en galning och mådde helt och hållet bra. Idag såg jag att hon låg på sidan och flöt, trodde att hon redan hade dött. Jag måste erkänna att jag blev så himla ledsen, trots att det "bara" är en fisk. Jag har haft henne i ett år nu och hon var (tillsammans med andra fisken, Orange) den första gåvan jag fick utav Domaren. Hon var inte direkt en "bebis" när jag fick henne, men jag ville ändå ha kvar henne så länge som det gick för att hon är verkligen underbart fin. Hon är ROSA och jätte jätte liten. Nu kämpar hon för sitt liv och jag vet inte vad jag ska göra.. Har verkligen försökt allt, men jag vet inte längre vad som kommer att få henne att må bra eller att börja simma igen.

Jag har fäst mig vid fiskarna otroligt mycket, för att de är inte tråkiga djur. Många säger att dem är det, men dem är bara dumma i huvudet. De är fina, speciellt mina fiskar. Det är roligt att kämpa en massa grejer till dem och en massa annat, att höra stenarna flyttas och massa. Jag bor ensam, så ni fattar ju att jag är rätt så ensam. Sedan kom Orange och Pinky, en fin gåva från min Domare. Jag har alltid velat ha guldfiskar och Domaren lyssnade på det, trots att jag sa det enbart en gång. Han märkte hur mycket jag ville ha det och köpte det direkt, som en liten överraskning!

Ja, det var allt för mig.

nemo saltat sobrius.

Lön!

Gud vad jag längtar till min lön! Är så glad! :) Snart, Canon... Snart är du min! :)

Fattar ni? Snart kommer jag kunna köpa min efterlängtade kamera och ta en massa fina bilder på allt. Jag ska lära mig allt om kameran och testa så himla mycket. För er som inte vet så har jag velat ha en Canon EOS 400d ett tag nu, så nu kan den drömmen blir sann. Det skulle ju vara otroligt bra ifall jag hade denna kamera när jag åker till Paris, men vi får se. Tror inte det händer, då kameran kostar en massa men det är alltid värt att drömma sig bort lite. WOHO!

Dessutom har Domaren en match just nu.. Eller ja, om några minuter. Det är hans provmatch, så det finns någon som kollar in honom under hela matchen för att se om han är värd att gå upp en division eller inte. Jag skulle egentligen vara där, men Domaren tyckte att det var onödigt då det skulle börja regna. Jag skulle få sitta ensam i fem timmar (för att jag skulle ju åka med Domaren som åker en timme före matchen och åker hem en timme efter matchen). Jag hade förberett mig med extra tröjor, paraply, korsord, en ipod och en bok men Domaren tyckte inte det var värt att riskera att jag skulle bli sjuk. Så himla gulligt att han tänker på mitt bästa när han har tjatat om att jag måste komma på den här matchen i över en månad nu. Så gullig.

Men jag tänker iallafall på honom och önskar att jag vore där hos honom. :)

nemo saltat sobrius.

Städaren.


 

Den ansvarsfulla.
Städar alltid efter och ser till att hålla det rent. 

nemo saltat sobrius.

Att resa.

Jag har väldigt stora krav på mitt liv, mål som måste göras innan jag dör eller blir för gammal för att göra det. Det första som jag då tänker på är att resa. Jag älskar att åka bort, komma bort från allt och även få se nya saker. Jag vill uppleva en massa, se allt som finns att se och möta nya människor med annorlunda kultur.

Jag vet inte varför jag är så himla besatt av att resa så pass mycket, att vilja se så mycket. Jag, som den nörd jag är, har självklart gjort en lista över de länder jag vill åka till, men man kan ju alltid variera såklart. Det finns vissa länder jag vill se lite mer än andra, vissa saker man vill uppleva. Vi får se hur mycket jag hinner med under min livstid. Jag har alltid, sedan jag var liten, velat resa runt. Jag kommer ihåg att jag verkligen hade bestämt mig för att tågluffa genom hela Europa, vilket jag senare sluta upp med då jag inte vill göra det ensam. Sedan hade jag en dröm som inkluderade Bolivia. Jag har alltid velat åka till Bolivia och jobba där som volontär, vilket jag då fick senare. Det var ett uppdrag på sex månader då jag skulle jobba som volontär med barn, men jag valde att inte tacka ja. Anledningen till det var för att jag redan hade börjat studera och var inne på min andra termin och dessutom hade jag ett förhållande med Domaren.

Ifall jag skulle ha valt att åka iväg till Bolivia så skulle det inte ha funkat mellan mig och honom då sex månader är allt för lång tid. Eller, det kanske hade fungerat men förhållandet var rätt så ny och vi båda tyckte inte att det var värt att riskera. Jag tackade nej och fortsatte att plugga och ska snart fira en årsdag med Domaren. Trots att jag har "förlorat" två utav mina drömmar, så har jag ändå dem kvar på något sätt. Det är svårt att förklara, men det är alltid skönt att få en chans att drömma om det. Jag kommer nog aldrig få jobba som volontär i Bolivia längre, men jag kommer alltid ha kunskapen om att jag fick chansen och att möjligheten finns där ifall jag vill.

I vilket fall som helst så har jag iallafall mitt resande kvar. Jag kommer alltid att kunna packa ner mina saker och åka till ett land och uppleva en massa. Jag kommer såklart dra med mig Domaren, för han är någon jag vill vara med och uppleva allt det här tillsammans med honom.nemo saltat sobrius.

Snart dags.

Ja, snart dags att åka tillbaka till Uppsala. Inget är helt och hållet fixat, men det blir nog det. Jag har ju lägenheten nu och det är ju det viktigaste och sedan kan jag, sakta men säkert, packa upp allt som är viktigt. Jag gillar sånt, så det spelar ingen roll. Uppropet är den 28 augusti, men sedan börjar föreläsningarna den 1 september. Jag har aldrig hunnit tänkt efter och insett att skolan börjar nu, att det är dags för ännu mer plugg. Tro mig, efter tre månaders semester (tråkig sådan också) så vill man tillbaka och bara bli klar med ännu en termin. Det ska bli så skönt att ha sista terminen kvar, faktiskt. Att ta sin examen och börja sätta igång att jobba på riktigt.

Fördelarna med att plugga är att man oftast får sovmorgon och ibland ledigt, då föreläsningar och seminarium förflyttas eller liknande. Man har mycket fritid över, vilket jag gillar för då kan man extrajobba eller göra något man älskar. Men, oftast går den fritiden åt att plugga otroligt mycket så det varierar ju. Skolans fördel är jobbets nackdel, här har man bestämda tider och aldrig sovmorgon (och man sparar sina lediga dagar för att få en kort semester!). Fördelen dock med ett jobb är att man är helt tomhänt när man kommer hem, för ifall man har vett nog i huvudet så lämnar man jobbet på jobbet. Då kan man istället ägna sig åt att njuta av sin familj eller det man älskar mest. Vilket väger mest egentligen?

nemo saltat sobrius.

Paris.

Ja, tänkte bara tala om att jag åker till Paris den 26 september :) WOHO! Vi bokade biljetterna och hotellet idag och vi ser väl fram emot det nu. Det kommer att vara jag, syrran Dar och Ullis som åker då. Jag vet inte direkt vad vi ska göra där först, men jag har några önskemål. Men jag är mottagliga för tips såklart! :)

nemo saltat sobrius.

För att det är så tråkigt

A is for age: 21
B is for booze of choice: Vet inte, men jag är lite utav en cider älskare.
C is for career: Pluggar för att bli lärare, men skriver också "brödtext" haha. :)
D is for your dad's name: Bedros
E is for essential items to bring to a party: Snygga bekväma kläder och ett glatt humör.
F is for favourite song at the moment: Oj, jag vet inte riktigt men det är en afrikansk/fransk låt. Tror jag!
G is for favourite game: Buzz :)
H is for home town: Uppsala/Stockholm
I is for instruments you play: Nothing, men skulle vilja spela piano.
J is for jam or jelly you like: Inget av dem.
K is for kids: Åh, många! Älskar barn!
L is for living arrangements: Studentrum för tillfället, men hoppas på en trea med Domaren snart *tralala*
M is for mother's name: Lucin
N is for name of your crush: Han har titeln Domaren för tillfället :)
O is for overnight hospital stays: Inga faktiskt!
P is for phobias: Klaustrofobi, på alla möjliga sätt.
Q is for quotes you like: Nemo saltat sobrius.
R is for relationship that lasted the longest: Domaren är det längsta, snart ett år :)
S is for sartorial style: Öhm.. va?
T is for time you wake up: Runt tio för tillfället, annars beror det på när skolan börjar.
U is for underwear: Bekvämt, men det ska matcha.
V is for vegetables you love: Det mesta, faktiskt.
W is for weekend plans: No idea.
X is for x-rays you've had: En.
Y is for yummy food you make: Jag äter det mesta, förutom blodpudding och säkert något annat.
Z is for zodiac sign: Vädur! WOHO! :)

nemo saltat sobrius.

Tråkigaste dagen..

Det här måste nog ha varit den absolut tråkigaste dagen... eller? Det har säkert funnits många fler av dessa tillfällen, dessa dagar, men ja.. Jobbet stängdes jätte tidigt, innan tolv, idag så det blev inte så mycket jobb. Sedan har det regnat och blåst en massa så det har inte blivit så mycket annat än att sitta hemma. Domaren pluggar också då han har en tenta imorgon, så han är inte så mycket till sällskap.

Men men, det blir extra jobb idag då Ullis kommer att komma under helgen, då kommer jag nog inte jobba så pass mycket. Jag är ju ändå före min planering så det ska nog inte ens bli några problem :)

nemo saltat sobrius.

En månad kvar!

nemo saltat sobrius.

Woho!

Asrin har kommit in i Uppsala! WOHO!!!!!!! :) Vad härligt! Hon ska självklart bo med mig ett tag, tills vi hittar något bra för både oss två. Detta kommer bli så himla toppen faktiskt, helt otroligt. Vi ska även plugga tillsammans då vi båda är sjukt grymma på att trigga varandra till att plugga och även träna. Yey! :)

Idag ska jag gå till biblioteket och skaffa fram några böcker till Domaren som han behöver för sin tenta, sedan ska jag faktiskt gå och klippa mig! :) Jag vet på ett ungefär hur jag ska göra, men syrran ska ta ett riktigt stort steg. Hon ska klippa väldigt kort, ungefär som Katie Holmes. Sedan ska jag iväg till min kusin och även lämna böckerna till Domaren.

Idag dömer även Domaren en viktig match, så det blir väl det också på kvällen.

nemo saltat sobrius.

Vissa har mer tur.

Livet är allt underligt. Man satsar så hårt, man jobbar och sliter för att uppnå något. När man väl kommer till målet så vet man att det är tack vare en själv, att man har betalat med blod, svett och tårar. Man har kämpat för det och förtjänar det. Men sedan finns det andra, som verkligen glider genom livet utan några problem. De behöver aldrig göra något, men de hamnar alltid ett eller flera steg före de som kämpar för fullt.

Vad hände egentligen med rättvisa? Man ska ta hänsyn till andra människor, visa respekt och kämpa! Jag avskyr verkligen de som inte gör något men får verkligen allt. Jag förstår inte varför det finns så respektlösa människor som inte orkar göra något, men förväntar sig att andra ska göra det åt en. Väx upp!

nemo saltat sobrius.

Planerare.

Jag är en som MÅSTE planera allt i god tid. Jag älskar listor, bocka av och ordning. Jag är en typisk planerar-brud som måste ha en plan över hur livet ska se ut. Måste jag säga att jag är totalt beroende av min kalender? Jag älskar den, trots att jag nyligen har funnit personliga almanackan, men men... Jag är nöjd med min lärarförbunds kalender. Den funkar, och jag skriver verkligen allt i den. Viktiga telefonsamtal, möten, seminarium, föreläsningar, mina tentor, Domarens tentor och även hans matcher och dömningar. Jag skriver även ner när jag då ska jobba, men jag markerar alltid det med gul färg. Mina tentor är skrivna med röd färg, oftast med stora bokstäver. Föreläsningar har grön färg, seminarium har svart färg och Domarens tentor har orange markering.

Ifall vi ska resa någonstans så måste jag ha allt under kontroll. Jag kollar upp ALLT som är värt att se i det aktuella landet, vad för valuta det är, vädret, hur mycket allt kostar på ett ungefär, tåg och buss stationer och även matställen och tips på vad man ska äta. All denna information skrivs in i en bok som jag då tar med mig på resan. Sedan gör jag självklart ett schema över hur dagarna ska gå, så att man hinner så mycket som möjligt. Detta kanske inte låter så värst roligt, men det är bättre ifall man vet vad man ska göra än att behöva irra runt och inte ha den blekaste aning.

När jag packar för resan så har jag en lista, där jag bockar av när jag har packat/köpt det. På det här sättet så slipper jag glömma bort något viktigt och ifall det ändå skulle ske, att jag glömmer något, så är det oftast något litet som jag kan köpa där eller kan vara utan. En liknande lista görs även när jag ska flytta (som jag då ska göra snart) och då skriver jag ner allt som är viktigt, bockar av när jag har köpt OCH packat ner det. Jag brukar också markera vissa saker, beroende på vart jag ska köpa det ifrån. Min senaste lista hade många gula markeringar som betydde IKEA. :)

Nu vet ni iallafall lite om hur störd jag kan vara. :)

nemo saltat sobrius.

Jobb

Jahapp, då har jag faktiskt jobbat rätt så hårt nu och är före min planering. Woho, love it! Snart börjar skolan också så det är väl dags att börja packa över alla mina saker till nya rummet. Vi får även se hur det blir med Asrin, men vi alla kan väl hålla tummarna för henne? :)

Annars är allt som vanligt. Jag vill dock åka till Frankrike. Funderar faktiskt på det, så vi får se hur DET blir.


nemo saltat sobrius.

Tråkigt..

Namn/blogg: Marina
Födelsedag: 16 April 1987
Födelseort: Libanon, Beirut. (är inte libanes, dock)
Ögonfärg: Bruna.
Hårfärg: Mörkbrunt.
Syskon: 2 systrar.
Mina intressen: Resa, historia och inredning.
Roligaste skolämnet :
Historia och religion, såklart!
Djur jag tycker om:
Jag är rädd för det mesta, men fiskar och hästar kanske.
Godaste mat jag vet:
Oj, massor.
Favorit godis: Zoo, Djungelvrån och Arakbollar.
Bästa bok jag läst: Jag har läst massor, men jag älskar nog Påven Johanna av många olika skäl. Sedan är Marian Keyes en favorit.
Bästa musikgrupp/artist: Hm.. Jag gillar opera så jag måste nog säga Andrea Bocelli. Men jag brukar lyssna på Pavarotti, Laura Pausini och Frank Sinatra är ju BÄST.
Bästa låt:  Jag har många, men en jag har hållt fast vid är "I Swear" av (enligt mig!) Boys 2 Men, men Domaren säger att det inte alls är så.
Bästa film: Oj, det vet jag faktiskt inte.
Favoritpogram på tv: Just nu kollar jag på Greys och sedan älskar jag Ally McBeal.
Person jag beundrar: Ingen speciell, men de som vågar kämpa för något och inte ger upp. Ja, de starka helt enkelt.
Jag gillar bäst: När man känner den där pirrande lyckliga känslan i magen.
Jag avskyr mest: Krig, våld och orättvisa.
Kille/tjej jag vill ha chans på: Jag fick ju chans på Domaren, så :)
Min högsta önskan: Ja, såklart man vill ha fred. Men går inte det så skulle jag vilja ha ett bra liv med Domaren, ett fint hem och en massa barn.
Vad jag helst vill bli: Lärare, då jag snart (om två år då!) är klar med min utbildning. Jag vill ju forska vidare, men är osäker på om jag gör det direkt efter mina studier.


nemo saltat sobrius.

Närmar sig..

Dagen börjar närma sig. WOHO! Snart är det ett år mellan mig och Domaren och ni tycker säkert att jag är så sjukt löjlig när jag väntar och räknar ner, men det här är första gången för mig. Jag har aldrig haft chansen att få fira ett årsdag med min pojkvän, så det är ju stort för mig. Domaren har ju aldrig ens haft ett seriöst förhållande så det här är ju extremt stort för honom, sedan fick han ju chansen att fira det med MIG. Vem vill inte få den möjligheten? :)

 
nemo saltat sobrius.

080808

Jaha, då var Stockholms dag här då.

nemo saltat sobrius.

40 dagar.

Jag vet att jag är töntig, men jag måste ju uppdatera min nedräkning.

nemo saltat sobrius.

Filmen...

var bra! Sjuuuukt bra, men jag tyckte att de borde ge mer information om hela historian än vad de gjorde. Ni vet, efter texter och sådant. Men annars var den jätte bra och som sagt, jag älskar sådana filmer. Jag tycker om när folk står för det dem tycker och inte viker undan när problem dyker upp. I vilket fall som helst så kan jag säga att denna film kommer att hamna på min film samling :)

nemo saltat sobrius.

Åska

Fy vad det åskar, men jag klagar inte så himla mycket för att jag tycker att det är rätt så mysigt. Ja, iallafall när man är hemma och har det varmt och skönt :) Som tur är. Men jag har läst att folk har dött och det är bara för hemskt!!

Jag ska kolla på North County idag, som jag faktiskt  har velat se ett bra tag nu. Är det någon annan som kommer att se den ikväll? Syrran har åkt iväg för att köpa lite gott till oss, så att vi kan sitta och mysa samtidigt som vi tittar på en kvinnas kamp mot rättvisa. Jag älskar sådana filmer, det påminner mig om ett utav mina favortfilmer: Erin Brockovich (tror att det stavas så iallafall).

Hoppas att ni alla har det super trevligt ikväll!

nemo saltat sobrius.

Coolt...


nemo saltat sobrius.

Så sexig :)nemo saltat sobrious.

Stockholm - Uppsala

Jag har faktiskt packat ner nästan allt nu, och lagt dem i en hög. När dagen närmar sig så ska jag börja ta alla saker till den nya lägenhet som jag ska bo i de närmaste sex månaderna. Efter det har jag planerat att flytta hem, åtminstone i ett eller två år så att man kan spara pengar och sådant, för ens framtid. Vi får se hur det blir, och det beror på Asrin också. Ifall hon kommer in eller ska plugga i Uppsala. Allt är för slumpen, så..

Jag har faktiskt inget speciellt att berätta, förutom det. Att jag har packat och har träningsvärk efter det. (så himla otränad!). Man gör ju en massa under dagarna, men ja.. Det har inte direkt varit världens bästa sommar, men idag har Asrin kommit tillbaka till Sverige och imorgon kommer min lilla Emily. Jag har saknat dem så sjukt mycket, båda två. Jag ska försöka träffa Soma och Asrin nu på tisdag eller onsdag, så att vi kan shoppa lite extra :) Härligt!

nemo saltat sobrius.
RSS 2.0