Dag 1 - Om mig.

Jag heter Marina och är född 87. Jag är född i Libanons huvudstad Beirut och kom till Sverige under december månaden 1989. Orsaken var krig och mina föräldrar bestämde sig för att fly landet. Vi flyttade först runt i en massa flyktingläger tills vi kom fram till Hallsberg. Det var då mina föräldrar, jag och lilla Carin som bara var ett par månader när vi anlände till kalla Sverige. Lilla Jenna föddes senare i Örebro och förgyllade våra dagar med hennes översnälla ögon och lugna humör.

I Hallsberg bodde jag i många år och den lilla staden ligger fortfarande varmt om hjärtat. Det gjorde att jag älskade naturen, växte som person och lärde mig att anamma den svenska kulturen betydligt mycket snabbare än annars. Jag fick en massa kompisar, vi lekte för fullt och jag samlade på skalbaggar för att köra racing med andra kompisar. Men efter många år tröttnade mina föräldrar på att de knappt kände folk där, att jobb saknades och att det även fanns en hel del rasism. Vi flyttade till Stockholm, närmaste bestämt Tensta. Vilken förändring det var för mig och mina systrar som annars var vana vid lilla Hallsberg. Men vi kom in i rytmen ganska snabbt och började få vänner. Jag hade det väldigt tufft ett tag men alla har sina hinder och om inget annat har det gjort mig mycket starkare. Jag träffade på min bästa vän, DJ och en massa andra härliga tjejer och senare flyttade vi återigen. Denna gång till Jakobsberg där jag bor numera.

Jag valde att bli lärare ganska tidigt i livet och satsade hårt på skolan. Jag gick ut med bra betyg, ett bra rykte bland lärarna och med en massa kunskap i huvudet. Jag flyttade till Uppsala ett par år, tog min examen och började jobba ett tag som lärare. Numera är jag arbetslös men söker flitigt.



Jag och Carin i Hallsberg.
Ser ni pandan vid mitt ansikte?
Jag ÄLSKADE den (det fanns två stora som var mamma och pappa
och sedan några små som var bebisar) och mamma gav bort dem. Ja, till välgörenhet men det sved ändå!




Jag i Libanon.
Mammas bästa vän var en fotograf
och han brukade ta tusentals bilder på oss :)



Sötaste finaste Carin i Hallsberg.
Det är vårt gamla dagis i bakgrunden och vid vänster sida
kan man se ett av våra många hem i Hallsberg!



Jag!



Speak up!
evan

så jävla gullig:)

2011-10-17 @ 11:44:29


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0