Böckerna.

Jag har ju fått böckerna från Bokus, men jag läser nu "Tusen strålande solar". Den är bra, jag har dock inte hunnit läsa ut den vilket jag trodde att jag skulle ha hunnit med tills idag. Men jag gick ju och träffade min kusin, sedan fixade vi med lite saker i hemmet. Så, imorgon! :)

nemo saltat sobrius.

Bilder.

   
  

1. Systrarna.
2. Jag och Dar.
3. Dar och kusinen Marina, med samma fina namn som mig.
4. Dar.
5. Jag, som leker tuff.
6. Minstingen av oss, Gena.

nemo saltat sobrius.

Festen och söndagen.

Ja, festen var faktiskt roligt förutom att alla ville gå hem tidigt (förutom min familj då, såklart.. haha). Jaja, men det var iallafall kul trots att klänningen var lite för stor på mig. Jag hade en svart klänning, som alltid föll ner.. Så jag fick ta upp den hela tiden så att ingen skulle se min BH. Lite jobbigt, men det är sånt man får ta när man har små bröst :)

Jag har några bilder, fast insåg att jag ser rätt så tjock ut på bilderna just för att klänningen var pösig. Usch, usch.. Ska nog lägga in ett par bilder, lite senare kanske. Jag ska städa lite sedan ska jag över till min kusin, hon åker till Malmö snart så jag vill helst träffa henne en timme eller två.

Jag skulle egentligen träffa Asrin och Soma idag och köpa en fisk till mig, men jag tror nog att jag får skjuta upp det. För mycket städning, för mycket träff med kusinen! :)

nemo saltat sobrius.

Ny klänning.

Jag har köpt en ny klänning, mörk lila. Men den är lite för stor på mig, så jag ska sy in den. Typiskt! :)

Men men, jag väntar på att plattången ska bli klar så att jag kan fixa håret. Sen är det bara kläderna och sminket. Then off I go. Hoppas att det blir roligt, men men.. Det brukar oftast skita sig i slutet, något händer. Det är som oturen förföljer min familj (iallafall sedan vi valde att flytta hit till Jakobsberg).

Jag har även börjat på den nya boken "Tusen strålande solar". Hittills är den riktigt bra. Jag tror inte att jag blir klar med den tills ikväll, men utan tvekan imorgon. Då får ni en uppdate. :) Det skulle ju vara kul om ni kunde ge mig tips på olika böcker för jag fastnar annars väldigt lätt för Stephen King eller Marian Keyes (har dock läst alla hennes böcker, så..). Tips, tips.. :)

nemo saltat sobrius.

Oh, morning day..

Jag vaknade för en halvtimme sen.. Jag sov så djupt att jag inte ens hörde min telefon ringa klockan 04:30. Någon med DOLT ID har försökt ringa mig tre gånger igår, men jag har missat dessa samtal och man kan ju inte direkt ringa upp!

Jag ska börja följa med Soma och Asrin till deras skola, då får jag väl en liten morgonrutin där. Japp! Dessutom får ju jag även chansen att träffa de lite mer ofta än vanligt. Jag ska även plugga då de är inne på lektioner, så jag bara kan ta ledigt under riktiga "jullovet".

Idag är det festen, men nu har det blivit lite problem med biljetterna. Vi beställde ett antal, alla som skulle komma med från början fick biljetter. Men det var tre styckna som jätte gärna ville komma, så pappa försökte verkligen med allt för att de skulle få komma. Idag ringer de och säger att de är alldeles för trötta, trots att pappa ständigt påpekade att biljetterna inte går att lämna tillbaka. De tänker inte heller betala för de, utan de hoppas att pappa hittar några andra som vill gå. Några timmar INNAN festen. Ja, smart drag.

Aja, jag ska hoppa in i duschen och försöka dra ner till biblioteket och hämta ut några böcker.

nemo saltat sobrius.

Jobbig dag.

Vilken dag... Det började igår, med den där människan som lyssnade på världens musik tills tre-fyra på kvällen. Jag höll på att skjuta mig själv. Jag vaknar klockan 06:30 och vill verkligen sova kvar i sängen, men man gör det man måste. Jag rusar iväg till bussen och får stå ett bra tag tills den kommer, just för att jag alltid ska stressa ihjäl mig.

Tentan gick ju åt helvete, då jag var så trött. Jag kunde verkligen inte koncentrera mig alls, men jag försökte. Jag svarade på allt och jag hoppas att det räcker för ett G, ibland måste man acceptera att allt inte kan vara perfekt. Åh, så.. När jag skulle hem så skulle syrran hämta upp mig men eftersom jag skrev tentan snabbt, så låg hon fortfarande i sängen och sov. Så jag fick gå hela vägen, där jag tänkte ta bussen för att komma hem. Det var för kallt, jag hade huvtröjklänningen och det är rätt så långt att gå. Jag missar självklart bussen, men den lyckas ändå blöta ner mig. Ja, jag var inte direkt lycklig.

När jag kom hem var jag så sjukt trött, men jag var tvungen att packa. Snacka om packning, det blev en massa påsar (ja, inga kartonger denna gång heller!) och allt blev tungt. Sååååå jobbigt, men ändå jobbigare blev det när jag kom hem. Vart ska allt få plats? Den frågan har jag fortfarande inte fått svar på.

nemo saltat sobrius.

11 erkännande.

1. Har du någonsin sagt "jag älskar dig" och inte menat det?
Svar: Nej, faktiskt inte.

2. Har du någonsin sagt till en kompis att hon ska köpa/använda en tröja som inte satt bra på henne inför en fest bara för att du ska vara snyggare?
Svar: Nej, aldrig. Jag kanske inte ser ut som värsta hetingen men jag har tillräckligt med självförtroende för att veta att jag duger precis som jag är.

3. Har du någonsin kysst en väns pojkvän/flickvän?
Svar: Nej, det har jag inte.

4. Har du varit otrogen i något av dina förhållanden?
Svar: Nope, det har jag inte.

5. Har du någonsin ljugit om en händelse för att andra ska tycka synd om dig?
Svar: Nej.

6. Har du någonsin ljugit om en händelse för att andra ska tycka illa om en person du inte tycker om?
Svar: Nej, för jag vill helst att folk ska få en egen uppfattning först. Jag gillar inte heller när folk berättar elaka saker om en person som jag inte har träffat än. Jag vill själv bilda min egen åsikt kring denna person och inte påverkas av andras kommentarer.

7. Finns det någon av din pojkvän/flickväns vänner du inte tycker om?
Svar: Ja, men man kan inte komma överens med alla.

8. Har du någonsin kommenterat elakt anonymt på en blogg?
Svar: Nej, det skulle jag aldrig göra heller. Ska man säga något elakt så ska man kunna stå för det.

9. Har du någonsin fuskat i skolan?
Svar: Ja, faktiskt. Någon gång har det väl hänt, men jag är största fegisen.

10. Tycker du att du är den snygga i ditt förhållande (eller bland dina vänner om du är singel)?
Svar: Ja, såklart. Varje person frågar Domaren hur han kunde få en tjej som mig, med tanke på hur han ser ut. Hehe. Nej, jag tycker att alla är fina på sitt eget sätt och i mina ögon är ju Domaren den finaste jag vet.

11. Skulle du fortfarande vara tillsammans med din pojkvän/flickvän ifall han/hon gick upp tjugo kilo?
Svar: Ja, det skulle jag. Han har ju redan lagt på sig lite hull, vilket jag har gjort... Dubbelt! :)

nemo saltat sobrius.

Trött.

Jag kommer att somna såååååå tidigt idag, för jag är så sjukt trött. Jag kommer att somna när som helst, vilket jag höll på att göra under tentan. En tenta jag inte vill prata om för jag fruktar att det blir "hej omtenta" för mig. Fan, men men.. Jag försökte och jag skrev faktiskt... frågan är bara om jag skrev rätt. Full pott är 48 poäng och man behöver 22 poäng för att klara sig. Hoppas, hoppas..

Jag ska packa lite nu, för snart kommer syrran och hämtar upp mig. Usch, vad jag är trött!!!!

nemo saltat sobrius.

Sova.

Jag ska sova strax, men hade planer att lyssna på musik. Jag upptäckte nyligen att Ipoden är död, så jag håller på att ladda den NU. Jag ska vakna klockan 06:30 imorgon, då platsen där vi ska göra tentan ligger rätt så långt bort härifrån. Dessutom är det isigt och jag har världens sämsta skor för sådant väder, så jag får gå vääääldigt försiktigt till busshållsplatsen. Men men, det är en dag.. sedan kan jag bara ta det lugnt och inte göra något alls.

Eller jo, jag kommer hålla på att fixa en massa hemma. Packa, packa upp, lägga mina kläder på en viss plats samtidigt som jag måste fixa mina systrars kläder. Jag ska välja ut en massa saker som ska slänas, hämta hem min säng, fixa en plats där skrivbordet kan vara då den inte får plats hemma hos föräldrarna. Det är jätte irriterande, men det är sådant man får ta.

nemo saltat sobrius.

Idioti på högsta grad.
Hahahahahahahaha, jag hatar den här bilden!
Tänkte bara visa er vilka fånigheter jag sysslade med under gymnasiet.
Jag har ju hittat några, sitter och skrattar ihjäl mig på vissa.


nemo saltat sobrius.

Happy!

10 saker att vara lycklig över.

1. Jag har världens bästa pojkvän.
2. Det är snart jul, med all pysslande tillsammans med familjen!
3. Jag flyttar hem igen, vilket innebär mer tid för mina vänner, familj och Domaren.
4. Jag har Twix hemma, som jag smaskar på.
5. Både Soma och Asrin har bestämt sig för att börja träna med mig. Tjockishögen kallar vi oss.
6. Jag är frisk, helt och hållet.
7. På lördag är det en fest, där de flesta ur släkten kommer att vara samlade.
8. Jag har sålt min klänning och vunnit några extra slantar på det.
9. Jag har flera böcker som väntar på att läsas.
10. Imorgon är tentan över! :)

Jag utmar alla som läser detta, att skriva tio saker som NI är lyckliga över!
nemo saltat sobrius.

Sommaren.

Jag vet att sommaren är en bit bort, men man kan inte låta bli att längta. Jag vet inte heller vad jag ska göra under sommaren, men jag vill ju självklart resa bort. Jag och syrran planerar en resa till Rom, fast då runt min födelsedag. Det ska vara som ett sätt att fira att jag blir en gammal kärring. Blir inte Rom av, så blir jag inte direkt besviken ifall London dyker upp. Sedan tar ju Soma examen och jag har fått för mig att hon vill åka iväg någonstans, jag tänker Grekland. Direkt, utan tvekan.

Soma är vad vi kan kalla nykomling, ungefär som Ulrika var när vi tog henne till Frankrike. Hon har aldrig rest någonstans förut till sitt hemland, tror jag iallafall. För mig var Grekland ett paradis, just för att det handlar enbart om att sola, äta och bara ta det lugnt. Jag tror att man behöver det ibland, avslappning. Så Soma, är det något du tänker på så hakar jag med till Greklands vackra stränder.

Dessutom har jag lovat Lara att åka ner till henne, då tilsammans med hela familjen då vi har rätt så många släktingar där. Dock har jag börjat bli lite osäker, med tanke på att USA lockar mig. Jag har ju min kusin där borta som jag saknar oerhört mycket just för att jag inte har träffat honom på.... ja, fyra år kanske? Han har världens finaste hem med pool, i Las Vegas. Vem vill inte dit liksom? Vi får se. Jag har ju åkt ner till Lara nu flera gånger, fyra eller fem gånger men aldrig till USA. Så, ja... Hehe! :)

Som sagt, jag älskar att resa. Jag gör det när som helst, oavsett om det kommer innebära att jag får leva på vatten och bröd resten av året.

Problemet som dyker upp nu handlar inte bara enbart om hur tid och pengar ska räcka till, utan det finns en sak som jag vill göra under augusti. Just nu känns det inte som om det kommer ske, trots att jag verkligen vill det och har faktiskt längtat. Men det kommer att kosta en massa på grund av vissa skäl.. Så, jag vet inte direkt hur det blir för jag tror att jag kan fixa båda, bara jag fixar ett jobb. Eller, bara jag får mitt sommarjobb denna sommar också. Då är hela året klart för mig! :) En sak jag har lärt mig är att allt ordnar sig i slutändan! :)

Måste plugga nu! 

nemo saltat sobrius.

Woho!

Mitt i smeten, hittade jag två CD:n med några bilder från gymnasie tiden! Jag har så glad. Jag ska lägga in alla i datorn så fort jag kommer hem till Stockholm, för nu är det plugget som gäller.

Ps: översvämning i badrummet. Hur kan man fixa det utan att behöva ringa sin irriterande hyresvärd?

nemo saltat sobrius.

Det går lite åt helvete.

Jag såg seminarieuppgifterna NU, fick världens chock. Jag kan inte ens hälften av frågorna, så.. Ja, jag får ju lite panik och mår inte så bra för jag orkar inte göra om tentan. Bläh, vi får väl så men jag hoppas på att de tar gamla tentafrågor för då kommer jag kick some ass. Typ.

Jaja, ska försöka kategorisera vilken kung som krigade med vilket land.

nemo saltat sobrius.

Sexig.Är man het, så är man het! :)nemo saltat sobrius.

Huvudvärk.

Jag har fått huvudvärk, igen. Jag vet inte vad det är, men den lyckas komma vid väldigt olägliga tider (men huvudvärk är aldrig välkommen, så..). Åh, jag pluggar samtidigt men det är svårt att göra det när man har ont i huvudet.

Nu har även mina böcker från Bokus kommit, de kom igår men syrran min ska hämta ut dem idag. Yey! Jag ska nog ta med mig "Tusen strålande solar" till Uppsala för att läsa på tåget när jag åker hem igen. Det ska bli roligt att få läsa en annan bok av samma författare till "Flyga Drake". Ja, jag är en tönt som blir alldeles exalterad över böcker men jag blir det för allt annat också.

nemo saltat sobrius.

Plugga nu.

Vad jag tjatar om plugg, har ni märkt det? Helt sjukt. Idag går det inte lika bra, det blir alltid så när jag känner att jag "kan allting" nu och hjärnan lägger ner. Det är jätte jobbigt för att jag vet ju att jag inte alls kan, att jag behöver träna mera. Istället har jag börjat fundera på vad jag ska göra efter tentan.

Fredag kommer ju bara handla om att ta sig hem till Stockholm efter tentan i Uppsala, sen blir det nog mer att ta det lugnt. Jag kommer nog försöka hitta böckerna till nästa kurs, skriva ut gamla tentor och ha allt det där redo. Lördagen kommer bara handla om att fixa till sig till kvällens fest, men som tur är vet jag vad jag ska ha på mig. Söndagen funderar jag på att åka till Kista, ta mig en titt lite i affärer och kanske köpa en fisk till. Jag saknar ju såklart min Pinky, just för att hon var ROSA och inte orange av någon skum anledning. Hittills har jag inte hittat en enda guldfisk som liknar henne, så sjukt vacker. Men men, jag är redo för en ny fisk. Jag ska även fixa alla mina skor, slänga de jag inte vill ha och börja ordna upp de så att jag vet vad för skor jag har. Jag har rätt så många, men de ligger lite överallt så jag glömmer vissa par.

Det var allt. Nu ska jag plugga.

nemo saltat sobrius.

Boring night?

Vad tråkigt jag måste ha haft igår, med alla hundra frågor. Haha! Jag somnade innan Domaren kom hem, så det spelade ingen roll att jag kämpade med att vara uppe så sent. Rätt så onödigt, faktiskt. Well, fick iallafall ett jätte gulligt SMS från honom, jag älskar den. Jag log för mig själv när jag vaknade upp och såg den. Jag har världens bästa pojkvän, faktiskt.

Idag ska jag plugga, packa lite och imorgon blir det Uppsala. Sedan tenta!!! :(

nemo saltat sobrius.

100 frågor och svar!

1. Vad är klockan just nu:
01:08

2. Vilket namn står på ditt födelsebevis:
Marina

3. Smeknamn:
Mar kallas jag rätt så ofta.
4. Civil status:
Tillsammans med världens snällaste.
5. Antal ljus på din senaste tårta:
21.
6. Husdjur:
Min fisk, Orange.

7. Hårfärg:
Just nu svart, men jag har bruntrött hår egentligen.

8. Favoritfärg:
Beige.
9. Piericing:
Öronen.

10. Tatuering(ar):
Nej, men vill gärna ha.
11. Födelseort:
Libanons huvudstad Beirut, men är inte libanes.

12. Bostadsort (vid födelse):
Stockholm snart, annars är det Uppsala.

13. Nuvarande bostadsort:
Järfälla.

14. Har du varit kär:
Är det nu! :)
15. Har du varit i några andra världsdelar:
Japp, jag har varit i Mellanöstern (Libanon och Syrien, är dock inte libanes eller syrian/syrier för er som tror det), Grekland, Spanien och Frankrike.

16. Har du varit med om en bilkrasch:
Ja, en liten. Men slog i huvudet rejält.
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen):
4.

18. Kaffe eller glass:
Glass.

19. Snuttefilt eller kramdjur:
Snuttefilt.

20. Salladsdressing:
Jag vet inte, Southwest? haha..

21. Färg på strumporna:
Har inga på mig just nu..

22. Lyckotal:
3.

23. Favoritfilm:
Oj, jag vet inte. Jag älskar filmer, så det är rätt så många.

24. Favoritcitat ur en film:
"I will give him an offer he can't refuse". Äh, det finns massor!!

25. Bästa semestern:
Mina resor har alltid varit perfekta, alla på sina sätt. För de som känner mig vet hur mycket det betyder för mig att kunna resa, så.. Bara att få möjligheten är gult värt.

26. Favoritmat:
Det mesta, faktiskt. Jag gillar mammas mat, rätt så mycket. Kina sitter aldrig fel!

27. Bästa veckodagen:
Det måste nog vara lördag.

28. Senaste låt du lyssnat på:
Öhm, den där låten "Ayer".. Haha!

29. Tandkräm:
Den vanliga, med tre färger. Blå, vit och röd. Jag kommer inte på vad den heter nu!

30. Favorit TV-program:
Ja, favoriten är väl Ally Mcbeal, av många anledningar. Sedan kollar jag på Gossip Girl och Grey's.

31. Favoritrestaurang:
Nja, har ingen direkt.

32. Favoritblommor:
Liljor och japanska rosa blommor. Jag vet inte vad de heter eller om de kan klasas som blommor eller växt. Men de är så sjukt vackra.

33. Tycker inte om:
Jag har lite svårt för svaga människor, fastän jag vet att alla har en svaghet inom sig. Det finns många egenskaper jag stör mig på, men nu är det inte så mycket tid över innan jag somnar.
34. Sport att titta på:
Fotboll tittar jag på, men även konståkning. Så vackert! :)

35. Snabbmatsrestaurang:
MAX, om det ska vara snabbmat. Annars är ju kebabtallrik med EXTRA vitlökssås det bästa..

36. Senaste sjukhusvistelse:
Öhm, våras?

37. Favoritdricka:
Vatten är ju favoriten.

38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum:
Beigevitt.

39. Hur många gånger kuggade du på körkortet:
Jag var faktiskt bäst..

40. Vem/var är du om 10 år:
Jag har förmodligen pluggat upp mig, kommit några steg närmare att bli professor. Gift med Domaren, har ett fint hem som jag har inrett och även tre barn. Jag är stabil, lycklig och målmedveten.

41. Vem fick du senast e-mail från:
Min finländska vän!!!! Blev så glad, det var så länge sedan!

42. Har du någonsin blivit dömd för något brott:
Nej!

43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja:
Ingen aning, det är så mycket jag vill ha!

44. Vad gör du när du är uttråkad:
Alltid något. Min systrar stör sig på att jag alltid hittar något att göra när jag är uttråkad, just för att jag måste ha något att göra hela tiden. Dessutom är jag rätt så kreativ och lätt intresserad av saker och ting, så det brukar inte vara ett problem för mig att hitta nya saker.

45. Fras/ord du använder (för) ofta:
"På riktigt?", som Domaren skrattar åt varje gång.

46. Vän som bor längst från dig:
Lara, 5 timmar härifrån med flyg och sedan 5 timmar till med buss.

47. Vad retar du dig på:
Att vissa inte vet sin gräns.

48. Det bästa du vet:
Att resa, att lära sig något och att ta bilder. Det är mycket man uppskattar här i livet.
49. Läggdags:
Ja, det har börjat bli lite för sent dessa kvällar.
50. Snyggast på tv?
Öhm, ingen jag kommer på just nu.
51. Hur många köttbullar lägger du upp på en tallrik:
Jätte många, älskar köttbullar.
52. Vad är klockan:
01:23

53. Bästa artisten genom tiderna:
Micheal Jackson.

54. Favoritspel:
Ja, jag gillar väl Buzz. :)

55. Favoritfilmmusik:
Ingen aning, massor.
56. Skostorlek:
35 och 36. Beror på skorna.

57. Syskon:
Två yngre systrar.

58. Favoritpålägg:
Ost, min speciella lilla. Som är så fet också! :)

59. Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar:
Unicef.

60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet:
Snöflinga. Jag vet inte varför, jag tycker bara att det är så fint med snöflingor.

61. Bästa bok du läst:
Jag har läst väldigt många böcker och fallit för många.

62. Är du internetberoende:
Ja, utan tvekan.

63. Favoritdjur:
Jag har alltid haft ett stort intresse för hajar, men även kattdjur som pantern. Så sjukt vacker.

64. Gillar du snö:
Ja, jag gör det.

65. Favoritglass:
Dolce Luche. Gott!

66. När köpte du något åt dig själv sist:
Öhm, några dagar sedan. En svart klänning.

67. Är du långsint:
Nej, absolut inte. Jag är inte sur länge och om någon ber om ursäkt, så kan jag aldrig säga nej.
68. Din sämsta egenskap:
Jag sätter för höga krav på andra människor och förväntar mig att de ska uppnå mina egna förväntningar. Jag har även en tendens att se ner på människor som inte kämpar när något hinder kommer ivägen.

69. Vilken är din bästa egenskap:
Jag bryr mig väldigt mycket om nära och kära, för jag kan verkligen göra allt för min familj och vänner som jag bryr mig om.
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv:
Att ta alla tre examen innan 2011. Sedan resa runt, överallt!
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000 kr:
Men ja, det skulle jag. Jag har inga höga tankar om djur. Tänk er vad jag kan göra med mina 20 000 kronor, betala av lite av mitt CSN lån, kanske resa eller hjälpa familjen. Ska jag strunta i det för en katt som inte ens kommer att komma ihåg mig?
72. Vad gör du i höst:
Pluggar, förhoppningsvis pluggar jag då AUO del två samtidigt som jag har Religion D uppsats och Historia C uppsats på distans. Men det återstår att se! :)

73. Mest intressanta stad du varit i:
Paris, jag älskade det!

74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med:
En vildhäst. Faktiskt. Vild, men som ändå går att tämja. :) *skrattar åt mig själv*
75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor:
Ambitionen som driver dessa människor framåt, deras vilja.

76. Senaste pojkvännen/flickvännen:
Domaren, är fortfarande tillsammans med honom och kommer vara det ett väldigt bra tag! :)

77. Favoritgodis:
Knarket, Domaren vet vad jag pratar om. På senaste tiden har jag även haft ett starkt sug efter Twix.

78. Spelar du nåt instrument:
Nej, men skulle vilja lära mig att spela piano.

79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: 
Att utöva själv så är det innebandy, men att kolla så måste det vara fotboll.

80: Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför:
Jag vet inte, rätt så många. Jag skulle ju jätte gärna vilja träffa min faster, som jag aldrig har träffat förut.. Men samtidigt så säger historikern och religionsvetaren inom mig att åkalla Jesus. Bara för att.

81. Vilken film såg du på bio senast:
Jag tror att det var I'm Legens. Usch, kunde inte sova på flera veckor. Jag är världens fegis.

82. Senaste köpta skiva:
Jag vet inte, men tror att det var Linkin Park för lääääänge sedan.
83. Roligaste konserten:
Jag har inte varit på en, men jag skulle dö lycklig ifall jag fick gå på en konsert med Andrea Bocelli!

84. Bästa känslan:
Lycka.

85. Samlar du på något:
Ja.
86. i så fall, vad:
Klistermärken. Som Domaren har fått erfara flera gånger då jag tvingar honom att kolla igenom alla tillsammans med mig. Jag samlar också på mynt och sedlar från äldre tider och andra länder.

87. Är du feminist:
Japp!
88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då:
Piano.
89. Favoritskiva:
Frank Sinatra.
90. Bästa kompis:
Ja, Asrin och Soma. De har ställt upp för mig på många olika sätt, har planerat att skriva ett inlägg om de. Mina systrar är också mina bästa vänner.
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig:
Rätt så kaxig och lite divig. Jag är faktiskt egentligen jätte snäll.
92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick:
Att Domaren måste skjuta hem en vän och det kommer att dröja en halvtimme till.

93. Favoritlåt:
Oh, Andrea Bocelli & Laura Pausino med Vivo per lei och även Bocellis "Melodramma".

94. Hatlåt:
Öhm, jag vet inte.
95. Har du en dator:
Japp!

96. Vem är du kär i just nu:
Domaren!!
97. Vad är det vackraste som finns: 
Barn.
98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då:
Latinamerika!
99. Är du homo- eller bisexuell:
Hetero, men jag gillar att titta på vackra kvinnor mer än vad jag gillar att titta på män. Jag tycker att kvinnlig skönhet är mycket finare.
100. Vad är klockan nu när du är klar:
01:52. - jag blev klar 01.44 men fixade frågorna så att de skulle bli med tjock stil.

nemo saltat sobrius.

Natten är ung.

Klockan är snart ett och jag är inte ens i närheten av trött. Jag har inte heller lust att plugga, för imorgon blir det lite mer plugg. Fan, börjar få ångest över att tentan är snart. Jag vill inte, känns som om jag kommer få en överraskning där och floppa totalt. Jag har två frågor kvar att pränta in, sedan blir det bara repetition. Men ja, som sagt.. Det har varit lite för lätt att lägga in allt i minnet så det känns som om jag har missat något extremt stort. Jag orkar bara inte göra om det, för jag vill bara ta ledigt ett litet tag nu. Umgås med Asrin och Soma, gå ut och shoppa (eller ja, åtminstone titta då jag inte har pengar längre) och kanske träffa Domaren. Kanske, kanske.. ? Jag har inte träffat honom på såååååååå länge, att det inte är sant. Jag tror att det närmar sig en månad nu, så det börjar bli dags.

Vi har vunnit (eller snart då!) en massa biobiljetter så jag antar att det kommer bli en hel del biobesök. Alla är mina, så Domaren får inte ge bort till någon (hans syster, med andra ord...) men jag kommer ändå bjuda med henne. Men då är det ju att jag bjuder, inte att hon får mina biobiljetter. Hihi! :)

Juste, jag har även hittat kläderna jag ska ha på mig på lördagen. En svart klänning, med svarta paljetter vid brösten. Sedan svarta strumpbyxor, för klänningen är rätt så kort faktiskt. Jag har en känsla av att denna fest kommer bli så mycket roligare, för nu ska nästan alla komma. Sååå himla kul... Perfekt avslut för tentan också. Woho!mina, mina, mina.


nemo saltat sobrius.

Pluggnörd.

Jag har faktiskt pluggat bra idag, eller rätt så bra. Det kommer gå åt helvete just för att jag har präntat in så mycket fakta i huvudet. Det är alltid så med mig, så fort jag lär mig för mycket så går det åt helvete. Åh.. aja, det är bara att hålla käften och plugga på. Hoppas på det bästa.

Nu ska jag iallafall vila, ska dra ner till grannen. Jag ska äta en massa, för jag har blivit tjockis. Tjockis.

nemo saltat sobrius.

Jobbig dag.

Tentan närmar sig nu, jag måste verkligen plugga hårt. Idag tänkte jag dock göra vissa saker, som är viktiga och plugga senare på kvällen. Onsdagen blir plugg, från morgon till kväll och på torsdag åker jag till Uppsala. Tentan är på fredagen, men jag åker hem direkt efter. Jag måste nog packa en massa också, både kläder och böcker. Vi får se hur det blir då tjejen som ska hyra den inte har hört av sig, så det blir nog att jag får betala helhyra iallafall. Typiskt.

nemo saltat sobrius.

Seg.

Jag är så seg och uttråkad. Samtidigt som ögonen svider, så jag antar att det är dags att fixa mina glasögon för en gångs skull. Bågarna bara står där och samlar damm, stackarna. Men jag har aldrig gillat glasögon, eller.. Jo, det är ju helt okej men jag passar inte. Mitt huvud är så runt, som en boll och glasögon förvärrar bara. :)nemo saltat sobrius.

Hungrig.

Jag är så hungrig, verkligen verkligen hungrig. Då kan man ju inte direkt plugga, när allt man tänker på är mat och magen kurrar för fullt. Jag har lyckats klara en fråga, nu har jag börjat med gamle Vasa. Så, där sa det stopp. Mamma håller på att laga mat (härligt med mammas mat, som man själv inte behöver göra!) så det lär nog ta sin tid.

Under tiden så har jag försökt hitta gamla bilder från den tiden då jag gick på gymnasiet. Jag hittar inget. Jag vet att jag har sett massor, antingen på datorn eller på någon skiva. Nu verkar allt vara spårlöst försvunnet.

nemo saltat sobrius.

Måndag.

Hur lång tid ska det egentligen ta för att få hem några böcker? Två, om man ska vara exakt. Bokus är så jävla tröga, varje gång. Men ändå så insisterar jag med att köpa från just Bokus, varför? Jag kan ju erkänna att fri frakt för studenter och att man får poäng på sitt CoopMera kort (till mamma) lockar som bara den. Jag är så lättköpt!

Idag blir det ingen speciell dag, för lilla Marina. Mera plugg, med andra ord. Jag vet inte vad det är jag ska plugga på nu, har för mig att det handlar om Gustav Vasa, Karl XIs reduktion och även lite om Japan. Sedan kommer jag faktiskt inte ihåg mer... Vi får se! :)

nemo saltat sobrius.

My baby is home.

Domaren är hemma, Domaren är hemma. Det är dessa tillfällen jag verkligen önskar att vi bodde ihop, så att jag kunde göra något gott till oss (beställa hem med andra ord) och sedan bara mysa med film och massa gott. Höra honom prata om resan, matcherna och vad grabbarna i laget gjorde. Härligt, jag längtar tills den dagen.

nemo saltat sobrius.

Plugget...

Jag har inte pluggat något, men jag har varit dum nog att ta mig ut när det ser ut som det gör ute. I strumpbyxor och en klänning (plus min lilla svarta jacka!). Usch, det var så kallt och självklart hade bilen gömts under en massa snö! Jag och syrran fick först sopa bort ALL snö från bilen, det var faktiskt sjukt mycket. Sedan skrapa som in i helvete för att få bort isen som hade börjat vänja sig vid bilen. Mina händer var blodröda när det var klart, usch!

Ja, jag älskar snön men inte idag. Det var lite för mycket, lite för kallt. Jag kunde bara tänka på Greklands stränder...nemo saltat sobrius.

Härliga morgon!

Jag vaknade av att Domaren ringde och väckte mig, tyvärr somnade jag strax efter det så hans metod var inte så effektiv. Men jag satt iallafall i köket och käkade frukost, sen frukost. Nu ska jag bara ta på mig kläder och rusa iväg för att storhandla. Jag misstänker starkt att mina böcker från bokus kommer imorgon, jag hoppas det.

Jag kommer inte kunna läsa de på grund av plugget, men det kommer nog ordna sig. Trots allt. Snart är ju tentan över, så då blir det en massa läsande istället. Jag ska nog börja dra till KI, där As och Soma pluggar.. umgås samtidigt som jag pluggar. Det blir perfekt.

Nu ska jag ta på mig, innan mamma börjar bli irriterad.

nemo saltat sobrius.

Saker jag älskar med Domaren.

Jag älskar när han...

... kysser mig på pannan.
... sträcker på huvudet för att han vill att jag ska kyssa honom på halsen.
... oroar sig så fort jag är sjuk eller mår dåligt.
... ringer mig bara för att säga att han älskar mig.
... kallar mig för Gums, hans konstiga smeknamn för mig.
... tittar på mig på ett visst sätt.
... får mig att skratta, när allt omkring bara är svart.
... orkar lyssna på min röst, som är så falsk att de döda vänder sig i graven.
... låter mig lägga extra vitlökssås på min kebab eller köpa Green & Garlic-dippen på Max.
... följer med mig på bio, fastän han avskyr det.
... har hittat något han älskar, för då pratar han så mycket om det. Som ett litet barn en tidig julmorgon.
... säger fina ord, precis då jag behöver höra det som mest.

Men det jag älskar mest med honom är att han älskar mig, för den jag är. Han har inte försökt ändra på mig på något sätt, aldrig en enda gång.

nemo saltat sobrius.

Snö.

Jag har inte nämnt snön, ja. Jag har ju inte gått ut, sitter ju och pluggar. Men jag vill VERKLIGEN gå ut och åka pulka denna vinter. Jag måste göra det, ville ta ut Emily idag men hon är sjuk så hon får ligga hemma i det varma. Stackarn.

Men men, det var allt. Jag har laddat med chips, dipp, cola och Zodiac. Jag har inte sett den, så.. Det ska bli spännande. Jag ska bara plugga lite mer, är redan klar med första blocket men vill ändå komma ihåg småsakerna också. Jag har ju söndagen (enligt mina planeringar) kvar, så.. Jag behöver inte direkt stressa.

Juste, angående Domaren. De vann sin match, men han tyckte inte att han var duktig för att han "gav bort bollar", men jag bryr mig inte. Han är bäst, i mina ögon. Imorgon är det en ny match, tydligen så då får han visa vad han går för. Sedan kommer han hem till Stockholm, nära mig.

nemo saltat sobrius.

Woho!

Det går bra. Med plugget.

Domaren är nu i Sundsvall, spelar match nu. Hoppas de vinner! Han kommer hem imorgon, så jag måste ta denna chans och plugga. Han kommer ju inte kunna vara online på MSN eller ringa så ofta (som han brukar göra)! Ifall du läser det här, jag saknar dig. :)

nemo saltat sobrius.

Lördag.

Jag har nu avklarat tre frågor, woho! Det var Sverige under stormaktstiden och frihetstiden. Sedan gick jag över till Franska revolutionen. Nu ska jag läsa lite om Kinas tid under 1500-talet, Reformationen i Europa och något annat som jag inte kommer ihåg. Ojoj, mycket att ta sig igenom här.  Jag vill helst bara bli klar för snart kommer mina beställda böcker från Bokus. Stephen Kings bok om hur man skriver och såklart "Tusen strålar" då man blev besatt av "Flyga Drake". Yey!

Nu är Domaren i Sundsvall, så jag kommer nog kunna plugga mer. Han skulle ringa och väcka mig vid tio, men han är så glömsk. Usch! :)

Nu ska jag äta något och sedan börja plugga.

nemo saltat sobrius.

Fredag!

Yey, helg.. men jag ska plugga. Plugga på, har redan börjat läsa igenom mina anteckningar nu. Det handlar om Sverige under stormaktstiden, men det verkar bra. Intressant. Jag tror inte det kommer bli så svårt att pränta in det.

Idag blir det nog lunch med Asrin, fick konstigaste samtalet från Soma.
"Asrin hälsar dig att hon kan äta lunch med dig vid ett. Är du ledig?"
Öhm, okej? Sen när behövde Soma jobba som Asrins assistens?

nemo saltat sobrius.

Madly in love.

För er som har missat det, så ville jag bara säga att jag älskar min pojkvän. Så otroligt mycket. Han är en väldigt stor del av mitt liv, samtidigt som han faktiskt är min bästa vän och min själsfrände. Jag är glad över att jag har hittat den rätta, någon som är där för mig och är min klippa. Jag har äntligen någon som jag kan lita fullt ut på, någon som jag inte ens tvivlar på.

Domaren är faktiskt en underbar person, på alla sätt. Han har egenskaper som är helt otroliga.

1. Han ska alltid hjälpa människor, oavsett om han känner dessa personer eller inte.
2. Han är en god lyssnare, någon som sitter och verkligen hör allt man säger och ger råd.
3. Han ställer upp, oavsett vad. Han ser alltid till att göra sitt bästa för andra, att alltid skapa vägar som leder till det bättre.
4. Han får en att skratta, i varje läge. När man är ledsen så är det han som får en att le.
5. Han älskar mig, mer perfekt än så kan man inte bli!

Jag är glad över att han är min och att jag är hans.


Eftersom jag inte har min egen dator just nu, så blir det gamla bilder.


nemo saltat sobrius.

Huvudvärk.

Jag har världens huvudvärk. Det gör jätte ont, jag har tagit alvedon. Det hjälper inte. Alla, tyck synd om mig! :(

nemo saltat sobrius.

Inget liv.

Imorgon slutar mitt liv, för då är det inpräntning. Jag kommer inte kunna sitta vid datorn så länge, inte prata i telefon så mycket, inte läsa ofta och göra en massa annat. Söndag åker jag till Uppsala, för att packa de sista och även stanna där tills tentan. Jag måste klara den, måste pränta in. Jag har ju inte varit på föreläsningarna eller seminarium så vi får se hur det går, detta är ju en utmaning för mig.

Idag mår jag inte heller så bra, jag sov föööör mycket vilket min kropp absolut inte gillar. Jag måste börja vakna tidigt. Efter tentan, då ska jag ordna det. Jag ska nog direkt efter denna tenta börja plugga till nästa, då ska jag åka iväg till Somas och Asrins skola. Dels får jag träffa dem, dels kommer jag få vakna tidigt. Allt löser sig.

nemo saltat sobrius.

Extra.

Jag funderar på att läsa extra igen, nästa termin. Ja, det låter lite sent men eftersom det lär nog bli distans så finns det nog plats. Hoppas jag. Jag har sökt till religionsvetenskap C, tänkte skriva då en C-uppsats och senare D för att få ut magisterexamen också där. Plus att det är en "övning" inför det stora testet, nämligen det avgörande. Historia C och D uppsatsen. *drummel*

Jag har så brist på liv. Imorgon ska jag iallafall göra den sista frågan (väntar på sidanvisningar från en klasskamrat) och sedan pränta in fram till 28 november. Hoppas jag klarar denna, tvivlar dock. Omtentan är i december, så det är inte direkt långt ifrån. Men men.. En sak i taget.

nemo saltat sobrius.

Tidig morgon.

Jag vet att vissa inte tycker att detta är tidigt, eller ja.. Snarare klockan nio, för då vaknade jag. Men jag tycker det, är inte van annars. I vilket fall som helst så drömde jag om en drake. Jag stod utanför ett fönster (inte ett område som jag känner igen och inte hemmet heller för den delen) och kollar ner, där står en liten grön bebisdrake och leker för sig själv. Jätte söt och jätte oskyldig. Men helt plötsligt kommer "grannskapets skitunge" och börjar slå Draken, men så får denne för sig att spruta eld. Helt oskyldigt, han ville bara försvara sig själv.

Ja, det var min konstiga dröm. Mamma sneglade bara på mig när jag berättade den.

nemo saltat sobrius.

Touche Eclat.

För er som vill ha eller testa Touche Eclat, kan gå in på bellme.se och köpa den för ett väldigt bra pris!!

nemo saltat sobrius.

Canon.

Jag måste ha den, nu går det inte längre. Jag måste. Jag struntar i om jag måste leva på bröd och vatten, att jag inte kommer ha pengar på ett väldigt bra tag. Jag måste ha kameran. I need it.

När jag ser alla fina bilder som folk tar så blir jag avundsjuk. Fattar ni, avundsjuk! Jag måste ha den. Mina besparningar ska gå till kameran. Punkt slut.

nemo saltat sobrius.

Jahapp?

Ja, jag har inte gjort något vettigt idag förutom att ha suttit i köket med släktingar. Japp, hejdå läxor!

Jag har precis snackat med hon som ska ta över rummet, min kusins rum då. Ja, jag vet inte hur det ser ut men jag tror att jag kommer få betala december hyran också. Fan! Hon sa ju att hon ville flytta in 1 december, men nu verkar hon osäker... så, rent ekonomiskt innan jul ligger jag risigt till. Jag trodde ju att jag skulle slippa betala hyra, men men.. Vi får se hur det går. Jag antar att det bara är att hålla tummarna, annars betalar man bara hyran och får leva med det.

nemo saltat sobrius.

Skönhetsideal.

Jag satt och kollade på Halal-tv, som media verkligen har haft sina tankar kring. Jag vet inte riktigt vart jag ska stå i det här, men jag tycker inte direkt om programmet. Ja, visst... Det är härligt att man får se tre muslimska kvinnor i svensk TV där man får ta en del av deras kultur men det känns som om det tar stopp där. Att en av dessa tre kvinnor dessutom stödjer sharialagen är för mig helt otroligt. Jag tycker personligt att det är fel att tillåta någon med den uppfattningen få tillträda i TV och ha ett eget program. Vi ska väl vara ett demokratiskt land, med prägling av mänskliga rättigheter. Sharia går emot allt som innebär människans rättighet.

Dagens ämne var ju skönhetsideal, där programmet bokstavligen tryckte ner samhällets krav på skönhet. Jag vet inte direkt om man bör göra det, eller hur pass långt man ska behöva gå för att bevisa den förvridna synen vi har på utseende. Flickorna diskuterade ständigt kring samhället problematik kring detta, hur man har lagt fram smala kvinnor med stora bröst och blonda som ideal. Att vi tjejer sedan måste följa den trenden slaviskt är inte alltid fallet.  Det är inte alltid så, men ser man det ur Halal tvs perspektiv så är allt så inrutat i svart och vitt. Vissa mår faktiskt bra av att se fräscha ut, över att se attraktiva ut. Jag är faktiskt en sådan, som verkligen mår bra när jag ser bra ut. Det handlar inte om att man är självupptagen, men det handlar om hur man själv uppfattar en. Jag vill se fräsch ut och därför kommer jag att köpa smink, snygga kläder, fixa mitt hår och se till att jag inte blir överviktig.

Jag är fullt medveten om alla sjukdomar som har bidragits på grund av samhällssynen vi har idag, men att anse att varje mode tidning bidrar till det här är fel. En sak man måste ha i bakhuvudet är att bilderna, som det tas upp i programmet, är retuscherade och ingen tidning försöker gömma det. Alla vet om det här, men vissa väljer att istället tro på tidningarnas skönhet, trots ärligheten om retuscheringen. Det handlar inte om att missleda små flickor, utan det handlar om hur samhället har valt att det ska se ut. Vi har valt det, omedvetet eller inte.

Att sedan intervjua "Blondinbella" och påpeka att hon bidrar till dagens skönhetsideal var bara löjligt. Jag delar absolut inte samma åsikter och uppfattningar om livet med Isabella Löwengrip, men hon bidrar inte till att kvinnor enbart ska vara sexuella objekt. Hon utmärker sig snarare som en stark individ med många ambitioner i livet. Då börjar "journalisterna" ställa frågor om ifall hon inte sätter ribban allt för högt, att flickor har svårt att uppnå till samma mål som Blondinbella har gjort. Jag blev så upprörd då denna diskussion togs upp, eftersom jag anser att varje kvinna ska kämpa för sina rättigheter, ska visa framfötterna och våga vara sig själv. Man ska ha höga mål på sig själv, man ska sträva efter sina egna mål. Om det är att bli läkare, advokat eller reseledare så är den saken inte relevant, utan ambitionen har huvudrollen i denna scen.


nemo saltat sobrius.

Smink.

Jag använder inte så värst mycket smink, när jag väl gör det så syns det knappt. Jag har dock väldigt mycket smink i min lilla "necessär" men jag har mina favoriter. Det bästa just nu, och som har varit är ju YSL touche eclat som jag är totalt beroende av. Den börjar ta slut, men jag ska nog fixa nya... De är inte så dyra, men kan tyckas av några. Jag använder inte smink så ofta, därför unnar jag mig lite dyrare just på den fronten.

Nej, men den är suverän. Jag föll för den direkt.


nemo saltat sobrius.

Flyga drake.Boken är fantastisk.
Jag läste ut den på en dag, jag kunde inte lägga ifrån mig den.
Den är faktiskt otrolig.
Man fångas in direkt, man känner med karaktärerna.
Dessutom får man många tankar kring den riktiga verkligheten.
Hur det ser ut i världen där människor inte lever så tryggt som vi gör.
Jag rekommenderar denna bok, till ALLA.

nemo saltat sobrius.

Mår dåligt.

Jag vaknade med "kramp" i magen, jag vet inte direkt om man kan ha kramp men så kändes det. Eller, typ.. Att någon drar inifrån magen. Det är inte månadens vecka, utan jag har bara ont. Utan kvinnliga hormoner som spökar. Fan, det är jobbigt.

Men men, det är måndag. Jag har två frågor idag, som MÅSTE bli klara. Sedan ska jag fixa till häftet, fylla i frågorna lite var och där. Imorgon, eller onsdag då.. Så blir det nog dags att bara pränta in sakerna. Me like it. Vi får se ifall jag klarar det, nu när jag inte har varit med på föreläsningarna alls. Jag brukar inte vara föreläsnings-tjejen, med tanke på att man får sitta still alltför länge och det är svårt med tanke på min s.k. "sjukdom". Jag tror inte ens man kan kalla det för sjukdom, men men.. Så, vi får se. Ni får ju hålla tummarna för mig, den 28 november klockan 08:00-13:00.


Nu ska jag tassa vidare, göra något vettigt kanske.


nemo saltat sobrius.

Pluggat bra.

Jag har pluggat rätt så bra idag, har dock inte hunnit med två frågor (det var mer än bara tre frågor kvar!). Jag har inte direkt hittat dessa frågor någonstans i böckerna, så jag ska försöka googla. Annars frågar jag någon, eller sånt. Jag har ju INGEN i mitt umgänge som är intresserad av historia (eller religion för den delen).... Eller NÅGOT av det jag är intresserad av. Jag borde nog lägga ut en kontaktannons: Söker en vän.

Aja, jag ska försöka hitta svaret till hur statsbyggnadsprocessen i Europa under 1600-talet utvecklas, samt jämföra det med andra länder. Valfria, såklart! Öhm?

nemo saltat sobrius.

Plugga.

Idag måååååååååååååååååååååååååste jag plugga. Jag har segat som bara den på sistone, så det är dags för mig att ta tag i det nu. Visst är det rätt så mycket kvar till tentan, men jag måste ju klara den. Jag orkar inte göra omtentan i december, vill inte göra en omtenta alls. Så, det gäller att göra de sista frågorna (tror att det är ca tre styckna) och sedan bara öva in det. Jag har även kollat lite mer information på NE, så det ska nog duga.

Jag köpte en brun klänning idag och när jag valde att berätta det för Domaren så frågade han: "Har inte du 150 styckna nu?". Nej, det har jag inte.. men farligt nära iallafall. :)

Anyway, mer spännande än såhär blir inte mitt liv nuförtiden. Av vissa skäl, som jag inte tänker berätta här på bloggen. Men det ordnar sig snart, närmaste sagt: Tisdag kl. 21:00. Höhö! :)

nemo saltat sobrius.

Att prata.

En sak jag aldrig har riktigt förstått är att folk snackar så mycket, om allt. Det går inte att hejda det, utan babblet fortsätter. Jag kommer ihåg när jag var yngre och fick höra uttrycket att "rykten har snabba fötter". Det stämmer, väldigt bra.

Jag är en människa som lyssnar på skitsnack, det ska jag inte ljuga om. Jag tycker att det är spännande att få höra att den har gjort det där och den andra har varit med den. Sånt är bara roligt, men det är inget jag skulle lägga stor vikt på. Som sagt, det är prat. Jag skulle inte gå runt och sprida något som jag har hört från en kompis, som i sin tur har hört det från sin kompis. Hur trovärdigt kan det låta, från skala ett till tio? Jag förstör min egen integritet när jag väljer att sprida "snacket" vidare, så därför väljer jag att låta bli. Jag förstår inte varför det är så svårt för andra att låta bli? Sanningen kommer fram, förr eller senare och då kommer alla få veta vem som drog den största lögnen. Varför förlora all respekt för att få sprida ett rykte, när man vet att det någon dag kommer hinna ikapp en och avslöja en?

Alla gillar skitsnack, men ibland gäller det att hålla käften.

nemo saltat sobrius.

Marina.Man hittar alltid brister på sina egna bilder.
Den här ser OK ut, men tittar jag på den så upptäcker jag hundra fel.
Varför är det så?
Att man alltid ser sina brister så tydligt och klart?
nemo saltat sobrius.

Meddelande.

Till Domaren.

Tisdag 18 november 21:00.

Remember. :)

nemo saltat sobrius.

Vänner igen.

Jag och Domaren är sams igen, det var inget stort bråk och vi brukar inte vara sura så länge. Något jag gillar med oss, är att vi kan lägga det bakom oss rätt så snabbt. Eller ja, vissa saker. :)

Idag har jag inte gjort så mycket faktiskt, mina dagar börjar bli rätt så trista. Jag pluggade lite, eftersom jag inte har pluggat de två senaste dagarna. Jag börjar bli osäker på ifall jag kommer klara denna tenta, känns som om jag har tagit vatten över huvudet. Jag har inte gått på en enda föreläsning och läst allt på egen hand, så vi får se. Jag hoppas att jag klarar, för jag orkar inte göra om tentor. Det är inte min "grej".

Jag har städat lite, eller ja... Börjar göra i ordning. Vi har jätte mycket saker hemma, så vi försöker rensa bort så mycket som möjligt. Igår lyckades jag kasta tre stora påsar (såna där kartongpåsar från IKEA) med bara böcker. Böcker jag har läst då... Så nu är det rätt så mycket plats. Nästa steg är mina och mina systrars skor. Jag flyttar ju hem, så jag kräver lite mer utrymme. Vi har ett väldigt litet hem, så vi får se hur det blir.

nemo saltat sobrius.

Fördomar.

Ibland blir jag trött på Domarens fördomar mot allt och alla, att han alltid ser saker och ting i svart och vitt. Jag orkar inte tjafsa om små saker hela tiden, när jag egentligen bara vill knocka ner honom och låta honom ligga där.

Det är en sak att ha fördomar, så länge man håller det för sig själv. Men att lägga det på MIG och låta MIG drabbas av dessa tankar är elakt och dumt. Vi är två i ett förhållande, det ska alltså vara lika för båda. Får han, så ska fan i mig jag också få. Ska jag inte få det, då ska han inte få heller. Jag kan inte bry mig mindre om vad han gör med sitt liv, så länge han inte skadar någon. Men att inte ge mig samma möjlighet är fel. Därför tänker jag sluta öppna en massa dörrar för honom, om inte han börjar att göra det för mig.

nemo saltat sobrius.

Mer om mig! EGO!

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa? - 5 styckna. Tre till Uppsala hemmet och två till mammas och pappas lägenhet. Sedan har jag en svart plupp som öppnar ytterdörren i Uppsala.
Vilken svordom använder du mest? - Jag tror att det är "fan".
Äger du en iPod? - Oui, använder den inte så flitigt dock.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? - Det varierar.
Hur många resväskor äger du? - Jag vet inte, men brukar ta med mig EN iallafall när jag reser.
Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden? - Hellre ta bilden!
Vilken var den senaste filmen du såg? - Kommer inte ihåg... :/
Har någon av dina vänner barn? - Ja!
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? - Det beror på hur mycket jag vann. Tio kronor, då köper jag nog en ny lott  men snackar vi stora buntar så skulle jag nog köpa en lägenhet eller en lyxig semester.
Har någon någonsin kallat dig lat? - Japp, har mina lata dagar men jag är inte lat.
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? - Bilens CD-spelare blir det då, tror att det är Paul låt. Vissa förstår ;)
Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk? - Jag hatar mjölk, men kan dricka chokladmjölk.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? - Ja.
Använder du huvtröjor? - Det händer, när jag fryser. Har en huvtröjklänning som jag älskar (grå, och nu även svart!)
Kan du vissla? - Japp.
Vem var den senaste som ringde dig? - Domaren.
Tror du folk pratar bakom ryggen på dig? - Utan tvekan!!
Tittade du på tecknat när du var liten? - Japp, var och är ett stort fan av tecknat.
Hur många syskon har du? - Två yngre systrar.
Vilken film kan du alla replikerna till? - Hm, kan nog rätt så mycket ur Stolthet och Fördom (den äldre sex timmars långa versionen)
När flög du senast? - Paris resan.
Hur många stolar står runt ditt köksbord? - 5.
Pratar du några andra språk? Japp, fyra språk. Jag räknar inte in spanskan då eftersom jag bryter väldigt mycket och har glömt en hel del.
Diskar du din egen disk? - Nej.
Har du gråtit offentligt? - Det tror jag inte.
Har du en stationär dator eller en laptop? - Laptop.
Försöker du alltid lära dig nya saker? - Ja, jag tycker att det är viktigt med sånt.
Vill du ha några tatueringar eller piercingar? - Jag vill ha en tatuering, men behöver någon som håller mig i handen.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? - Klurigt det där. Jag vet inte riktigt, men jag vet att jag känner mig väldigt obekväm när Domaren bjuder och vi har ändå varit ihop i mer än ett år nu.
Kan du kasta macka? - Nej, vill dock lära mig.
Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar? - Ja, spelar ingen större roll. Men jag tycker inte det är direkt sexigt med allt för många tatueringar.
Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet? - Historia och religion, såklart. Men även gympa var en favorit.
Gillar du din boendesituation? - Nej, den är snarare kluven. Jag älskar staden Uppsala, men jag kan inte längre bo i korridor för jag trivs inte att ha mitt eget space. Jag flyttar ju hem nu, men här är det trångt och det är svårt att ha kläder och smink för sig själv med två andra systrar. Men hemma är man aldrig ensam, man har alltid sällskap vilket jag gillar. Så det är både jag och nej.
Vilken är din favoritfrukt? - Jordgubbar.
Hur gammal blir du din nästa födelsedag? - 22, jag och Asrin ska fira tillsammans i sorg. :)
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? - Nja, jag är inte så värst duktig på det så jag har ingen rätt att vara petig.
Vem var den senaste personen som gjorde dig arg? - Mamma, med hennes städning.
Hur valde dina föräldrar ditt namn? - Efter min faster, det fanns ingen tvekan om vad jag skulle heta.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? - Mer än gärna!
Sover du på sida, mage eller rygg? - Mage och sida.
Tycker du om att krama folk? - Nej, faktiskt inte. Jag kan bara krama Domaren ur det blå, men ingen annan.
Äger du en digitalkamera? - Japp, men vill gärna ha en systemkamera.
Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta? - Private Peaceful fick jag mig att gråta. Men även "Är någon där" av Marian Keyes. Det finns säkert massa andra, men kommer inte på just nu.
Tycker du att du är attraktiv? - Nej, inte direkt attraktiv men jag duger väl i krig :)
Vad är du allergisk mot? - Nötter, men jag äter det ändå. Slutar med en röd näsa bara. Dessutom är jag allergisk mot pollen, jobbigt!
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött? - Nej, verkligen inte. Jag har nog aldrig fått det och kommer inte få det.
Vad skulle dina barn heta, pojke & flicka? - Det tänker jag inte säga, men jag kan säga att pojknamnen kommer nog börja på C och X. Flicknamn har jag ingen för tillfället.
Vad har du på dig? - XL pyjamas. Mysigast.
Vad var den senaste musik du lyssnade på? - En afrikansk-fransk låt. En gaou något...

Ps: snodd från Nathalie, igen.

nemo saltat sobrius.

Mini Mar.

Hela familjen har packat ihop lite saker, slängt iväg en MASSA och sorterat en hel del. Mamma och pappa tog ner en massa lådor från vårt förråd, medan jag var ute med As och Soma. När jag kom hem låg det två stora kartonger med böcker, mina böcker. Jag slängde en hel del just för att det var pocket, men jag kom på hur mycket jag egentligen älskar att läsa. Jag har inte gjort det på ett tag, ett bra tag just för att jag har fastnat framför datorn och ja, en massa. Men men.. Det ska nog förbättras.

Medan jag kastade, rotade och sorterade så upptäckte jag saker från min tid på dagis. Då man började rita och sånt trams, vilket var roligt. Tyvärr har någon tagit bort bilderna på mig (säkert mamma) så dem fanns ju inte kvar, men mina teckningar var där. Jag skrattade väldigt mycket, men insåg en sak i samma veva. Jag höll mig alltid innanför linjerna, även då jag var liten. Jag har upptäckt att Emily har jätte svårt för att rita inuti linjerna i hennes målarbok, men jag höll mig verkligen så gott jag kunde INNANFÖR. Sedan var det en massa välkonstrukterade bilder, där man ser att jag la ner en massa arbete på att få det så snyggt som möjligt. Sedan såg jag lite papper från då jag började skolan (ettan, tvåan och kanske trean) där jag insåg att jag var "planeringsfreak" redan då. Jag gjorde en check-lista på allt jag skulle göra, jag hade en liten almanacka där jag skrev ner allt. Då menar jag verkligen allt.

Det var roligt att se hur jag har utvecklats, men samtidigt så tycker jag inte att jag har förändrats. Jag är den personen jag var redan i dagis, en som ständigt håller sig innanför linjerna och vill ha perfektion. Jag är fortfarande en människa som MÅSTE planera för att må bra, som måste veta vad nästa steg är. Jag är fortfarande en människa som lägger väldigt mycket tanke i ett arbete och ser till att det blir bra. För att själv må bra. 

Men en sak som har förbättrats är väl min blyghet, för att i dagis var jag väldigt blyg av mig. På framsidan av dagisboken så stod det: "I början var Marina otroligt blyg och vågade inte prata men med tiden så blev hon en väldigt pratsam tös", vilket stämmer så bra på mig nu. Jag är blyg, ibland lite för blyg men jag vågar lite mer för varje dag. Jag är inte direkt den som står och skriker rakt ut, men jag har slutat lägga så stor fokus på vad andra tänker om mig. Förut vågade jag knappt hosta för att jag var rädd att folk skulle titta på mig i klassrummet, nu kan jag inte bry mig mindre om det. Det är dessa små saker som i slutändan har en betydelse. Dock stämmer dagisfröknarnas beskrivning av mig, för jag behöver lite tid tills jag kan prata med någon, för jag har lite svårt att anpassa mig till nya människor. När jag väl har lärt känna människan/människorna så går det inte att få stopp på mig.


Tänkte bjuda på några bilder och ett diplom.Min familj! :)En väldigt ful bild av mig!
HAHA!

 

Jag spelade rätt så mycket schack när jag var yngre, och fick vara med i en tävling när jag gick i klass fyra.
Min klass vann inte, men jag fick en resa med Silja Line/Viking Line. :)
Vi mötte elever från Ryssland, som då vann med all ära, de var otroligt duktiga!
Man blir ju lite halv stolt just för att det var ryssar :)
nemo saltat sobrius.

Hektisk dag.

Jag gillar att ha massvis med saker att göra, man känner sig lite viktig då. Nej, men jag gillar det. Jag har alltid gjort det, hatar att mögla hemma (vilket sker rätt så ofta nuförtiden). Idag fick jag ta bilen till verkstad, han skulle byta ut något som har med ratten att göra. Jag fattar inte sånt, så jag överlät allt till mekanikern. Det funkade iallafall.

Sedan for jag och pappa iväg till JULA där vi köpte grejsimojser till bilens däck, vinterdäcken. Så att det ska se coolt ut, typ. :) Jag tyckte det såg häftigt ut, valde dem som Domaren inte ville ha. HA! Sedan gick jag hem till min mormor och åt en massa mat. Mamma fick nästan skrika åt mig då jag inte slutade.

Efter det åkte jag och mamma till Uppsala, packade lite och hämtade post. Sedan kom tjejen som ska hyra mitt rum för att mäta, för att sedan säga att hon vill hyra redan 1 december. Hon ska ringa runt lite för att kolla om det går, men jag HOPPAS. Då slipper jag betala! Woho!

Jag fick inte heller så bra nyheter idag för en viss plan gick inte precis som jag hade planerat. Men det är sånt man får ta, antar jag. Allt kan inte gå som man vill men jag önskar verkligen att det gick, verkligen. Jag hade blivit så lycklig då, allt skulle verkligen bara sjunka ihop och passa in perfekt. Jag vet det.

nemo saltat sobrius.

Ägare till denna:Hoppas den passar mig nu! :)


nemo saltat sobrius.

Frågor.

Ditt äldsta hångel? Uhum, 23-24 var han väl...
När kramade du någon sist? För några dagar sen, mamma :)
Saknar du någon speciell person? Ja.
Har du svårt för att bli kär? Nej, verkligen inte.
När kysste du någon sist? Öhm, en vecka sedan.. Kanske mer.
Är du en singel? Nej.
När fick du senast en komplimang? Ja, det var väl igår.. Eller förigår kanske.
Har du hånglat med någon av samma kön? Si.

HAR DU NÅGONSIN:

Varit medvetslös:
Nej, faktiskt inte.
Hånglat med någon riktigt ful: Haha, inte vad jag har tyckt DÅ.
Hånglat med fler än 50 pers: Nej.
Hånglat med fler än 2 pers på en kväll: Mm, inte direkt något man är stolt över.
Gjort något riktigt dumt: Oh, ja!
Gjort något du verkligen ångrar: Samma där. Verkligen!
Varit nykter på nyårsafton: Alltid, då jag inte har haft världens roligaste nyårsafton på ett bra tag.
Åkt ambulans: Nej.
Gjort nått olagligt: Nja, kanske tagit något litet när man var yngre.
Blivit polisanmäld: Nej.
Fått din mamma att gråta: Ja, faktiskt. Mina yngre kaxiga dar.
Slagit ner någon: Haha, ja! INGET jag är stolt över, såklart men lite skinn på näsan ska man fan ha!
Skämts över dina föräldrar: Ja, utan tvekan.
Skämts över dig själv: Ja, varje gång jag vistas ute.
Sagt jag älskar dig och menat det: Ja, faktiskt. Lilla Domaren :)
Bråkat med din pojkvän: Yupp! Many times!
Tar du droger: Nej!
Dricker du: Nja, inte så värst mycket men det händer att man snuttar lite.
Vilka kläder sover du i: Pyjamas, större desto bättre!
Vad hatar du verkligen: Allt som har med orättvisa att göra, att det finns saker som är så onödiga (krig!)
Varit kär: Ja.
Har du varit kär i någon du inte haft chans på: Nej, faktiskt inte.
Är du ensam nu: Nej, alla är hemma.
Vill du gifta dig: Ja, faktiskt. Någon dag.
Vill du ha barn: UTAN TVEKAN! Det längtar jag till som bara den!

Ps: Snodde denna från Nathalie :)

nemo saltat sobrius.

Djävulen och fröken Prym.

 

En favorit, då det visar en anna bild. En annan uppfattning.
När man läser den så förstår man nästan hur en handling i livet kan påverka allt.
Man gör saker och ting på grund av rutiner, en vana. Man gör det nästan omedvetet.
Efter ett tag blir det konsekvenser av sina handlingar, och man sitter och funderar:
"Tänk om jag hade gjort sådär istället"?

 

nemo saltat sobrius.

Ny dag, åh du nya dag.

Ja, inget annat än så. En ny dag, med nya frågor. Jag har börjat med första frågan om Gustav Vasa, men jag behöver nog inte skriva att jag är halvvägs klar? Jag ogillar skarpt nordisk historia, utan att riktigt veta varför. Det bara är så, allt vägrar stanna kvar i huvudet på mig. Till och med Gustav Vasa, han går bara sin väg.

Allt annat fastnar relativt bra, faktiskt. Speciellt jordbrukssamhället och allt det där, så sjukt spännande. Då menar jag även det nordiska jordbrukssamhället, då de utvecklas väldigt mycket under medeltiden och framåt. Ja, det är kungavälden och sånt trams jag inte gillar. Dödande, bedrägerier, skattetryck och livegenskap i samband med Stockholms blodbad och sådant. Här, i Sverige.

Det är iallafall inte bara jag som inte gillar nordisk historia, utan alla jag frågar håller med mig. Jag måste förstå varför.

nemo saltat sobrius.

Förlåt.

Förlåt för den fula headern, men det är bara det att jag inte har photoshop på den här datorn. Tyvärr. Jag ska försöka åka hem (Uppsala) för att hämta min dator, men det lär nog inte bli snart. Så, ja.. Det är bara att kämpa vidare och NI får ta och tåla bilden. :)

Update: har försökt fixa till det nu. Hoppas det ser bättre ut nu. :)
nemo saltat sobrius.

It's all about Canon, baby!

Jag och familjen (minus Dar som jobbade) var ute och "små shoppade" för inte så länge sedan. Eller, vi kollade mer runt och så... Såklart gick vi till Elgiganten och den nya Media Markt (stavning?) för att jag ska kolla på "min" kamera. Den var där, fin och ståtlig som alltid. Sedan såg jag att EOS 450D var där också, men jag vet inte.. Det kändes inte rätt när jag höll i den, utan mer rätt med 400D. Jag vet att det låter fjantigt för de ser nästan likadana ut (egenskaperna skiljer sig dock lite) men den kändes fel. Pappa däremot tyckte att 450D var såååå mycket bättre, men vem förvånar det egentligen? Pappa ska alltid ta det dyraste, typiskt. Sedan såg jag att han kollade extra på den kameran jag ville ha, kollade priset och jag misstänker att det finns en risk att den kommer ligga under min gran. Jag säger risk för att jag inte vill att pappa ska köpa den, då den faktiskt är dyr och pappa har ju inte kunnat jobba på grund av operation och hela köret. Så det klirrar inte direkt i hans kassa för tillfället.

Nej, jag vill leka vuxen och köpa den själv. Längtar till den dagen! Woho!Bilden är från blocket.se
Bara så att ni vet och att jag bryter mot någon lag.
nemo saltat sobrius.

Prickiga Marina.Jag tror att mitt hår är nästan lika långt nu som det var då.
Nästan. WOHO!
Plus att jag är prickig, Asrin loves it.

nemo saltat sobrius.

Mysigt.Är det bara jag som längtar?
Jag älskar julen, all dess pyssel och mys.
Åh! :)

nemo saltat sobrius.

Rökelser.

Jag satt och pluggade (är klar med dagens två frågor) då mamma ringde och bad mig att komma ner till centrum. Jag gick ner, hjälpte henne lite med några saker och sedan gick vi hem till min mormor för att säga hej. Men när vi kom hem så möttes jag av en hemsk stank, usch! Det var min syster som hade lagt fram några rökelser och förpestat hemmet som jag bor i. Det stinker, jag hatar rökelser. Vad är så harmonisk och sensuellt med rökelse egentligen? Kan någon förklara det för mig??

nemo saltat sobrius.

Woho.

Bloggen är tillbaka och det var såååå lätt att få tillbaka den, nästan så att jag skäms över att jag frågade någon. Kul kul, ska blogga lite extra nu. Kanske.

Idag ska jag faktiskt plugga, har redan gjort en fråga klar. Nu är det nästa fråga som är på G. Domaren måste bara skaffa mina böcker SÅ FORT SOM BARA DEN, TACK!!! Men idag har han tenta, så jag ska vara extra snäll.

nemo saltat sobrius.

Fel på bloggen.

Det är något fel på bloggen. Försöker skriva, men ibland går det inte. Inget fungerar så jag kan inte lägga in bilder eller föra över "nemo saltat sobrius" åt höger. Fan! nemo saltat sobrius.

Hemma.

Hemma i Stockholm, såhär kommer det alltså bli. Såklart kommer det bli så att jag måste lyda deras regler, men men.. Vad ska man göra? Vi får se, annars flyttar jag ut igen. :) Jag har ju fortfarande kvar ett rum som jag har hyrt ut, så jag kan ju alltid ta tillbaka den om Domarens kusin inte längre vill ha den.

Jag har inte gjort något vettigt än att plocka ur en massa kläder, skor och placerat dem lite var och där. Jag har upptäckt att jag faktiskt har rätt så många skor och alltför mycket kläder. Ändå kan jag stå framför garderoben och skrika över att jag inte har några kläder. Varför är det så?

Men jag vill ha mer klänningar, helst bomullsklänningar. Love! :) Tips?

nemo saltat sobrius.

Älsklingen.

Jag har glömt att berätta att Domaren har nu gått upp en division. Ville bara säga:

Grattis, och att jag är stolt över dig, älskling.


nemo saltat sobrius.

Vinyl/Grammofon.

Jag har alltid velat ha en riktig gammaldags grammofon, men tyvärr verkar sådana inte finnas någonstans. Jag har letat, men inte funnit. Det finns dock fina vinyl spelare, dem där platta som ser lite mer moderna ut. Inte direkt vad jag vill ha, men jag antar att ljudet är väl detsamma. En brun, lite gammal och sliten. Härligt.

Sedan en massa LP-skivor med Bocelli, Sinatra, Pavarotti, Presley och Pausini (om det finns). Man lägger in skivan och hör braket innan det börjar spelas. Känns inte det lite gammalt, mysigt och lite romantiskt?

Ifall det är någon som vet vart jag kan få tag på grammofon (vinyl också) så sägs bara till.

nemo saltat sobrius.

Studenten.Studenten.
Det känns så länge sen, trots att bara har gått två och ett halvt år.
Det var goda tider, faktiskt.
nemo saltat sobrius.

Pappret.

Jag har nu skickat iväg alla papper för att säga upp rummet, så vi får väl vänta och se. Jag kommer få betala för de extra dagarna, men men..

Jag har inte pluggat något idag, absolut inget. Jag ska nog åka tillbaka till Stockholm, där har man iallafall mamma som sätter fart på en. :) Vi får se. Allt handlar om att vänta och se, typ.

nemo saltat sobrius.

Paris.Jag tittar ut, med en påse med kläder.
That's the stuff. :) 

nemo saltat sobrius.

Almanacka.

Jag är helt ute och cyklar när jag inte har min kalender med mig, jag klarar mig inte utan den! Just nu blir jag planering sugen och kan inte göra det, för jag har inte min kalender. Jag glömde den i Stockholm, typiskt.

Hoppas jag får svar om hur jag ska göra med lägenheten imorgon, så att jag vet och kan börja planera. Jag måste ju packa en massa, städa och samtidigt plugga till tentan. Äh, vi får se.nemo saltat sobrius.

Stockholm snart.. Eller?

Jag har nu snackat med min kusin och hon tycker att det är OK att jag säger upp min lägenhet då hon ska flytta till Stockholm direkt efter att praktiken i Malmö är klar. Sagt och gjort, papprena är klara. Jag gick över till ÖGs nation, men ingen var där och jag hittade ingen brevlåda att slänga alla papper i. Men jag mailade de nyss, men jag är lite osäker ifall de kommer låta mig säga upp den då det har gått fem dagar av månaden. De vill ju ha en månads uppsägningstid, så jag vet inte hur petiga de är med sådant. Jag hoppas att de "struntar" i att det snart är 6 november och låter mig säga upp lägenheten.

Ifall de låter så lämnar jag rummet den 1 december, så jag har rätt så kort tid på mig att packa, städa och allt eftersom jag har tenta den 28. Äh, 28 så packar jag. 29 så städar jag och 30 så försvinner jag. Jag flyttar ju hem, som ni kanske vet just för att spara ihop lite pengar och betala tillbaka lite av mitt CSN lån. Jag hoppas att det funkar att bo hemma, nu när man har bott själv ett bra tag. Men men, det är bara att chansa, men jag kommer inte sluta med utbildningen här i Uppsala, nej. Jag kommer nog pendla lite under AUO kurserna (jag kommer bara ha ett år kvar efter sommaren). AUO kurserna är inte så viktiga, för mig faktiskt. Jag tycker mest att de är extremt löjliga, men jag tänker pendla.

nemo saltat sobrius.

Obama.

Jag höll mig inte vaken så länge att jag såg vem som vann presidentvalet, men GRATTIS OBAMA. Det är inte direkt en hemlighet att jag höll tummarna för honom, så jag är rätt så glad. Jag hoppas bara att det han sa inte var skitsnack, utan att han gör något åt saken och rensar bort allt skit som Bush skapade.

En sak jag är glad över och det är att man slipper se Bush alltför mycket nu.

nemo saltat sobrius.

More me.

1. Vad heter du? Marina.
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja?
Är faktiskt nöjd med mitt namn.
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Det var Marina, redan från början.
4. Vilket stjärntecken är du? Vädur! :)
5. Vilken årgång är du? 87
6. Vart bor du? Uppsala.
7. Bott utomlands? Ja, jag föddes ju utomlands och kom till Sverige när jag var 2 och ett halvt.
8. Flyttat antal gånger? Har tappat räkningen!
9. Vart skulle du vilja bo? Sverige, helst Stockholm.
10. Vad vill du bli när du blir äldre? Anser att jag redan är "äldre" och är på god väg att bli lärare. Vi får se om jag fortsätter forskarutbildningen, men nu siktar jag mot lärarutbildningen! :)

UTSEENDE
1. Klädsel?
Mestadels klänningar (har börjat bli så nuförtiden!)
2. Hårfärg och frisyr? Svart och vågigt hår. Väldigt tjockt!
3. Ögonfärg? Mörkbruna.
4. Mest nöjd med? Ingen aning, är väl ganska nöjd med att jag har små fötter för annars blir det så fult då jag är så kort.
5. Minst nöjd med? Mina öron, hatar dem! Mina läppar också, just för att de inte existerar.
6. Glasögon? Ja, men bara när jag läser, kollar på TV, sitter framför datorn och sånt.
7. Har du några piercingar/tatueringar? Har hål i öronen ju... Men tatuering vill jag verkligen ha!

FAVORIT
1. Filmer?
Oj, har rätt så många.
2. Låtar? Vet inte direkt, men jag älskar ju Andrea Bocelli, Frank Sinatra och Laura Pausini.
3. Årstider? Alla, uppskattar alltihop för att allt har sin egen lilla grej!
4. Mat/dryck? Mat är ju allt som är starkt, typ.. Dryck är väl Cola Zero eller vatten.
6. Parfym? Laura Biagotti.
7. Tv-program? Gossip Girl, Heroes och Ally Mcbeal.
8. Ämne i skolan? Just nu läser jag ju bara Historia så men i gymnasiet var det historia, religion och idrott.
9. Sysselsättning? Studerande! Hö! :)

KLÄDER
1. Vad använder du just nu för jacka?
Jag har en svart kavaj som jag gillar. Lite för kallt, men men.. Sen finns det en grå som jag gillar, men måste ta bort vaddarna. Jag söker dock efter en till jacka.
2. Vad använder du just nu för skor? Jag använder rätt så många skor, men favoriten just nu är svarta boots.
3. Favoritfärg på kläder? Brukar dras till svart, vit och ljusa färger.
4. Favoritmaterial på kläder? Mjukt!!
5. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? En röd liten klänning som jag såg på Tradera. Haha!
6. Favoritaffärer? French Connection, men annars är det väl alla vanliga som finns i Sverige. Dock älskar (och saknar) jag att shoppa i Paris.
7. För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Oj, vi kanske inte ska nämna det här.

BLANDAT
1. Vad heter din bästa vän?
Systrarna väl.. Dar och Gena.
2. Var har du alltid med dig i väskan? Mobilen, plånboken och nycklar.
3. Vad är du beroende av? Jag vet inte, trygghet
4. Vilket land kommer du ifrån? Gissa.
5. Vad vill du göra just nu? Sova.
6. Saknar du någon, i så fall vem? Lara.
7. En vän du inte skulle kunna svika? Lara, Asrin och Soma.
8. Är du singel? Nejnej! :)
9. Vad ser du fram emot? Mycket som ligger i framtiden, tillsammans med en viss person :)
10. Vad gör du just nu? Inget speciellt.

nemo saltat sobrius.

Me, me and me.

Du heter: Marina.
Smeknamn: Mar, Gums (av Domaren).
Beroende av: Pysslande och mat.
Vem behöver du mest just nu: Inte vem, utan vad. Behöver stöd när det gäller vissa saker i livet.
Vad tror folk om dig: Att jag är en liten bitch, som ogillar allt och alla. Oftast, inte alltid.
Stämmer det: Misstänker att det gör det. Jag kan vara sjukt elak när jag vill.
Vad får du oftast komplimanger för: Mina ögonfransar och min näsa.
Hur imponerar man på dig: Kunskap. Jag älskar när jag upptäcker att folk kan saker och är villiga att lära ut.

Brukar du skratta för dig själv? Many times.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Varför svarar du inte?"
Vart bor du: Uppsala, men snart blir det Stockholm.
Trivs du där: Ibland, ibland inte.
Nästa mål i ditt liv: Bli klar med utbildningen!
Hur svarar du i mobilen: Hallå?
Vem ringde du senast: Länge sen, med tanke på att jag inte har pengar på mobilen. :)
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: "Jag står där nere"
Tycker du om din pappa: JA! Han är det bästa som finns.

Brukar du komma i tid: Ja, förutom när jag ska träffa Domaren.
När mår du bra: När jag reser bort.
Vanligaste färg på dina kläder: Svart, grå och blått.. kanske. Varierar faktiskt mycket.
Är du aktiv i skolan: Alltid!
Vem/vilka saknar du just nu: Lara.

Favorit dryck på morgonen: Vatten.
När brukar du gå och lägga dig: Varierar.
Är du blyg: Japp, lite småjobbigt att vara det ibland.
Sysslar du med någon idrott: Nope, men ska börja. Any day soon. :)
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja, rent utseendemässigt gör jag det. Man kan bli kär i någons yttre.
Har du spytt offentligt: Ja, det har jag. Tyvärr.
Använder du stjärnor eller kajal: Öhm, okej?
Vem/vilka har betytt mest i ditt liv: Familjen och Domaren.
Är du nöjd med ditt liv: Det börjar arta sig!

nemo saltat sobrius.

Broar.

Jag har tänkt igenom en hel del, om hur livet kan börja och sluta. Jag har tänkt på en massa personer som har kommit in i ens liv, betytt en massa för att sedan försvinna helt. Många går igenom livet och tror att man enbart kan leva hur man själv vill, aldrig försöka förstå någon annan och ändå få förlåtelse i slutändan. Det fungerar inte så, det går bara inte. För varje misstag man gör här i livet så sårar man någon, varje handling är inte för en själv utan för någon annan.

Jag vill gärna leva mitt eget liv, köra mitt eget race... Men jag kan inte göra det hur som helst, jag har andra i min omkrets som jag måste visa respekt för. Jag kommer alltid tänka på mitt agerande, hur det påverkar och vad konsekvenserna kan bli just för att jag vill inte såra andra människor bara för att jag ska känna att jag lever ut mitt liv. Hur kan jag leva ut mitt liv och vara lycklig när de som står mig närmast såras av det?

Ett misstag går att glömma, andra misstaget går att förlåta.. Men efter det? Hur många gånger ska man be om ursäkt och tro att man blir ursäktad? Allt har sin gräns, och ibland blir vissa broar brända. Ibland är det för sent.

nemo saltat sobrius.

Mina nya skor.

nemo saltat sobrius.

Festen.

Efter födelsedagen fick vi "springa" till en annan fest, men jag har inga bilder därifrån på min klänning och hela köret, så det får enbart bli den här bilden. Bilden är dock missledande, det var INTE roligt på den festen.
nemo saltat sobrius.

Födelsedagen.

   
nemo saltat sobrius.

Somas födelsedag.

Ja, om några timmar kommer flickorna hit. Vi ska väl fixa upp oss lite, sedan dra iväg till ett ställe för att äta. Nu vet jag inte riktigt vad det är för plats, men libanesisk mat är det. Mums! :)

Vi kommer hem rätt så tidigt, sedan blir det ännu en utgång med familjen. En fest, rätt så långt bort härifrån. Vi ska dit tillsammans med våra grannar, Emilys föräldrar. Jag försöker ta mig ur för jag orkar verkligen inte gå ut, dansa och göra en massa annat. Jag kommer vara världens tråkigaste sällskap, så jag vill bara stanna hemma.

nemo saltat sobrius.
RSS 2.0