Så är det.

En sak jag har lärt mig är att man lär sig nya saker om allt varje dag. Jag lär mig mer och mer om människors personlighet. Tyvärr ser jag mer utav egoism än annat.

nemo saltat sobrius.

Tre saker.

Tre saker jag går igång på:
Barn, jag längtar tills jag får mina egna.
Att inreda, jag älskar tanken på att skaffa mig ett eget hem och inreda det efter min egen smak.

Historia, min passion här i livet.


Tre saker jag inte kan vara utan:

Familjen
En framtid, som jag får planera själv.
Min dator, hur löjligt det än låter. Det finns så mycket information där!

Tre saker jag ångrar:
Att jag inte valde en annan inriktning på gymnasiet. (läste sam-medicin)
Att jag inte fortsatte med dans, utan valde istället att sluta.
Att jag inte åkte till Bolivia när jag hade en stor chans att få volontärplatsen.


Tre saker som gör mig glad:
Familjen
Barnskratt
Resa


Tre saker som gör mig arg:
Orättvisa, att det finns vissa som får allt de vill ha när de inte ens förtjänar det.
Att det finns folk som slösar ens egen tid, energi och ger inget tillbaka.
Krig, lögner och ren idioti.

Tre människor jag beundrar:

Min mamma, som har varit en stark punkt i mitt liv och verkligen gjort allt för sina barn. Hon har gett upp mycket för att uppfostra oss och ge oss det bästa.
Min pappa, som jag beundrar just för att han är så stark och envis, vill alltid det bästa för alla. Han har egenskaper jag önskar att jag hade, som jag kämpar för att få.

För att vara extremt löjlig, Angelina Jolie just för att hon har en massa barn, adopterade och egna och gör verkligen mycket för omvärlden.

Tre saker jag skulle vilja göra:

Resa runt, överallt. Men allra främst, Latinamerika.
Få barn, få en chans att uppfostra dem och ge de en massa kärlek!
Kunna dansa, riktigt bra.

Tre maträtter eller ingredienser i köket jag gillar:
Jag älskar köttfärslimpa, potatis och gräddsås.
Jag älskar vitlök, har det så ofta jag kan.
Vattenkastanjer, love them. Jag vet inte varför, kanske för ljudet.

Tre TV-program jag ser:

Ally Mcbeal
Heroes
Grey's.

Tre saker jag har med mig i livet:
Viljan att kämpa för det jag vill ha, trots att man ibland är osäker så har jag alltid haft ett hum om vad för liv jag strävar efter.
Min familj, som kommer vara vid min sida.
Min förkärlek för barn, ja.. :)

Tre saker på önskelistan:
En Canon EOS 450D
En resa, vart som helst.
En fin lägenhet till mig. :)

Tre bloggar jag utmanar:

Jag utmanar alla som läser.

Tidig morgon för mig.

Jag vaknade runt tio, vilket är tidigt för mig.. Brukar inte vara den som sover länge, men men... nu har det faktiskt blivit så. Jag gick ner till affärerna för att hämta ut syrrans klänning, som faktiskt var sjukt snygg. Jag har fortfarande inte sett den på henne, men kan tänka mig att den sitter väldigt fint. Jag såg en beige klänning, ungefär samma modell som syrrans, som faktiskt skulle passa med mina nya beige skor. Hm? Vi ska inte göra något under julen eller nyår, men man vill ju ändå ha möjlighet att fixa upp sig. Äh, jag ser fram emot att bara sitta hemma med familjen faktiskt, nästa år tänkte jag spara pengar och kanske resa tillsammans med hela familjen någonstans. Kanarie öarna låter lockande.. :)

Jag ska möta upp Asrin idag, fixa lite grejer.. Imorgon blir det middag, Somas födelsedag. Yey! Vi ska äta på någon libanesisk plats, som Soma har bokat oss för. Jag ska nog inte fixa upp mig så mycket, utan bara ha det enkelt. Det är trots allt en middag, då jag vill vara bekväm och kunna äta så mycket som möjligt. (en pösig klänning blir det).

nemo saltat sobrius.

Att bo hemma.

Jag vaknar jätte jätte jätte sent, tack vare mina systrar. Vi sitter och kollar på en massa Heroes avsnitt, diskuterar det helt vilt och funderar på vilka krafter vi vill ha. Lite halv patetiskt, men vissa dagar uppskattar jag verkligen känslan av att vara hemma. Det är bara dem som egentligen förstår mig, trots att vi kan bråka och skrika hur som helst. I slutändan är det ändå hos familjen jag känner mig som tryggast, som alltid vill mitt bästa. Mina föräldrar har alltid lagt sina behov åt sidan för att ge mig och mina systrar det vi behöver, det är en kärlek jag aldrig kommer att få uppleva någon annanstans. Ja, bara senare ifall jag får barn. Då kommer jag nog göra exakt samma sak som mina föräldrar gör för mig.

Man inser familjen betydelse när man blir äldre, jag är otroligt glad att jag förstod det i tid. Det är här jag vill vara.

nemo saltat sobrius.

Inget speciellt..

Jag gör inget speciellt anymore, sitter bara och ruttnar mestadels av tiden. Jag ska nog börja plugga snart, sakta men säkert.. inte för att jag orkar med det. Dessutom har Domaren fullt med tentor, så honom träffar jag inte så ofta (inte för att det sker ofta, men men..)

Jag har börjat samla lite saker till min brodering, jag ska börja igen. Jag älskar det för det är verkligen underhållande, men har inte gjort det på ett väldigt bra tag. Jag ska se om jag kan få lite garn och några mönster för att påbörja. Tipsa gärna! :)

nemo saltat sobrius.

Dagens planering.

Jag ska rusa iväg till skolan alldeles snart... Har föreläsning till tolv, sedan blir det ännu en föreläsning klockan två till fyra. Jag ska komma hem mellan dessa två, äta lite och kanske se på något Heroes avsnitt. Känns som om jag måste komma ifatt mina systrar för de avslöjar lite då och då.. Eller nu har de börjat.

Sedan blir det serier för hela slanten, ska bara stirra på dataskärmen idag :) Nja, kanske brodera lite också. Jag har nämligen börjat med det.

nemo saltat sobrius.

Uppsala.

Är tillbaka i Uppsala nu, Domaren har precis gått. Det var så sjukt mysigt idag, kanske för att jag hade pyjamas. Vi somnade ett tag, så jag har fortfarande en liten önskan om att han vore kvar här hela kvällen men men.. Vissa saker går inte att få, men vi ska försöka pressa in en helg snart.. Hoppas jag.

Jag kommer inte vara i Uppsala så länge, åker nog redan tisdag kväll (väldigt sent då) eller på onsdag morgon. Vi får se... Det är just för att jag inte har skola, vill träffa vännerna och att Soma fyller år :) Det ska ju firas!

Men men, nu ska jag sova. Trött som bara den.

nemo saltat sobrius.

Köpt...

En ny halsduk (vit), ny klänning (svart och vit) och ett diadem. Woho.

Nu måste jag köpa vinterjacka och sedan sluta slösa pengar. Julen närmar sig. :)

nemo saltat sobrius.

Mycket att göra.

Ja, idag har varit en helt okej dag för mig, i Stockholm. Jag fick köra runt min mamma för att hon skulle hitta en present till min kusin (som har nyligen gift sig och vi ska besöka honom på lördag). Sedan blev det mat, efter blir det biblioteket och gå runt i affärer.

Sedan försvinner syrran till jobbet, får vänta på henne tills halv nio. Sedan blir det ner till Emily och busa lite. :) Saknat henne något enoooormt! Speciellt nu när hon nyligen har börja prata. Jag önskar att jag kunde visa er, men men.. Så teknisk är inte jag.

nemo saltat sobrius.

Blä.

Ja, det här var inte världens bästa dag. Jag fick mina skor, trots att det inte var den färg jag ville ha. De var rätt så stora, trots att de var storlek 36. Nja, vet inte.

 
nemo saltat sobrius.

What to do?

Ibland känner man sig verkligen seg, att man bara vill bort. Jag vill det, jätte gärna. Bara resa någonstans, tillbaks till Paris kanske. Eller Rom, London eller följa min dröm, Latinamerika. Jag vill göra något, istället för att bara sätta mig bakom hundratals böcker och läsa, läsa och läsa. Jag vet att jag gör det för min framtid, för min och Domarens också då vi har börjat prata om framtid. (Ja, jag har inte tagit upp det i bloggen och tänker inte göra det heller för folk är så sjukt grymma på att pressa en.)

Men sen då..? När man är klar med allt, ska man då fortsätta samma veva men få lön. Att jobba. Vad händer sen, vad händer med alla drömmar man har haft, alla ambitioner man trodde skulle ta en någonstans och all hopp? Vart har det försvunnit? Kan man kombinera detta, ett äventyrligt liv med ett stabilt. Jag behöver båda delarna, båda världarna. Men hur kan man kombinera dessa två? Hur kan jag fortsätta leva min fantasi värld där jag är lycklig samtidigt som jag fortsätter i den riktiga världen med människor jag älskar?

Nu låter jag otroligt skum, men det är så Ally Mcbeal får mig att känna mig. Jag älskar serien för att det är som om de har skrivit om mig, mitt liv. Förutom att jag ser folk som inte finns, för det gör jag inte.nemo saltat sobrius.

Dålig morgon.

Nu är jag arg, utan direkt anledning egentligen. Men jag är bara arg för att man ibland måste tigga till sig hjälp... och ja, jag är bortskämd men och? Är inte vi alla det? Är inte alla mekaniserade så att vi ständigt väljer den bekväma vägen istället för att behöva gå igenom en slingrig och mörk väg?

Nu överdramatiserar jag men när ens morgon inte börjar bra genom att ha en massa planer som innebär att åka med jävla skit SJ och sedan få höra från FÖRRA TERMINENS kurs att man inte har skickat in ett arbete så blir man sur. Jag har skickat in, det vet jag. Jag önskar bara att jag kunde bevisa det för idioten. Han vägrar rätta den stora delen, tills jag har skickat alla små. New flash, Oscar - alla samlar inte på dina verk. Idiot. Så antingen får jag skramla ihop alla arbeten jag har kvar och hoppats på det bästa eller så får jag göra om dem. Jag vill inte göra om det för kursen var inte direkt en höjdare.

Som sagt, ännu fler steg till att bli lite smartare, duktigare och klokare. Istället för att gå upp, går jag ner.

nemo saltat sobrius.

Serier.

Jag tittar på Ally Mcbeal, ett avsnitt innan jag sover. Domaren kollar på OTH. Det är allt jag har att säga. Domaren, OTH. Jag vet inte vad jag ska säga egentligen, så... Han har följt serien. Följt den... som en tjej. TJEJ! :) My girlie boyfriend!

nemo saltat sobrius.

Hello!

Jag har nu sett Gossip Girl och måååååååååååånga avsnitt av Ally Mcbeal. Jag har ätit chips som bara den, min mage är så uppsvullen just nu. Fan, jag måste börja tänka på vikten nu. Jag börjar ju bli rund (eller har alltid varit det, men jag har börjat se den NU. haha).

Jag tror jag åker hem imorgon, mot Stockholm. Jobbig dag dock, onsdagen. Jag ska hämta skorna, fyra par skor. Hehe. Sedan ska jag, tillsammans med smutstvätt och vanliga rena kläder, bege oss till Stockholm med skorna. Jobbigt? Ja. Det är såna här stunder man önskade att man hade en bil som väntade utanför, att parkeringen här inte var så jävla dyr (900 kr i månaden!!). Dessutom ska tjejer alltid ha så mycket kläder! Helt sjukt!

Life is hard. Oui, oui.

nemo saltat sobrius.

Jahapp.

Ja, imorgon kommer skorna då. Eller ja, jag ska gå och hämta dem. Jag ser inte ens fram emot det längre, usch. Jag valde ju fel färg, så dum som jag är. Jag skäms nästan över att skriva det, men det är sanningen. Så suget att hämta dem är inte direkt på topp, dessutom måste jag GÅ i en halvtimme (för att komma dit) och bära på dem där skorna. De är fyra (Asrin, Soma och syrran har också beställt men de fick rätt färg, såklart!). Åh.. Jobbigt, men ett måste.

Jag ser inte fram emot att se mina skor. Nej. :(

nemo saltat sobrius.

Klart!

Nu är jag klar med tentan och med städningen! Allt som krävs nu att jag ska plocka undan lite, hoppa in i duschen och bara ta det lugnt. Luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugnt. Jag har laddat med nya avsnittet av Gossip Girl, hela första säsongen av Heroes och även Ally Mcbeal! WOHO!

På fredag åker jag hem, vilket är skönt. Jag ska umgås med familj, pojkvän och vänner. Härligt! :) Jag börjar se ljuset i det hela.

nemo saltat sobrius.

För tidigt.

Jag vaknade sju, somnade runt tre. Jag är ändå pigg, måste vara det här som är "adrenalin-kicket". Man är nervös eller exalterad inför något. En sak jag inte är exalterad över längre är mina skor, jag råkade beställa fel färg till mig. Istället för black så tog jag beige. Till de andra tjejerna tog jag black, men inte på mina. Fan.

Jag var verkligen ledsen igår, tänkte nästan bara på skorna. Jag har längtat huuuuur länge som helst, trots att det är barnsligt så blev jag ledsen. Antingen får jag ge bort dem eller sälja dem. Vi får se hur det blir, men att släpa alla fyra par skor ända hem till mig från mitt gamla hem (ca en halvtimme) kommer inte att bli roligt. Eller att behöva släpa på de ända till Stockholm nu när jag inte ens får mina skor. :(

Men men, nu till det viktiga. Snart tenta. Jag hoppas att jag hittar salen, Polacksbacken eller något.

nemo saltat sobrius.

Händelser.

Det är sant som man säger, att allt händer på en och samma gång. Det kan inte komma stegvis, nej. Det måste exploderas direkt, alltihop. Ena saken efter det andra, sedan blir det tyst. Inget händer på hur länge som helst, alla väntar på nästa explosion.

Allt verkar hända nu, när jag har min tenta. Jag kan ju knappt koncentrera mig, jag har inte kunnat göra det. Jag bara sitter och tänker på allt annat, samtidigt som jag har ett tryck över brösten eftersom jag verkligen inte vill göra om tentan. Jag vill bara att det ska vara tisdag, klockan två. Då är jag nog hemma, klar med allt. Jag vill bara städa för fullt, duscha och bara kolla på filmer och serier. Äta en massa skit och bara tänka. Tänka över allt som har hänt, grubbla för mig själv och strunta blankt i Kalmarunionen, Digerdöden och Islams expansion. Jag kan då lägga det bakom mig, tills jag iallafall får veta ifall jag har klarat det hela eller inte. Då kan vi börja gnälla igen. :)

nemo saltat sobrius.

Tenta och hunger.

Jag är faktiskt jätte hungrig, men inte sugen på något ALLS. Jag vaknade typ för en timme sen, eftersom jag inte kunde sova alls igår. Jag tror att jag somnade runt fyra. Typiskt. Idag ska jag väl bara läsa igenom så många gånger jag kan, försöka pränta in fler saker i huvudet och bara komma ihåg vilken Ludvig som är Karls son.

Imorgon vid den här tiden är jag väl fri. Kanske ett par skor tidigare, om posten håller vad de lovar. Ni får se! :)

nemo saltat sobrius.

Tentan.

Tentan närmar sig, jag börjar faktiskt få lite panik nu. Jag läser igenom lite och upptäcker att jag inte kan det mesta, verkligen inte kan. Det blir många "aha" stunder för mig, samtidigt som jag säger till mig själv att lägga DET på minnet. Jag har inga höga förhoppningar med denna tenta, jag vill bara klara av den. Med ett poäng eller inte från IG, bara jag klarar det. Jag vill bara inte göra om den, orkar inte med fler Karl och Ludvig. Please!

nemo saltat sobrius.

Onödig dag.

Ja, idag var en onödig dag. Jag har inte gjort ett skvatt. Jag har dock försökt få in några saker inför tentan, som Kalmarunionen. Fastnar det? Nej. Det är för många namn, för många strider. Alla heter samma sak eller likadant, så.. Det är alltid någons son också. Så, ja. Hej omtenta! :(

nemo saltat sobrius.

Ny dag, ny dag..

Men närmare tenta-dagen. Om jag ska vara helt ärlig så önskar jag att det bara är över, att jag har gjort den och kan slappna av. Samma dag kommer ett nytt avsnitt av Gossip Girl som är redo att laddas ner och samtidigt så kommer min Ally Mcbeal (alla säsonger) vara helt klart. Så, ja.. Jag har mycket att se fram emot till tisdagen. Onsdagen är jag helt ledig så jag tänkte shoppa jätte jätte lite, men är fortfarande osäker om jag gör det.

Fredag åker jag hem, ska vara med familjen och lilla Emily. Jag ska även träffa Asrin och Soma, som ska vara med mig och min syster på en grej med huden eller så. Förstod inte riktigt, men det är en gammel vän till mig som har bett om chansen. Så, hoppas det blir roligt iallafall.

Nästa helg så är det Somas födelsedag, då ska vi minsann hitta på något. Dessutom vill jag träffa lilla Adam, som har börjat hoppa med sin rumpa för att kunna krypa. Han, tillsammans med sin mamma, var hemma hos mina föräldrar igår och då fick min syster träffa tjockisbullen. Men men, snart kommer jag! :)

nemo saltat sobrius.

Meddelande till Domaren.

Prata inte med mig. Vi är nu ovänner för alltid.

Jag pluggar, ringer honom under min paus. Det är fotbollsmatch. Ja, ni vet nog hur det slutade. Därför har jag nu beslutat att jag och Domaren är ovänner på obestämd tid. Jag är mutbar dock, Domaren. Lite choklad, kanske nya skor eller en fin röd klänning som jag hittade. Nå?

nemo saltat sobrius.

Domaren.


Vad heter han
: Domaren. Typ :)
Vad har han för favoritfärg?: Blå.
Vad har han för ögonfärg?: Ljusbruna.
Klädstil: Jeans, tröjor. Ganska vanligt och snyggt.
Har han färgat håret nån gång: Ja, men det ska vi inte nämna här. Han var ung och dum, om vi säger så.
Längd: 180, lite kortare tror jag.
Har han klippt sig någon gång: Väldigt ofta.
Har han piercat sig: Nejnej.
Har han några tatueringar: Nej.
Dricker han: Cola! Massvis!
Röker han: Nej.
Vad har han för mobil: En ny idiotisk mobil.
Vad vill han bli när han blir stor: Han är nog ganska stor nu, men han pluggar ju ekonomi. Så, något i det området.
Vad har han för färg i sitt rum: Blått.
Har han någon/några systrar: Ja, en.
Har han någon/några bröder: Ja, en.
Är han född i sverige?: Nej.
Vad är hans favoritmat?: Inte hemlagat iallafall (iallafall inte när jag lagar det.)
Vilken mat hatar han?: Det som kommer från min korridor. Han äter det mesta, men är ganska petig.
Vad tror du att han skulle göra om han vann 1 miljon: Köpa mig en massa saker. *vissel*
Vad brukar han göra efter jobbet: Antingen dömer han någon match, tränar med sitt lag (handboll) eller så är han med mig eller grabbarna.
Vad heter hans pappa och mamma: Vet inte om jag ska nämna det med V och N iallafall. :)
Har han bråkat med nån någon gång: Nja, säkert men inte fysiskt då.. Han är ovanligt lugn kille.
Vad brukar han göra på helgerna: Döma, ha en match eller vara med mig, eller grabbarna. Brukar jobba också.
Vad har han för musiksmak: Blandat faktiskt, mycket gammalt.
Brukar han svära mycket?: Nä, inte så mycket. Mest när han kör, han blir så arg då. :)
Vad för bil kör han?: Öhm.. En blå iallafall.
Hur/var träffades ni första gången?: Vi har träffats när jag var runt fem, sex och vi vägrade leka med varandra. Men den gången jag minns var när vi båda var utomlands och höll varandra i handen hela semestern. (Plus att han brukade stirra på mig när jag sov, men det erkänner han inte.). Året var 2001.
Vad är han rädd för?: Höjder.
Vad påminner dig om honom: Homer Simpsons. Fråga inte.
Vad var det första han sa till dig: Haha, det kommer jag inte ihåg.
Vad var det första du sa till han: Samma där.. Det var länge sen!
Vad brukar ni oftast skicka sms om: Förut messade vi hela tiden, men nu har han ju bytt allt som har med sin telefon att göra så nu kan jag inte skicka lika ofta.
Är han beroende av något?: Cola. (och mig, hoppas jag)
Vad kallar du honom: Älskling.
Vad kallar han dig: Gums. (Jag förstår inte varför)
Tränar han: Som fan.
Hur länge har ni vart tillsammans: 1 år och två månader kanske.
Hårfärg: Brunt.
När fyller han år: 11 september. YUPP!
Om du skulle ge han en blomma då han fyller år, vilken blomma skulle det vara?: Han skulle nog inte gilla vad det än var..
Om du skulle beskriva han med 3 ord, vad skulle de vara?: Snäll, rolig och pålitlig.
Gillar du honom?: Jag älskar honom, över allt annat.

nemo saltat sobrius.

Invandrare.

Vissa människor behöver se helheten! Jag är så trött på vissa människor som väljer att se det negativa hela tiden, att döma människor ständigt. Varför gör man så?

Jag är rätt så känslig när det gäller "invandrar-frågan", vilket stör Domaren lite för att han har lagt ner det. Han bryr sig inte lika mycket, men jag gör det. Jag är så trött på att ständigt behöva försvara mig själv just för att jag kommer från ett annat land, att jag har brunt hår med bruna ögon. Jag älskar att åka utomlands för då är man inte en invandrare längre, utan en turist. När jag var i Paris så blev jag bemött på ett trevligt sätt (oavsett vad man säger om parisare). Så fort jag kom till Sverige mötte jag en otroligt otrevlig flygvärdinna, men hon var inte otrevlig mot min svenske vän Ullis. Det var det första jag mötte när jag kom till Sverige efter min Paris resa och då insåg jag hur jävla trött jag är på det här.

Förstå för en gångs skull att jag inte går runt med en jävla pistol i bakfickan, att jag inte jagar svenskar och hotar dem. Jag pratar inte med brytning, jag använder inte slang. Jag håller inte på med brott, snatteri och knark. Jag känner ingen i mitt umgänge som sysslar med det. Ingen. Men neeej, vissa människor har bestämt sig att alla invandrare är dåliga människor. Jag är så trött på att ALLTID behöva kämpa lite extra bara för att folk tror att jag är dummare. På mIn förra praktik som jag hade första året som lärarstudent fick jag frågan: Förstår du allt i det svenska språket? Det måste vara omöjligt att kunna perfekt svenska när man talar andra språk.

Jag talar perfekt svenska (några fel blir det, men det blir det hos alla). Jag har aldrig haft problem med svenskan, utan har ibland fått hoppa över vissa saker just för att jag kunde det så bra. Bara för att jag kan prata två andra språk till, vid sidan om svenskan så betyder det inte att jag är dummare än alla andra. De brukade tala lite "långsammare" så att jag skulle förstå och förklara vad varje ord betydde.

Det är sånt jag är trött på, att ständigt behöva dumförklaras och anses vara ett hot. Men samtidigt är jag så trött på mig själv som orkar bry mig om dessa idiotiska tankar. Jag tänker lägga ner det här, köra mitt eget race och anser några att Uppsala är en dålig plats för att några invandrare bor här, så varsågod. Det är bara ni som förlorar på det, inte jag.

Jag är stolt över min bakgrund, samtidigt som jag är stolt över att vara svensk.

nemo saltat sobrius.

Ödet.

Jag har inget att säga egentligen, förutom att jag väntar på en massa post. Jag är faktiskt nervös inför det. Hehe.

Jag är nervös inför något annat, något som jag drömde om ikväll också. Något som jag kommer tänka på hela dagen och hela natten, om inte en viss person sätter fart. Jag antar att det är Ödet eller något som bestämmer vart man hamnar till sist, så.. Jag litar på Ödet.

nemo saltat sobrius.

Idag.

Idag har jag försökt koncentrera mig så att jag kan plugga, men det har varit väldigt svårt. Jag tänker på vad man borde göra, vad man skulle ha gjort, vad som gick fel, vad som gick rätt. Allt. Det är verkligen inte bra läge just nu, men det kommer nog aldrig att vara det så det är bara att ta det när det väl kommer.

Jag är verkligen förvirrad, men jag ser ingen annan utväg. Jag vet att det här bäst, med tanke på omständigheterna. Man kan inte vara självisk, inte i det här fallet. Även om jag önskar att jag för en gångs skull kunde tänka på min lycka. Jag antar att man får ta en dag i taget, sedan hoppas på att det  blir bättre. Om det ens blir det.

nemo saltat sobrius.

Ibland går det inte.

Jag förstår inte varför livet måste vara så oförutsägbar. Kan inte man åtminstone få en känsla, en känsla som säger att saker och ting kommer gå dåligt? Istället vaknar man upp med ett glatt leende, lever livet som vanligt och tror att framtiden väntar på en. Helt plötsligt kan allt förstöras och man vaknar upp nästa morgon, inte lika glad och osäker på vad framtiden att ge till en.

Jag är en som alltid måste ha en plan, som alltid måste veta vad jag ska göra. Jag älskar att planera, att se fram emot saker och ting. Jag längtade till vissa saker som skulle ske nästa år, saker som vi hade planerat. Det känns jobbigt att dessa saker inte kommer att ske, att det istället kommer bli så att man går skilda vägar. Jag behövde vissa saker, vissa åtgärder men fick det inte. Jag kan inte vänta mer, jag kan inte önska mer eller vilja mer. Jag kan inte riskera att lägga mer tid på något som inte kommer att hända, något som kan vara mer förstörande för mig än någon annan. Jag kan inte bara tänka på mig hela tiden, för vare sig vi vill eller inte så finns det alltid andra inblandade. Andra som betyder mycket mer för oss än oss själva.

Jag är bara arg över att du inte tog chansen, att du inte visade vart du stod och vad du ville.

nemo saltat sobrius.

Gott.. :)Jag ser lite halvskum ut,
men fokus på det jag har i handen. :)


nemo saltat sobrius.

Bättre sent än aldrig.

Jag är ledig idag så jag tänkte hämta min tenta, snabbt. Jag måste ju se vad det är han tyckte var så hemskt, så att jag inte gör om det. Eller liknande. Misstänker att det har något med mitt skämtade genom hela uppsatsen att göra, tror att jag gjorde narr av en romersk kung och en kinesisk. Ja, vi får se. Isåfall är han ju en torris som inte tål skämt, vilket är svårt att tro om honom för han verkar vara lite.. Ja, jag kan tyvärr inte säga något bra om honom. Än.

Ses snart.

ps: för er som vill, avsnitt sex av Gossip Girl (säsong två) är ute nu. :)

nemo saltat sobrius.

Två frågor..

Jag har gjort två av dagens frågor, imorgon blir det två till. Great.

Jag har iallafall tittat på alla avsnitt av Gossip Girls, iallafall i takt med USA. Jag väntar på avsnitt sex av säsong 2. Det händer en massa, kan jag då lova. Jag har blivit besatt av serien, men man kanske tröttnar om det pågår för länge. Jag kommer ihåg att jag verkligen gillade O.C men tröttnade när de började tjata allt för mycket om samma problem hela tiden. Hoppas verkligen att det inte blir samma sak, men jag misstänker att det kommer göra det. Det är ju trots allt samma personer som gjorde O.C som gör GG.

Well well.. Är det bara jag (och min syster Dar) som tycker att Rufus är snygg?

nemo saltat sobrius.

Norden.

Det är nog många som älskar historia, hoppas jag. Jag är ett stort stort stort fan av historia och all dess betydelse, men jag har så svårt för Nordisk historia. Har alltid haft det, kommer alltid att ha det. Jag kan bara inte gilla det, få in det i huvudet och tycka att det är intressant.

Man gör ju samma dumma misstag om och om igen. Man tillsätter en kung, får honom att lova att följa Rådets lagar och seder. Det kanske skedde ett par hundra gånger för att kungarna struntade blankt i det, drog in massa skatter, ordnade upp så att deras lojala män fick viktiga ämbeten. Ändå begår det nordiska rådet (Sverige, Danmark och Norge syftar jag på just nu) samma misstag, heeeela tiden. Kung in, kung ut. Jag blir helt förvirrad.

Jag är så glad att det är så organiserat nu. (ja, det finns brister men ändå.) Åh!

nemo saltat sobrius.

Byxorna.Jag försöker få grepp om mina byxor.
Första dagen i Paris.
Miss it.
nemo saltat sobrius.

Sjuk.

Jag är så sjuk... Eller ja, nu överdriver jag. Men jag är inte direkt stabil just nu, vilket försvårar saker och ting för mig. Jag ska rusa iväg till skolan om en halvtimme, men jag vet inte om det är en sån bra idé alltså.
1. Jag är sjuk, vad som helst kan hända under lektionen.
2. Det är HAN som håller seminariumet, så jag lockas inte direkt.

Men jag vill verkligen hämta ut min tenta, men jag orkar inte. Jag kommer inte överklaga längre, utan bara ta det hela med nypa salt och göra mitt bästa på denna tenta. Ja, positivt tänkande som jag har börjat med. I mitt inre gör jag hemska saker, mot en viss person, men det ska vi inte gå in på för nu handlar det enbart om det positiva.

nemo saltat sobrius.

Hem igen..

Idag åker jag hem, för att plugga ooootroligt mycket. Nja, bara lite iallafall. Ska sätta igång imorgon, på allvar.

Blä!

nemo saltat sobrius.

Mini MarinaHAHAHAHAHAHAHAHA!
Bilder från när man var liten gör alltid en glad.


nemo saltat sobrius.

Ansträngning.

Ibland behövs det bara ett par fina ord, en fin gest eller en blick. Ibland är det allt som behövs, som kan rädda allt.

nemo saltat sobrius.

Trött..

Är så trött på vissa människor, att de aldrig kan ta ansvar. Jag är så arg, för att det ska alltid vara så att jag är den "onda" i slutändan. Jag har inte gjort ett piss förutom att ha anpassat mig HELA tiden efter andra människor. Jag öppnar mig sällan för människor, men när jag äntligen gör det så visar det sig vara onödigt. Jag får inte den respons jag vill, jag får inte det stödet jag behöver.

Så, nu räcker det. Jag kommer ALDRIG mer visa mina riktiga känslor, visa att jag är nere eller ledsen. Du kan faktiskt dra åt helvete när det gäller det. IDIOT!

nemo saltat sobrius.

Stockholm.

Jag är i Stockholm. Det är allt jag har att säga. Jag är fortfarande trött på allt som har med allt att göra.

nemo saltat sobrius.

Trött på ...

Trött på rätt så mycket faktiskt. Trött på vissa människor, trött på skolan, trött på en viss lärare, trött på min attityd gentemot hela processen med pluggandet. Jag är trött på Stockholm, trött på Uppsala, trött på att alltid behöva se min lägenhet smutsig, trött på att vilja flytta hem, trött på att vilja bo kvar.

Jag är trött på att inte veta vad jag vill, jag är trött på att jag inte hittar något om karolingiska riket. Jag är trött på att det är för många frågor, jag är trött på att veta att jag inte kommer plugga i helgen, jag är trött på att alltid bli besviken när jag ser framemot något, jag är trött på att jag har så svårt att lita på människor. Jag är så trött på att vara så blyg, men framför allt är

Domaren

Domaren kom till Uppsala för att överraska mig. Japp, med Subway mackor och kakor. Härligt. :)

Jag förlorade massa pluggtimmar, men det var värt det då vi inte kommer träffas ensamma på ett bra tag. Det var mysigt, tack!

Nu ska jag springa ner till syrran. Vi ska väl äta, hämta min post och parkera skitbilen! :)

nemo saltat sobrius.

Plugg, plugg ...

Plugg, plugg och mera plugg. Oj, vad mycket plugg. Jag har blivit så lat (pinsamt lat, som Domaren sa ett par gånger igår) att jag inte orkar göra något. Jag vill inte tillbaka till skolan (risk att jag då spottar på en viss person) och jag orkar inte ens gå och hämta ut min tenta, så att jag kan se om jag ska överklaga eller inte. MEN jag pluggar, faktiskt. Inte lika flitigt som förut, men jag läser iallafall. Så det så!

Syrran kommer idag, men hon ska inte störa mig. Hon vill bara vara här för att bo hemma utan plugg eller jobb tär verkligen på en. Faktiskt. Been there, done that. Fast jag jobbade lite då och då, reste och fjantade mig ganska mycket. Sedan har hon fått vara med pappa rätt så mycket, då han inte jobbar för tillfället tills benen har läkt. (jag tror att det har börjat läka rätt så bra). Han tjatar iallafall om att han vill börja jobba igen, fast det är min pappa det. Han kan inte sitta still och inte göra något. Han kanske borde

Metro i Paris.
Det var faktiskt lite svårt i början,
men fan vad grymma vi blev på det sedan!
Jag gillade faktiskt deras system och allt det där.
Ps, vi är inte så vita. Det var kamerans fel. :)

nemo saltat sobrius.

Smink.

Jag sminkar mig inte så ofta, eller jo.. Jag sminkar mig väldigt lite, även till fest. Så, smink är inget jag lägger massvis med pengar på till skillnad från min allra yngsta syster. Hon är en sminkoholic. I vilket fall som helst så har jag haft ett intresse att prova i.d smink, så nu är det gjort. Eller, jag skaffade mig bara rouge men det är en bra start iallafall. Sedan hittade jag en hemsida, dock inte I.D men ungefär samma där man får prova en kit och se om något funkar för en. Det är också mineraler och sådant som är bra för hyn.

Jag tänkte att det är ju ingen fara att jag lägger några extra slantar på smink eftersom jag inte använder det så ofta. Min mamma är jätte mån om hy, att använda bra produkter och sådant så hon var all in for it. Hon erbjöd sig själv att betala, men eftersom jag hade ett väldigt bra jobb i somras så.. Nej. Det känns skönt att kunna betala för sig själv :)

Längtar tills sminket (och provkiten) kommer. Jag visste att jag kunde vara tjejig.. Det var bara matter of time. Det du, Domaren!

nemo saltat sobrius.

En vältränad pojkvän.

För er som har följt bloggen (och det är inte många, kan jag tala om!) så vet ni ju att Domaren är fotbollsdomare och även handbollspelare. Detta innebär att han springer väldigt ofta, så hans kropp är inte direkt slaggig. Men den mest vältränade delen är faktiskt.... röven. Den är så hård och vältränad att jag nästan skäms över mina två dallriga skinkor.

När vi var på Louvren, helt omedvetna om vad som väntade oss så hittade vi Domaren. I Paris. Jag visste inte att han skulle dyka upp och överraska mig.
nemo saltat sobrius.

Plugg..

Idag blir det plugg (igen). Jag ska försöka klara av två frågor, men idag tror jag faktist att det bara blir en. Jaja, vi får se. Jag orkar egentligen inte med plugg längre, trots att det knappt har gått två månader. Jag fick en dålig start så.. Ja, nu har jag ingen gnista kvar. Tack för Paris iallafall, så man fick lite ljus i den mörka tillvaron.

Jaja, jag har en massa disk också, som jag har samlat på mig.

nemo saltat sobrius.

Moulin rouge.

   

Lillsyrrans dröm.
Hon var så glad över att vi var där, men vi kunde inte se showen.
Vi hade inte bokat och det är rätt så dyrt.
Men nästa gång!


nemo saltat sobrius.

Men åååhh..

Har suttit och laddat ner första säsongen av Gossip Girl (ja, jag vet att det är pinsamt att jag tittar på den och ännu värre, att jag är på första säsongen men jag bor ensam!!). Iallafall.. det går så himla trööööögt. Jag har gjort två frågor nu (tenta plugg) och vill ta det lugnt, äta korv med spagetti och titta på ett avsnitt!

Den som ens tänker tanken på att avslöja vad som händer (inte för att någon i min omgivning tittar på GG) så vet jag hur man spårar ip-nummer. Jag är iallafall på det avsnittet då Vanessa kommer tillbaka och Dan går till Maskeradbalen. Jag älskar honom, mest. Han är så töntig.

nemo saltat sobrius.

TvättarTvättar min byxa på ett speciellt sätt i Paris, av en särskild anledning.
Någon hade töjt ut dem! HAHA!


nemo saltat sobrius.

När jag var bortrest...

Så skickade Domaren fyra vykort för dem dagarna vi var ifrån varandra... Varje vykort hade en bild på oss tillsammans, men även ett litet meddelande bakom som Domaren skrev.

"Du är i Paris just nu men jag sitter här och tänker på dig hela tiden. På när vi gjorde vår resa tillsammans som blev mer än lyckad och längtar redan efter nästa resa."

"Att få se dig skina upp när du får göra saker som du älskar är det bästa jag vet. Därför vill jag göra allt DU vill med dig! Jag älskar dig."

"Jag har aldrig saknat någon så mycket som jag saknar dig varje dag. Att ha dig i mitt liv gör livet värt att leva. Jag älskar dig, Marina"

"Jag hoppas att du alltid kommer att vara så glad vid min sida som du är på den här bilden. Tack för att du gör mig glad"


Haha, det var så gulligt.. Ja, jag vet att de flesta tycker att det är smörigt men vi är faktiskt så kära, så låt oss bara vara det. Det är roligare så! :)

nemo saltat sobrius.

Lördagen i Paris.

Vi var ute och festade i lördags, i Paris. Det var en otrolig rolig fest, mestadels på grund av musiken. Precis min smak, så jag fick dansa halvt ihjäl mig. Jag behöver nog inte nämna att mina fötter var helt förstörda dagen därefter, men det var så himla värt det. Inträdet var dyrt, 200 kr, men man fick ju en drink på köpet. Jag valde en väldigt äcklig, men men.. Jag ville bara dansa, för mig själv och med Carin och Ullis.

Här är iallafall några bilder.

    

Det var dem och jag upptäcker att jag är sååååå blek.
Men tänk på att kameran gör det mesta, så.. jag är inte så vit!
Linnet är inte heller så avslöjande, utan jag hade böjt mig vid det tillfället Ullis tog bild. Så det så!

nemo saltat sobrius.

Stopp ett tag.

Ja, nu är det stopp på bilder. Jag är tillbaka i Uppsala, så det är nog dags att be syrran att skicka över alla bilder. Nu har jag även fått bilderna från Ullis. Men men, sedan blir det massa plugg idag. Jag har ju inte orkat ta tag i skolan än, efter Paris och efter mitt (orättvisa) betyg. Jag har ännu inte hämtat ut min tenta, just för att jag skolkade idag. Japp, jag gick inte bara för att. Jag vet inte varför det var nödvändigt men Nordisk historia är inte min grej, så... Jag får väl ta tag i det själv för senaste gången så hjälpte det inte att jag sökte hjälp hos en viss lärare (han är ju universitetslektor men orkar inte nämna hans namn och sedan få problem för det, för han verkar vara en problemsmakare!).

Men men, idag blir det Potatissallad med kalkon (Domarens idé) och lite ärtor. Vi får se hur det blir på kvällen. Jag ska försöka äta, sedan avklara två frågor idag. Sen tänker jag unna mig en film. :) Det är faktiskt småhärligt att bo ensam, ibland. Jag kommer sakna det nu när jag flyttar hem igen.

nemo saltat sobrius.

En kort paus..

Från paris bilderna. Jag la upp ett par idag, imorgon blir det fler. Sedan ännu mer när Ullis skickar sina, för hon har bilder från vår utgång. Imorgon blir det hemdags, då jag beger mig till Uppsala för att leva "ensamhets livet". Jag kommer få laga egen mat, städa och en massa annat skit som jag slipper här hemma. Faaan också! Men men, det blir plugg och återigen plugg för att nu jävlar ska det skrivas bra.

Jag kan erkänna att jag inte gillar min lärare som jag har för tillfället. Jag tror att han inte är redo för att komma tillbaka till Uppsalas Universitet. Jag fick inte så bra som jag ville på min tenta, men jag klarade den. Det räcker inte för mig, inte när det gäller historia. Jag vill forska, men han håller på att sabba det för mig. Jag VET när jag skriver något bra, denna gång skrev jag riktigt bra men det var inte tillräckligt. Konstigt, med tanke på att jag skrev ALLT han sa under sina föreläsningar och seminarium. Jag tänker inte nämna namn här, men jag kommer att kämpa inför denna tenta. Jag vill överklaga för att jag tycker att jag har blivit orättvist bedömd, men jag såg att INGEN i klassen fick VG. Han sa, under fredagens föreläsning, att han var stolt över att alla fick så bra resultat.

Jag kan säga en sak som lärarkandidat. Ifall ingen av mina elever fick bra betyg, toppbetyg, så skulle jag känna mig misslyckad som lärare. Jag skulle förstå att det är något är fel i min rättning eller undervisning, men han verkar inte ha någon koll alls. Jag har stor respekt för professorer och andra som har kämpat sig upp för högre utbildning, såsom jag gjorde med Peter Schalk när han gav mig mitt första IG. Jag förstod honom, klandrade inte ens honom men det här är bara idiotiskt.

Jag vet inte vad jag ska göra, för jag har aldrig överklagat förut. Jag tror inte ens att det hjälper att överklaga. Jag får väl hålla igen och kämpa ordentligt på nästa tenta, men det är samma lärare. Har jag då en chans eller kommer han vara "stolt över oss"?

nemo saltat sobrius.

Notre Dame.

    
  

Jag älskade verkligen den här kyrkan, jag tror att vi var i denna kyrka i flera timmar. Den var så fin, men tyvärr kan inte bilder visa den exakta bilden (och känslan) som man fick se och uppleva när man väl var där inne. Ljuset var underbart, speciellt från alla fina fönster tillsammans med solen. Det var otroligt vackert, lugnt och man kände sig så lugn. Det fanns musik, härlig musik som fick en att slappna av. Jag älskade verkligen Notre Dame, den är dessutom lätt att hitta.


nemo saltat sobrius.

Triumfbågen.

nemo saltat sobrius.

Louvren.

    
 

Dessa två var mina favoriter. :)


nemo saltat sobrius.

Eiffeltornet.

         
nemo saltat sobrius.

Sacre Couer.

      

Det här var då en kyrka (som låg så sjukt långt bort och hade miljontals trappor!). Det var i allafall jätte fint, men man fick inte ta bilder i kyrkan, tyvärr. Här var det även en man som förälskade sig i min syster och skrek: "I love you" väldigt högt och många gånger.

Ps: är osäker på hur namnet stavas, men det låter iallafall Sacre cö... De kan aldrig uttala deras hela meningar.nemo saltat sobrius.

Första misslyckade "maten".Det var jätte jätte sent, vi var vrålhungriga och trötta.
Vi tvingades att gå till det enda stället som hade öppet.
Vi ångrade oss djupt.


nemo saltat sobrius.

Hotellet.

           

nemo saltat sobrius.

Paris.


   

1. Jag, på väg till Arlanda. Min sexigaste look.
2. Jag förbereder mig inför Paris, skrev ner alla sevärdheter.
3. Uppe bland molnen.
4. Jag och syrran spelar Sänka skepp. Sjukt tråkigt spel!


nemo saltat sobrius.

Jag älskar hösten..

Jag älskar verkligen hösten, just på grund av alla färger. Att det är alldeles för kallt är en sak för sig, men färgerna tar ändå över. Så sjukt fint, speciellt när solen skiner då och då.

Jag har nu hittat laddaren till kameran, så jag ska försöka ladda upp några Paris bilder. Ullis har ju också ett par bilder (nja, nästan 200 haha) så de ska jag också få. Men men, det är bara att vänta. Längtar iallafall :)

Jag ska strax iväg till skolan, sedan hem till Stockholm. Jag ska vara där över helgen, försöka träffa några människor för sedan blir det tenta plugg och ingen Stockholm igen.

nemo saltat sobrius.

I'm back.

Jag är tillbaka från en underbar resa, en underbar stad. Jag har varken bilder eller tid just nu, men det kommer. Jag lovar! Jag tog så många bilder, har så mycket att säga.

Jag har saknat min älskling väldigt mycket, men även mina söta "bästisar" Asrin och Soma. Har saknat er!

nemo saltat sobrius.
RSS 2.0